Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Új Intel Xeon Processor E5603 (4M Cache, 1.60 GHz, 4.80 GT/s )Proci+Hűtő+Venti
FOGLALAT és PROCESSZOR javítás - Kitört,elhajlott láb(ak) pótlása,igazitása {AMD,Intel®}
Új Asus/Marvell VA2400 4xSAS/SATA Raid Controller Raid 0, 1,10, 5,/Képpel/
2 Megapixeles Geovision GV-CBW220 valós Full-HD beltéri IP kamera
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » OS, alkalmazások » Google Chrome topic (olvasd el az #1 hozzászólást!) (kiemelt téma)Téma összefoglaló
InfiniteReality
(őstag)
A Chrome beépített Flash-ének semmi baja, csak egész egyszerűen elavult. Annakidején mikor a Google beharangozta, hogy a Chrome ezentúl beépített Flash-el jön, azt is megígérték, frissítve lesz. Úgylátszik erről megfeledkeztek. Legjobb tényleg az Adobe félét feltenni 1x (Chrome-ost kikapcsolni) és majd az auto update megoldja a többit.
Örülök h működik így 
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

laszlohu
(őstag)
Ha a 11 - es flash playert akarod használni, meg lehet próbálni az alábbit :
Először is frissítsd a videókari driverjét 2011.03 hónál későbbire,
ha minden kötél szakad,
próbáldd meg azt, amit a
#7373 -as hsz- ben írtam
Ha beírod az URL - be
chrome://gpu/
infot kaphatsz a videókaridról

Remusz911
(PH! kedvence)

InfiniteReality
(őstag)
Azt amelyik a Chrome-os elérési úton van, majd frissitsd fel az alap flasht az Adobe oldaláról (mert még csak 10-es).

Remusz911
(PH! kedvence)
nem jó
letiltottam(az első flasht amit mondtál) és frissítettem is
erre: A flash plugint már letiltottuk mert lejárt: (Plugin frissítése) (Futtatás most)
ha "plugin frissítése" : behozza az adobe oldalát
ha "futtatás most" akkor fut a flash
[ Szerkesztve ]

d.véderjoe
(kvázi-tag)
15-ről 16beta-ra nem működik a szinkronizáció?

InfiniteReality
(őstag)
Akkor próbáld a másikat letiltani és úgy frissiteni. De egyébként az Adobe oldaláról 2 féle flash tölthető le. ActiveX és plugin, és a kettő egymástól függetlenül frissitendő. Az AX verzió IE alá való a Plugin egyéb böngészőkhöz.

superecneB
(őstag)
Rengetegszer omlik mostanában össze a chromeom! Eddig sosem tapasztaltam még ilyet, naponta több alkalommal is lehal. Más is tapasztal ilyet a 15.0.874.121 verziónál? A legutóbbi frissítés (új kezdő oldal megjelenése) óta tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
Eladó = http://tiny.cc/6v81ww

zetecR
(őstag)
Stabil, mit a beton.
fából vaskarika, fűből füstkarika

M3oH
(őstag)
Semmi gond vele. Esetleg reinstallt probalj.
BF3:M3oH Jiayu G3S - Telefont csak Kinabol!
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Windows Feladatkezelő / Folyamatok alatt rendszeresen 8db chrome fut. Ez eléggé le tudja fogni a gépemet, újabban rendszeresen kifagy a böngésző is... Ez miért van, illetve mit lehet ellene tenni?

superecneB
(őstag)
Na nekem is pontosan ez a bajom!
M3oH:
Reinstallnál elszállnak a passwordok?

zetecR
(őstag)
Ha szinkronizálod nem.

M3oH
(őstag)
Ezert fut annyi, mert a bovitmenyeket is annak jeloli. Chromen belul megtudod nezni, mi micsoda (Kulcs/eszkozok/feladatkezelo). Es ezek futnak a hatterben, ha bezarod a Chromet, persze ki lehet kapcsolni, beallitasok/motorhazteto alatt-hatteralkalmazasok .

(#7512) superecneB: Ha több kiegészítő van telepítve, akkor minden kieg. egy chrome.exe a feladatkezelőben... Ha szinkronizálod, akkor megmaradnak.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...

superecneB
(őstag)
Ezt a szinkronizálás dolgot hol érem el? - sry ha nagyon hülye kérdés, nem akarlak kiégetni titeket
(A jelszavak mentésénél nem találok ilyen opciót)

zetecR
(őstag)
Beállítások - Személyes dolgok - Szinkronizálás
Egy megadott google fiókra szinkronizál, aztán onnan vissza is (még jó
).

superecneB
(őstag)
Köszi srácok, remélem az újratelepítés megoldja a problémát. Nem tudom miért fagy ilyensokszor. Több oldal nyitva van pl youtube, mobafire, demotivalo, kommenthuszar és navigálok az oldalak között, lefagy. Eddig nem csinálta és 4GB ramnak meg egy core 2 duo procinak azért elégnek kéne lenni ehhez a feladathoz szerintem - vagy nem?
Hali!
A leggyakrabban latogatott oldalak szamat nem lehet valahogy boviteni? 
Üdv!
Mostanában nagyon durván belassul,hiába üritem rendszeresen a gyorsitótárat,viszont ha újrainditom a gépet megint hasít.Mi lehet a gondja?
ha nincs baj,nincs miért aggódni,ha gond van,az aggódás úgysem segít!

InfiniteReality
(őstag)
Töredezettségmentesítés?
O&O defrag állandóan figyel és folyamatosan töredezettségmentesít a háttérben.(3,69%-ban töredezett jelenleg)
Még nincs fél órája hogy újraindítottam és már megint csigalassú.
[ Szerkesztve ]

InfiniteReality
(őstag)
Valami program vagy processz szerintem fut a háttérben. Egy indexelő szolgáltatású programra gondolok, ami a növekvő cache-t is próbálja indexelni (feleslegesn).
Oprendszer?
windows 7 pro sp1
a futó process-ek:
[ Szerkesztve ]

Mosanke
(senior tag)
Szia!
Nincs valami olyan bővítményed a Chrome-ban ami esetleg fut a háttérben és az okozza ezt?
Én XP-t használok, de nálam az O&O aut.töredzettség-mentesítése érezhetően megfogta a gépemet. Amint kikapcsoltam az O&O-ben, hogy ne töredezettség-mentesítsen automatikusan, csak akkor ha én indítom el, máris észrevettem, hogy gyorsabb a gépem. Bár az is igaz, hogy én ezt FF alatt tapasztaltam mert nem használok Chrome böngészőt.
[ Szerkesztve ]
semmilyen chrome bővítmény nincs telepítve,engedélyezve.
Az O&O pedig úgy van beállítva hogy 3? naponta futasson le töredezettségmentesítést.
De az tényleg lassít ha megy,de most nem megy és így is lassú a chrome.
Maga a gep is belassul, vagy csak a bongeszo? Nem toltogetsz a hatterben torrentel vagy ilyesmi? Router problema? Nem lopja valaki a wifit?

InfiniteReality
(őstag)
Pár tipp, javaslat, kérdés:
- Az Avastot lecserélném hamar. Pl a Microsoft Security Essentials-ra. Otthonra tökéletesen megfelelő, és kevésbé terheli le a gépet (oké látom most az Avast épp 0% procit használ... de akkoris)! És azért mert a procit nem terheli, a winchestert még piszkálhatja...
- Az NMIndexStoreSvr bár szintén nem használ processzort de a nevéből itélve pont egy olyan indexelő cucc lehet, amire gyanakodtam.
- O&O nekem is van, nagyon is jó (bár most az asztalimban SSD van, arra meg nem kell defrag, de a szerveren fentvan), viszont nem fut folyamatosan. Majd én elindítom mikor jónak látom.
- Soffice? Ha az bármilyen Office jellegű programi, miért is kell egy processznek futnia miatta? Az összes ilyet ki szoktam kapcsolni, felesleges.
A gép nem lassul be,csak a böngésző. viszont lehet az avast webvédelem lesz a ludas,mert ha a kivételekhez hozzáadott oldalak vannak nyitva nincs lassulás,de ha megnyitok egy olyat ami nincs benne akkor rögtön..
most akkor sem..nem értem.
[ Szerkesztve ]
Akkor probalj meg valami masik vedelmet, vagy rakerdezni az avast topikjaban.

Mosanke
(senior tag)
Bingó!
Akkor megvan a bűnös, mert szinte biztosra veszem, hogy az avast! Web védelme a ludas ebben a belassításban. 
Az NMIndexStoreSvr a nero progihoz tartozik,biztos nem indexel.
Az avast-ot kb.7 éve használom,nem cserélném le ha nem muszáj.
kikapcsoltam az avast webvédelmét,a lassulás akkor sem szünt meg..más tipp?
a task manager-ben semmi sincs ami enné a CPU-t vagy a memóriát ilyen mértékben,töredezettség nincs,semmi nem indokolja a lassulást,néztem a beépülő flash playert teljesen friss.

laszlohu
(őstag)
Adblock - ot próbáltad letiltani, vagy ha nem, a plus - os van fönn, esetleg azt feltenni.

Mosanke
(senior tag)
Csak tipp. Milyen tűzfal van Nálad telepítve az avast! mellé? Csak azért mert az avast! elég sok védelmi modullal rendelkezik és azok közül pl. a webshield modulja összeakadhat a telepített tűzfalad esetleges proactive védelmével.
Másik böngészővel is (FF, Opera...) tapasztalható ez a belassulás? Csak kizárásos alapon, hogy szűkítsük a lehetséges hibaforrásokat.
[ Szerkesztve ]
A windows 7 gyári tűzfala megy.Operával is lassul,így itt már offtopic! Sorry!
sziasztok!
kezd már az őrületbe kergetni ez a legfrisebb chrome. szinte minden weboldal megnyitásánál kijön felül egy narancssárga sáv, hogy valami plugin hiányzik.
amikor telepíteném, akkor valami firefox-os windows media plyer plugint akar nekem felrakni... de ezt telepíteni sem tudom mivel az F meghajtómon nincs elég hely, ami egy dvd drive, 0kb hellyel, szóval passz 
újra tudom telepíteni valahogy, hogy megmaradjon minden beállításom? vagy van esetleg más megoldás is?
köszi az ötleteket előre is 

laszlohu
(őstag)
Ezt meg lehet próbálni:
Írdd be az URL - be :
chrome://plugins/
majd Keresdd meg a Windows Media Player plugint, és töröldd az
np-mswmp.dll fájlt.
Ha nem jön be, telepítheted a
portable Chrome - ot.

InfiniteReality
(őstag)
7 éven át is lehet olyan programot használni, aminek már kezdetben sem kellett volna bizalmat szavazni. Nem tudom miért, de ahányszor csak Avast-os géppel találkoztam, minddel probléma volt. Egészen addig, míg az Avast le nem került róla.
Én sokéig az AVG Free verzióját ajánlgattam otthoni gépekre, de a legújabb verzió ebből is kezdi megenni az erőforrásokat. A jelenlegi favorit tehát a MS saját progija, ami otthonra teljesen jó.
Köszi,lecsekkolom az ajánlott progit,de jelenleg a webvédelem érzékenységét alacsonyra állítva minden Ok lett!
kikapcsoltam, letöröltem, már a listában sincs.. de még mindig e a hülye plugin kell neki, telepíteni, eltávolítani meg nemengedi 
ilyen egy szart...
portable lesz akkor, vagy vissza tudom rakni a 14-es verziót?

laszlohu
(őstag)
A 14 -est sajnos nem lehet feltenni, mert úgyis update - elné magát a 15 - ösre.
A portable linkje :

myke01
(fanatikus tag)
Teljesen egyetértek az Avastról alkotott véleményeddel (és itt most nem szidni akarom ezt a szoftvert
) . Akárhány géppel akadt dolgom , amelyiken Avast volt , rögtön azt távolítottam el róla elsőnek ; és az esetek nagy részében meg is oldotta a progi eltávolítása a problémát .
Két gépemen is az általad említett MSE program végzi a "védelmi munkálatokat" ,és csak dicsérni tudom a Microsoft programozóit e szoftver tekintetében . Egyébként az általuk készített programok "csapnivalóak"
(kivéve az op.rendszereket ,és az MSE-t) .
I think winning the Chromium core ...

stifi
(őstag)
srácok,
1,5GB memóriát foglal a Chrome, kb 15 chrome exe processz fut, van ami 600-at eszik, van ami csak 100-at, de van ami csak 5-öt.. olyan 15-20 lapot szoktam egyszerre használni, de ezt a memóriafoglalást soknak tartom, van valami trükk amivel le lehet csökkenteni? (adblock, vagy valami beállítás?)
Ha szomorú vagyok, dobom a szomorúságot és inkább KIRÁLY vagyok!
Én viszont épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Amióta a szülők gépén Avast van fenn, eleve gyorsabb, és nem generál orbitális hibákat. MSE mellett nem egy ilyen volt, össze is omlott párszor a rendszer. Ezek szerint embere válogatja a dolgokat 
Libris könyvvásárláskor kedvezmény? PMben érdeklődj! \\ DropBox http://db.tt/H5gp2HX4 - 2,5GB ingyen tárhely, a klienst is telepítsd :)

M3oH
(őstag)
Hat elkepzelheto, de attol fugg milyen oldalak es milyen kiegek. Win feladatkez.ben azert van annyi chrome.exe, mert a kiegek is ugy futnak. Chrome-on belul megtudod nezni mi micsoda, Kulcs/eszkozok/feladatkezelo.

stifi
(őstag)
plugin: shockwave flash 950 megát eszik.. sok híroldal van megnyitva egyszerre, a chromeot használom a privát böngészéseimre és megnyitok sok oldalt egyszerre, ha a melóban van 1 kis üresjárat akkor pedig elolvasom a megnyitott oldalakat...
itt baromi sok reklám van, de hát ez akkor is túlzás, ezt még egy netbooknak is bírnia kellene márpedig 4giga ramot 85-90%-on lefogyaszt a gépem, aminek majdnem a fele a chrome..
adblock lesz ebből, a jelenlegi pluginjeim alig fogyasztanak valamit...

laszlohu
(őstag)
Esetleg megpróbálhatod úgy, hogy kikapcsolod a hardware accelerationt a flash playerben, amit a
#7373 -as hsz - ben leírtam.
hm, volt valami skype-os szarság is telepítve, oda a jobb felső sarokba. azt kilőttem, és érdekes módon megszűnt a problémám 

stifi
(őstag)
kikapcsoltam, bár a hardveres gyorsítás nem hogy pont jót tenne a teljesítménynek? 
a helyzet az, hogy 200 megáról indulva folyamatosan emelkedik a memóriahasználata a flashnek, most már 400-nál jár és másodpercenként 1-2 megát megy fel... szépen folyamatosan, pedig nem csinálok semmit... a cpu 25%-át is megeszi, valami nagyon nem kerek itt.... 500
[ Szerkesztve ]