2013. május 19., vasárnap

(#101) Abu85 válasza Mozsa (#100) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mindenki komoly nehézségekkel küzd a TSMC-nél. Ez már szinte be van ismerve. Egyrészt nincs meg a kellő gyártókapacitás, másrészt a GPU-k nem FPGA-k. Nagyságrendekkel bonyolultabb lapkák. Az majdnem biztos, hogy elsőre senki sem talál be. Az NV mondta, hogy rosszabb a kihozatal a vártnál. Az AMD nem panaszkodik publikusan, de Dave Baumann a B3D fórumán már elmondta, hogy a Tahiti nem az igazi, de sok tapasztalatot adott, és ebből építkezve jobb lett a Cape Verde és a Pitcairn kihozatala, így most ránéznek a Tahitire is újra. Ezekkel mindenki megküzd. Az NV is szerez a lapkáról tapasztalatokat, és egyre jobb lesz az egész. De ehhez idő kell. A TSMC-nél ez a helyzet hatványozottan nehéz, mert ők a 32 nm-ert törölték, és a 28 nm lett a full node. Ez szerintem őszig problémás is lesz, de a helyzet fokozatosan javulni fog.

Nem az összes 600 szériás GeForce épül majd a Keplerre. Rengeteg átnevezés lesz, ahogy arról korábban is írtunk (de ez az AMD oldalán is így lesz). Nincs meg az a gyártókapacitás, hogy szimplán a 28 nm-ből ki legyen szolgálva az egész piac. Egyrészt az NV most szál be a gyártásba, és a kapacitás nagy részét a Xilinx, az Altera és az AMD már lefoglalta. Na most a TSMC tőlük nem veszi el, mert az NV és a Qualcomm be akar szállni. Egyszerűen ami marad megkapják és majd a bővítésekkel kapnak többet. A Qualcomm persze fekete ló, nekik komoly problémáik vannak, így az NV-nek is több kapacitás juthat.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#102) Mozsa válasza Abu85 (#101) üzenetére

Mozsa
(tag)

Értem, köszi. De a 680 keplerre épül, és itt van. Ugye? Csak azért kérdem mert tényleg az utolsó híretek ezzel kapcsolatban az volt amit linkeltél, és más portálok pedig folyamatosan nyomták az híreket, képeket, jó pár előzetes mérési eredmény napvilágot látott (akár kamu akár nem), itt meg semmi.

Aztán jön egy kínai eredmény a trinity-ről, és rögtön piros hír lesz belőle. Nem hiszem hogy nagyobb valóság alapja lenne, mint pl az előzetes anadtech-féle gtx 680 szivárogtatásnak.

Engem csak ezek a miértek érdeklnek, nem szeretnék kötözködni, félre ne értsd.

[ Szerkesztve ]

(#103) Abu85 válasza Mozsa (#102) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Talán a másik portált nem köti az NDA. Ha aláírod, akkor onnantól kezdve kussolni kell.
A Trinity-ről is lesz NDA. Amíg viszont nincs, addig lehet róla hírezni. Az Ivy-ről sem véletlen, hogy nincsenek hírek.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#104) Klikodesh válasza Mozsa (#102) üzenetére

Klikodesh
(senior tag)

Igen a 680 az kepler. Eleg ha megnezed a diet es a teljesitmenyet es ez mar egyertelmu.

CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.

(#105) matteo_szg válasza Mozsa (#102) üzenetére

matteo_szg
(senior tag)

Egyrészt aláírt NDA nyilatkozat van, ami mellett nem ajánlott mindenféle külföldi források vélt vagy valós híreit átvenni, kamu, nem kamu teszteredményekkel együtt.

Másrészt a GTX680 érkezését kb. akkortól lehetett komolyan venni, amikor megjelentek az első PCB fotók. Nos, ez nem volt olyan nagyon rég, az addig előkerült pletykákkal pedig teljesen felesleges foglalkozni.

jupiiii

(#106) tntmax

tntmax
(kvázi-tag)

Itt találtam egy magyar árat:
http://www.digitaltrend.hu/zotac_gtx680_2gb_ddr5_zt_60101_10p-35548

Brutálisan magas, de ez várható volt.

(#107) Zorel válasza tntmax (#106) üzenetére

Zorel
(tag)
LOGOUT blog

Nem is kicsit. 140-150k közötti árra gondoltam. :(
És ráadásul a Zotac kártyái nem a legdrágább kategóriába tartoznak...

[ Szerkesztve ]

(#108) SzlobiG válasza Zorel (#107) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

[link]

<---Train With Max--->

(#109) Zorel válasza SzlobiG (#108) üzenetére

Zorel
(tag)
LOGOUT blog

Igen ez már barátibb.

(#110) Yany

Yany
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem. Miért magas ez az ár? 7970-est is kb. ennyiért kapsz, ez pedig erősebb. (nyilván ez rengeteg pénz, nem ezt vitatom, csak hogy relatíve ez nem drága a konkurenciához mérten).

jancsiga

(#111) Zorel válasza Yany (#110) üzenetére

Zorel
(tag)
LOGOUT blog

Én a külföldi árakhoz képest írtam, hogy magas. Mindenhol 500$ körüli ár volt/van megadva, ami a jelenlegi árfolyamon is kb 112000Ft és arra teszel még +20-25k-t, akkor is 'csak' 135-140k. 160+k szerintem ehhez képest sok.

(#112) Dark KillerX válasza Zorel (#111) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Ilyen a magyar kereskedelmi felfogás,ezzel nem tudunk mit csinálni!

Két szót ismerek Mindig és Soha Fradista Mindig Újpesti Soha !!!!!!!!!!!!! Hajrá Zöld Sasok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#113) schawo válasza Zorel (#111) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

500 USD = 112 000 Ft nettó x 1,27 = 143 000 Ft bruttó. Ekörül lesz várható az ár, ha lesz érdemben kapható példány.

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#114) tntmax válasza Yany (#110) üzenetére

tntmax
(kvázi-tag)

Pl anno mikor a Geforce 2 GTS megjelent (2000 őszén), ~220 USD volt a kezdőára, és akkoriban az volt a top.
Manapság 2 - 2.5 - 3 szoros áraik vannak az aktuális top kártyáknak.

szerk: Kicsit még utánaolvastam, 2001-ben már, pl az ELSA Gladiac Gefore 2 Ultra (64MB)-nak már 549 USD volt az induló ára.. hmm.

[ Szerkesztve ]

(#115) Klikodesh válasza Zorel (#111) üzenetére

Klikodesh
(senior tag)

112000-re nem 20-25Kt kell tenni az a baj elbol, es valamibol el a magyar kisker nagyker is.

CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.

(#116) fatallerror válasza schawo (#113) üzenetére

fatallerror
(PH! addikt)

több lesz az mert mi szeretünk még több hasznot rárakni :]

hol vannak már a tesztek azt írták h 14 óra, nálam már elmúlt

don't tell me what i can't do!

(#117) matteo_szg válasza fatallerror (#116) üzenetére

matteo_szg
(senior tag)

még 1 óra sincs banyek

jupiiii

(#118) p87

p87
(fanatikus tag)

Hivatalos sheet.

16.oldal érdekes. Szóval ezért megy olyan jól néhol. Az alap boost 1058MHz, de
olyan játékokban ahol a TDP limit alatt marad a kártya 1,1GHz fölé tuningolja magát.
Azért ez kicsit unfair...

[ Szerkesztve ]

(#119) deicide válasza matteo_szg (#117) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez időzónafüggő azért, lehet, hogy ahol ő van, már elmúlt... :DDD

-You believe in jesus? -Yes, I do! -Well, you're gonna meet him! "God Dethroned"

(#120) SzlobiG válasza deicide (#119) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Hát Budapesten még nem múlt el.:D (adatlapja)

<---Train With Max--->

(#121) deicide válasza SzlobiG (#120) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Odáig nem jutottam el. :B

-You believe in jesus? -Yes, I do! -Well, you're gonna meet him! "God Dethroned"

(#122) Tökmindegy válasza p87 (#118) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Miért unfair?

Egy technikai megvalósítás. A 7970 est is húzhatod egekbe ,csak az nem magától csinálja,ráadásul ugye OC nél már ott nem érdekel senkit mennyi a fogyasztás.
Nagyon is szép teljesítmény a gtx től,hogy 1 giga fölött is belefér a TDP-be.
Plusz gondolom ez is húzható,ha valaki annyira akarja.

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#123) fatallerror válasza SzlobiG (#120) üzenetére

fatallerror
(PH! addikt)

nem érdekel, tesztet akarok : D
poén h nem érint ez a kategória mégis én hisztizek a legjobban xD

lehet a 14 óra is csak vmi átverés : D

(#124) SzlobiG válasza Tökmindegy (#122) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

"Nagyon is szép teljesítmény a gtx től,hogy 1 giga fölött is belefér a TDP-be."

A tweaktownos teszt szerint közel se fér bele a TDP limitbe, persze lehet hogy kamu az egész. De én kétlem hogy ilyen órajelen 195W legyen esetleg 700-on.

<---Train With Max--->

(#125) apollo12

apollo12
(PH! addikt)

hát ez igen elsö tesztekben 7970 verő és még nincs hózzá normál driver, és még a fogyasztás se hatalmas :DD

már csak egy olyan tesztre leszek kíváncsi, hogy egy 480 sli-t ott hagy-e

BFBC2 nick : Bomi12 | Origin/Battelog : bomi12 NOKIA Lumia 710

(#126) Zorel válasza apollo12 (#125) üzenetére

Zorel
(tag)
LOGOUT blog

Driver, már van hozzá, de nem azzal tesztelték.

(#127) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Guru3D-n már kint van a teszt.

(#128) schawo válasza deicide (#127) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A kis hamisak. Kell nekik az a kupac extra klikk, ami ez alatt a pár perc alatt érkezik.

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#129) fatallerror

fatallerror
(PH! addikt)

hardocp review

(#130) Klikodesh válasza fatallerror (#129) üzenetére

Klikodesh
(senior tag)

yessss.

(#131) Def26

Def26
(PH! nagyúr)

Számomra ez döntött. [link] GTX680 -at ide nekem.

Argentín a Pápa, még szép, Maradona az Isten!

(#132) fatallerror

fatallerror
(PH! addikt)

ph-n is kint van de durva : DDDDDD

(#133) deicide válasza Def26 (#131) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eladom én is a 7970-et a hétvégén, aztán a jövő héten kérek egy Giga 680-at... :DDD

(#134) Klikodesh

Klikodesh
(senior tag)

Oke, a Hardocp review megnyugtatott, az uj driverrel vegig jobb a minfps is mint a 7970, tehat ez egy kompromisszummentes valasztas lesz, mindenben jobb mint a 7970. :DDD

The Bottom Line

NVIDIA has also surprised us by providing an efficient GPU. Efficiency is out of character for NVIDIA, but surely we welcome this cool running and quiet GTX 680. NVIDIA has delivered better performance than the Radeon HD 7970 with a TDP and power envelope well below that of the Radeon HD 7970. NVIDIA has made a huge leap in efficiency, and a very large step up from what we saw with the GeForce GTX 580.

NVIDIA has raised the performance metric at the $499 price point. This is what we expect out of next generation video cards, moving efficiency forward as well as performance at a given price point. The $500 segment just became a lot more interesting, and will give you more performance now than ever before.

We've given many awards to Radeon HD 7970 video cards, and those were well deserved. Now that the GeForce GTX 680 is here, the game changes again, and there is no doubt in our minds that this video card has earned HardOCP's Editor's Choice Gold Award. NVIDIA’s GeForece GTX 680 has delivered a more efficient GPU, lower in TDP, that is better or competitive in performance, at a lower price.

The GeForce GTX 680 truly is a win right out of the gate. It has been a long time since we've said that about a new GPU from NVIDIA, and it is about time the company got something right the first time! Perhaps the stigma of power hungry, hot, inefficient GPUs is gone thanks to the GeForce GTX 680? NVIDIA needed to build its "green" reputation back up with hardware enthusiasts and gamers, and the GeForce GTX 680 is an excellent start. Let’s just hope we see NVIDIA’s next flagship GK110 do the same.

[ Szerkesztve ]

(#135) Joker94

Joker94
(fanatikus tag)

Elhamarkodott döntés volt 7970-et venni úgylátom. :P

(#136) Klikodesh válasza Joker94 (#135) üzenetére

Klikodesh
(senior tag)

Aldom az eszem hogy megvartam mig mindket gyarto termekei kikerulnek a piacra. :DD

(#137) fatallerror válasza deicide (#133) üzenetére

fatallerror
(PH! addikt)

ja h vkinél ez így megy xDDD

(#138) Def26 válasza deicide (#133) üzenetére

Def26
(PH! nagyúr)

Ez van. Idén belefér, majd egy kicsivel több riszt és kevesebb húst eszek. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#139) SzlobiG válasza Joker94 (#135) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Nem biztos, kérdés hogy 24/7-be milyen tuningot bír reméljük hamar bevásárol valaki és összetudjuk mérni. Tény hogy jól sikerült kártya lett. ;)

<---Train With Max--->

(#140) Petyyyyy válasza Klikodesh (#136) üzenetére

Petyyyyy
(senior tag)
LOGOUT blog

És most megvárhatod, hogy korrekt driver is legyen hozzájuk. :)

Szemed az úton, pedál a padlón - http://www.youtube.com/watch?v=wELZvVwBlZU

(#141) Joker94 válasza SzlobiG (#139) üzenetére

Joker94
(fanatikus tag)

Guru3D tesztben 1260/6600-on járatták. :K
Ez közel ugyan akkora OC mint a 7970-ek esetében. :C

(#142) Def26

Def26
(PH! nagyúr)

van már valahol boltban?

(#143) Tökmindegy válasza Petyyyyy (#140) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Mi bajod a driverrel? :F Rosszabb nem lesz az ziher :D

Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"

(#144) SzlobiG válasza Joker94 (#141) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Az igen, akkor OC-ra se lesz panasz.:D

<---Train With Max--->

(#145) Klikodesh

Klikodesh
(senior tag)

We could prattle on and on extolling the GTX 680’s virtues but here’s what really matters: NVIDIA’s newest flagship card is superior to the HD 7970 in almost every way. Whether it is performance, power consumption, noise, features, price or launch day availability, it currently owns the road and won’t be looking over its shoulder for some time to come.

Hardwarecanucks.

the GTX 680 is faster, cooler, and quieter than the Radeon HD 7970. NVIDIA has landed the technical trifecta, and to top it off they’ve priced it comfortably below the competition.

Anandtech.

Minden fronton nyert az nv, ezert megerte varni. :K

[ Szerkesztve ]

(#146) Tökmindegy válasza Def26 (#142) üzenetére

Tökmindegy
(senior tag)

Látom tele lesz az apró a PH-N:))

(#147) Def26 válasza Tökmindegy (#146) üzenetére

Def26
(PH! nagyúr)

Mire gondolsz? :U Én már elvileg eladtam a hd7970 -et.

[ Szerkesztve ]

(#148) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Ezek szerint ütve van így is a 70-es.

<---Train With Max--->

(#149) Klikodesh válasza Def26 (#147) üzenetére

Klikodesh
(senior tag)

Szegeny gyerek.

(#150) Petyyyyy válasza Tökmindegy (#143) üzenetére

Petyyyyy
(senior tag)
LOGOUT blog

No problem! De mielőtt végső döntést hozna az ember érdemes lesz egy olyan tesztet megnézni ahol optimalizált driverekkel hasítanak a kártyák.

Szemed az úton, pedál a padlón - http://www.youtube.com/watch?v=wELZvVwBlZU

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.