2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HannsG tulajok ide!!!

(#1) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel ilyen fórumtéma még nem volt gondoltam hogy nyitok egyet a HannsG tulajok számára.Írjátok meg véleményeteket,tapasztalatotokat és minden egyéb mást!

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#2) Eagl3 válasza Killing (#1) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]

Gondolom ez sem lesz hosszú életű.
A keresőt meg használd ;)

(#3) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

;] Ja,csak azt a topikot már zárák,úgyhogy ez lehet hogy hosszab életű lesz....

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#4) zsolt1129 válasza Killing (#3) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Tegyünk róla :C

(#5) parvus

parvus
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Nekem egy 28 col-os van full hd-s 3ms-es!
Azt tudom mondani róla,hogy ennél nagyobb és jobb monitor senkinek nem kell kivéve talán a grafikusoknak fotószerkesztéshez.
Játékhoz hát szóval egyszerűen leírhatatlan milyen élmény egy 17-es crt-t váltottam,teljessen más dimenzió és HD filmeket nézni rajta bitang jó!
GRAT HANNS-G
:C :C :C

menjünk inkább kapálni!

(#6) Cyberpunk válasza parvus (#5) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali én nekem is tetszik ez a monitor de engem el riaszt hogy TN paneles ez nem túl zavaró ekkora méretben? Menyire torzulnak a színek a széleknél?

Nokia Lumia 920 + iPad 3.

(#7) parvus válasza Cyberpunk (#6) üzenetére

parvus
(kvázi-tag)

Szia!
Én semmilyen torzítást nem vettem eddig észre én is féltem tőle, hogy nagy panel-nagy hiba de nem tök jó de komolyan széleken a színek és az élesség is kiváló!
Úgy halottam,hogy ezt a panelt saját maga a hanns-g csinálta.(szét még nem szedtem)

menjünk inkább kapálni!

(#8) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem egy HannsG HQ191D van és kib*szott jó!!!DVI kábellel kell összekötni és jobb a minőség máris! (Akik nem nagyon értenek a DVI kábelhez azoknak DVI-D Dual link.) :C
Up neki :R :R :R

(#9) Nikitaa7

Nikitaa7
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Egy HX191D monitorom van, és ahogy bekapcsoltam reggel a gépet, belilult. most nem tudom pontosan mely színek, de lila! mitől lehet ez? segítsetek légyszi! a szgépnek semmi baja, legalábbis úgy néz ki, csak a monitor lilásodott el:(

Köszi a gyors válaszokat!

(#10) tomyoy válasza Nikitaa7 (#9) üzenetére

tomyoy
(senior tag)
LOGOUT blog

valószínüleg csak a kábel mozdult el. mozgasd meg, vagy húzd ki és dugd vissza, csak érintkezési probléma.

nyiknyiknyiknyik

(#11) Szancsó válasza Nikitaa7 (#9) üzenetére

Szancsó
(tag)

Nem csak valamelyik csatlakozó mozdult ki (a videókártyánál vagy a monitornál)?
Ha nem, akkor a vezetéket hajtogatnám meg kicsit vagy 10 centinként, hátha csak az tört meg és nem a monitornak van baja...

(#12) BxL

BxL
(lelkes újonc)

Megvettem a 28-as HannsG-t. ( HG281D )

Felbontás, színek, külső, kábelek (van hozzá 5 féle, lehet használni HDMI-DVI kábellel) mind rendben vannak.
Egészen addig szuper, amíg nem néz vele az ember filmet teljes képernyőn...
Olyan brutális beégés van rajta a fekete részeknél, hogy nem akartam elhinni.
A monitor területének kb 1/3-át érinti ez, de csak ha fekete-közeli a kép. Igazából teljesen felesleges fullHD-t nézni rajta, mert élvezhetetlen.

Azon gondolkodom, hogy megkérdezem a márkaszervízt, ha van egyáltalán magyar, hogy ezt komolyan gondolták?
Amikor meg akartam venni, és az egyik cég azt mondta, hogy visszahívták ezt a típust, akkor kellett volna gyanakodnom.
Sajnos angol nyelvű tesztekben is kiemelik ezt a hibáját, bár nem látják ennyire súlyosnak a problémát. Lehet, hogy ők nem egy 24-es CRT monitorról váltottak LCD-re...

Kérdezem a többi HannsG 28-as tulajt, nekik mennyire zavaró ez a beégés?

porchmonkey 4 life

(#13) Nikitaa7 válasza Szancsó (#11) üzenetére

Nikitaa7
(lelkes újonc)

Tegnap este még semmi baja nem volt, hozzá sem nyúltam és a reggeli bekapcsoláskor lett lila. végigmozgattam már minden csatlakozót, kihúztam, bedugtam, mozgattam a kábelt, de semmi:(
asszem főként a kék színek lilásodtak el és nagyon zavaró:( de pl az msn-ben mindent szépen látok. furcsa. mintha csak a windows, és a keretek, meg a háttérképem bizonyos részei lennének lilák. meg pl hogy itt írom a hozzászólást, a "Félkövér" szó olyan lilás. meg az ikonok az asztalon. és az fórumos ikonomnál a hajam totál lila.

help pls!:(

[ Szerkesztve ]

(#14) parvus válasza BxL (#12) üzenetére

parvus
(kvázi-tag)

Szia!
Nekem is ugyanez a monitorom van!
Én nem vettem észre legalábbis ennyire zavaróan megkel hagyni kicsi beégés van de én imádom rajta nézni a full hd-s filmeket. Igaz,hogy más full hd- megjelenítőm nincs amihez tudnám viszonyítani.Na de ezen játszani...

menjünk inkább kapálni!

(#15) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Beszállok én is egy Hi221D-vel. Egy 19''-os Lg 196WTQ-t váltott, de amit nem akartam elhinni, az az, hogy sokkal szebb a képe, és nagyobb a látószőge is. (nem számok alapján, hanem ténylegesen) részemről Best-Buy volt, nagyon kellemesen csalódtam a márkában.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#16) szacsee válasza Nikitaa7 (#13) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

VGA driver is lehet az oka, de halott pixel javítására használják ezt, lehet érdemes lenne meglesni, hátha segít.... bár én a VGA driverrel kezdeném. :K

Két féle ember van! Az egyiknek most települ a COD5! A másik meg rovarölővel szaladgál a birtokon! No te vagy a második! - by Bordoi R.I.P.

(#17) toflehi válasza BxL (#12) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy csak a Te igényeid irreálisan magasak, vagy valami szoftveres esetleg monitor-kalibrációs gondod van-e, vagy csak hibás darabot kaptál. Talán próbáld ki az X-contrast módot is. Meg a különböző fehéregyensúlyokat.
Bővebben itt

Láttál már laptopot? Csak mert bármely (legalábbis az összes általam eddig látott) laptop látószöge sokkal rosszabb mint a HG28-asé. Ha tiéd nem akkor valami hiba van.

Amúgy én is találtam egy HD-s filmet ahol eléggé zavaró volt, hogy sötét a kép és alul-felül nagyon részletszegény, majdnem egyszínű fekete volt (a film végig éjszaka játszódott). Aztán puszta kíváncsiságból bekötöttem egy régi CRT-t és bizony az a film a CRT-n is nagyon sötét volt, 70-80%-ra állított fényerővel is alig látszott részlet az egész képen, pedig más filmeket 20-30-as fényerővel néztem azon. lehet Te is pont ilye filmet akartál nézni rajta? :U

Csak a miheztartás végett. Volt már LCD monitorod?

A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

(#18) BxL válasza toflehi (#17) üzenetére

BxL
(lelkes újonc)

Üdv toflehi!

Lehet, hogy magasak az igényeim, de a laptopomon ( HPQ 8710p) valamint az összes eddig látott LCD monitoron sokkal kisebb beégést tapasztaltam, ha volt egyáltalán.
Az X-contrast módot természetesen próbáltam, de nagyon elkeni a filmek képét, nálam felejtős.

Remélem valami kalibrációs gond lehet, és nem kell hurcolásznom, meg a garanciális ügyintézésre várni hónapokat...

Egy félmegoldást találtam azóta, a filmeknél feltolom a gammát 150-250%-ra (kmplayer), akkor már megjelennek a fekete részletek is, és a világosabb részek még nem annyira torzak, mint ha X-contrastban lenne a monitor.

Egyébként a laptopon jók a feketék, csak az nem tud fullHD felbontást, ezért is vettem ezt a monitort. Az előző két CRT monitorom sokkal szebb képet adott természetesen (Sun 24' és Compaq 22'), csak együtt 70 kilót nyomtak az asztalon...
Nem mondom, hogy visszasírom őket, de többet vártam ettől az LCD-től...

porchmonkey 4 life

(#19) toflehi válasza BxL (#18) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Hát nem tudom, valóban nem a legjobb a sötét részletek megjelenítése ezen a monitoron (sem), de mint már mondtam, az összes eddigi LCD-m rosszabb volt a HG28-nál ebből a szempontból (kivéve egy 19es Acer S-PVA-t). Könnyen lehet hogy valami szoftveres gondod van. Nem használok Kmplayert, de most felraktam hogy kipróbáljam. 150% gammánál egy hajszállal látszik több részlet a feketékben, de a kép többi része szinte teljesen kifehéredik, túlexponált lesz a kép, 250%ról ne is beszéljünk.
Én erősen javaslom, hogy ha még nem tetted meg, akkor teljes windows reinstall, és ne csak rárakd a régire, hanem formázd a hardot. Majd rakj fel valami újabb, normálisabb videokártya drivert, meg alaplapit és ne állítgass sehol semmit hanem próbálj meg rögtön pár filmet. A monitor beállításait is resetálhatnád. És próbáld meg használni a monitor beépített színmódjaid, filmekhez én is használom, pont a sötét részeket lehet velük előcsalni a képből.
Ezen kívül lehet gond a vga-val is (tényleg annak a driverében nem állítottad el régebben a színbeállítoskat véletlenül?), nem egy mai darab.
Ja és a neten van már monitorkalibrálóval létrehozott ICC profil a HG28hoz, azt is kipróbálhatod.

Ha Neked így sem fog helyrejönni/tetszeni az eredmény, akkor puszta kíváncsiságból bekötök egy CRT-t a HG28 mellé én is és tesztelem egy napig filmekkel főleg a sötét részekre figyelve. És persze majd megírom az eredményt.

A jó mérnök bármilyen problémára tud megoldást találni. Azért mérnök. Aki SEMMILYEN problémára nem tud megoldást találni, az elmegy politikusnak.

(#20) BxL válasza toflehi (#19) üzenetére

BxL
(lelkes újonc)

Kösz, ezeket kipróbálom, ha lesz kis időm rá.

Végülis a drivert még a Sun + Compaq CRTkhez telepítettem...

Amit még nem írtam, hogy most DVI-HDMI kábellel van összekötve a Radeon9600GT kártyával, de ki fogom próbálni VGA-VGA, ill. HDMI-HDMI kábellel (asztali DVDvel, ill. laptoppal)

Hátha...

porchmonkey 4 life

(#21) Depression válasza BxL (#20) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos vagy te abban a videókártyában?
Végůl is nem lehet összehasonlítani egy ekkora TN+Film paneles monitort CRT-vel. Gondolom pont az olcsósága miatt választottad ezt.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#22) BxL

BxL
(lelkes újonc)

Sajnos mindent kipróbáltam, nincs változás. HDMI-csatlakozón is ugyanaz a helyzet, új driverek, másik PC, laptop rákötés, stb.
Ha nincs semmilyen forrás a monitorra kötve, akkor is beég a feketéje.
Most egy nVidia quadro 320 hajtja meg, semmi változás.

Lehet, hogy visszatérek a CRT-hez (Sun 24'-os nagy dög), bár az már eléggé ütött-kopott, de a képe nagyságrendekkel szebb...

porchmonkey 4 life

(#23) barts válasza BxL (#22) üzenetére

barts
(újonc)

Nekem is HG28h monitorom van és szép a képe divx film is nézhetö a tévém Sony KDL-40W5500.Össze tudom hasonlítani.Szerintem rossz darabot kaptál,vidd vissza vagy a szervizbe.

[ Szerkesztve ]

(#24) pedrotakax

pedrotakax
(lelkes újonc)

Üdv!

Tegnapelőtt vettem meg a monitort, és eddig szuper, csak jókat tudok róla mondani.

P

(#25) BxL válasza barts (#23) üzenetére

BxL
(lelkes újonc)

Sajnos a szervíz is megvolt, azt mondták hibahatáron belüli a fekete beégése.

Ezek is vakok, vagy már beletörődtek, hogy a technológia szar.

Hiába, legközelebb csak alapos tesztelés után fogok monitort venni, vagy visszatérek a CRT-hez...

porchmonkey 4 life

(#26) syC

syC
(PH! addikt)

Hi!

Valaki tud a HannsG HG281DJ monitorról véleményt, tapasztalatot mondani?

:R

• De hova temetik a túlélőket? •

(#27) Testa

Testa
(újonc)

Sziasztok! Van egy Hannsg HW191D-m az a probléma hogy a monitor menü (álá OSD) egyszerűen lockolta magát. Viszont így csak nvidia control panelből tudom irányítgatni a dolgokat viszont ott nem lehet annyi dolgot ugye. Tudjátok, hogy lehetne unlockolni az OSD-t :F

[ Szerkesztve ]

(#28) mickemoto

mickemoto
(senior tag)

Üdv!
19-es samurol váltottam Hi221D-re és eddig elégedett vagyok vele.
Sajnos XP-s driver nincs hozzá, csak Vista-s, valószínűleg ezért nem tudtam a hozzá kapott telepítő lemezen található icc profilt használni.Állítólag a vista driver kompatibilis az XP-vel, de nekem nem akart települni.
A menüjében van némi hiányosság, pl.:gamma beállítás és fényerő beállítás hiánya

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#29) toflehi válasza mickemoto (#28) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Kis kereséssel találhatsz a neten egy WinColorSetup.exe nevű kis programot ami beépül az XP-be és ezután megjelenik egy új "Color" feliratú ikon a vezérlőpultban. Ha ezt megnyitod akkor onnan be tudsz tölteni bármilyen ICC profilt, például azt is, ami a monitorhoz kapott lemezen van, de a neten is lehet találni a legtöbb monitorhoz felhasználók által készített ICC-ket.

(#30) mickemoto válasza toflehi (#29) üzenetére

mickemoto
(senior tag)

Köszönöm a tippet!
Felraktam a WinColorSetup.exe-t de sajnos valamiért semmit sem csinál, nem tölti be az icc profilt. Azaz én nem vettem észre semmi változást a képernyőn.
Arra is gondoltam hogy nem-e az a baj hogy analog vga kábellel van összekötve a monitor a géppel.Veszek DVI kábelt, hátha azzal sikerül.

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#31) Remiel

Remiel
(tag)

van valami különbség a HannsG HG281DJ és a HannsG HG281D között?

persze a J betű hiányán kívül :)

Sony Xperia T

(#32) sz.zoli25

sz.zoli25
(fanatikus tag)

Pár napja rendeltem egy 28-as Hannsg monitort a neten 81500Ft-ért...
Nagyon nagy és nagyon szép monitor és a kiegészitökkel sem spóroltak...
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve...
Bátran merem ajánlani mindenkinek...:-)
Ezen azért már lehet játszani...:-)

http://phmegbizhatosag.atw.hu

(#33) mickemoto

mickemoto
(senior tag)

Vásároltam egy DVI-D kábelt a Hi221D monitoromhoz, mivel alapból csak D-SUB kábelt mellékelnek hozzá.
Azt vettem észre hogy napi szinten csinált olyat hogy a monitor lefagy azaz nem kap jelet és csak reset oldja meg a problémát.Van valakinek hasonló problémája?
Visszaraktam az analog gyári kábelt mert már kezdett idegesíteni amivel egyébként nem csinálja.

(#34) toflehi válasza mickemoto (#33) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Ez garis problémának tűnik. Amúgy van szemmel látható pozitív hatása a DVI-nek a képminőségre nézve a VGA-val szemben?

Remiel: elvileg ugyanaz a típus.

[ Szerkesztve ]

(#35) mickemoto válasza toflehi (#34) üzenetére

mickemoto
(senior tag)

Én nem vettem észre különbséget DVI és VGA képminőség között.
De miért is fontos ez?

(#36) Picco

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

hmm, vajon ennyiert tenyleg hozzamvagjak?

masik: tudtommal 3 napig indoklas nelkul vissza lehet vinni akarmilyen elektronikai termeket, pixel hiba eseten is igaz lehet?

ha valakinek esetleg van most elado 28"os hannsg moncsija 22" tft beszamitassal az ne kimeljen :B

Nexus 4

(#37) toflehi válasza mickemoto (#35) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Hát mert ha nem jobb a DVI akkor kár amiatt garanciával bajlódni. Használd VGA-val és kész :)

(#38) mickemoto válasza toflehi (#37) üzenetére

mickemoto
(senior tag)

Igen , egyetértek. :R

(#39) Viktor0610

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Ezek a HannsG monitorok jók?

Kinéztem pl. egy ilyet (HannsG HG171AB), ez jó lehet? :U

Nincsenek nagy igények, csak egy olcsó, de használható monitorra volna szükség.

[ Szerkesztve ]

...

(#40) toflehi válasza Viktor0610 (#39) üzenetére

toflehi
(fanatikus tag)

Én eddig csak néhány HannsG típust láttam huzamosabb ideig működés közben (jellemzően 22eseket), de mindegyik tűrhető képet adott. Viszont 17-esből én nem vennék wide-ot. Túl kicsi a kép magassága, netezésre nem a legalkalmasabb, akkor inkább egy hagyományos 5:4-es arányú, vagy minimum 19es wide.

(#41) Viktor0610 válasza toflehi (#40) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítséget, de végül más lett a befutó.
(A boltokban, ahol megnéztük, nem volt ilyen monitor...)

...

(#42) sparks

sparks
(tag)

Nekem 3 HannsG monitorom is van, a legnagyobb a HH251, ezen kívűl van egy 19-es s egy 17-es is. Mind a 3 megfelelő mindőséget produkál, pláne, hogy a 17-est 15eFt-ért vettem 3 év garival :) A 19-es is alig volt 20 rugó, szóval nagyon jók az áraik.

A VGA vs. DVI kábelnél meg igen jelentős különbségek lehetnek, ugyanis a DVI kábel az a digitális jelet továbbítja a monitornak, míg a VGA kábelnél történik egy analóggá alakítás, majd kábel és a végén a monitornak kell visszaalakítani a jelet digitálissá. Tehát több konverzió is történik amire a gépből a monitoron megjelenik a kép. Ennek hatására én azt véltem felfedezni, hogy a kép nem annyira éles, mint a DVI vagy HDMI kábelen keresztül.
Persze van, akinél ennek nincs jelentősége, de azért észrevehető.

(#43) Picco

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

ma erkezik a 28"os hannsg monitorom, valaki probalta mar a hdmi-hdmi osszekottetest a monitor es a gep kozott?
ugyanis a videokarimon van hdmi is :)

Nexus 4

(#44) Picco

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

ma megjott a monitor, halisetennek nem talalok rajta pixelhibat :)

tenyleg b@szott nagy :))

Nexus 4

(#45) t.imi

t.imi
(senior tag)

Reggelt urak!

Én is szemezgetek egy 28" szörnyeteggel, ma néztem egy samsung T260-t, azon nagyon szép volt a HD demo, szép szinek, penge kép, stb.
Jelenleg egy LG 226wtq-t nyomok, akinek van / volt valamilyen nagyobb moncsija 20"-tól fölfelé, milyen a kép minősége,élessége a hannsg-nek más jobb márkákhoz képest?

Köszi mindenkinek előre is:) :R

(#46) Picco válasza t.imi (#45) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

priviben ment :)

Nexus 4

(#47) t.imi válasza Picco (#46) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Meg volt, köszi.De 2 hete mondtak, addig mi lesz? :O Max veszek máshol :DD

(#48) Picco válasza t.imi (#47) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

lehetoleg nagyobb boltban vedd, h ha pixelhibas akkor cserelni tudd :) ne kelljen 1-2 heteket varni :)

Nexus 4

(#49) t.imi válasza Picco (#48) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Jaja, már kérdeztem, 2 bolt ki is esett.Sajna csak az edigiben van 72 óra pixelgari. Ahol Te vetted, ott "csak" -próba, nézzük meg hogy jó-e gari van a pixelekre.

(#50) Picco válasza t.imi (#49) üzenetére

Picco
(őstag)
LOGOUT blog

szemelyes atvetel eseten 3 nap, postai/futar rendeles esetem 8 napod van h ok nelkul elallj a vasarlastol, csak a csomagolas es a tartozekoknak kell meglennie...ennyi ;)

Nexus 4

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  HannsG tulajok ide!!!
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.