2013. május 25., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)

(#22451) asound válasza asound (#22449) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Vettem egy Displayport-HDMI kábelt a 6465b-hez HDTV-re kötve a kép tökéletes, de hangot nem visz át a kábel, azt külön kábellel kell továbbítanom a TV-re.

Van rá mód hogy valahogy rávarázsoljam a hangot a TV-re a DP-HDMI kábellel? A win hangbeállításoknál a HDMI Audio nem aktív, nem tudom kiválasztani.

Felraktam egy IDT nevű audio drivert de az sem orvosolta a problémát. Mondjuk nem nagy baj mert jack kábellel van hangom a TV-n de azért érdekes.

Az élet négy magnál kezdődik. Magánoktatás Budapesten http://href.hu/x/ixly

(#22452) pumukli23 válasza asound (#22451) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Milyen kábelt vettél? A korábban linkelt iponosat?

(#22453) asound válasza pumukli23 (#22452) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Üdv!

Ezt a kábelt vettem:

[link]

(#22454) Cyrin válasza asound (#22453) üzenetére

Cyrin
(PH! addikt)

Én is ezt vettem meg és fél éve használom, és megy rajta a hang. A lejátszóezközöknél megjelenik a tv-m (azt is tudja hogy Sony), azt alapértelmezettnek kiválasztva működik a hang.

Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

(#22455) pumukli23 válasza asound (#22453) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

elképzelhető h a tv nem tudja?

(#22456) asound válasza Cyrin (#22454) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Lejátszóeszközöknél csak annyi jelenik meg hogy AMD/HDMI Audio, de szürkén, vagyis nem aktív. Előző két notim HDMI-n gond nélkül ment, ott fel is ismerte hogy HDTV-vel van dolga.

pumukli23 A TV HDMI-n eddig tudta, de mondom nem olyan vészes mert audio kábellel átmegy a hang, egyelőre passz.

(#22457) dmc

dmc
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A kezem ügyébe jutott egy régi de aranyos gép HP Compaq nc4200 nekem jó lenne futkároz -ni meg munkára csak az a gondom nem tudok rá telepíteni semmit sem.Be van állítva boot sorrend külső CD de semmi sem történik.Valaki tud valami megoldást vagy találkozott ilyen géppel?

előre is köszönöm

(#22458) pumukli23 válasza dmc (#22457) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Belső cdromot nem lehet választani? Biztos, hogy jó az olvasó?

(#22459) JHONNY 79

JHONNY 79
(tag)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.A barátnőm laptopján tönkre ment a hálózati töltő.A típusa:HP PAVILON DV 6-1110 EH .Tudtok ajánlani valami olcsó üzletet? Csak gyárit érdemes megvenni vagy az utángyártott is használható?

[ Szerkesztve ]

(#22460) pumukli23 válasza JHONNY 79 (#22459) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Nem tudom pontosan a pavilionokhoz milyen töltő jár és milyen csatijuk van, de úgy tudom egy ideje nem volt csati váltás a hpnál. Ha még garis a töltő (1 év) akkor cserélik, ha nem, akkor a 65 wattos 6-7 ezer Ft körül van. Ha 90W-s kell, azt is találsz a honlapon. Utángyártottat nem vennék 5k alatt, picit drágábban meg itt a gyári, szóval én gyárit vennék.

(#22461) asound

asound
(PH! addikt)

Rendeltem én is egy HDD caddyt a 6465b-hez, upgrade bay helyre illeszthető, remélem jól fog szuperálni.

(#22462) KZP válasza JHONNY 79 (#22459) üzenetére

KZP
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem van 2 db, eredeti HP-s, eladó, kifogástalan műszaki és esztétikai állapotú mindkettő. (Az egyik nagyobb, a másik a kisebb átmérőjű csatlakozós, úgyhogy az egyik biztosan jó lenne hozzá.) Kipróbálási garanciát tudok rá adni természetesen. Ja, és Budapesten van. :)
Ha érdekelne, priviben írj, légyszi. :R
Zoli

[ Szerkesztve ]

(#22463) (Bundás) válasza pumukli23 (#22460) üzenetére

(Bundás)
(PH! addikt)

Biztos vagy benne, hogy ez gyári? Mert az sincs odaírva, hogy utángyártott, de az se hogy gyári. A HP meg lehet csak azért van odaírva, mert ahhoz való... :F

(#22464) pumukli23 válasza (Bundás) (#22463) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

A típusszámból gondoltam: ED494AA
Utángyártott terméknél elég nagy pofátlanság lenne ugyanazt a termékkódot használni.

(#22465) (Bundás) válasza pumukli23 (#22464) üzenetére

(Bundás)
(PH! addikt)

Pedig ahhoz is ugyanazt a termékkódot használják. :K

(#22466) pumukli23 válasza (Bundás) (#22465) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Hmm.. Végülis így könnyebben megtalálják a terméküket, ha ugyanaz a kódja, de azért furcsa. Persze több mint valószínű, hogy ugyanott készülnek, csak a végén nem a hp logó kerül rá..
Amit linkeltem, ott több webshopban a gyártónak a hp-t írja. Ilyen üzletet kell választani, aztán ha átvételnél mégsem hp, akkor lehet mondani, hogy kösz.. mégsem.

(#22467) (Bundás) válasza pumukli23 (#22466) üzenetére

(Bundás)
(PH! addikt)

Maga a termékkód nincs levédve, csak a márka. A kód alapján meg elvileg ugyanazon áramerősség, feszültség értékkel és csatlakozóval rendelkezik mint az eredeti. Ám anyagminőségileg (mint belülről, mint kívülről) köze sincs az eredetihez sajnos.
Az Ipon amúgy azt válaszolta eredetit árulnak, egy másik szintén hétezer Forint környékén áruló cég pedig, hogy nincs raktáron, rendelésre hoznak, de az ára alapján utángyártottnak véli.
Szóval érdekes... nem beszélve arról hogy már hamisítják is a töltőket. :D

(#22468) szata.68

szata.68
(fanatikus tag)

Én tőle vettem egy 90W-os,elvileg eredeti HP töltőt a 8440p-mhez 6000Ft-ért,és teljesen meg vagyok elégedve az eladóval is,meg a töltővel is.

(#22469) asound

asound
(PH! addikt)

Sziasztok!

A 6465b-hez lenne egy kérdésem. Van rajta három gomb a billentyűzet felett, az egyik a wifit kapcsolja, a másik a quickwebet, a harmadik a hangot kapcsolja ki-be.

Mivel újraraktam a rendszert, ezek működnek, de a régin ha pl kikapcsoltam a hangot, a hang gomb sárgán világított, ha bekapcsoltam, fehéren. Most akárhogy áll a hang vagy mondjuk a wifi, mindegyik ugyanolyan fehér.

Melyik driverrel vagy alkalmazással kapcsolhatnám vissza ezt a funkciót? :P

(#22470) JHONNY 79

JHONNY 79
(tag)

Köszi mindenkinek.Elméletileg a 19 V 4.74 A típusú kellene.Gondolom ez megfelelő lenne :[link]

(#22471) pumukli23 válasza asound (#22469) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

ha van hozzá quick launch buttons, akkor szerintem azzal :)

(#22472) asound válasza pumukli23 (#22471) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Olyat nem találtam. :(

Ezek vannak:

[link]

És még egy dolog jutott eszembe. Ebben a gépben AMD APU dolgozik, Radeon intergrált videókártyával. Nem tudok ehhez Catalyst drivert telepíteni az ATI/AMD oldaláról?

(#22473) zsoltee10 válasza asound (#22472) üzenetére

zsoltee10
(VIP)

a billentyűzet, egér és beviteli eszközök driverei között van egy hotkey support, szerintem az lesz.

Kawasaki ER6 -> Honda Varadero -> Yamaha TW125 :)

(#22474) Thusor

Thusor
(senior tag)

Eddig abban a hitben éltem, hogy bármilyen merevlemezzel működik a 3D merevlemez védelem, de tévedtem, mert most vásároltam egy Seagate momentus xt merevlemezt, de sajnos hiába telapítettem a HP 3D drive guard programját, nem működik együtt a merevlemezemmel. Lehetséges ez? Lehet ezen valahogy változtatni valami driverrel?

Ingyen tárhely: http://db.tt/kyi5kC3E / HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / HP Proliant MicroServer / Xbox360 Slim / Sony Xperia tipo dual

(#22475) asound válasza zsoltee10 (#22473) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Hotkey support fent van de nem az lesz sajna. :(

(#22476) asound válasza Thusor (#22474) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Engem az érdekelne hogy ha caddybe teszek egy 2,5-ös SATA meghajtót vajon azzal működni fog-e a driveguard.

Most ssd-m van, azzal nincs probléma. :)

pumukli23 Megvan a kis hamis, az IDT Audio drivert telepítve működik a visszajelző LED.

MOD
őstag lettem.

[ Szerkesztve ]

(#22477) pumukli23 válasza asound (#22476) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

"IDT Audio drivert telepítve működik a visszajelző LED"
Imádom az ilyen logikus megoldásokat egyes gyártóktól :))

Grat az új ranghoz:)

[ Szerkesztve ]

(#22478) Thusor válasza asound (#22476) üzenetére

Thusor
(senior tag)

Nekem a 2540p-ben caddy-ben lévő HDD eddig tökéletesen működött, de a jelenlegivel nem működik.

Ingyen tárhely: http://db.tt/kyi5kC3E / HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / HP Proliant MicroServer / Xbox360 Slim / Sony Xperia tipo dual

(#22479) Tim82 válasza pumukli23 (#22458) üzenetére

Tim82
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Belső cdromot nem lehet választani?

Egy optikai meghajtóval nem rendelkező subnotebook-nál, mint amilyen az nc4200 is, elég nehéz volna.

http://tinyurl.com/tim82items4sale

(#22480) asound válasza pumukli23 (#22477) üzenetére

asound
(PH! addikt)

Érdekes mert úgy emlékszem gyárilag nem volt telepítve ez a driver és ment a LED. Azt se tudom kell-e nekem ez a driver, valszeg nem, de nem panaszkodom, így működik.

Este kipróbálom hátha megoldotta a DP kábel hang problémáját is.

(#22481) pumukli23 válasza Tim82 (#22479) üzenetére

pumukli23
(senior tag)

Hopsz, benéztem a típust. Sorry :B

(#22482) zsolthee válasza asound (#22480) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Valóban érdekes, mert nálam a QLB telepítése után szoktak a gombok "életre kelni"

(#22483) Dongatto01

Dongatto01
(kvázi-tag)

üdv mindenkinek,ha nem jó helyen járok akkor elnézést de most már felteszem kérdésem.
Adott a számitógépem(laptop) ami egy Hp Compaq 6720s tipusú pc,ezzel kapcsolatban olyan problémám lenne vele kapcsolatban hogy elromlott a cd olvasója,és most már lassan ujra kéne huzni az op rendszert ,mert már nagyon sok minden van rajta és belassítja.
Kérdésem az lenne,hogy mien modón tudnám ezt megtenni,beépített kártyaolvasó van benne csak azt nem tudom,hogy képes e bebútolni memóriakártyáról?? vagy esetleg pendrivról lehetséges lenne?? :F :F

(#22484) zsolthee válasza Dongatto01 (#22483) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Legegyszerűbb USB-ről megoldani.
DiskPart-tal csinálsz egy bootolható pendrive-ot, rámásolod a Win7 telepítőkészletet és már teheted is be a notebookba.
XP-vel is megoldható, csak ez kicsivel macerásabb.

Vagy így is lehet

[ Szerkesztve ]

(#22485) Dongatto01 válasza zsolthee (#22484) üzenetére

Dongatto01
(kvázi-tag)

"DiskPart-tal csinálsz egy bootolható" ezt hogy tudom elérni annyira azért még nem vágom
megformázom a pendrivot,és rámásolom a windowsot az úgy nem jó??

(#22486) zsolthee válasza Dongatto01 (#22485) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Tulajdonképpen elmondtad a lényegét: :D
megformázom a pendrivot,és rámásolom a windowsot
Parancssort elindítod (cmd)
DISKPART
LIST DISK (nézd meg melyik számot viseli a pendrive)
SELECT DISK (x= a listában a pendrivenál látható szám.)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=FAT32
ASSIGN
EXIT

...és kész!
Rámásolod a Win7-et és már bootol is.
Amint látod a pendrive-ot törölni fogja, szóval mentsél előtte róla.
Formázásnál megadhatod a gyorsformázás kapcsolóját is ha nem akarsz sokat várni vagy ha nagy a pendrive. (16-32GB)

Jut eszembe! Lehet, hogy a kapcsolónál nem kell megadni a "/ " jelet, elég ha csak utána írod szóközzel, hogy quick. Erre majd figyelj!

FORMAT FS=FAT32 /QUICK

[ Szerkesztve ]

(#22487) zsolthee válasza zsolthee (#22486) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Az utolsó sort (FORMAT FS=FAT32 /QUICK) az előtte lévő kettő elé akartam írni.
:)

(#22488) Dongatto01 válasza zsolthee (#22486) üzenetére

Dongatto01
(kvázi-tag)

milyen formátumban másoljam fel a kártyára a windowsot,képformátum(iso) vagy rendesen cd ről másoljam rá?

(#22489) zsolthee válasza Dongatto01 (#22488) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Ne az ISO-t, hanem a lemezről a fájlokat.
Mondjuk nekem a lemez meg van a gépen is lemezkép formátumban. Becsatolom Daemon Tools-ba és ABBÓL indítom el a fájlok másolását a pendrive-re. Így egy kicsit gyorsabb meg a lemezt sem "dörzsöli" :)

[ Szerkesztve ]

(#22490) Dongatto01 válasza zsolthee (#22489) üzenetére

Dongatto01
(kvázi-tag)

értem,hálás köszönet akkor neki is vágok :K

(#22491) Dongatto01 válasza zsolthee (#22489) üzenetére

Dongatto01
(kvázi-tag)

"a lemezt sem dörzsöli" ez jóó :DD :DD :DDD cserébe viszont a merevlemezedet huzza :DDD

(#22492) Dongatto01

Dongatto01
(kvázi-tag)

EZT HOL TUDOM MEGNÉZNI??
"nézd meg melyik számot viseli a pendrive" ITT AKADTAM EL :((

(#22493) zsoltee10

zsoltee10
(VIP)

Displayport-hdmi témához:

Először az Iponos átalakítót hozták, azzal nem ment a hang. Most rendeltem egy gyárit a HP-tól, azzal hibátlanul működik a cucc...

Kawasaki ER6 -> Honda Varadero -> Yamaha TW125 :)

(#22494) zsolthee válasza Dongatto01 (#22492) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

A LIST DISK parancs kiadása után felsorolja a géphez csatlakoztatott eszközöket.
Megnézed, hogy melyik a pendrive(legegyszerűbb méret alapján) és a sor elején lévő számot beírod x helyére
Itt egy kép
Tegyük fel, hogy ez esetben egy 2GB-os pendrive van a gépbe dugva. Akkor a parancs:
SELECT DISK 1
Capisce? :)

[ Szerkesztve ]

(#22495) fess

fess
(senior tag)

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy egy dv5 1120eh laptopnál,a gyors hangerő szabályozó gomb néha úgy viselkedik,mintha beragadt volna,hiába próbálom állítani,nem reagál,csak elkezd egy helyben remegni a csúszkán a gomb. Újraraktam a drivert,kicsit jó volt,most megint előjött. Van rá valami hosszabb megoldás?
Ehhez a laptophoz nincs valami all-in one telepítőcsomag? A hp honlapján csak egyesével találtam meg a cuccokat.

hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=fess&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#22496) zsolthee válasza fess (#22495) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Driver-package nincs, sajnos egyesével kell leszedni.
Melyik driver-t telepítetted újra?

(#22497) fess válasza zsolthee (#22496) üzenetére

fess
(senior tag)

a "quickbuttons" drivert,bár lehet hogy konkrétan nem is ez hanem az újraindítás segített rajta

hirdetéseim: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=fess&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#22498) zsolthee válasza fess (#22497) üzenetére

zsolthee
(fanatikus tag)

Elitebookok-on hasonló hibát tapasztaltam.
Ha feljebb akartam venni a hangerőt az érintőgombbal, akkor néha megkésve reagált.
Látszott, hogy érzékeli de csak jóval utána vette észre mit akarok. :)
BIOS frissítés esetleg? :F
Most egyébként működik vagy még azért előjön a hiba?

[ Szerkesztve ]

(#22499) Dongatto01 válasza zsolthee (#22494) üzenetére

Dongatto01
(kvázi-tag)

nálam egy eszközt ismer fel ami 112 gb szerintem a pendrivot nem látja :F

(#22500) fess válasza zsolthee (#22498) üzenetére

fess
(senior tag)

Most épp működik,frissítettem a biost is.
Az enter gombot a bal felső oldalom megnyomva nem reagál,csak kicsit feláll,alánézve eltörhetett vagy kiakadhatott egy kis rugó. Hogyan tudnám megnézni jobban,hogy mi a baj? A billentyűzethez hogy férek hozzá?

Erre a gépre,2 Gb rammal 64 bites vagy 32 bites rendszer a gyorsabb?

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.