- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz dunkel #89962 üzenetére
Amíg nem hallgatom meg a Polk-ot, addig nem adom el a DALI-t sem.
Azért váltottam 805-re a 1908-ról, mert az eladó beszámította azt az árba, így lényegesen jobb erősítőt kaptam (minden szempontból) minimális ráfordítással.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
nagyúr
válasz dunkel #89971 üzenetére
gondolom szeret gépezés közben is mozizni.
@Oldfighter: felteszem az elrendezés a vászonhoz lett kialakítva, és nem a tv-hez.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Oldfighter
senior tag
válasz dunkel #89971 üzenetére
Én másként látom. Egy hallgatói helyiség számomra olyan mint egy cső vagy egy tölcsér. Az egyik végéből indul el a hang, kihasználva az oldalfalak akusztikai jellegét. Ugye sokszor mondjuk azt, hogy hagyjunk helyet a frontok körül, de ezt azért a végletekig nem lehet elvinni. A hosszabbik falon való elrendezés ezért is káros bizonyos szempontból a hangzásra; az "oldalfalak" túl messze vannak. Arról nem is beszélve, hogy ennél a megoldásnál a hallgatói pozíció a hátsó falon van szinte.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
devil-k
nagyúr
válasz dunkel #90665 üzenetére
Nah, igen... Ez tényleg mocsok szemétség volt tőlük.... Én kb. 75.000 Ft-ért vettem úgy, hogy volt 10% kedvezményem... Ez egyébként gusztustalan dolog... Tudják, hogy sokan vennének AQ dolgokat.
De legalább a Soundcare tüskéket nem emelték meg, a hátsók alá pont aktuális vétel.
Norbi 72
Arra akarsz beruházni?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz dunkel #90737 üzenetére
Uram/Uraim (Csabroncka)
Önök az én segítő Isteneim
sikerült, bocsánat ha láma voltam, de ani nektek 20 mp, az nekem lehet egy marék nyugtató meg néhány nap a google társaságában
de nagyon köszönöm, és tényleg..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Borisz76
veterán
válasz dunkel #90910 üzenetére
Megtettem.... [link]
A cikk első része a Bi-Wiring alkalmazásánál írja az eltávolítást.
De konkrétan nem írja , hogy Bi-Amp esetén ki kell e venni az áthidalást.Az én értelmezésem szerint igen, ki kell venni mert az erősítő Bi-Amp módban külön hajtja a mély/közép-magas hangsugárzókat....azaz a hangfalban lévő keresztváltót kiiktatjuk.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
devil-k
nagyúr
válasz dunkel #92904 üzenetére
Pont ezt fogom én is tenni ma, szinkronosan fogom megnézni. Sajnos...
Egyébként én szeretem a nachost, de nálam nem egyenlő a filmnézéssel ez a dolog. Direkt nem olvastam kritikákat és leírásokat, beszámolókat sem, hogy szűz aggyal vonuljak be ma a moziba.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
spiky03
veterán
válasz dunkel #92904 üzenetére
mi szombaton tervezzük, remélem sikerül jó helyre foglalnom majd.
kíváncsian várom, hogy milyen lesz.
eddig csak jókat olvastam róla, de azokat is csak óvatosan, nehogy beleszaladjak valami spoilerbe.van amúgy most szerdára 4 jegyes foglalásom az IMAX-be a 18 órási előadásra.
ha valakit érdekel akkor írjon Pmet és megadom a foglalási számot, mert mi mégsem tudunk el menni.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Oldfighter
senior tag
válasz dunkel #93046 üzenetére
Nem, csak süketelek, vakon adom a tanácsokat.
Nem azt mondtam, hogy pont abban a helyiségben rendezze át a mostani és a leendő készülékeit, hanem általánosan adtam a tanácsot, hogy ilyen méretű és alakú helyiségben hogy jár jobban. Én biztos megoldanám, apróbb kényelmetlenségek árán is, hogy abban a szobában ez működjön.
-
Oldfighter
senior tag
válasz dunkel #93052 üzenetére
Szerintem már közöltem az ideális elrendezési sémát ami szerintem javasolt egy nappali hm rendszer telepítésekor. Ennek legfőbb erénye a megfelelő akusztika felé való közelítés, beleértve a hátsó hangtér kiteljesedését is. Egy keskeny szobában, keresztben a hangtér jobb esetén szűkös két és fél méterre korlátozódik, miközben a helyiség négy-öt méter hosszú ( pl nálam ). Szerintem nem okoz nagy fejtörést és logikát, hogy melyik az ideálisabb. Beszorítani mindent két és fél méterre, vagy kihasználni a közel teljes alapterületet a hangsugárzók elhelyezésére. Persze innen lehet akadékoskodni, hogy ablak, teraszajtó, radiátor stb, bármi ami útban lehet. De egy lakószobával már csak így van. Viszont megoldás a legtöbb esetben mindig lehet találni, hogy a kihasználtság teljes körű legyen.
Egyéb óhaj-sóhaj?
-
Norbi 72
veterán
-
-
Kroland25
tag
válasz dunkel #93216 üzenetére
Újat nem vennék,csak érdeklődöm,ma felbukkant egy 4810 es használtan itt a közelembe nemtudom érdemes e vele foglalkoznom..nem volt még denon-om,ha nem jönne be számomra hogy tudnék belőle kiszálni
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Kroland25
tag
válasz dunkel #93219 üzenetére
Bocsi jobban figyelek 850 euró az ára..Eddig csak pioneer vasaim voltak,de a focaljaimhoz jobban passzolna egy denon!Egy próbát lehet megérne,biztosan nem ez lesz a végleges vas
[ Szerkesztve ]
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
NdF
csendes tag
válasz dunkel #93723 üzenetére
3 m-t úgy kalkuláltam hogy a fülem még sem a falon csücsül, a kanapénak a vastagságát is bele számítottam, na meg a hangfalak sem feltétlen a falon lesznek. De nem értek hozzá, lehet nem kellett volna levonnom az alap területből. Feltétlen ki szeretném próbálni, még keresgélnem kell, hogy Szegeden, vagy környékén hol találok ilyen helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest