Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
Gondwana
(őstag)
Ráadásul lyuggatottból is két féle létezik, az egyiket egyáltalán nem cserélik!
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

audi100td
(PH! félisten)
Ok, koszi, viszont gondolom mindkettonek csapnivalo az alatamasztasa?

Nand_i
(tag)
Egy vélemény a képernyőfelbontásról:
Sikerült szereznem egy T400ast 1440x900 felbontással, szerintem nagyon szép képe van és tökéletesen olvasható is, elég sokminden elfér rajta. Tény, hogy sosem volt szerencsére baj a szememmel. Nemrég volt alkalmam használni egy T510et is pár percig, 1600*900as felbontással. Olvashatósággal nem volt baj, viszont maga a gép nagyon tepsi, egyszerűen túl széles viszont mélysége nincs.
Picit visszatérve a T400hoz, dokkolóról használva valakinek sikerült már Intel kártyával DVI-on keresztül képet kinyerni? Switchable graphics van a gépben és ha átkapcsolok a dedikált kártyára akkor van kép a tvn, de az inteles esetén még csak nem is érzékeli, hogy egyáltalán lenne rákötve valami. 

Rez_Grof
(őstag)
A dokkolon levo DVI nem mukodik ha az intel video vezerlo aktiv by desing.
MCITP: SA,EA,VA, MCSE, EMC: ISM

Rez_Grof
(őstag)
Ja vicces lenne a 18K-s billt 38K-ra kicsereltetni. 

feelgood
(tag)
Ez ebben a formában azért vicces mert a T61el működött, és az egy szarabb intelt tartalmaz.
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.

feelgood
(tag)
Miről beszélsz?

adorjant
(senior tag)
Ha csak Intel van benne,akkor megy is,de ha kapcsolható,akkor a dsub az integrálté,a dvi pedig a dedikált vga kártyáé

Nand_i
(tag)
Hmm, érdekes döntés, mondjuk sok értelmét nem látom. Na mindegy, ha ilyen hát ilyen. Kösz mindenkinek a felvilágosítást.
mekkora &#@!!!* fail megint. most aki dokkról hajtja az irodai (dvi) monitort, az diszkrét kártyát kell használjon? vagy mivan?
a felbontáshoz: több évig dolgoztam 15" 1600 x 1200-n, szerintem túlzás. a 14" 1440 szerintem az arany középút. ezen túl nem vagyok biztos benne, hogy mindent fel lehet nagyítani. édesanyám 1280 x 1024-ét próbáltam Ubuntu alatt felskálázni 1024 x 768 élményűre, de a böngészőben meg a mailben a tartalmat nem skálázza. lehet játszani zoommal meg ilyenekkel, de nem biztos a tökéletes eredmény.
Utólag be akartam pótolni a PH!TV adását, de akkor inkább nem cseszek el rá ~20 percet az életemből
Ez komoly, hogy pheke az Edge dizájnját hiányolta? Noooormális?!
ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo

Rez_Grof
(őstag)
KB ennyibe faj egy lenovo bill.

Rez_Grof
(őstag)
Igen, a dokkolon a DSUB meg a DVI csak akkor megy egyszerre, vagy a DVI magaban ha diszkret graf kartya aktiv, atkapcsolhato vezerlo eseten biztos. En is eljatszottam vele egy orat mire rajottem, meg talatam rola valamit a neten, hogy nem en vagyok a hulye hozza. Ezert lett eladva az egyik 24"es Samsung moncsim.

feelgood
(tag)
Szerintem inkább csak 15 ezer az. Ne mondd már hogy 40 ezer forint egy gépbe való bill, mikor a külső usb-s billzetet 18 korul adják...

yanna
(fanatikus tag)

TayRol
(Ármester)
34 percet.
4 months 6570 grams -------------- Eladó, vagy cserélhető új Oakley Fuel Cell Infinite Hero

audi100td
(PH! félisten)
Mondjuk gondoltam, egyebkent ez lenne az FRU: 42T4075 (ha minden igaz Chicony, bar a Lenovo oldalan nincs feltuntetve milyen gyarto, egy forumban irta valaki), T61-ben is zorog/hajlik ez a billzet vagy itt esetleg alapbol jobban ala lenne tamasztva mint mondjuk T400-nal es ezert nem okozva gondot? Jo lenne nekem egy nemet bill, mar egy honapja vadaszok ra es ez nem lenne draga, valamint teljesen uj, amugy T500-hoz valo, belemegy 14-es wide T61-be?

feelgood
(tag)
Ja, csak itt 10x drágább minden.

feelgood
(tag)
Miért ne menne bele?

audi100td
(PH! félisten)
Pl. T42-nel nem volt kompatibilis a 14" bill. a 15"-osevel, nem ismerem meg annyira az ujabb gepeket, ezert kerdezek inkabb mielott majd hirdethetem apron fel evig, mert itthon kutyanak se kell nemet, ugy nem baj?

audi100td
(PH! félisten)
De ha gagyi es hajlik meg zorog, stb, akkor nem akarom megvenni.
Pláne 
ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo

Rez_Grof
(őstag)
De a Hardware Maintenance Manual-ban az FRU list-ben benne van, hogy melyik gyarto. 
T500-ba valo nemet chicony billed van, valoszinuleg.

Rez_Grof
(őstag)
Hivd fol a raktarat, kerdezd meg, vagy lefenymasoljam neked a szamlat?

feelgood
(tag)
továbbra sem értem hogy akkor ez [link]
miért csak 15 ezer, és miért nem 60-70 ezer forint. 
de mind1.
végül is reális hogy egy billzet, amivel nem érsz semmit csak ha van egy thinkpadod többe kerül mint egy komplett számítógép, vagy mint +1 év helyszíni garancia a gépre.

mazsonpopo
(lelkes újonc)
Csak nem az expresszen hirdetett T400-at kaparintottad meg? P8600, 4GB RAM, Switchable graphics.. 
"I always dreamed about ruling the world, but now that I’m getting older I’ll settle for Hollywood." - Ari Gold

TayRol
(Ármester)
ez de jo aron van! kar, hogy van mar billentyuzetem.
4 months 6570 grams -------------- Eladó, vagy cserélhető új Oakley Fuel Cell Infinite Hero

Vasy09
(kvázi-tag)
Srácok, T43-on hogy az életbe kell bekapcsolni a numlock-ot? A scroll lock megy, de a num nem! Segítsetek kérlek! Hiányzik valami progi? 
Iphone 5 "A törpék akkor is csak törpék, ha az Alpok csúcsán ülnek"

Thusor
(senior tag)
Lenovo thinkpad notikra világgarancia van? Itt azt értem ha én USA-ban venném meg a thinkpad x201-et 1 év garanciával akkor itthon is tudnék rá garanciakiterjesztést venni 4évre és érvényesíteni is tudnám?
Ingyen tárhely: http://db.tt/kyi5kC3E / HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / HP Proliant MicroServer / Xbox360 Slim / Sony Xperia tipo dual

audi100td
(PH! félisten)
Ez geptol fugg, nincs mindegyikre vilaggarancia (amilyikre nincs, azt ha kibovited is csak ott lesz ervenyes ahol az eddigi garancia is), az elso hsz-ben reszletesen le van irva a garanciakiterjesztes illetve ezzel kapcsolatos dolgok.
Nézzétek meg ezt a bill.vízráöntős videót a T60-nál. [link] Az Fn és a shift mellett az a kis hosszúkás törés az típus hiba? Mert ugyanilyen T60-am van, és pontosan ugyanott van egy ugyanolyan törés.
Csak nem az vettem, ami a videóban van. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

brd
(PH! kedvence)
Ha jól emlékszem, Fn+ valamelyik gomb a jobb felső sarokban (rá van írva kékkel, hogy NumL).
The only real valuable thing is intuition.

brd
(PH! kedvence)
Milyen törés? Arra a kb. 1 cm magas, és kb. 1 mm széles mélyedésre gondolsz (mást én nem látok a videoban)? Az gyárilag ott van, de nem törésvonal. A célja viszont ismeretlen...
The only real valuable thing is intuition.

kingabo
(PH! addikt)
Van valakinek 5lete, hogy ez, hogy lett kivitelezve? Mármint az x200t, hogy lett rögzítve? Az utolsó hsz-ben van egy kép a tartóról , amin a monitoroknál szokásos csavar helyek vannak, viszont ilyenek nincsenek se az x200t-n, se a dockon.
Ha megvan a megoldás simán át lehet ültetni másik notira is. ![;]](/dl/s/v1.gif)

feelgood
(tag)
pedig a dock lett rögzítve valahogy! 

kingabo
(PH! addikt)
Idáig eljutottam én is.
Engem pont a "valahogy" érdekelne...
[ Szerkesztve ]

Gondwana
(őstag)
NumLock a T60 előtti gépeken Shift+ScrollLock, az újakon is működik Shifttel, de már Fn+ScrLk is.
CPT.Pirk: az a vonal a palmrest széle. Itt megnézheted a hivatalos oktatásban, hogy miért van ott az a vonal.
kingabo: a dokk belül naaagy üres tér, szerintem csak beletekert négy önfúrócsavart (facsavar?) hátulról. (Warranty void, de dokkolóban nincs sok elromolható dolog)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

Vasy09
(kvázi-tag)
Köszi, tegnap rákerestem még gugliban, és megtaláltam, nem Fn+ , hanem Shift+ ! 
Iphone 5 "A törpék akkor is csak törpék, ha az Alpok csúcsán ülnek"

Krissz22
(senior tag)
Sziasztok!
Egy IBM T60-ast (Intel VGA) használok, nagy megelégedéssel, de most két kérdésem is felmerült. 
1. Mivel csak 3db USB van rajta és szeretnék vezeték nélküli egeret és billentyűzetet, a Bluetooth -os került szóba. A géphez mind2 Bluetooth-os eszközzel fogok tudni csatlakozni, vagy csak az egyikkel?
2. Full HD filmet vga kábelen küldök Full HD-s TV-re és a kép meg a hang szépen elhagyja egymást.
Illetve ha a gépen nézem, akkor is hasonló a felállás. Processzor terhelés 40%. Karcsú már hozzá a gép és valami erősebb vga-val menne? Ha igen, akkor melyik az az IBM, ami erre már alkalmas? (Intel VGA-s) Vagy lejátszóval lehet még rajta javítani?
Előre is köszi! 
1. Legjobb tudomásom szerint mindkettővel. Nekem legalábbis BT-s headset és BT-s egér gond nélkül szokott menni egyszerre.
2. Én inkább lejátszó- ill. kodekproblémára gyanakodnék, maga a vas elég hozzá, igaz, a CPU oldja meg izomból a T60 esetében. Amúgy az Intel VGA-k a 4500MHD-tól támogatják hardveresen a HD-lejátszást, ami, ha jól rémlik, a T400/X200/R400 generációtól van.
http://tinyurl.com/tim82items4sale

Nand_i
(tag)
, de már hardverapróra is felkerült a hirdetés a napokban. A kijelzőbe szerelmes vagyok, ledes 1440*900as felbontással. 
[ Szerkesztve ]

Nand_i
(tag)
Konkrétan nem notebookkal volt, de nekem akkor esett szét a hang és a kép ha már kevés volt a vas a dekódoláshoz. Mplayer induláskor pampogott is, hogy nem lesz problémamentes a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
Hmm, most megint megnéztem, valahogy job minőséget adott ma a videó, neki nincs ott törés, csak úgy nézett ki.
Gondwana: böngésztem a linket, de nem sikerült meglelnem.
Krissz22: gyere át a HD-s topicba, kitaláljuk. Viszont analóg vga kábellel ne várj sokat képminőség terén.
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

sipi723
(kvázi-tag)
Abban tudnátok segíteni, hogy az miért lehet, hogy tegnap óta jóval erősebben pörög a ventilátor és az akku ideje is leugrott 3 óráról 1 órára.. esetleg Power Managerben be lehet állítani valamit ezzel kapcsolatban?

mazsonpopo
(lelkes újonc)
Én is szemeztem vele. Jelenleg egy T61-et nyúzok, gondoltam újítok egyet, de addig rágódtam rajta, amíg lekerült a hirdetés. 
"I always dreamed about ruling the world, but now that I’m getting older I’ll settle for Hollywood." - Ari Gold

feelgood
(tag)
Milyen gép, milyen os, micsináltál vele, stb...

adorjant
(senior tag)
Elképzelhető,hogy a maximum performance aktív.

Gondwana
(őstag)
FRU removals, ott pedig Palm rest - az nem törés, hanem két darabból van.

sipi723
(kvázi-tag)
Thinkpad edge, win7. Tegnap felraktam egy játékot, játszottam vele kb 5 percet, utána le is töröltem. Akkor még nem tünt fel, mert hálózatról ment, most reggel lettem figyelmes, hogy az akku 1 órát mutat (és annyit is bírt), a keleténél hangosabb és több, melegebb levegőt fúj ki..
Sajnos a maximum performance nem aktív 
[ Szerkesztve ]