Hirdetés

2013. június 19., szerda

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#7501) InfiniteReality válasza ClioRS (#7500) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

A Chrome beépített Flash-ének semmi baja, csak egész egyszerűen elavult. Annakidején mikor a Google beharangozta, hogy a Chrome ezentúl beépített Flash-el jön, azt is megígérték, frissítve lesz. Úgylátszik erről megfeledkeztek. Legjobb tényleg az Adobe félét feltenni 1x (Chrome-ost kikapcsolni) és majd az auto update megoldja a többit.

Örülök h működik így :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7502) laszlohu válasza ClioRS (#7500) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Ha a 11 - es flash playert akarod használni, meg lehet próbálni az alábbit :

Először is frissítsd a videókari driverjét 2011.03 hónál későbbire,
ha minden kötél szakad,
próbáldd meg azt, amit a
#7373 -as hsz- ben írtam
Ha beírod az URL - be
chrome://gpu/
infot kaphatsz a videókaridról

(#7503) Remusz911 válasza InfiniteReality (#7497) üzenetére

Remusz911
(PH! kedvence)

ezek vannak aktiválva

ezek közül akkor melyiket kéne kikapcsolni hogy megszűnjön a probléma?

[link][link]

(#7504) InfiniteReality válasza Remusz911 (#7503) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Azt amelyik a Chrome-os elérési úton van, majd frissitsd fel az alap flasht az Adobe oldaláról (mert még csak 10-es).

(#7505) Remusz911 válasza InfiniteReality (#7504) üzenetére

Remusz911
(PH! kedvence)

nem jó

letiltottam(az első flasht amit mondtál) és frissítettem is

erre: A flash plugint már letiltottuk mert lejárt: (Plugin frissítése) (Futtatás most)

ha "plugin frissítése" : behozza az adobe oldalát

ha "futtatás most" akkor fut a flash

[ Szerkesztve ]

(#7506) d.véderjoe

d.véderjoe
(kvázi-tag)

15-ről 16beta-ra nem működik a szinkronizáció?

(#7507) InfiniteReality válasza Remusz911 (#7505) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Akkor próbáld a másikat letiltani és úgy frissiteni. De egyébként az Adobe oldaláról 2 féle flash tölthető le. ActiveX és plugin, és a kettő egymástól függetlenül frissitendő. Az AX verzió IE alá való a Plugin egyéb böngészőkhöz.

(#7508) superecneB

superecneB
(őstag)

Rengetegszer omlik mostanában össze a chromeom! Eddig sosem tapasztaltam még ilyet, naponta több alkalommal is lehal. Más is tapasztal ilyet a 15.0.874.121 verziónál? A legutóbbi frissítés (új kezdő oldal megjelenése) óta tapasztalom.

[ Szerkesztve ]

Eladó = http://tiny.cc/6v81ww

(#7509) zetecR válasza superecneB (#7508) üzenetére

zetecR
(őstag)

Stabil, mit a beton.

fából vaskarika, fűből füstkarika

(#7510) M3oH válasza superecneB (#7508) üzenetére

M3oH
(őstag)

Semmi gond vele. Esetleg reinstallt probalj.

BF3:M3oH Jiayu G3S - Telefont csak Kinabol!

(#7511) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy a Windows Feladatkezelő / Folyamatok alatt rendszeresen 8db chrome fut. Ez eléggé le tudja fogni a gépemet, újabban rendszeresen kifagy a böngésző is... Ez miért van, illetve mit lehet ellene tenni?

(#7512) superecneB válasza D4rkm4n (#7511) üzenetére

superecneB
(őstag)

Na nekem is pontosan ez a bajom!

M3oH:
Reinstallnál elszállnak a passwordok?

(#7513) zetecR válasza superecneB (#7512) üzenetére

zetecR
(őstag)

Ha szinkronizálod nem.

(#7514) M3oH válasza D4rkm4n (#7511) üzenetére

M3oH
(őstag)

Ezert fut annyi, mert a bovitmenyeket is annak jeloli. Chromen belul megtudod nezni, mi micsoda (Kulcs/eszkozok/feladatkezelo). Es ezek futnak a hatterben, ha bezarod a Chromet, persze ki lehet kapcsolni, beallitasok/motorhazteto alatt-hatteralkalmazasok .

(#7515) hackeeeee válasza superecneB (#7508) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

:N

(#7512) superecneB: Ha több kiegészítő van telepítve, akkor minden kieg. egy chrome.exe a feladatkezelőben... Ha szinkronizálod, akkor megmaradnak.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#7516) superecneB válasza hackeeeee (#7515) üzenetére

superecneB
(őstag)

Ezt a szinkronizálás dolgot hol érem el? - sry ha nagyon hülye kérdés, nem akarlak kiégetni titeket ;] (A jelszavak mentésénél nem találok ilyen opciót)

(#7517) zetecR válasza superecneB (#7516) üzenetére

zetecR
(őstag)

Beállítások - Személyes dolgok - Szinkronizálás

Egy megadott google fiókra szinkronizál, aztán onnan vissza is (még jó :D ).

(#7518) superecneB válasza zetecR (#7517) üzenetére

superecneB
(őstag)

Köszi srácok, remélem az újratelepítés megoldja a problémát. Nem tudom miért fagy ilyensokszor. Több oldal nyitva van pl youtube, mobafire, demotivalo, kommenthuszar és navigálok az oldalak között, lefagy. Eddig nem csinálta és 4GB ramnak meg egy core 2 duo procinak azért elégnek kéne lenni ehhez a feladathoz szerintem - vagy nem?

(#7519) Lauda

Lauda
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!

A leggyakrabban latogatott oldalak szamat nem lehet valahogy boviteni? ;)

(#7520) corvette

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Mostanában nagyon durván belassul,hiába üritem rendszeresen a gyorsitótárat,viszont ha újrainditom a gépet megint hasít.Mi lehet a gondja?

ha nincs baj,nincs miért aggódni,ha gond van,az aggódás úgysem segít!

(#7521) InfiniteReality válasza corvette (#7520) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Töredezettségmentesítés?

(#7522) corvette válasza InfiniteReality (#7521) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

O&O defrag állandóan figyel és folyamatosan töredezettségmentesít a háttérben.(3,69%-ban töredezett jelenleg)
Még nincs fél órája hogy újraindítottam és már megint csigalassú.

[ Szerkesztve ]

(#7523) InfiniteReality válasza corvette (#7522) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Valami program vagy processz szerintem fut a háttérben. Egy indexelő szolgáltatású programra gondolok, ami a növekvő cache-t is próbálja indexelni (feleslegesn).

Oprendszer?

(#7524) corvette válasza InfiniteReality (#7523) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

windows 7 pro sp1
a futó process-ek:

[ Szerkesztve ]

(#7525) Mosanke válasza corvette (#7524) üzenetére

Mosanke
(senior tag)

Szia!

Nincs valami olyan bővítményed a Chrome-ban ami esetleg fut a háttérben és az okozza ezt?
Én XP-t használok, de nálam az O&O aut.töredzettség-mentesítése érezhetően megfogta a gépemet. Amint kikapcsoltam az O&O-ben, hogy ne töredezettség-mentesítsen automatikusan, csak akkor ha én indítom el, máris észrevettem, hogy gyorsabb a gépem. Bár az is igaz, hogy én ezt FF alatt tapasztaltam mert nem használok Chrome böngészőt.

[ Szerkesztve ]

(#7526) corvette válasza Mosanke (#7525) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

semmilyen chrome bővítmény nincs telepítve,engedélyezve.
Az O&O pedig úgy van beállítva hogy 3? naponta futasson le töredezettségmentesítést.
De az tényleg lassít ha megy,de most nem megy és így is lassú a chrome.

(#7527) Lauda válasza corvette (#7522) üzenetére

Lauda
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Maga a gep is belassul, vagy csak a bongeszo? Nem toltogetsz a hatterben torrentel vagy ilyesmi? Router problema? Nem lopja valaki a wifit?

(#7528) InfiniteReality válasza corvette (#7524) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Pár tipp, javaslat, kérdés:

- Az Avastot lecserélném hamar. Pl a Microsoft Security Essentials-ra. Otthonra tökéletesen megfelelő, és kevésbé terheli le a gépet (oké látom most az Avast épp 0% procit használ... de akkoris)! És azért mert a procit nem terheli, a winchestert még piszkálhatja...
- Az NMIndexStoreSvr bár szintén nem használ processzort de a nevéből itélve pont egy olyan indexelő cucc lehet, amire gyanakodtam.
- O&O nekem is van, nagyon is jó (bár most az asztalimban SSD van, arra meg nem kell defrag, de a szerveren fentvan), viszont nem fut folyamatosan. Majd én elindítom mikor jónak látom.
- Soffice? Ha az bármilyen Office jellegű programi, miért is kell egy processznek futnia miatta? Az összes ilyet ki szoktam kapcsolni, felesleges.

(#7529) corvette

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

A gép nem lassul be,csak a böngésző. viszont lehet az avast webvédelem lesz a ludas,mert ha a kivételekhez hozzáadott oldalak vannak nyitva nincs lassulás,de ha megnyitok egy olyat ami nincs benne akkor rögtön..

most akkor sem..nem értem.

[ Szerkesztve ]

(#7530) Lauda válasza corvette (#7529) üzenetére

Lauda
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor probalj meg valami masik vedelmet, vagy rakerdezni az avast topikjaban.

(#7531) Mosanke válasza corvette (#7529) üzenetére

Mosanke
(senior tag)

Bingó!

Akkor megvan a bűnös, mert szinte biztosra veszem, hogy az avast! Web védelme a ludas ebben a belassításban. :K

(#7532) corvette válasza InfiniteReality (#7528) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

Az NMIndexStoreSvr a nero progihoz tartozik,biztos nem indexel.
Az avast-ot kb.7 éve használom,nem cserélném le ha nem muszáj.

(#7533) corvette válasza corvette (#7532) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

kikapcsoltam az avast webvédelmét,a lassulás akkor sem szünt meg..más tipp?
a task manager-ben semmi sincs ami enné a CPU-t vagy a memóriát ilyen mértékben,töredezettség nincs,semmi nem indokolja a lassulást,néztem a beépülő flash playert teljesen friss.

(#7534) laszlohu válasza corvette (#7533) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Adblock - ot próbáltad letiltani, vagy ha nem, a plus - os van fönn, esetleg azt feltenni.

[link]

(#7535) Mosanke válasza corvette (#7533) üzenetére

Mosanke
(senior tag)

Csak tipp. Milyen tűzfal van Nálad telepítve az avast! mellé? Csak azért mert az avast! elég sok védelmi modullal rendelkezik és azok közül pl. a webshield modulja összeakadhat a telepített tűzfalad esetleges proactive védelmével.

Másik böngészővel is (FF, Opera...) tapasztalható ez a belassulás? Csak kizárásos alapon, hogy szűkítsük a lehetséges hibaforrásokat.

[ Szerkesztve ]

(#7536) corvette válasza Mosanke (#7535) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

A windows 7 gyári tűzfala megy.Operával is lassul,így itt már offtopic! Sorry!

(#7537) bandus

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok!

kezd már az őrületbe kergetni ez a legfrisebb chrome. szinte minden weboldal megnyitásánál kijön felül egy narancssárga sáv, hogy valami plugin hiányzik.

amikor telepíteném, akkor valami firefox-os windows media plyer plugint akar nekem felrakni... de ezt telepíteni sem tudom mivel az F meghajtómon nincs elég hely, ami egy dvd drive, 0kb hellyel, szóval passz :)

újra tudom telepíteni valahogy, hogy megmaradjon minden beállításom? vagy van esetleg más megoldás is?

köszi az ötleteket előre is :R

(#7538) laszlohu válasza bandus (#7537) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Ezt meg lehet próbálni:
Írdd be az URL - be :

chrome://plugins/

majd Keresdd meg a Windows Media Player plugint, és töröldd az
np-mswmp.dll fájlt.

Ha nem jön be, telepítheted a

portable Chrome - ot.

(#7539) InfiniteReality válasza corvette (#7532) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

7 éven át is lehet olyan programot használni, aminek már kezdetben sem kellett volna bizalmat szavazni. Nem tudom miért, de ahányszor csak Avast-os géppel találkoztam, minddel probléma volt. Egészen addig, míg az Avast le nem került róla.
Én sokéig az AVG Free verzióját ajánlgattam otthoni gépekre, de a legújabb verzió ebből is kezdi megenni az erőforrásokat. A jelenlegi favorit tehát a MS saját progija, ami otthonra teljesen jó.

(#7540) corvette válasza InfiniteReality (#7539) üzenetére

corvette
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi,lecsekkolom az ajánlott progit,de jelenleg a webvédelem érzékenységét alacsonyra állítva minden Ok lett!

(#7541) bandus válasza laszlohu (#7538) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kikapcsoltam, letöröltem, már a listában sincs.. de még mindig e a hülye plugin kell neki, telepíteni, eltávolítani meg nemengedi :W

ilyen egy szart...
portable lesz akkor, vagy vissza tudom rakni a 14-es verziót?

(#7542) laszlohu válasza bandus (#7541) üzenetére

laszlohu
(őstag)

A 14 -est sajnos nem lehet feltenni, mert úgyis update - elné magát a 15 - ösre.

A portable linkje :

[link]

(#7543) myke01 válasza InfiniteReality (#7539) üzenetére

myke01
(fanatikus tag)

Teljesen egyetértek az Avastról alkotott véleményeddel (és itt most nem szidni akarom ezt a szoftvert :) ) . Akárhány géppel akadt dolgom , amelyiken Avast volt , rögtön azt távolítottam el róla elsőnek ; és az esetek nagy részében meg is oldotta a progi eltávolítása a problémát .

Két gépemen is az általad említett MSE program végzi a "védelmi munkálatokat" ,és csak dicsérni tudom a Microsoft programozóit e szoftver tekintetében . Egyébként az általuk készített programok "csapnivalóak" :D (kivéve az op.rendszereket ,és az MSE-t) .

I think winning the Chromium core ...

(#7544) stifi

stifi
(őstag)

srácok,

1,5GB memóriát foglal a Chrome, kb 15 chrome exe processz fut, van ami 600-at eszik, van ami csak 100-at, de van ami csak 5-öt.. olyan 15-20 lapot szoktam egyszerre használni, de ezt a memóriafoglalást soknak tartom, van valami trükk amivel le lehet csökkenteni? (adblock, vagy valami beállítás?)

Ha szomorú vagyok, dobom a szomorúságot és inkább KIRÁLY vagyok!

(#7545) Melack válasza myke01 (#7543) üzenetére

Melack
(őstag)
LOGOUT blog

Én viszont épp az ellenkezőjét tapasztaltam. Amióta a szülők gépén Avast van fenn, eleve gyorsabb, és nem generál orbitális hibákat. MSE mellett nem egy ilyen volt, össze is omlott párszor a rendszer. Ezek szerint embere válogatja a dolgokat :)

Libris könyvvásárláskor kedvezmény? PMben érdeklődj! \\ DropBox http://db.tt/H5gp2HX4 - 2,5GB ingyen tárhely, a klienst is telepítsd :)

(#7546) M3oH válasza stifi (#7544) üzenetére

M3oH
(őstag)

Hat elkepzelheto, de attol fugg milyen oldalak es milyen kiegek. Win feladatkez.ben azert van annyi chrome.exe, mert a kiegek is ugy futnak. Chrome-on belul megtudod nezni mi micsoda, Kulcs/eszkozok/feladatkezelo.

(#7547) stifi válasza M3oH (#7546) üzenetére

stifi
(őstag)

plugin: shockwave flash 950 megát eszik.. sok híroldal van megnyitva egyszerre, a chromeot használom a privát böngészéseimre és megnyitok sok oldalt egyszerre, ha a melóban van 1 kis üresjárat akkor pedig elolvasom a megnyitott oldalakat...
itt baromi sok reklám van, de hát ez akkor is túlzás, ezt még egy netbooknak is bírnia kellene márpedig 4giga ramot 85-90%-on lefogyaszt a gépem, aminek majdnem a fele a chrome..

adblock lesz ebből, a jelenlegi pluginjeim alig fogyasztanak valamit...

(#7548) laszlohu válasza stifi (#7547) üzenetére

laszlohu
(őstag)

Esetleg megpróbálhatod úgy, hogy kikapcsolod a hardware accelerationt a flash playerben, amit a
#7373 -as hsz - ben leírtam.

(#7549) bandus válasza laszlohu (#7542) üzenetére

bandus
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hm, volt valami skype-os szarság is telepítve, oda a jobb felső sarokba. azt kilőttem, és érdekes módon megszűnt a problémám :)

(#7550) stifi válasza laszlohu (#7548) üzenetére

stifi
(őstag)

kikapcsoltam, bár a hardveres gyorsítás nem hogy pont jót tenne a teljesítménynek? :)

a helyzet az, hogy 200 megáról indulva folyamatosan emelkedik a memóriahasználata a flashnek, most már 400-nál jár és másodpercenként 1-2 megát megy fel... szépen folyamatosan, pedig nem csinálok semmit... a cpu 25%-át is megeszi, valami nagyon nem kerek itt.... 500

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.