Üdvözlök mindenkit!
Egy LG HT 762 TZ 5.1 hangrendszert szeretnék csatlakoztatni a PC-hez, melyben Sound Blaster Audigy 2-es hangkártya van.HDMI,komponens kimenet,kompozit kimenet,scart kimenet,digitális audió bemenet (optikai) található a házimozin. Bármilyen módszer érdekel, akár a dvd lejátszó mellőzésével, de a lényeg, hogy 5.1-es hatást érjünk el. Milyen módon tudom ezt elérni? Vagy a sztereó hangzásnál nem érhető el jobb?
Köszönöm a segítségeteket!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
SJoco90
(újonc)

rajzol01
(lelkes újonc)
Sziasztok !
Az szeretném beállítani, hogy a számítógépről is tudjak lejátszani DD5.1 vagy DTS hangot.
Jelenleg a notebook HDMI-vel van összekötve a TV-vel. A TV-ből optikai kábel megy az erősítőbe. HDMI-n egyelőre nem sikerült 2 hangcsatornánál többet kivezetni a laptopból.
Van ötletetek?
köszönöm
rajzol

orsadam
(újonc)
Üdv!
Egy panasonic SA-HT335-öst kötöttem rá a gépemre jack-rca kábellel.
a csatlakozó panel így néz ki a hátulján:
Kérdés, hogy lehetséges-e egyátalán a gépről jövő jelet a lejátszó 5.1-es rendszerén hallgatni, mert jelenleg akárhogy próbáltam 3.1 az amit kapok.
(#4) MasterMark

MasterMark
(PH! kedvence)
SJoco90: Azon a hangkártyán nincs közvetlen digitális kimenet (optikai, vagy koax) a pin-ekre rá lehet kötni egy RCA kimenetet, akkor lesz digitális koax kimenet, de az nem biztos hogy úgy működik ahogy kéne.
Nekem hasonló hangkártyám van, és rákötöttem a megfelelő lábakra egy RCA kivezetést, de sajnos nem képes azon keresztül AC3 passthrough-ra, így csak sztereo PCM jelet kaptam.
rajzol01: Nem biztos, hogy a laptopod képes HDMI-n keresztül 5.1-et kiadni. Milyen videokártya van benne?
orsadam: Ha jól látom csak két sztereo bemeneted van, azon keresztül pedig csak sztereo-t tudsz rákötni 5.1-et nem. Valószínüleg azért érzed 3.1-nek, mert sztereo jelnél felkonvertálja 5.1-re de a hátsó hangszórók ilyenkor nagyon halkan szólnak csak.
Sajnos erre a hangrendszerre nem tudsz 5.1-et rákötni, hiszen nincs rajta se analóg, se digitális bemenet amin az 5.1-et át lehetne vinni. (Csak két sztereo bemenet van, a VCR AUDIO IN és a TV AUDIO IN, mind a kettő csak 2.0 képes átvinni.)
Gamertag: IdnaMark | Steam/Xfire: mastermarkhun
(#5) George0424

George0424
(lelkes újonc)
Szia!
Most szeretnék venni egy Onkyo házimozit. Vannak rajta digitális csatlakozók(koax,optikai,HDMI).
A gépembe van Creative x-fi Titánium hangkártya, ami tudja a Dolby Digital-t és a DTS-t, de nem tudja a
HD-DTS-t. Mivel a házimozi tudja a HD-DTS-t ezért az lenne a kérdésem, hogy cseréljem egy Xonar HDAVI 1.3-ra a hangkártyát, vagy a GTX 680-as videó kártyáról simán HDMI csatival áttudom e vinni a HD-DTS hangot az Okyo-ra?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: 
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=George0424 Tel: 06703858903
(#6) MasterMark válasza George0424 (#5) üzenetére

MasterMark
(PH! kedvence)
A videokártyában külön hangchip van integrálva, ha a hangkártyát akarod használni, akkor azon keresztül kösd össze HDMI-vel. (HD hang csak HDMI-n megy át.)
A videokártyáddal is használhatod, ha jól tudom az már tudja a HD-DTS-t is. (Ennek nem is ez a neve, hanem DTS-HD Master.
) Csak akkor ugye olyan lesz a hangminőség.
[ Szerkesztve ]
Gamertag: IdnaMark | Steam/Xfire: mastermarkhun