2013. május 25., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)

(#20601) Rokko77 válasza Z86 (#20600) üzenetére

Rokko77
(lelkes újonc)

Letöltöttem, feltelepítettem, de nem indul el.... A program ott van csak éppen nem csinál semmit. :O

Korán keltem, hol az arany?

(#20602) vietnam válasza Rokko77 (#20601) üzenetére

vietnam
(újonc)

én is szenvedtem hasonló problémával. megoldani sajnos nem sikerült. csak áthidaló megoldást találtam. a 3RVX progit telepítettem. funkcióját tekintve ugyanaz. csak az arca más! :) én 2.5v. telepítettem annó..lehet azóta van újabb! hajrá :)

(#20603) Rokko77 válasza vietnam (#20602) üzenetére

Rokko77
(lelkes újonc)

hát azért ez nem ugyanaz...de köszi

Korán keltem, hol az arany?

(#20604) Matt-OPT

Matt-OPT
(fanatikus tag)

HP ProBook 4520s-el van olyan problémám, hogyha be van dugva az usb portba külső vinyó vagy a vezeték nélküli egér adaptere, akkor a Win 7 indítás közben lefagy. Ha kihúzom őket és úgy indítom akkor minden pöpec. Mi lehet a gond?

HP ProBook 4520s (Intel i5 460M, 3 GB RAM, Ati HD 4350)

(#20605) oszi24

oszi24
(újonc)

Sziasztok!
HP Probook 4320s Caviar Grey notebook-om van ( [link] )
Gondoltam bővítem egy kicsit a ramot, érdekelne a véleményetek 4 vagy 8gb legyen?
Illetve a vga teljesítményét növelhetem e valahogy, olvastam, hogy a csere elég macerás, és igazából azt se tudom az én esetembe van e rá lehetőség. Köszi

(#20606) Z86 válasza oszi24 (#20605) üzenetére

Z86
(őstag)

8 GB akkor kell, ha direkt nagy memóriaigényű programokat szeretnél futtatni, amúgy mindennapi használatra a 4 GB teljesen megfelelő, bőven elég.
A VGA integrált így nem cserélhető és nem is valószínű, hogy tuningolni lehetne (én legalábbis még nem hallottam róla, és az intel sem partner az ilyesmiben)

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#20607) shuttle

shuttle
(tag)

Szerintetek hol lehet DV7-eshez a 2 . vinyóhoz keretet meg kábelt venni ?
tennék egy ssd-t bele

[ Szerkesztve ]

– A temetőre az van kiírva: FELTÁMADUNK! – Akkó má' jobb a kocsma, me' oda meg az, hogy SOSE HALUNK MEG. Hofi

(#20608) Z86 válasza shuttle (#20607) üzenetére

Z86
(őstag)

Ez a legismertebb forrás, vagy itt is lehet nézelődni.

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#20609) NEMO1968 válasza vietnam (#20591) üzenetére

NEMO1968
(senior tag)

Szia!
Pavilion DV6-om alapon 50 fok körüli procihőfokkal dolgozik.
Esetleg ha nagyritkán játszok,akkor szalad fel 60-65-ig.
Szal sztem a Tied sok egy kicsit.
Igaz,én kicsit megemelve használom,mert asztaliként funkcionál,és helyhiány miatt alákerült egy USB-s DVD író.
Nálad egy hűtötisztítás,pasztázás semmiképp nem árthat,és javaslom,hogyha állandó helye van a masinának,tegyél a lábai alá Valamit,ami 1-2 centire megemeli az egész gépet.

Nem vagy még elég ideges? Vegyél számítógépet!!!

(#20610) hugyecz

hugyecz
(újonc)

Sziasztok kezdő notebookos vagyok.
Vettem egy compaq CQ-56-os notebookot de a bal oldali gyorsgombokból nem működik a cyberlink bekapcsolója minden más működik ha tudtok megoldást jelezzétek légyszíves, A neten leírt registrys állítások nem sikerültek.

(#20611) Bygaster

Bygaster
(újonc)

Sziasztok,

Amennyiben valaki rendelkezik 4730s Probook-kal, pls ossza meg a véleményét..
Kösz! :R

'' Aki a kicsit nem becsüli, az simogassa!''

(#20612) vietnam válasza NEMO1968 (#20609) üzenetére

vietnam
(újonc)

Szia!

Főképp én is asztaliként használom! Ma amennyire tudtam szájjal befújtam a lukakba...most 50-55 fok stabilan (ugyan nem akarom elkiabálni....) meglepődtem hogy ennyit számított már ez is..sajnos most nincs lehetőségem sűrített levegős sprayt venni, de amit lesz fogok..viszont néztem hogy férnék hozzá..ahhoz le kell szedni az egész alját! elvileg nem fogja sok csavar! ELVILEG! egyenlőre nem találtam neten ilyesmi videót...esetleg te már próbáltad? tapasztalat, ötlet vagy ilyesmi! :)
előre is köszi..

(#20613) vietnam válasza Rokko77 (#20603) üzenetére

vietnam
(újonc)

nem...de a kényszer nagy Úr! és funkciója ugyanaz...látod ha lehalkítód vagy hangosítod..

(#20614) Bandika84

Bandika84
(újonc)

Sziasztok!A Hp Envy melegedés mennyire általános jelenség?Milyen mértékben kell számolni vele?Notebook vásárlás előtt állok,akár ilyen gép is szóba jöhet.
Üdv

(#20615) Z86 válasza Bandika84 (#20614) üzenetére

Z86
(őstag)

A korábbi 15 és 17-es modellek fűtöttek rendesen. Múltkor említették, hogy az újabb kiadású 17-esben ezt már megoldották. Bővebben infóért talán érdemes SeniorTilla-t vagy spyduck-ot kérdezni.

(#20616) W h o z Z y

W h o z Z y
(kvázi-tag)

Sziasztok, van egy Hp G60 laptopom, és nagyon melegszik.
pl. elkezdek egy filmet nézni tv-re kötve a gépet, kb 1 óra múlva kikapcsol, pedig jól szellőző helyen van. Letöltöttem egy hőmérő progit, abban a cpu 80 fokos a gpu 87, alaplap 87 fokos,
Alapból vista volt rajta de tettem rá egy win7-et azóta kezdte csinálni. Valami megoldás esetleg lenne?

Killed by WhozZy!

(#20617) Z86 válasza W h o z Z y (#20616) üzenetére

Z86
(őstag)

Érdemes lenne megnézni mennyire porosodott be a hűtése és szükség esetén kipucolni. Illetve minden driver rendben van?

(#20618) Athlon64+ válasza W h o z Z y (#20616) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

BIOS-frissítés?

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#20619) tkazmer

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok,
vételeztem ma egy elitebook 8440p-t, előtelepített 32bites windows 7-tel. ezt szeretném 64 bitesre frissíteni, elvben ugye a licencem ezt megengedi.
eléggé új vagyok még a HP-s előtelepített dolgok tekintetében, így próbálkozás helyett kérdezném: ha a system restore-t vagy valami hasonlót választok, azzal ezt meg tudom tenni?
+ indításkor kiírta egy HP-s program, hogy hozzak létre valamilyen telepítő DVD-t vagy mit, de végül nem klikkeltem a varázsló végére, kikapcsoltam a gépet (azóta is pihen, még nem volt időm vele sokat foglalkozni)...ez hiba volt? azt írta ki, hogy ilyen lemezt csak egyszer lehet létrehozni, ez pontosan mit takar?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#20620) W h o z Z y válasza Athlon64+ (#20618) üzenetére

W h o z Z y
(kvázi-tag)

ennek utána járok hétvégén, remélem valami javulás lesz
Z86
ezt is megnézem, gondolom ehhez szét kell szedni a gépet, fogalmam sincs hogy álljak neki :)

[ Szerkesztve ]

Killed by WhozZy!

(#20621) Z86 válasza W h o z Z y (#20620) üzenetére

Z86
(őstag)

Itt a manual hozzá, illetve ezen az oldalon még sok egyéb hasznos dokumentum.

(#20622) mONEr

mONEr
(lelkes újonc)

Hello lenne 1 db hp pavilon dv6700 laptopon de amikor bekapcsolom nem ad kepet valaki segitsen pls elore is koszonom!

Never Give Up ! ! !

(#20623) Ceree válasza pumukli23 (#20572) üzenetére

Ceree
(fanatikus tag)

Az említett notebook már itthon sem garanciális, nemhogy külföldön. :(

Az ismerősöm állítólag utána járt, és drágább lenne kint a javítás, mint egy új gép, hazaküldeni meg nem akarta, mert macerás. Hát jó...

http://findyourself.hu 03.20.

(#20624) Z86 válasza mONEr (#20622) üzenetére

Z86
(őstag)

Külső monitort rákötve ad képet? Ha igen, akkor a VGA hiba kizárható.
Egyáltalán semmi nem látszik rajta, egészen halványan sem fény felé fordítva? Ha mégis, akkor talán csak a háttérvilágítás ment ki, amit okozhat az inverter vagy a fénycső (ill. LED-ek) is. Utolsó tipp a szalagkábel hibája.

(#20625) W h o z Z y válasza Z86 (#20621) üzenetére

W h o z Z y
(kvázi-tag)

köszi

Killed by WhozZy!

(#20626) NEMO1968 válasza vietnam (#20612) üzenetére

NEMO1968
(senior tag)

Én még nem próbáltam szétszedni.
Itt a totyikban kérdeztem meg,hogy is kell hűtőt tisztítani.
"Megvígasztaltak",hogy lapra kell szedni hozzá a gépet,nem elég az alját leszedni.
Viszont nem létkérdés a sűrített levegő a tisztításhoz.
Nagyobb pumpa(matrac,autó,stb.)ugyanúgy megteszi.
Arra kell csak figyelni,hogy olyan helyen csináld,ahol a pumpa a szívónyílásán keresztül nem tud port felkapni.

Nem vagy még elég ideges? Vegyél számítógépet!!!

(#20627) Magorh

Magorh
(újonc)

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna, hogy a tegnapi nap vettem egy HP Notebookot, amin volt windows 7 és sok egyéb office program. Hogyan tudnám ezt lementeni, mert cd-t nem kaptam. Alapból rajta volt a telepítő a gépen és első induláskor telepítődött. Szeretném megőrizni, mivel legális.

(#20628) Athlon64+ válasza Magorh (#20627) üzenetére

Athlon64+
(senior tag)
LOGOUT blog

Starter? Mert azt nem lehet újrarakni, ha más, akkor szerintem keresel a neten hozzá telepítőkészletet, és használod a kulcsod.

MCTS: .NET Framework 4, Web applications | <?php die('hard'); ?>

(#20629) tkazmer válasza Magorh (#20627) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

neked nem tettek rá hp backup & recovery managert? nekem az a legelső indításnál (pénteken:) ) azt is felkínálta, hogy elkészíti a rendszer DVD-s másolatát, most meg is csináltam, 3 DVD lett.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#20630) Ceree válasza Magorh (#20627) üzenetére

Ceree
(fanatikus tag)

Ghostolod az egész meghajtót, s ha kell, visszaállítod.

Ilyen program pl.: Norton Ghost

(#20631) fkenny válasza mONEr (#20622) üzenetére

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

90%, hogy GPU hiba. (főleg ha nem ad külső monitorra vagy csíkozva esetleg képet.) Gondolom Nvidia GPU van bele integrálva. Ha netán segítség kell a javításban írj PÜ-ben. (Notebook javítással foglalkozom)

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)// Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

(#20632) gerii válasza tkazmer (#20619) üzenetére

gerii
(fanatikus tag)

Nekem is hasonló problémám volt egy 8540p-vel, és utánaolvastam a win-nek, viszont azt írják hogy nem lehet a 32<>64 bites között váltani. Nekem eredetileg 32-es járt volna hozzá, csak kapott közben +4GB ramot és 64-esre cserélték a wint.

Hívd fel a HP-t és kérj telepítő, driver lemezt, egy héten belül kiküldik, azzal lehet telepítgetni, és le is törölheted az összes partíciót, megmarad a garancia, megkérdeztem én is.

A system recoveryvel sztem nem kell foglalkoznod ha úgyis újrarakod a rendszert, igazából csak kiírhatod vele a rendszert DVD-re.

Én kértem lemezt, bootoltam róla, minden partíciót töröltem, majd telepítés, driverek, update-ek(rohadjanak meg hogy SP1 nélküli Win DVD-t küldtek, 5 óráig tartott mire mindent feltett a gép)- ezután érdemes csak lementeni a rendszert, mert akkor legközelebb nem kell 5 órát szopni...

Ezzel kapcsolatban annyit nem tudok, hogy a Win biztonsági másolatával csináltam a mentést(külső winyón ISO-ba), de visszaállítani nem tudtam mert azt írja ki hogy nem lát ilyen fájl-t a meghajtón, akkor mi a hiba?

(#20633) SeniorTilla válasza Z86 (#20579) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

Köszönöm a tippeket az elitebook árára. Én is hasonló 120-130k-t gondoltam volna érte, de aki be akarta számítani, azóta nem jelentkezett. 250-ért van fent a hirdetése az aproneten, szerintem "kicsit" el van szállva...

HP és SONY VAIO notebookok jó áron, gyártói garanciával, megbízható forrásból.

(#20634) Magorh válasza Athlon64+ (#20628) üzenetére

Magorh
(újonc)

Tehát, a Win7 kulccsal tudom aktiválni a Office-t is?

(#20635) SeniorTilla válasza rizso (#20588) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

A 4.1-es hang elég jól szól az új dv7-esben, előrelépést jelent a 4000-es szériához képest.

(#20636) tkazmer válasza gerii (#20632) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi! igen, valószínű felhívom majd őket, csak nincs hétvégi ügyfélszolgálat :) ami még kérdés, hogy azzal a lemezzel amit küldenek, meg lehet csinálni azt, hogy ugyanúgy működjön az újratelepítés az új rendszerrel, mint a régivel? tehát indításkor f11, aztán "gyári" állapotba visszaáll 10 perc alatt a gép bármilyen lemez vagy hasonló betétele nélkül.

(#20637) Ceree válasza Magorh (#20634) üzenetére

Ceree
(fanatikus tag)

Nem. Ghostold a rendszerpartíciót. Itt találsz segítséget hozzá.

Az előző gépemhez én is csak egy OEM XP CD-t kaptam, az összes többi progi előre volt telepítve. Egy sima win kulccsal nem mész semmire. Mondjuk akkor volt egy Recovery partíció rajta, ahonnan vissza lehetett mindent állítani gyári állapotba. Az másik kérdés, hogy kapott egy formatot, mert a fele használhatatlan program volt számomra.

(#20638) rizso válasza SeniorTilla (#20635) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ebben én is biztos voltam/vagyok, csak sajnos még élőben nem volt hozzá szerencsém...

(#20639) gerii válasza tkazmer (#20636) üzenetére

gerii
(fanatikus tag)

Elvileg meg lehet csinálni, de nem biztos.
Ha újrarakod a kapott lemezzel a rendszert, akkor lehet hogy nem ISO/DVD-re kell kiírni a mentést, hanem egy partíciót kell kiválasztani a célmappának.
Ezt a partíciót viszont a Win telepítésekor kell létrehozni, tehát kell egy X GB-os "C" partíció, ahova a Win-t teszed, és kell egy Y GB-os partíció amire majd a Recovery megy.
Az Y GB kb 20-40GB lehet, de ez attól függ hogy mekkora a Win.
Nekem az ISO fájl 27GB lett ha jól emlékszem, szóval legalább 30GB fog kelleni.

Remélem érthetően írtam le, de nem biztos hogy így működik, csak azért gondolom hogy igen, mert a Recovery létrehozásakor lehetett választani a célmappák közül: DVD/ISO/meghajtó.

(#20640) tkazmer válasza gerii (#20639) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a helyhasználat nem gond,ugyan csak 160gb helyem van, de külső hdd-re, szerverre, stb tudok mentegetni ha kevés lenne
tájékozódásképp, mennyit kértek a hp-ék a lemezért?

(#20641) Syl válasza tkazmer (#20640) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a géphez előtelepített win7 járt, akkor ingyen kapod a recovery lemez(eke)t. Én pénteken kaptam meg (belgiumból küldték).
Üres vinyóra próbáltam rá és igaz baromi hosszú ideig tartott, de létrehozta a boltban, megvásárláskori állapotot. Még a recovery partíciót is megcsinálta.

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#20642) SeniorTilla válasza rizso (#20638) üzenetére

SeniorTilla
(őstag)

A hang nagy része a kijelző alatti hangszórókból jön, a gép első frontján lévők is szólnak, csak halkabban (nyilván a térhatás miatt). A mélynyomó is erősebb lett, tehát az egész hangosabb, és erőteljesebb lett. A régi dv9000-esekhez tudnám hasonlítani, azok is elég jól szóltak.

(#20643) tkazmer válasza Syl (#20641) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

felhívtam őket, rendkívül kedvesek, segítőkészek és korrektek voltak, kb. IBM színvonal (az IBM annyival volt profibb ezelőtt kb. 6-7 évvel, amikor ügyem volt velük, hogy karácsonykor is tudtam velük beszélni (nem az ajándék romlott el szerencsére, csak épp akkor lett baja a gépnek:) )).
elvben 10-14 napon belül kapok CD-t, addig ugyan nem nagyon tudom (nincs értelme) használni a gépet, de legalább 2 hétig még nekem kamatozik az office-ra meg egyéb programokra szánt pénz:)

(#20644) Syl válasza tkazmer (#20643) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a telefonálástól számított 16. napon érkezett meg a három lemez. Már kezdtem türelmetlenkedni, mert a telefonba 4-5 munkanapot mondtak. De lényeg hogy megérkezett.
Érdekesség, hogy az ügyintéző ember azt mondta, csak magyar oprendszert tud rendelni, ám a kapott cucc mégis kétnyelvű, ahogy az eredeti, gépen lévő op. is. (angol, magyar, win7 home x64)

(#20645) blammer

blammer
(újonc)

Kaptam egy HP550 gépet egy érdekes problémával. A gép nem indul csak ha a táp rá van dugva. Így tökéletesen működik. Akkuról nem csinál semmit csak villog egy kicsit a led. Azonban ha tápról elindítom, és kihúzom a kábelt simán működik 2-3 órát is.
Lehet esetleg az akkunak ilyen baja, hogy nem képes indítani a gépet? Vagy valami tipp? Megköszönnék minden épkézláb ötletet.

(#20646) tkazmer válasza Syl (#20644) üzenetére

tkazmer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem ilyet nem mondott, sőt, megkérdezte, hogy milyen nyelvűt szeretnék, lehet win7pro-ból többféle is van raktáron nekik:)
de ezek szerint akkor ne számítsak arra, hogy már holnap bedobják a postaládába..

(#20647) Syl válasza tkazmer (#20646) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, az enyémet Belgiumból postázták, így kellett némi idő a postára. :)

(#20648) gerii válasza blammer (#20645) üzenetére

gerii
(fanatikus tag)

Szerintem az akksi vezérlőelektronikája mehetett tönkre, szóval ha garis, akkor ki kell cserélniük.

(#20649) blammer válasza gerii (#20648) üzenetére

blammer
(újonc)

Köszi. Szerintem már nem garis. Legalább is papírok nincsenek hozzá :(

(#20650) Z86 válasza blammer (#20649) üzenetére

Z86
(őstag)

Nézd meg garancia ellenőrzővel. Itt vannak linkelve.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook / laptop topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.