- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #26575 üzenetére
Amikor még lehetett kapni, akkor az volt az általunk rendszeresen ajánlott belépő szett.
(#26569) zsolyx13
A használt Denonra szavazok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz dunkel #26737 üzenetére
Ma reggel pont ezen a felajánláson gondolkoztam (ha már én írtam, hogy normális dobozokkal kell kipróbálni) csak azért kicsit fél az ember a sérüléstől -ugye nem egy kis fém dobozról van szó- ill. karácsonyi időszak révén pont jobban használná az ember mint bármikor máskor.
Mindenesetre ha valami "másnap visszahozom" megoldást ki tudunk találni, lehet, hogy kivitelezhető. János, írj privátot ha érdekel.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dunkel
őstag
válasz dunkel #27159 üzenetére
A napokban döntenem kellene erősítő ügyben, egy topiktárs linkelte akció miatt, ami a napokban kifut. Az alábbi 3 erősítő közül melyiket javasolnátok?
Pioneer VSX-520: 43e Ft új
Pioneer VSX-422: 60e Ft új, Pio DVD játszóval
Pioneer VSX-821: 60e Ft használtAz 520-as ebben az akcióban igencsak szimpatikus, de mivel nem volt még ilyen rendszerem, nem tudom a kényelem, amit a két újabb generációs készülék adna: HDMI vezérlés és OSD mennyit jelentene? A 821 jó vételnek tűnik, de nem tudom kitesztelni, mert még sem input se ouptut oldali komponensek nincsenek meg.
-
dunkel
őstag
válasz dunkel #27159 üzenetére
Üdv, megvettem a szettet, Pioneer VSX-821 + JBL-SCS-178.
Lenne egy kérdésem: a hangfalakat egy HK erősítővel sikerült kipróbálni, és úgy emlékszem nem nagyon tekertük fel és erősen szólt. Itthon a mikrofonos beméréssel beállítottam, meg a hangfalakat SMALL-ra tettem, crossovert 80Hz-re (ide tette a bemérés is).
A hangfalakat +/-4db körül lőtte be. Egy mozihoz 55-60 -ra kell így feltekerni, hogy az betöltse a szobát, 80 a max. A hangfal kábeleket elhoztam a hangfalakkal együtt, azok ugyanazok.
Ez nekem gyengének tűnik. A topik olvasgatásának hatására letöltöttem két decibel mérő alkalmazást is. A manuális bemérésnél fel kell maxra tekerni (+15 db) hogy elérjem a 75db-t. A szoftvert nem tudom ellenőrizni, barátnőm telefonján totál más értékeket mutat, 20-30-al többet. Egy modern hajszárítót 65-nek mért be, így nagyjából jó lehet. Tekerjem fel akkor +15-re? Ez az erősítő akkor ennyit tud? -
törölt tag
válasz dunkel #27999 üzenetére
Igazából lenne még kérdés:
Nézd meg hogy mind a forráskészülék, mint az erősitő direkt (Raw,Bitsream,auto) jelet kapjon, ne PCM legyen a kapott jel.
Milyen H/K volt?
Milyen a hangfalkábel? Ha 1 mm. vagy kisebb , az is oka lehet.
Több van az erősitöben mint a JBL SCS178, Még egy Polk TSI300 is jó neki. -
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #27999 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, ha 80-as maximum mellett 60-ra tekered a hangerőt. Nem értem, mi a probléma?
Picik a hangdobozok és a membránok, nem képesek nagy mennyiségű levegőt megmozgatni.
Az a Pio erősítő sokkal komolyabb 5,1 szettet érdemelne.(#28013) Tamoo
Szerintem már megmutatta, kiver a víz, ha rágondolok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
klepto
addikt
válasz dunkel #30682 üzenetére
Ezt nem tudom...
Az optikai kimeneten is a teljes hangsávot, minden csatornát, és minden hangformátumot (a HD hangokat is beleértve) kiad a bd lejátszó?
Azt tudom, hogy a sima RCA csatikon csak sztereo hangok jönnek kiHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Parson
addikt
válasz dunkel #32233 üzenetére
Ha ez egy szimpla, fix tartó konzol lenne, azt mondanám, hogy okés, de mivel forgatható a cucc, arra lettem volna kiváncsi, hogy kellő mértékben, gond (akadás) nélkül forog, nem érzed gyengének, stb...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #32631 üzenetére
Azt akarom mondani, hogy házimozis felhasználásra jobb a 15 méteres optikai kábel, mint a koaxiális. Annak a csatlakozója természetesen Toslink. Erről nincs értelme tovább vitatkozni, de ha valaki folytatni akarja, nem szólok bele.
-
bajnokpityu
félisten
válasz dunkel #36597 üzenetére
Köszönöm, hogy elhozad az állványt! Még nem volt időm "meghallgatni".
Sajnos, a legutolsó USB kábel magával hozta, hogy sajnos már kihallani,ahogy belemegszik. Eddig nem vettem észre. Ennyire élesen. Elég szarul is élem meg...És tessék elmenni valóban komoly láncok elé is. Ez egy machbox, amíg mások autókáznak.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #36597 üzenetére
"Viszont elhúztam a kanapét a faltól és hirtelen megjöttek a háttérsugárzók, megjött a mozis térhatás."
Évek óta ezt tanácsolom mindenkinek. Valamikor '99 táján, amikor az első házimozi rendszeremet építgettem, akkor jutott eszembe, azóta alapértelmezett, hogy a kanapé nincs a hátsó falra tolva. Most nem is lehetne, mert U alakban könyvespolc borítja a falakat, ahhoz is hozzá kell férni.
-
Peak
addikt
válasz dunkel #37215 üzenetére
egészen konkrétan ez NFHs feljelentést von maga után, sőt adóhivatalos befújással is lehet fenyegetni a céget, ami még súlyosabb milliós birságot jelent, mint ha rendesen ellátnák a garis feladatokat.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz dunkel #38395 üzenetére
szerintem ha veszi a fáradtságot valaki, rászán 2-3 órát, és végigolvassa a topicot, vagy csak visszamenőleg mondjuk 1 évnyit, abból többet tanulhat, mint ha itt két héten keresztül újból és újból felteszi a kérdéseit.
számtalan alkalommal ki lett tárgyalva a hangfalkábelek fontossága, úgy mint
- szerkezeti felépitése,
- anyagkülönbségek,
- fizikai ismeretek,
- anyag-jellemzők,
- vezető képességek,
- tömör VS sodort,
- stb.Teljesen felesleges pl. nekiállni magyarázni erről olyan embernek (bárkinek), aki az alapvető középiskolai fizikai ismeretekkel sem rendelkezik, és 0,75ös villanymazdaggal hallgat zenét.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Parson
addikt
válasz dunkel #38395 üzenetére
Csak egyetlen példa:
Kábelt veszteség alapján méretezel. Azon veszteség alapján, ami a kábelben hővé alakul. (Ezt kell minimalizálni.) Innentől kezdve nem mindegy a kábelátmérő és a kábelhossz a kábel (feltételezetten homogén - az, hogy tömör, vagy sodrott, az másik téma!) anyagának fajlagos ellenálásának függvényében. A konkrét méretezést bárhol megtalálod, még wikipedia-n is, annyira alap, hogy nem kell aggódni a pontatlan megfogalmazások miatt. De ha kétségeid támadnának kérdezz egy hozzáértőt, (esetleg nézz bele egy megbizható könyvbe). És ne olyat, aki szoba mérete alapján mondja, hogy mekkora kábel kell... mert pontosan az lesz a drágábbik megoldás, ha fölöslegesen túlméretezel egy kábelt... ha meg alul, az is drága lesz, mert nem azt kapod a pénzedért amit kaphatnál.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest