2013. május 24., péntek

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#8051) laszlohu válasza Kunsztler (#8048) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Ezt a kieget próbáltad? Ez is egy finomgörgetés kieg.

[link]

(#8052) laszlohu válasza Kunsztler (#8048) üzenetére

laszlohu
(őstag)

2014 - re tervezik, hogy a HTML 5 teljeskörűen átveszi a helyét az Adobe flash playernek.

Gondolom Youtube -on a HTML 5 - öt már te is kipróbáltad.

(#8053) Kunsztler válasza laszlohu (#8051) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

Igen próbáltam de nem jött be azt gondoltam hátha tudod a pontosan mikor lesz alapértelmezettbe bekapcsolva a finomgörgetés :)

(#8054) laszlohu válasza Kunsztler (#8053) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Nem tudok semmi infot a finomgörgetésről,
de a régi jól bevált kieget is le lehet tölteni innen :

1.0.6

[link]

Le kell tölteni, .7z formátumban van, majd kicsomagolni,
majd a .crx fájlt rá kell húzni a chrome - ra és települ.

(#8055) Kunsztler válasza laszlohu (#8054) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

Köszi szépen :)

(#8056) Gaberking

Gaberking
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A gépemen Windows 7 64 sp1 mai napig frissítve, Kaspersky IS 2012 angol nyelvű és a legújabb Chrome van.
Ha az otpbank.hu, vagy a commerzbank.de oldalakat meg szeretném nyitni, akkor a következő üzenetet kapom:

"Nem jöhet létre biztonságos kapcsolat a Kaspersky vírusirtó program miatt
A Google Chrome azt észlelte, hogy egy Kaspersky-termék biztonságos kapcsolatokat tilt le. Ez általában nem biztonsági hiba, mivel a Kaspersky-szoftver általában ugyanazon a számítógépen fut. Mindazonáltal a Google Chrome biztonságos kapcsolatainak bizonyos szempontjaival való ütközés miatt a Kaspersky-termékeket úgy kell beállítani, hogy ez az ütközés ne jöjjön létre. A kikapcsolni kívánt beállításhoz vezető utasításokért kattintson a "További információ" linkre.
Íme néhány javaslat:
További információ erről a hibáról.
Hiba: 143 (net::ERR_KASPERSKY_ANTI_VIRUS_SSL_INTERCEPTION): SSL-protokoll hiba."

Ezt végig is csináltam, de továbbra sem nyitja meg a bankok oldalait. Azt vettem észre, hogy olyan oldalak nem nyílnak meg, amit a Kaspersky zöld kerettel körbevett ablakban szeretne megnyitni.
Megcsináltam, amit a Kaspersky oldalán a "How to configure Online Banking in Kaspersky Internet Security 2012?" -nél javasol, előtte is így volt beállítva, de még egyszer megcsináltam ez sem oldotta meg.
Próbáltam a Kaspersky és a Chrome újratelepítését is, semmi nem változott.
Mi lehet a megoldás?
Köszönöm előre is!

FX-8320 @ 4.5 Ghz, Gigabyte GA-990XA-UD3, 2 x Patriot PV316G186C0K Black Mamba 8GB 1866MHz, Asus DirectCu II HD7870 2GB, XFX 650W, Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme, Cooler Master HAF 912 Plus

(#8057) Kunsztler válasza Gaberking (#8056) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

Ezért utálom a Kaspersky-t :)

(#8058) jorden06 válasza Kunsztler (#8057) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Ez elég hasznos válasz volt :DDD

Gaberking: használj AVG-t vagy COMODO-t, ingyenesek és garantáltan a legjobbak.

[ Szerkesztve ]

(#8059) bsanya válasza jorden06 (#8058) üzenetére

bsanya
(fanatikus tag)

Esetleg ajánlhatsz neki Linux-ot is :DD

(#8060) Kunsztler válasza bsanya (#8059) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

Mondasz valamit :DD :DD :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#8061) Namelesske válasza Gaberking (#8056) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Microsoft Security Essentials vagy Panda Cloud jó szolgálatot tesz. Felesleges Internet Security-ket használni. Vagy keresd meg hogy lehet kivételeket adni a KIS-hez. A zöld keretes ablakok tudomásom szerint a sandboxos ablakokat jelölik. (nem biztos 2009 ben asszem akkor használtam KIS-t.) Szerintem jobban jártál volna egy sima KAV-val. Olcsóbb is, ugyan úgy véd, kevesebb maszlag. A Windows Tűzfal tökéletes megoldás, ha van aki bekonfigolja.

[ Szerkesztve ]

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#8062) Foley101

Foley101
(újonc)

Sziasztok!

Érdekes problémával szembesültem.
Van egy weboldal, amit szerkesztek/menedzselek. A szerkesztést a szolgáltató által rendelkezésre bocsájtott úgynevezett cpanel kezelőfelületen keresztül végzem el. A szerkesztéshez Chrome vagy Firefox böngészőt szoktam használni Win7 alatt. Két számítógépet használok: vagy otthonról, vagy a munkahelyemről csinálom.

Nemrég a munkahelyi gépemen egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az oldal, és a kezelőfelület is (nem találja egyiket sem, mintha nem is léteznének). A legújabb Chrome, Firefox és IE böngészőkből sem érhető el. Érdekes módon Opera böngészővel elérhető az oldal, és a kezelőfelület is, de azonban az Opera nem teljesen kompatibilis vele, így azt nem tudom használni.

Az otthoni gépemen mindhárom böngészővel tökéletes az elérés.

Van ötlet mit nézzek meg? Mi szaródhatott el?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#8063) laszlohu válasza Foley101 (#8062) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Futtasdd mindegyik böngésző alatt az alábbi tesztet:

[link]

És a különbségekből esetleg rájössz.

Lehet, hogy a seamless iframe miatt lesz, de ez csak tipp.

[ Szerkesztve ]

(#8064) laszlohu válasza Foley101 (#8062) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Most jobban utánaolvastam, állítólag 16 - os Chrome - mal a
feltöltés nem működik cpanel-nél,

A bug státusza : Unconfirmed

a 15 - ös Chrome - mal viszont működik.

[ Szerkesztve ]

(#8065) Foley101 válasza laszlohu (#8063) üzenetére

Foley101
(újonc)

Köszi a választ!

A seamless iframe mind a négynél piros x. :)
Forms-okban az Opera viszi a pálmát, 100-ből 91. Az IE 100-ból 7!

Feltettem egy Safarit, de ott is ugyan ez a helyzet: az oldal nem található..

Mivel az elérhetetlenség mind a 3 (azaz mostmár 4) böngészőben egyik percről a másikra történt, arra tippelek, hogy böngészőfüggetlen lehet a hiba forrása.

/ Egyébként Operánál többek közt a WYSIWYG megjelenés nem támogatott, ezért nem tudom azt teljes körűen használni weblap szerkesztésre /

Általában arra törekszem, hogy megkeressem a probléma okát, de most azt sem tudom mit keresek...

[ Szerkesztve ]

(#8066) Blabcsi válasza Namelesske (#8050) üzenetére

Blabcsi
(senior tag)
LOGOUT blog

No, mindent megcsináltam, ahogy a linken van, csak én a helyét nem változtattam meg, de nem reagálta le, ugyanúgy túlmegy a 100Mb-on simán.
Egyéb ötlet?
:R

Nincs erre vmi kiegészítés, vagy progi, vmi?

Gravírozás és egyedi kristálygyöngy ékszer készítés. Ha érdekel írj privit. https://picasaweb.google.com/104985039217825921889/Gravir valamint https://picasaweb.google.com/104985039217825921889/Ekszer

(#8067) Kunsztler válasza laszlohu (#8064) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

[link]

Holnap lehet kiadják a véglegest :)

(#8068) laszlohu válasza Kunsztler (#8067) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Köszi az infot.

(#8069) Namelesske válasza Blabcsi (#8066) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Mennyivel megy túl a 100MB-on? Mert ha 250MB körül van akkor hatástalan volt a kapcsoló, de ha kevesebb akkor azért ment túl mert szüksége van a plusz lemezterületre, a kiegészítőknek és egyéb nyalánkságoknak.

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#8070) Kunsztler

Kunsztler
(senior tag)

(#8071) Blabcsi válasza Namelesske (#8069) üzenetére

Blabcsi
(senior tag)
LOGOUT blog

Értem, közben töröltem a cache mappában lévő cuccokat, majd ha megint túllépi jelzem.

Gravírozás és egyedi kristálygyöngy ékszer készítés. Ha érdekel írj privit. https://picasaweb.google.com/104985039217825921889/Gravir valamint https://picasaweb.google.com/104985039217825921889/Ekszer

(#8072) Namelesske válasza Kunsztler (#8070) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Miért sajnos? :D Hadd nyerjenek ügyesek voltak kész. Nem egy vallás ez, ahogy sokan gondolják, hogy csakis az lehet a legjobb amit mi használunk . Persze tisztelet azoknak akik csak valami újat szeretnének mutatni, valami jobbat és nem téríteni. Ha neked még mindig a Chrome a jó, akkor jöhet 10 ezer ilyen cikk. A saját teszeden úgyis a chrome nyer. Én váltanék Firefoxra, ha a finom görgetés nem akadozna mint a ...-r. Mert rohadt kompatibilis minden sufni oldallal. Opera? Hmm az volt életem első böngészője, minden apróságát ismerem, de egyszerűen nem jó ide a magyar internetre. Egy zárt közösségben ahol ennek kultúrája van ott biztos kevesebb vele a baj, de itthon alig tudom valamire használni, mindig találok valami idegesítő bugját.

(#8073) Fishor

Fishor
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Csak nem akar megjavulni ez a kilépek és megjegyzi az utolsó ablakméretet a Chrome dolog.
A preferencesbe átírom a méretet, elmentem, akkor ha épp nem volt megnyitva a chrome, akkor utána be is jön abban a helyzetben, viszont ha megnyitok egy másik oldalt, azt már eleve egy kicsit eltolja jobbra le, viszont ha ezután kilpkedek, akkor mindig átáll erre a balra le funkcióra, és a preferencesbe átírja a 0-t -5-6 ra meg mikor mire. Hogy lehetne stabilizálni az indulási ablak helyzetét? (Már újraraktam a chromet (mappát is töröltem), de továbbra is ilyen gondjaim vannak.

Üdv: Fishor

P8H77-V; i5-3570, Kingston 8GB DDR3-1600Mhz(KIT); Gigabyte Geeforce GTX660 2GB DDR5; Samsung 830 128GB SSD

(#8074) Kunsztler válasza Namelesske (#8072) üzenetére

Kunsztler
(senior tag)

Megmondom őszintén én is nagy Operás voltam de a 10.50-es elkúrtak mindent pffff.Firefox hát mit is mondjak nem rossz a 9-verza hát de a finom görgetés akadozik CMS-ében a CSS szerkesztő megnyitásakor szétfagy ezér marad ez ki nálam.Google Chrome nyerő nálam ennek is vannak gyerekbetegsége de bízok a fejlesztőkbe :)

[ Szerkesztve ]

(#8075) laszlohu válasza Fishor (#8073) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Ez a bug ma ( 01.09) lett kijavítva, hogy a stabilban landoljon, arra várni kell.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8076) TotO'

TotO'
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megoldható valahogy a könyvjelzők online tárolása?

2 oprendszert használok felváltva, és biztos van jobb megoldás mint az exportálni majd importálni folyton

ZTE Grand X IN || Acer 5750g

(#8077) anonymus89

anonymus89
(senior tag)

Üdv!

Hogyan tudnám visszaállítani a beépített keresők közé a google keresőjét alapértelmezettként?

csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot....

(#8078) TotO' válasza anonymus89 (#8077) üzenetére

TotO'
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Beállítások --> Keresés --> legördülő menü Google

(#8079) laszlohu válasza TotO' (#8076) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Talán ezzel :

[Xmarks]

(#8080) InfiniteReality válasza TotO' (#8076) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Chrome natív tudja. Gmail account birtokában a telepített applikációkat, skint, könyvjelzőket, jelszavakat mind tudja szinkronizálni odavissza.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#8081) anonymus89 válasza TotO' (#8078) üzenetére

anonymus89
(senior tag)

Akkor pontosítom szóval az volt a baj, hogy google.com-ra kidobott valami hibás domaint és így kitöröltem de nem tudom visszaírni.....

(#8082) eisento

eisento
(senior tag)

urak ezt a shockwave flash osszeomlast nem akarjak kijavitani? :U

Samsung Galaxy SII 16gb Black

(#8083) Namelesske

Namelesske
(senior tag)

Kunsztler, Frissült az adblock :D :C
Ja és a listákat kézzel kellett frissítenem :W

[ Szerkesztve ]

(#8084) InfiniteReality válasza eisento (#8082) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Milyen oldalon omlik össze a flash? Tudom hogy instabil, de sok helyen ez az elavult driverek / széthullott gép miatt van. Tesztként megtudom nézni 2 féle gépen is, ugyanazzal a chrome és flash verzióval.

(#8085) eisento válasza InfiniteReality (#8084) üzenetére

eisento
(senior tag)

1 hetes win 4-5 havonta ujrarantom a rendszert :) driver mindig legfrisebb... de csak neha jon elo. lehet nem kene napisz@rt olvasni? :D:D:D meg retyot :D

(#8086) InfiniteReality válasza eisento (#8085) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Annak is biztos van valami oka, hogy 4-5 havonta újra kell rántani a rendszert...

(#8087) Blabcsi

Blabcsi
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv.
Találtam egy jó kis flash blockert gondoltam, megosztom veletek. Ezen lehet tesztelni.

(#8088) eisento válasza InfiniteReality (#8086) üzenetére

eisento
(senior tag)

nem azt mondtam hogy KELL csak en ujra szoktam. mert rohadtul raerek :) ki ne talald mar hogy azert fosik be chromeba a shockwave flash mert biztos elszarom meg azert rakom ujra a windozt.... ahogy elnezem nem egyedi hiba hanem eleg sok embernel elojon google forumot neztem az elobb.

(#8089) Blabcsi válasza eisento (#8088) üzenetére

Blabcsi
(senior tag)
LOGOUT blog

Dobhatnál 1 linket, ahol beadta a kulcsot a flashpl. Hátha okosabb lennél... :C

(#8090) eisento válasza Blabcsi (#8089) üzenetére

eisento
(senior tag)

ennel mar hova legyek okosabb? :DD :DD en kezdek gyanakodni hogy a retyo.hu a ludas vagy a napiszar.com :D ennel a 2-nel szokta beadni de itt se mindig. valtozo.

(#8091) Blabcsi válasza eisento (#8090) üzenetére

Blabcsi
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet csöszögetik a sz@rverüket :DD

(#8092) TotO' válasza eisento (#8082) üzenetére

TotO'
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem a comment.blog.hu-nál szokott rendszeresen összeomlani, ezért csak úgy böngészem, hogy kb rögtön megnyitás után leállítom a betöltést :D

anonymus89: Nekem itt, ez a szöveg van.
(remélem tudtam segíteni)

InfiniteReality: Erről mesélnél picit? Googleben semmi értelmes infót nem találok, csak, hogy lesz majd.., meg halott linkeket WebStore-ba..
Page Not Found.. és ezek között sincs konkrét..
(bár lehet én keresek rosszul, mert nem teljesen értem mi ez)

laszlohu: Köszi, feltettem, bár még nem próbáltam ki.

szerk.:elírás

[ Szerkesztve ]

(#8093) anonymus89 válasza TotO' (#8092) üzenetére

anonymus89
(senior tag)

Pontosan erre volt szükségem köszi szépen. :R

(#8094) aero.

aero.
(PH! addikt)
LOGOUT blog

beta-ról csak újratelepítéssel lehet visszaállni?

(#8095) Namelesske válasza aero. (#8094) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Igen

(#8096) laszlohu válasza TotO' (#8092) üzenetére

laszlohu
(őstag)

a comment.blog.hu - n lévő link nem omlik össze, ha
beírod a címsorba :

chrome://flags/

Majd engedélyezed a kísérleti dolgot :

Az összes harmadik féltől származó cookie tiltása

Majd újraindítás, és utána nem omlik össze.

(#8097) wwhy

wwhy
(HARDVERAPRÓD)

Van vmi megoldás arra, h a Chrome egyből megnyissa a letöltendő mellékleteket (e-mail) ne pedig lementse?

<< Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >>

(#8098) Jim-Y

Jim-Y
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok, SSD miatt kérdezném, hogy hogyan lehet az előzményeket C-ről áthelyezni egy másik partícióra? üdv

LMDE

(#8099) InfiniteReality válasza TotO' (#8092) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Bocs, elvesztettem a fonalat... miről meséljek?

(#8100) TotO' válasza InfiniteReality (#8099) üzenetére

TotO'
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hogyan tudom a szinkronizálást megcsinálni konkrétan .. :)
Hmm közben megtaláltam a natív klienst a flags-nél, ennyi elég, bekapcsolom linuxban is és kész? :F

laszlohu: köszi, eddig jó! :) (nem mindig fagyott, csak az esetek 70%-ban)

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.