Ettől nem jönnek át a szomszédok, az biztos
Ha javasolhatom még, hogy ne erőből üsd még, mert az ízületeid (csukló stb.) nincsenek hozzászokva és egy jól megtömött bokszzsák, az nem puha. Ha ütöd, akkor arra figyelj, hogy ne tolás legyen (magyarul ne lengjen a zsák mint egy zászló), hanem pattanjon az ütés. Ha van valami barátod, aki bármilyen küzdősportot tanult, azt kérd meg, hogy első pár alkalommal nézze meg a ténykedésed és javítsa ki. Hidd el, nagyon fontos, hogy ne rosszul rögződjön a dolog, a helyes kivitelezés a lényeg. Mindenképp javaslom, hogy melegíts be előtte, szintén a sérülésveszély elkerülése végett (csukló, könyök, váll, nyak).
Egy példa: 2 percig ütöd, 1 perc pihenő, ha mást nem csinálsz, akkor ezt te szabod meg mennyiszer, minimum ötször.
A legjobb lenne, ha valami bokszoló ismerősöd lenne (én is sok évig bokszoltam, azért mondom), ugyanis 3 ütést kellene csak megtanulnod: 1. egyenes 2. horog 3. felütés, minden egyéb ennek a változata. Kb. ennyi.
A helyedben még vaterán, teszveszen, apróneten szétnéznék, hátha van valami eladó, de igazából egy új sem akkora nagy pénz, egyszeri befektetés és ha minőségit választasz, akkor azzal nem lesz gondod nagyon sokáig, szerintem az lenne a legjobb megoldás.