Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Téma összefoglaló
Pala
(PH! kedvence)
Ezelőtt milyen vga-val nézted? 

K_mester
(őstag)
Csak úgy emlékszem elég nehézkes mentéseket eltenni.
De nem tudom mert csak konzolon játszottam.
Na ez kemény: workshop.chromeexperiments.com/stars/
Sziasztok!
Most vettem meg a játékot Steamen. Az lenne a kérdésem, hogy a játék jelenlegi állapotában az adatlapomon levő konfiggal (Athlon II X2 3.0 Ghz, 2 GB ram, 5670) 1024x768-as felbontásban mire számítsak? Várhatóan hogyan fog futni?
Üzletszabályzatom: http://logout.hu/bejegyzes/defranco/uzletszabalyzatom/friss.html
Megkérdezhetem, hogy milyen felbontásban játszol?
És hogy az árnyékok végre nem keltik pointillista festmény benyomását.
Írtad ezt a végén. Pontosan mit takar és mitől is van? Mert ha egyre gondolunk érdekelne, hogy lehetne ezt megszüntetni.
DeFranco: Hát sok jót nem nagyon fog ígérni neked senki. Én sem azért vettem meg a játékot most, mert jól fog futni a gépemen, hanem azért mert sokára lesz megint ilyen akció.
5670 kicsit soványka oda, egy 5770 már jobb lenne, de az alacsony felbontás nagyon sokat fok hozni rajta. Ha a procit 3.6-3.8 közelébe tudnád húzni látványos javulás érhetnél el. A 4 gb ram pedig szinte létszügséglet Vista és W7 alatt szvsz.
Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi
Tekintettel arra, hogy a HL1 Blue Shifttel eszméletlen jókat játszottam az elmúlt hetekben, maximum leveszem a grafikát low-low-low ra. 
Egybként jól tudom, ez a játék már dx10 alatt fut ugye? Van lehetőség dx9 módban indítani, és javítana a teljesítményen?
szerk: amúgy a steam korrektül patcheli a játékot, vagy lenne vele dolgom? Úgy tudom a patchek is javítottak a teljesítményen valamennyit.
[ Szerkesztve ]
Üzletszabályzatom: http://logout.hu/bejegyzes/defranco/uzletszabalyzatom/friss.html
Ebben nincs DX10. Only DX9.
Nah igen, nem feltétlen a grafikán múlik egy játék. 
A steam automatikusan patchel.
Köszi! Meglátjuk, bízom benne hogy a felbontás elegendő kompromisszum lesz.

Roxbury
(senior tag)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megvettem ezt a Complete editiont, multizok meg minden, látom pár embernél, hogy Cheatel, mert szarrá lövöm helivel meg minden, de semmi. Felidegesít, beírom, hogy cheater, aztán kickeltek.
A kérdésem, arra a szerverre többet fel sem tudok menni? vagy van bizonyos időlimit? 
Van olyan játékmód ahol engedett a cheat, vagy legalább is nem figyelik. Banból más játékokban van 2féle: Időlimites, vagy pernament. Gondolom itt is így van.

Roxbury
(senior tag)
Hali!
Free módban hogy lehet?
Mindig abban játszok.

rup1u5
(PH! kedvence)
Ez az a játék ahol állíthatod te a felbontás 800*600 és 1920*1200 között bárhova nem fogsz számottevő javulást elérni teljesítményben. Tény, hogy elég szerencsétlen a grafikus motorja.
Szóval az alacsony felbontásra inkább ne alapozz, mint teljesítménynövelő tényezőre.
Többet számítana ha +1 vagy +2 magot aktiválni tudnál a procidban.
Ide erős 4 magos kell, 4giga ram és NV vga. 
(#26159) Vasinger!
Sajnos nincs normális BAN a játékban. Annyi van, hogy az a játékos aki indítja az adott játékot kirúghat bárkit, vagy ha nem vagy host akkor a telefonon keresztűl tudod jelezni, hogy kick-elni szeretnél valakit. De sajnos csítereknél ez sem mindíg működik.
Vannak olyan csiterek akik egyszerűen eltüntetik a többiek telefonjából a saját nevük alól a kick opciót. 
Én pl a cheat, trainer minden formáját mélyen elitélem multiban!
Legyen az free vagy akármilyen más multis játék.
[ Szerkesztve ]

Roxbury
(senior tag)
Ha kirúgtak, akkor oda többet nem is tudok csatlakozni? 
Vagy bizonyos idő után igen?
[ Szerkesztve ]
Ez van, ezt kell szeretni. Köszönöm az infókat, erre voltam kíváncsi, a kérdésemre a választ megkaptam,
, de ezért feljeszteni nem fogok, ezt megfogadtam. (Mondom ezt úgy, hogy eddig akkor fejlesztettem gépet, amikor a következő játékok igényelték: Wofenstein 3D - ezért lett PC-m, Quake 3, Vice City, Half - Life 2
)
Minden esetre most már furdal a kíváncsiság, csak felteszem amint lesz rá mód, és közzéteszem az eredményeket. Volna olyan kedves valaki, és megnézné, hogy aktuálisan felpatchelve mennyi helyet foglal a játék, mennyit kell szabaddá tennem?
szerk: találtam egy videót: [link] a konfig nagyságrendileg megegyezik az enyémmel, és ahogy látom (kb 1:00-nál) magas beállítások esetén sem szaggat. Ti mit szóltok hozzá? Fake?
[ Szerkesztve ]

rup1u5
(PH! kedvence)
Ha egy játékból kirúgnak akkor oda már nem tudsz visszamenni.
(#26163) DeFranco:
Melyik mennyit foglal? A sima GTA4 vagy az EFLC? nagyából 16-16GB mindkettő
Hát az biztos hogy az én szememnek azon a videón szaggat a játék mint állat!
Egyébként nem értem miért alkalmaznak ilyen eszement beállításokat egyesek belépő szintű kártyákon. Bármiben lefogadom, hogy jócskán 25 alá is lemegy az fps azon a konfigon.
shadows: high
night shadows: very high
!!!
egy 5670-en ! 
Én a GTX 280-on kikapcsolom a night shadows-t és még így is lemegy 30fps-re néha!
[ Szerkesztve ]
Ezért kérdeztem
Köszi a válaszokat mindenkinek.

rup1u5
(PH! kedvence)
Olyan szinten szaggat, hogy a rendőrautóval a kanyart nem tudja bevenni és a kereszteződésbe nem tudja kikerülni a többi autót. Amikor a rendőrautóval megy ott kb 15-18fps-e lehet.
Azt neked is javaslom, hogy a night shadows-t kapcsold ki, csúszkákat meg 30-40 közé. Akkor lehet normálisan szlalomozni az autók között ha nincsenek hirtelen fps drop-ok.

Pala
(PH! kedvence)
Nem fake, de kb. ugyanaz a kategória, amikor valaki E6600-on 9800GT-vel very highon Crysisezik szaggatás nélkül.
(Ilyen "csodákra" is vannak példák videomegosztókon
)
Már többször megtapasztaltam, hogy egyes emberek a 20fps-t is folyamatosnak látják... 
Hát csak az a vélemény nagyon is igaz, és ezt muszáj belátni. 
Intergalaktisches protonengetriebenes elektrisches Wackelarmwerbedroid

rup1u5
(PH! kedvence)
"egyes emberek a 20fps-t is folyamatosnak látják..." 
Pláne GTA-nál csalóka, mert gondolom a videó készítője se monitorozza játék közben az fps-t. Néz egy beépített benchmark-ot amiről tudjuk hogy köze nincs a valósághoz, kap minimumra 25fps-t és ezt írja be youtube-ra a video description-be. Azt már észre sem veszi hogy játék közben 10-el kevesebb.
(#26168) mrhitoshi:
[ Szerkesztve ]

Pala
(PH! kedvence)
Placebo-hatás?
Hinni akarják, hogy jól fut, ezért bebeszélik maguknak.
Az alapjáték beépített benchmarkjára én sem adok, viszont az EFLC-ből a Ballad of Gay Tony tesztje már sokkal reálisabb képet ad a játékbeli teljesítményről

Teasüti
(PH! addikt)
Miért ne lenne reális? Használjatok fraps-et, még benchmark alatt is! 
Amúgy sztem egyáltalán nem megterheleő jelenet van benne, pár robogónál sokkal izzasztóbb, mikor 20-an tdm-eztek és röpködnek az emberek, tárgyak, autók és rakéták. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Amúgy youtube videó alatt is szokott mutatni érdekességet a fraps...
Ugyanúgy ingadozik némely videó sebessége is, mint a játéké, amiből felvették.
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

szepsy
(senior tag)
Szerintem GTA 4-ben 30-35 FPS-től lehet azt mondani hogy nem akad, szvsz.
Legalábbis nekem onnan jó.
De még az én rendszerremmel sem megy fullon, hogy ne esne bele a 20-30 közé sajna:S
[ Szerkesztve ]

Pala
(PH! kedvence)
Én nem az alapjátékról beszéltem, hanem a TBoGT tesztjéről. Amiben a helikopteres, robbantgatós, rakétával lövöldözős belvárosi jelenet van! Nekem az alig több, mint 30fps-t ad átlagban (ugyanolyan beállítással az alap GTA 4 benchmarkja 60-at).
szepsy: Na ez már kicsit meglepő.
Pedig úgy tudom, hogy a GTX4x0-eket nagyon komálja a játék. Milyen beállításokkal fut így? Mert ha mindent csont maxra húzol, akkor teljesen érthető. 
[ Szerkesztve ]

Leonardo91
(senior tag)
1.08-as patch mikor jön? ha lesz egyáltalán 
✰ Samsung Galaxy S III -- XXEMC2 4.1.2 - SiyahKernel 1.9.1 ✰

rup1u5
(PH! kedvence)
Miért nem reális?
Pontosan azért amit utána írsz!
Mert van benne pár robogó és kész.
Megnéztem most a TLAD és a TBoGT benchmarkjait is. a Gay Tony-s áll legközelebb a valósághoz. Azt már jónak nevezném. 33fps átlagot kaptam a beállításaimra és volt olyan pillanat amikor leesett 23fps-re.
Nekem állandóan ott figyelnek a terhelés, hőmérséklet, órajel, fps adatok a jobb fölső sarokban:![]()

JSaN
(őstag)
Hali ,megvettem steamen a gta-t. Es meg csak ezutan alok neki letolteni, 2 ejszaka bisztos lesz mire lejon. Addig megmondanatok hogy a konfigomon (adatlapomon) kb hogyan menne a game?
Life goes on...
35FPS ?? hát az nálam a low kategória..
Nekem az abszolút minimum eddig 25fps volt, de nagy átlagot számolva mindig megvan durván a 38-56fps.
És az az érdekes, hogy ha a játékban éjszaka van, akkor van a legkevesebb fps nálam. (gondolom az éjszakai árnyékok miatt.
)
(#26178) rup1u5.: a beállítások. kép. Viszont ha a vizet árnyékokat High-ra teszem, akkor sajnos nagyon belassul. 
[ Szerkesztve ]

rup1u5
(PH! kedvence)
Tudnál egy screenshotot betenni a beállításaidról?

Pala
(PH! kedvence)
Ez érdekes! Én simán maximumra tudok kapcsolni mindent (kiv. night shadows), csak az árnyékokat kell high-on hagynom, mert ha azt felrakom maxra, akkor -15-20fps. 
Egyébként valóban, azért van éjszaka kevesebb fps-ed, mert a night shadow be van kapcsolva. Mondanám, hogy lődd ki, mert semmi "haszna", de hát neked kell tudnod, hogy éjszaka, amikor amúgy is sötét van, fontos-e, hogy halványan látszódjon néhány árnyék az aszfalton.
Szerintem nem ér annyit, mint amennyit csökken vele a teljesítmény.
Milyen programmal lehet játékon belül kiíratni ezeket az adatokat?
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..." \ Hardverapró: goo.gl/D7dkt \ Vatera: goo.gl/qxkh4 \ Telefonra, e-mailre, privát üzenetre, hozzászólásra reagálok.

rup1u5
(PH! kedvence)
Evga Precision vagy MSI afterburner
Infó lejegyezve. Kösszép! 
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..." \ Hardverapró: goo.gl/D7dkt \ Vatera: goo.gl/qxkh4 \ Telefonra, e-mailre, privát üzenetre, hozzászólásra reagálok.
Ez érdekes amúgy, hogy mennyit használ az az effekt. Lehet kikapcsolom. 

rup1u5
(PH! kedvence)
Látványos effekt de nálam is kinyírja a teljesítményt már mediumon ezért inkább kikapcsolom.
Csináltam néhány képet mutatóba bár inkább mozgás közben látványos ahogy a tárgyak és emberek árnyéka vetődik.
Jól látszik jobb felső sarokban, hogy VH night shadows-nál 12-15 fps-el lassabb.

szepsy
(senior tag)
Tudom nem ide de, msi afterburnerben hol lehet állítani a színét az adatoknak amit kiír?

Teasüti
(PH! addikt)
És én meg éppen azon gondolkodtam, h kéne vmi mini monitor második képernyőnek, amire ki tudnám rakni ezeket a progikat!
Nem zavaró, h tele van szemetelve a játék képe? 
Amúgy király ez a night shadow, nem is tudtam, h ez pontosan mit is csinál.
De meglepő kikapcsolt állapot, olyan hiányérzetem támad.
Hisz még a legelső verzióknál is (alap gta) volt már ilyen.
Akkor ezek szerint ez csak szimplán kikapcsolhatóvá tették a későbbi pecsekben.
[ Szerkesztve ]
Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.
Pala kollégának is szól, ezelőtt 4850-nel néztem, 512 megással és 1 gigással is. Amennyire tudom, egész egyszerűen képtelenség AMD kártyával normális árnyékokat kicsikarni belőle. nVidiával viszont egyből tűéles az egész. Nem tudom mitől van, a játék nem tagja a "The way it's meant to be played" csoportnak.
Prociból meg Athlon X2-vel kezdtem, 20 fps-nél többet nem igazán kaptam. Aztán 3 magos Phenom II következett, majd egy 4 magosítható társa ugyanennek. A mostani procival simán megy a 4 Ghz is. Belsőre ugyanaz, mint az eddigiek, de igazán jól csak most fut, jókora tuninggal természetesen.
1440x900-as natív felbontásban játszom. Most valami grafikai modot is felraktam, ettől még élethűbb az egész. Full HD-re valószínűleg ez is kevés lenne, bár őszintén szólva azt hiszem, semmi köze a vga-hoz. Csak a proci számít, a vga már édesmindegy, ha van elég vram és nVidiáról van szó.
Évek óta próbálkozom, de nem sikerült megértetnem az emberekkel a stílus és műfaj közti különbséget. Az FPS, RTS, RPG az műfaj. A dark fantasy, anime, cyberpunk, az a stílus. És az se mindig... Magyar szakzsargon...
Hát ez minden esetre érdekes. Gondolom nem csak nekem tűnt fel ez a hiba.
Egyértelműen CPU nyom a lattba, de rohadtul nem mind1, hogy egy Nv 6800 ultrával akarja nyomni az ember, vagy egy 6970-nel.
Egyik ismerősömnek gyakorlatilag ugyanolyan konfigja van mint neked, csak full HD-s monitorral és valóban nem megy rajta úgy ahogy 1440-ben. De itt főleg a 768 mb fő korlát.
Hát ez durva! Ilyeneket nem is vettem még észre. Viszont még ez az opció nálam Mediumon elviselhető, de megnézem mit tud maxon. 
Az hagyján, de akármit műveltem, nekem amd kártyával állandóan eltűntek a textúrák. Már 20-as látótávolságnál is. Most 256 mega vrammal kevesebb van, és 30-as látótávolságnál minden faszán klappol. Logikus lépésnek tűnt a -nomemrestrict, de miután belőttem, egyszerűen eltűnt a fél város, úgy 20 perc játék után. Az autók belseje, házak, stb. 55 fokos volt a vram és nem volt tuning, szóval nem a kártya hibája. AMD-n ezentúl nem szívesen GTA-znék. Kitartok az nVidia mellett, amíg meg nem unom a játékot. 
Évek óta próbálkozom, de nem sikerült megértetnem az emberekkel a stílus és műfaj közti különbséget. Az FPS, RTS, RPG az műfaj. A dark fantasy, anime, cyberpunk, az a stílus. És az se mindig... Magyar szakzsargon...

Pala
(PH! kedvence)
Ott valami más gebasz lehetett, szintúgy próbáltam anno 4850-en (ill. most 4870-en) de ilyen problémám nem volt. Az árnyékok széle mentén én is látok némi "foltosodást", de ha megfigyeled rup1u5 kolléga nemrég belinkelt képeit, akkor láthatod, hogy nála is ugyanez a helyzet, pedig neki NV kártyája van. Szóval én nem tudom, hogy ezt mi okozza, de valószínűleg nem AMD-sajátosság. Lehet driverfüggő is. Úgy vettem észre, hogy minél magasabbra veszem az árnyékok részletességét, annál jobban élesedik, konkrétan very high-on már alig-alig "zizeg" a szélük, míg lowon tiszta placsni az egész. 
Bár afelől nincs kétségem, hogy most GTX-szel korrektül néz ki és jól fut! 
[ Szerkesztve ]
Ha rup1u5 képén is fellelhető a hiba, akkor nem hinném, hogy gyártó függő. Majd megnézem, ha high-ra állítom, mit produkál.
Ez a város eltűnik, vagy hasonló dolgok nagyon nem stimmelt ott valami, mert nálam ilyen és másnál nem nagyon fordult elő.

zalyy
(kvázi-tag)
igen de mar ecce aktivaltam vot :S

zalyy
(kvázi-tag)
bocs elirtam volt es mar nemtudtam kijavitani nincs mar meg az a fuzet
mire vársz, szüljünk neked új CD kulcsot? 
szerk: Ezt a hozzászólást pedig élmény volt olvasni 
[ Szerkesztve ]
DELL U2713H - 27" / 2560x1440p / 3 év garancia - 129k - az Aprón legolcsóbban! http://goo.gl/EaV3W
Vagy esetleg RivaTunerrel...
Én így csináltam meg a sajátomat, de ez már nagyon káosz... [KÉP]
DELL U2713H - 27" / 2560x1440p / 3 év garancia - 129k - az Aprón legolcsóbban! http://goo.gl/EaV3W

person
(senior tag)
AthlonII X2-nél érdekes lenne az az aktiválás.

Roxbury
(senior tag)
Van azokból Deneb magos is, ha jól tudom. Haverom pretested x2-est vett, amin ment a +2 mag, meg az l3.
Én biztosra mentem, legalább a 4 mag megy alapból, de Propus van nekem, így természetesen az l3 leves. De a GTA 4 szépen fut az a lányeg, nem úgy, mint annó a 2 magos E3300-al.

person
(senior tag)
Athlon II X2-ből nincs ! X3-ból már igen amiben esélyes az l3-is. Valamint Phenom II X2-n +2mag. Haverodnak még esetleg Athlon X2 5000+ -a lehetett ami még deneb magos.
[ Szerkesztve ]