2013. május 25., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#601) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

örülök,hogy te tudsz,mert én még most se :O

|| Dell Latitude E4300 || Nokia E72 || HTC One S ||

(#602) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Új stabil verzió jelent meg 2.0.172.31 verziószámmal.

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#603) cellpeti válasza GoodSpeed (#602) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

linket tudnál dobni? :U

(#604) GoodSpeed válasza cellpeti (#603) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Automatikusan frissíti magát, ha megnézed a névjegynél.

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#605) Sk8erPeter

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Hali!
Nektek ezt sikerült beüzemelni?
FlashBlock for Chrome
Nem igazán tudtam mit kezdeni a crx kiterjesztésű fájllal, az első hsz.-ben leírtak alapján sem :(, hiába teszem az Extensions mappába, és használom a kapcsolókat, nem ismeri fel a fájlt, mint lehetséges Chrome-beépülő...

Ezért megnéztem az eredeti forrás orosz oldalt Google Translate-tel, ott egy js-fájlra van hivatkozás: [flashblock.user.js]
Ezt a JavaScript-fájlt betettem a "c:\Documents and Settings\Én\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts\" könyvtárba.
Ezután:
Így próbáltam az elindítást: Start - Futtatás:
"C:\Documents and Settings\Én\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts

De nem működik... :( Mi a hiba?
Előre is köszi! :R

Sk8erPeter

(#606) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#605) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

A legfrissebb verziót használod? Ma jött ki egy új Dev verzió, ebben már újra működnek a userscripts kapcsolók.

Egyébként a .crx fájlt nem az Extensions mappába kell tenni, ha letöltöd, akkor automatikusan felajánlja egy felugró ablak a telepítést, ha engedélyezve vannak az extension-ök az --enable-extensions kapcsolóval. Utána tökmindegy hova mented a .crx fájlt, azt onnantól törölheted.

(#607) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#606) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Sajnos amint letöltöm a "crx" kiterjesztésű fájlt, ÚJRA le akarja tölteni... :Y Nem értem.
Az előbb 2.0.172.30-as verzióval próbálkoztam, most, hogy említetted, frissítettem a .31-esre, de a helyzet pontosan ugyanaz.

Pontosan így néz ki a létrehozott parancsikonnál a "Cél":
"C:\Documents and Settings\Peti\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-extensions --enable-user-scripts

De próbáltam már úgy is, hogy csak az egyik kapcsolót használom.
Mi lehet a baj? :F
És ha már a crx nem is, de legalább a js működne... :(
Miért nem akarja telepíteni? :F

Tulajdonképpen nem is csak a FlashBlocker miatt olyan fontos, de ez később is problémát jelenthet...

Sk8erPeter

(#608) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#606) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Nálad egyébként működik a FlashBlocker?
A crx fájlt telepíti?

Sk8erPeter

(#609) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#608) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Most próbáltam. Nem tudom, hogy a "régi" 2.x verziókban milyen bug van, én jelenleg a 3.0.187.0-t használom (onnan lehet megismerni, hogy összeomlik, mikor megnyitod a csavarkulcs menüt, de legalább már vannak benne checkboxok és radio button-ok :D )

Szóval itt vannak képekkel:
Ha Operából nyitom meg Open With-ből, akkor mivel nincs kapcsoló, semmi nem engedélyezett, ilyenkor letöltés után ezt írja: [link]
Ha leokézom, akkor ezt: [link]
Most újraindítom úgy, hogy a kapcsolóval engedélyezve van az Extensions.
Ilyenkor mentés után ezt írja: [link]
Miután leokéztam, akkor (még újra sem kell indítani a böngészőt, megnézve a chrome://extensions/ -ban meg is jelenik aktívként: [link]

Utána felmentem a YouTube-ra és megnéztem, működik-e és működött.

Tehát akár működik nálad a kapcsoló, akár nem, valamit ki kéne írnia.

[ Szerkesztve ]

(#610) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#609) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Viszont a 3.x az még csak béta, nem?
Akkor gondolom ez a FlashBlock még a 2.x-es verziókhoz készült.
Mi a frászért nem működik akkor nálam a crx kiterjesztés? Abszolúte szarik rá, nem ismeri fel. :F

Köszi amúgy az eddigi válaszokat!

Sk8erPeter

(#611) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#610) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

A 3.x még csak Dev, ez a korai alfáknak felel meg. A béták általában stabilak, ez meg... Csak akkor frissíts, ha nem ezt használod alapértelmezett böngészőnek, mert elég bugos.

Esetleg próbáld meg törölni a Preferences fájlt a profilodból és az Applications mappából a First Run fájlt, hátha.

Egyébként nincs az a .crx fájl valami általad használt programhoz társítva?

[ Szerkesztve ]

(#612) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#611) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Na most letöltöttem a 3.x Dev-et, azzal tényleg működik, és valóban állandóan összeomlik :D
Viszont mivel egy instabil szar, ezért inkább visszaraktam a régit.
Csak azt nem értem, hogy miért készítettek vajon ehhez a verzióhoz ilyen kiegészítő cuccost...
Azt meg főleg nem hogy vajon miért nem reagál semmit a js-re.
Most akkor a crx az a 3.x-hez kötődik? Vagy mi a túró? Mert mepróbáltam úgy is, ahogy mondtad (kitörölgetések), akkor csak annyi volt, hogy ismét az elején kapott ablakokkal találkoztam, de a helyzeten nem változtatott. Érdekes módon a crx megnyitási kísérletekor konstans fájl mentése történt... :D Valami nagy gebasz van. :F

Sk8erPeter

(#613) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#612) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Nem tudom, nálam már 2.x-től működnek, mondjuk a Flashblockert még csak most próbáltam. Nem kizárt, hogy a bétában rontottak el valamit.

(#614) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#613) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Mármint melyik bétában?
Mert én most azt mondom, hogy a 2.x-ben (ami már nem béta, hanem végleges) egyáltalán nem működnek nálam a crx-ek, a korábbiakban említett beállítások egyikével sem.
És nem értem, hogy hogyan lehetséges, hogy nem is ismeri fel értelmezhető fájlként a crx-et, ha nálad viszont ment korábban, és hogy miért ilyen végtelen letöltésre rakja magát (2.0.172.31).
A 2.0.172.31-est utólag elb@szták volna? :F Vagy nem értem...
Mert ha egyáltalán nem is tudja értelmezni a crx-et, akkor nem a FlashBlockerrel van a baj.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#615) cellpeti válasza GoodSpeed (#604) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Azt írja nekem,hogy a szerver nem elérhető :O

(#616) Sk8erPeter válasza cellpeti (#615) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

[link] :U

Sk8erPeter

(#617) Penge_4

Penge_4
(PH! kedvence)

Aki frissített a legújabb 3-as verzióra az észrevehette, hogy összeomlik, amikor megnyitja a menüt. Azóta kijött egy új verzió, ami javította az összeomlást, ezzel kell ráfrissíteni.

(#618) cellpeti válasza Sk8erPeter (#616) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Kössz a linket,viszont kukacot még mindig nem tudok írni :U

(#619) Sk8erPeter válasza cellpeti (#618) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Más böngészőkben tudsz?
ATI CCC nem foglalja az Alt Gr+V billentyűkombinációt? (Nálam az Alt Gr+C (&) kombinációt foglalta sokáig, aztán kilőttem: Hotkeys-Hotkeys Manager-Edit-tel kitörölsz mindenféle hasonló kombinációt, az a legbiztosabb.)

Sk8erPeter

(#620) cellpeti válasza Sk8erPeter (#619) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Más böngésző tudja!
Biztos nem,mert a notimba nem ATI kari van! Semmilyen AltGr kombinációt nem enged a Chrome :O

[ Szerkesztve ]

(#621) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

Letöltöttem a 3.0 verziót most jó!

<>#&@{};>*äđĐ[]íłŁ$ߤ×÷ÍÍ€Ä|\~ˇ˘^˘°˛`˙˙´´˝¨

-> minden Alt+Gr működik! :C

(#622) localhost válasza cellpeti (#621) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Már Lenin (vagy Lennon?) is megmondta: Uprgrade, upgrade, upgrade! :C

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#623) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Sajnos befosott az oprám, valszeg valami malware megzabálta, mert indítás után pár mpre 100% CPU kihasználtsággal és iszonyatos IO löketekkel terheli a rendszert. Leszedtem, eltávolítottam mindent ami hozzá köhető volt, de reinstall után is ilyen, úgyhogy úgy döntöttem átváltok Chromera. Ehhez kéne egy kis help:

Hol tudok olyan add-ont letölteni(ha létezik), amivel olyan kezdőlapom lehet, mint az operában, ahol el lehet menteni az üres oldalra site miniatűjét, és ezekre kattintva indíthatóak?

Anno telepítéskor a nem importáltam az oprera könyvjelzőket. Utólag hogyan tudom ezt megtenni?

(#624) Saint_

Saint_
(PH! kedvence)

sziasztok! flashblock van a chrome-on?

When I thought I could be strong...

(#625) Sk8erPeter válasza Saint_ (#624) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Most ez komoly? Megkérdezted az Azonnali kérdések órájában, válaszoltam, és azt is elmondtam, mi a végső megoldás: [link] :W :W (Persze b@sztál válaszolni, hogy egyáltalán felfogtad.)
Egyébként meg ha itt visszaolvastál volna pár hsz.-t, akkor is láttad volna, hogy erről volt szó... :U
Te olvasol is, vagy csak kérdezgetsz?? :(((

Most már a 3.x-et is felrakhatod, mert Penge írta, hogy helyrehozták a rendszeresen összeomlást eredményező hibát.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#626) Saint_ válasza Sk8erPeter (#625) üzenetére

Saint_
(PH! kedvence)

teljesen jogos, miután írtam, hogy nbem értem, többet nem néztem vissza abba topicba. ugye megbocsájtasz? köszönöm mégegyszer.
jobbágyi alázattal üdvözöl: Saint_

(#627) Sk8erPeter válasza Saint_ (#626) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

Oké, no para, csak azt hittem, feleslegesen téptem a szám meg jártam utána... :D

Sk8erPeter

(#628) Saint_ válasza Sk8erPeter (#627) üzenetére

Saint_
(PH! kedvence)

nem, dehogy, köszi :K

(#629) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

üdv!

a chrome-ot,hol tudom beállítani,hogy a magyar oldalakon keressen elösször és csak utánna a külföldin?

(#630) Penge_4 válasza cellpeti (#629) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Az eredeti helyett ezt a keresőstringet adod meg: http://www.google.hu/search?hl=hu&meta=lr%3Dlang_hu&q=%s

(#631) tomika

tomika
(senior tag)

Végre van lehetőség az oldalak teljes nagyítására, de hogyan lehet beállítani, hogy a nagyítást megjegyezze?
Arra gondolok, hogy miután bezártam az oldalt, és újra behozom, akkor maradjon meg a nagyítás mértéke, ne ugorjon vissza az alapállapotra.
Jó lenne, ha lenne rá megoldás, már csak 2 features hiányozna nekem a firefox-hoz képest! :)

(#632) Penge_4 válasza tomika (#631) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Jelenleg még nincs benne oldalspecifikus nagyítás.

(#633) cellpeti válasza Penge_4 (#630) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

hol tudom megváltoztatni? :U

(#634) Penge_4 válasza cellpeti (#633) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

csavarkulcs->Options->Basics->Default Search->Manage->

Létrehozol egy új keresőt ezzel a címmel, mert a default Google-t nem tudod megváltoztatni, ha mást állítasz be defaultnak, akkor sem.

(#635) cellpeti válasza Penge_4 (#634) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

:R

(#636) Saint_

Saint_
(PH! kedvence)

heló :B
a fejlécben a betük méretét hogy lehet növelni? eddig jo volt, de vmi stiluspakkal nagy kavircot okoztam, és most kényelmetleül kicsi a fejléc betüi.. az oldal nagyitás ctr+görgetéssel tisztasor.köszi
ha rákattintok a csavarkulcs->beállitásokra, az is idegesitöen apro lett....

[ Szerkesztve ]

(#637) Saint_ válasza Saint_ (#636) üzenetére

Saint_
(PH! kedvence)

esetleg ez valami Win-asztal-jobb klikk tulajdonságok beállitás kérdése?

(#638) GoodSpeed

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

http://logout.hu/cikk/google_chrome/eloszo_es_kronologia.html

(#639) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csöcs!

néha ha gyorsan váltok ablakott és tabot egyszerre, akkor a tab amire kattintottam leválik az ablakról , és új ablakban nyílik meg. Hogy lehet az ablakot visszatenni egy másik ablakba a tabok közé?

(#640) Psychonaut válasza VinoRosso (#639) üzenetére

Psychonaut
(PH! kedvence)

Megfogod az új ablakba kitett tabot, és egyszerűen visszahúzod a régi ablakba.

(#641) VinoRosso válasza Psychonaut (#640) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nemmegy :(

(#642) Psychonaut válasza VinoRosso (#641) üzenetére

Psychonaut
(PH! kedvence)

Pedig de. Próbálkozz, mert biztos hogy így kell. ;)

(#643) VinoRosso válasza Psychonaut (#642) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megvan mérnem ment. ha nem tolod fel csutkára az ablakot, akkor Win7 alatt az aero snap levadássza, és kiteszi nagyba.

(#644) body007

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Hali

Most szedtem le a linuxos verzsönt és nagyon meggyöző a sebessége :C Be lehetne állítani (like opera) egérmozdulatokat? Szinte már csak ezért használok operát :D Másik. Azt írja nincs fent flash (pedig van) :U Itt ahogy írok se mozognak a smiley-k...

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#645) Psychonaut válasza VinoRosso (#643) üzenetére

Psychonaut
(PH! kedvence)

A lényeg, hogy most már megy. :)

(#646) sutyi^ válasza body007 (#644) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Következő dev frissítésben animgifek már javítva lesznek. Linux és Mac verzió még "alpha" stádiumban van, egyelőre nincs Flash support.

In order to get more feedback from developers, we have early developer channel versions of Google Chrome for Mac OS X and Linux, but whatever you do, please DON'T DOWNLOAD THEM! Unless of course you are a developer or take great pleasure in incomplete, unpredictable, and potentially crashing software.

How incomplete? So incomplete that, among other things , you won't yet be able to view YouTube videos, change your privacy settings, set your default search provider, or even print.

Meanwhile, we'll get back to trying to get Google Chrome on these platforms stable enough for a beta release as soon as possible!

[ Szerkesztve ]

"Bring your sunblock, we are going to hell..."

(#647) Csakénvagyok válasza body007 (#644) üzenetére

Csakénvagyok
(őstag)

Az Gif, nincs flash

(#648) body007 válasza Csakénvagyok (#647) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Vágom, h gif csak azt írtam: nem mozog (az se) :D

sutyi^: értem, köszi. Igazából nem is nagyon hiányzik egyik se, csak gondoltam be kell valamit állítgatni...

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#649) Ukraan

Ukraan
(tag)

Szevasztok!
A Chrome 2.0.172.33-as verzióját használom. Egy pár napja problémázik a PH! oldalainak megjelenítésével. Ez lelógó gombokban, ill. hsz. írás utáni visszaugrás "elfelejtésében" nyilvánul meg többek között. Szeretném megkérdezni, Ti tapasztaltok/tapasztaltatok-e hasonlókat, ill. mi lehet a megoldás. Köszönöm a segítséget!

T-s HTC One V 17 hó garral, kiváló állapotban, plusz tartozékokkal, valamint 1 és 2 gigás microSD kártyák, három különböző méretű mobiltelefon tok(egy rózsaszín és kettő fekete) eladó. Részletek privátban.

(#650) Psychonaut válasza Ukraan (#649) üzenetére

Psychonaut
(PH! kedvence)

Nekem semmi ilyesmit nem csinált/csinál...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.