2013. május 25., szombat

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#4151) hackeeeee válasza Rototti (#4150) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Inkább kikapcsoltam most.

Lényegében az volt a bug, hogy úgymond beragadtak a fülek. Tehát az volt, hogy meg volt nyitva 2 lap, közben lent mutatott 4-5-öt, és a maradék 3-ra azt írta, hogy új lap kis "töltő karikával", és kész... Kicsit zavaró. Előző verziókkal nem volt ilyen gond, pedig már használom régóta az Aero Peek-et.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4152) Sonja válasza Rototti (#4150) üzenetére

Sonja
(PH! kedvence)

Igen? Csinálhatja valamelyik kiegészítő is? :F Na, ezt nem tudtam! :R Van pár, amit használok, de annyira végülis nem zavar, ha nem 100-as. :DDD

WayteQ xTAB-70dci (Android 4.2.2), Kindle Touch (FW 5.3.2.1)

(#4153) Rototti válasza Sonja (#4152) üzenetére

Rototti
(senior tag)

Ha nincs sok végigpróbálgathatod, mert elég csak kikapcsolni őket. (én is csak azért szabadultam meg tőle, mert egyébként sem nyerte el a tetszésemet az a kieg :B )

Kimi - The King of Spa

(#4154) Sonja válasza Rototti (#4153) üzenetére

Sonja
(PH! kedvence)

15 db-ot használok. Annyira nem zavar, hogy végig próbálgassam. :R

(#4155) Rototti válasza hackeeeee (#4102) üzenetére

Rototti
(senior tag)

Ez az instant további testreszabásához való. Így három különböző módon tudod alkalmazni az instantot. Íme a 3 opció:
Verbatim: This will load results in your browser window as you type them.
Predictive: This will load results in your Omnibox and load then in your browser.
Predictive no auto-complete: Search suggestions will appear in a drop-down but not in the Omnibox.

Ez januári adat, még amikor a 10-es dev channelben volt, szóval lehet, hogy változtak a típusok, de most legalább nagyjából tudjuk, hogy mire jó. :K

[ Szerkesztve ]

Kimi - The King of Spa

(#4156) hackeeeee válasza Rototti (#4155) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Jaaaaaa, értem. :) Nekem jó a default is, ahogy bekapcsoltam beállításokban, csak kíváncsi voltam, hogy ott mit lehet állítani pontosan. Köszönöm. :R

Akkor elvileg a beállításban való bekapcsolás az Verbatim mód, ha jól értelmezem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4157) Tibii91

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Na, frissült a Chrome 10 stable. :)

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#4158) hackeeeee válasza Tibii91 (#4157) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Notin újra raktam. Töröltettem uninstall-kor mindent vele. :) Most néztem, ezt a verziót raktam fel. :K

Kicsivel gyorsabb lett, viszont az aero peek mindig hibás, sajnos..

Véleményem szubjektív...

(#4159) Sonja válasza hackeeeee (#4158) üzenetére

Sonja
(PH! kedvence)

Mi benne a hiba? :F

(#4160) hackeeeee válasza Sonja (#4159) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Csak ez...

Bár, most olyan volt, mikor újra tettem a Chrome-ot, hogy 2 tab, és lent a tálcán mind a 2 tab-ot új lapnak mutatta....

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4161) Vasinger!

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az rtlmoston meg kb minden silverlightos videón van egy ilyen csík az alján és a tetején:

Miért? Lehet orvolsolni? FF alatt tökéletes.

[ Szerkesztve ]

Eladó Audio Technica ATH-M50S: http://t7.hu/0ewi

(#4162) GoodSpeed válasza hackeeeee (#4151) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Érdekes, mert én is használom az AP-t, de nálam nem jött elő :F

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#4163) Tibii91 válasza hackeeeee (#4158) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk én már azt sem értem, hogy neked hogy van "rajta" Aero Peek.
Én amikor felraktam a Chrome-ot, nem volt.
Tehát ha 15 fület megnyitok, akkor is csak egy ablak jön ki az előnézeti képnél.

Külön kell felrakni azt is?

[ Szerkesztve ]

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#4164) bmwk1200s

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Olyan problémával állok szemben, hogy több böngésző használata mellett is, a mobilarena és társ oldalai vagy egyáltalán nem (prohardverre jellemző) vagy szétcsúszva jellennek meg. Ez alatt azt értem, hogy mindjuk most is itt a fórumban, az oldal közepe ahol a hozzászólások vannak üres, a széleken minden rendben, ott vannak a további cikkek, stb... ahhoz hogy lássam a hozzászólást teljesen le kell húznom az oldal eredeti aljára és jobbra húzni a gordítősávot, csak akkor látni a hozzászólásokat.
Jelenleg bécsben használok tmobilos usb sticket, gondoltam megemlítem, hátha van hozzá köze.
Ezt csinálja chrome, safari, firefox alatt is... mind az elérhető legfrissebb verziószámú.

Köszönök minden tanácsot.

 "Maga fiam elveszett a végtelen lehetőségekben a tic és tac között!" 

(#4165) GoodSpeed válasza Tibii91 (#4163) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem , be kell kapcsolni .

A 7-es óta nem változott a módja :)

http://logout.hu/cikk/google_chrome_7/elso_inditas_es_gyors_ismerkedes_az_uj_funkciokkal.html

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#4166) San398 válasza bmwk1200s (#4164) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Érdemben nem sokat tudok segíteni de én is jártam így a Firefoxal és nem tudtam rájönni a hiba okára. Annyit tudtam tenni, hogy az FF alá feltettem a "noscript" kiegészítést és ezzel áthidaltam a hibát.

----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

(#4167) Sonja válasza hackeeeee (#4160) üzenetére

Sonja
(PH! kedvence)

Áhhhá, akkor ezért van nálam alapból 2 lap néha, mikor elindítom a Chrome-ot! :D Köszi, ezt jó tudni. :) :R

Szerk.: Ennek a funkciónak van lényegi része ezon kívül? Mert, ha nincs, akkor kikapcsolom. :K

[ Szerkesztve ]

(#4168) bmwk1200s válasza San398 (#4166) üzenetére

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Rendben, megpróbálom! :R

 "Maga fiam elveszett a végtelen lehetőségekben a tic és tac között!" 

(#4169) hackeeeee válasza GoodSpeed (#4162) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nálam 2-ből 2 gépen ilyen...

(#4167) Sonja: A fő lényege az, hogyha tálcán van a böngésző és több lap van megnyitva, akkor az aktuális, vagyis azt a lapot tudod megnyitni, amelyiket akarod, nem kell még vadászni fent a tabok között.

Ezt kicsit érdekesen sikerült megfogalmazni de remélem érthető. :)

(#4163) Tibii91: Egy "kapcsolóval" lehet bekapcsolni.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4170) Tibii91 válasza hackeeeee (#4169) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor beállítom én is és kipróbálom.
Tudat alatt megszerettem az IE9-nél. :D

(#4171) hackeeeee válasza Tibii91 (#4170) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nahtessék. :) Akkor próbáld ki. Én épp kikapcsoltam, mert elég zavaró ez a hiba. :\

Véleményem szubjektív...

(#4172) Tibii91 válasza hackeeeee (#4171) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Ümmm.
Most akkor engem zavarjon vagy ne?! :DDD
Először iszonyúan zavart az IE9-nél, aztán úgy-ahogy megszoktam.
Már nem tudom hova tenni...
Mindegy, most kipróbálom, aztán lesz valami.

(#4173) hackeeeee válasza Tibii91 (#4172) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hát azt Én nem tudom, hogy Téged zavar-e. :D

Engem csak azért zavar, mert bugos, amúgy használnám...

Véleményem szubjektív...

(#4174) Tibii91

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Be van állítva az Aero Peek.
Az elkövetkező 1-8 órában fogom eldönteni, hogy tetszik-e.

(#4175) Draken

Draken
(senior tag)

Sajnos nem sikerült megoldani a problémát, erre tudna vki vmit mondani?
szerk: annyit még hozzátennék h ccleanert is használtam már de semmi :(

[ Szerkesztve ]

(#4176) Sonja válasza hackeeeee (#4169) üzenetére

Sonja
(PH! kedvence)

Igen, ezt kérdezem, hogy ezen kívül van más funkciója? Mert nekem erre nincs is szükségem és akkor kikapcsolom. :DDD Azt hittem, hogy ettől használja a Win 7 2D-s gyorsítási funkcióját (Direct 2D). :B

(#4177) emre33

emre33
(PH! addikt)

Google Chrome Canary Build már a 12. verzióba lépett :C

Diablo3: emre#2266 eu.battle.net/d3/en/profile/emre-2266/hero/576037

(#4178) Tibii91 válasza emre33 (#4177) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Hozott ez valami újdonságot a 11-eshez képest?
Gyorsabb mint a 10-es stabil?

(#4179)

(PH! addikt)

Van a chromehoz olyan bővítmény, amivel egyszerűen letölthetek youtube videokat?
És ha több is van, melyik a legjobb?

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#4180) ntomka válasza (#4179) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#4181) válasza ntomka (#4180) üzenetére

(PH! addikt)

:R

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#4182) hackeeeee válasza Sonja (#4176) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ennek lényegében ez a funkciója. Erre való. :)

Épp azon gondolkoztam, hogy nem-e vmelyik GPU funkció kavar be, de egyik gépen van használva, másikon nincs, és mindkettőn rossz.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4183) Rototti válasza Vasinger! (#4161) üzenetére

Rototti
(senior tag)

Nálam jól mennek az rtlmost-os vidik. Nem valamelyik kieg zavar be? Próbáld meg inkognitó módban (ott alapesetben nem működnek a kiegek).

MÁS: A "Háttéroldalak (...) megtekintése" opció másnál is megjelent a névjegy és a súgó között?

[ Szerkesztve ]

Kimi - The King of Spa

(#4184) hackeeeee válasza Rototti (#4183) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Igen meg. :K

Vagyis, notin láttam, asztali gépen nincs. :D

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#4185) Vasinger! válasza Rototti (#4183) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kipróbáltam abban is, de ugyanúgy megmaradt a csík. Annyit javult, hogy a lejátszó gombok megjelentek. :\

Más 5let?

(#4186) Vasinger! válasza Vasinger! (#4185) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kiderült, hogy a GPU gyorsítás tett be neki....

(#4187) San398

San398
(fanatikus tag)

Magyarázza már el nekem valaki, hogy egy mezei weboldalhoz mi a búbánatnak GPU gyorsítás??Ki lehet egyáltalán használni?Van olyan weboldal ahol látható a gyorsítás előnye?

----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

(#4188) Vasinger! válasza San398 (#4187) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem a mezei weboldalhoz kell, hanem a nagyon összetett lapokhoz, illetve a videólejátszás/flash-es alkalmazásoknál szükséges.

(#4189) Tibii91 válasza Vasinger! (#4188) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Ezért van nekem bekapcsolva. :D

hackeeeee:
Aero Peek-et kipróbáltam, használtam, nem tetszett. :D
Amikor már 6 fül van nyitva, az ikon vagy fél centivel hosszabb jobbra... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4190) Vasinger! válasza Tibii91 (#4189) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként amit még kifelejtettem, hogy igazából ennek csak akkor van értelme, ha valakinek nem annyira izmos a procija, vagy a VGA-ja sokkal erősebb mint a CPU-ja. Nekem volt különbség be vagy kikapcsolva se. Egy 4 magos 3.7 GHz-es proci szerintem böngészéshez elégnek kell lennie :D.

Laptopoknál kifejezetten jól jön ez a dolog, vagy régebbi gépeknél.

A GPU viszont jobb 3D-s dolgokban, ami animációs/videós és nem számítási feladat van előtérben.

[ Szerkesztve ]

(#4191) Tibii91 válasza Vasinger! (#4190) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem 2,4-es Dual Core AMD Turion van, és egy ATI Radeon 512 MB dedikált kártya van /laptop/.
Nem túl gyenge, de nem is egy full-izom konfig. :D
Bekapcsoltam a hardveres gyorsítást, talán egy picivel gyorsabb.
Bár lehet, hogy nem fórumozás közben segít ez. :DDD

Ugye a 3,7-es, négymagos proci nem a tied?! :)

[ Szerkesztve ]

(#4192) Vasinger! válasza Tibii91 (#4191) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De, miért ne lenne az enyém? :) Katt az adatlapomra.

(#4193) Tibii91 válasza Vasinger! (#4192) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

AMD powaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. :DDD :R

(#4194) Vasinger! válasza Tibii91 (#4193) üzenetére

Vasinger!
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

off: Ez csak átmeneti proci. Nemsoká jön egy kicsit tuningosabb darab ebből :D

Hamarosan írok egy összefoglalót ide, hogy milyen különbségeket érzek jópár év FF-ozós év után Chrome-mal.

(#4195) Tibii91 válasza Vasinger! (#4194) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Na kíváncsian várom! :R

Nekem a FF sosem jött be, mostanában kezdtem el megszeretni.
Mióta megvan a jobbik gépem, már használható sebességű, szóval néha-néha használom azt is.

Kicsit tuningosabb?? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4196) hackeeeee

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nah, about:flags-ben még külön engedélyeztem az azonnali beírást, legalább rájöttem, hogy pontosan mire jó. :)

Véleményem szubjektív...

(#4197) Tibii91 válasza hackeeeee (#4196) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Az nem az instant keresés lenne?
Beírsz egy betűt, és már adja a találatokat.
Elképesztően utálom. :D
Az összes böngészőmben kikapcsoltam.

(#4198) hackeeeee válasza Tibii91 (#4197) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ha nincs ott bekapcsolva, akkor ha bemásolsz valamit a címsorba, akkor alaphelyzetbe nem keres, entert kell nyomni, ha bekapcsoltam about:flags-ben, onnantól ha a címsorba másolok valamit, azonnal keresi.

Én használom, sokkal hatékonyabb, kényelmesebb, mint külön még google-t, vagy egyéb keresőt megnyitni, és még oda írogatni, hogy mit keresek. :)

Véleményem szubjektív...

(#4199) Tibii91 válasza hackeeeee (#4198) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Tudom.
Nekem alapból az IE9-nél és a FF4-nél is be volt kapcsolva.
De ott egyszerűen ki tudtam kapcsolni, mert ott volt a Google kereső sávja mellett, hogy instant keresés> ki. Kész.

Viszont nem biztos, hogy ugyanarról beszélünk. :D

Mert én arról beszélik, amikor a Google keresőbe beírok valamit, és az egyből kiad valami.
Például ha annyit beírok, hogy "yo", már ki is adta, hogy Youtube.
De én szeretem végigírni. Nekem csak ne adja ki. ;]

Amit te mondasz, az a címsoros keresés, az más.
Azt eddig nem ismertem. Akkor miről beszélek? :F :DDD
De úgy is lehet egyébként, hogy a címsorba beírsz egy kérdőjelet, utána beírsz bármi mást, nyomsz egy Enter-t, és ugyanúgy a Google adja ki a találatokat.

Szerk.: Most kipróbáltam azt a címsoros dolgot, amit mondtál.
Na az tényleg jobb.
De a Google instant keresése akkor sem tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#4200) hackeeeee válasza Tibii91 (#4199) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Az instant keresés a címsorban működik...Mármint a Chrome-ban. :D Vagyis, ha engedélyezed, akkor ott.. :)

De ha a címsorban keresel, akkor is a beállított kereső keres, csak nem kell külön megnyitnod a kereső oldalt, hanem a címsorban lévő keresés úgy működik, mintha külön a keresőben keresel.

Nah ez kicsit komplikált lett, de remélem érthető. :D

Véleményem szubjektív...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.