2013. május 22., szerda

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-05-07 00:01:37

IT café

Egy eredetileg Szeptember 3-ra időzített (ám előbb kiszivárgott), újságíróknak, nagyobb híroldalaknak készített képregény-prezentációból kiderült, hogy mi is a Google őszi nagy dobása: Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő cége egy Windows alapú, nyílt forráskódú, több forradalmi újdonságot tartalmazó böngésző programon dolgozik, melynek neve Chrome.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#3401) sheratan válasza Viktor89 (#3398) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem egy weblognál nem hajlandó megjegyezni, de például a netbank is. csak az elsőnél ez kellemetlenség, a másodiknál meg szükséges biztonság.

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#3402) Viktor89

Viktor89
(fanatikus tag)

Az előző hozzászólásomban válaszoltam,hogy ne legyen annyi.

Amúgy arra egyikötök sem tudja a váalszt,hogy miért más a betűtípus a két böngészőben? Semmit nem állítottam át egyikben sem. Itt a két kép:

Chrome

Explorer

(#3401) sheratan

Ja hát banknál érthető,de nekem is egy online játéknál nem jegyzi meg ahova nagyon gyakran belépek és idegesítő.

[ Szerkesztve ]

(#3403) cellpeti válasza Viktor89 (#3402) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

Sztem a Chromeba jobb a betűtípus :U

|| Dell Latitude E4300 || Nokia E72 || HTC One S ||

(#3404) Viktor89 válasza cellpeti (#3403) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Hát nekem kifolyik tőle a szemem hosszú távon :(

(#3405) sheratan válasza Viktor89 (#3402) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nézz körül, hogy valamelyik kiegészítő nem tud-e ilyen funkciót, hogy ezeken az oldalakon is megjegyezze. én nem használok ilyesmit, ezért nem tudom sajnos, hogy melyik az, de úgy emlékszem valakinek kellett már, és volt linkelve a topikban is.

amúgy szerintem azért mások a betűtípusok, mert más rendering motort hazsnál a két böngésző. melyik IE az? mert úgy emlékszem a 9-esben hoztak be valami d3d rendering dolgot, amivel javítják a betűtípusok megjelenítését.
bár nekem a windows-os betűktől úgy általában kifolyik a szemem...

(#3406) Viktor89 válasza sheratan (#3405) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

IE8

Xp-m van és arra nem lehet a 9-est feltenni,meg az még csak béta

[ Szerkesztve ]

(#3407) cellpeti válasza Viktor89 (#3406) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

pedig a 9es nem rossz

(#3408) sheratan válasza Viktor89 (#3406) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor nem tudom pontosan. próbáltál már beállítani más betűtípust chrome-ban?

amúgy a béta nem feltétlenül jelent rosszat. nekem úgy másfél éve már alpha állapotú böngészőm van (kb naponta frissül az aktuális frissítésekkel), és szinte soha nem volt komoly problémám vele.

(#3409) Viktor89 válasza cellpeti (#3407) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Jó,de 1 giga rammal nem akarom feltenni a 7-es windowst. Amúgy csak engem zavar a chrome betűtípusa??

(#3408) sheratan

próbáltam állítani a betűtípust,de nem történt semmi.

[ Szerkesztve ]

(#3410) ntomka válasza Viktor89 (#3409) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk ezt nem vágom hogy más neked a betű benne, mikor a rendszer betűtípusait használja a rendszer élsimításával együtt.

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#3411) Mateosz válasza Viktor89 (#3409) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

1 giga rammal simán föl lehet tenni a Windows 7-et... ;)

Be prepared! | ÚJ pendrive, micro SD OLCSÓN: http://href.hu/x/kggk

(#3412) Viktor89 válasza ntomka (#3410) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Neked nem más? A képeken ti is látjátok a különbségeket?

(#3411) Mateosz

Nem lesz lassabb? AMD Semphron 2600+ 1,61ghz-es proci van a gépben

[ Szerkesztve ]

(#3413) San398 válasza Viktor89 (#3412) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Sokáig kellet néznem mire találtam valami különbséget. Az "a" betűnél a legszembetűnőbb.

----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

(#3414) Viktor89 válasza San398 (#3413) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Jó a betűtípus lehet,hogy ugynaz,de aa chromba mintha vastagabbak és pixelesebbek lenének a betűk az explorerben élesebbek és "szebbek",más oldalaknál,pl itt a ph-n meg éppenhogy vékonyabbak.

(#3415) CHIPman

CHIPman
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ismét aktuális a kérdésem, talán már megoldható.
Üdv.
Szívesen használnám a Chrome-ot, de a Firefoxot túlságosan megszoktam, és két dolgot hiányolok.
1: Hogy lehet azt beállítani, hogy a Cookie-kat automatikusan mentse, a jelszavak mentésére rákérdezzen, viszont a böngészési előzményekből semmit ne jegyezzen meg, csak az utolsó ~10 oldalt, és azt is csak egy menüben?
2: Ezt a kijelölési módszert hogy lehet megváltoztatni?

(#3416) ntomka válasza Viktor89 (#3414) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Milyen videókártyád van?

ツ Headphones on - World off || Prohardver! Eszközök a webstore-ban: http://goo.gl/NYgIE

(#3417) Viktor89 válasza ntomka (#3416) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Integrált Geforce 6100 nforce 405 256Mb

(#3418) ntomka válasza Viktor89 (#3417) üzenetére

ntomka
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arra tippeltem, hogy a grafikus gyorsítás miatt, de akkor nem hiszem.

(#3419) Viktor89 válasza ntomka (#3418) üzenetére

Viktor89
(fanatikus tag)

Most kipróbáltam baránőm "elég jó" laptopján,64 bites win7 van rajta és azon nem jelentkezik ez a probléma,ott pontosan egyforma a betűtípus mindkét böngészőben.

(#3420) Mateosz válasza Viktor89 (#3412) üzenetére

Mateosz
(kvázi-tag)

Én egy AMD Athlon64 3000+ (1,8GHz) 2x512MB memóriás gépre raktam Win 7 32 bit-et, és vígan szalad rajta.

Be prepared! | ÚJ pendrive, micro SD OLCSÓN: http://href.hu/x/kggk

(#3421) ludla

ludla
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! A jelszavakat hol találom? Leszeretném menteni de sehol nem találom még a Chrome mappáját sem :(

(#3422) San398 válasza ludla (#3421) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Chrome mappa: C:\Documents and Settings\..user name..\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\
A szerintem lementéshez használd a Favbackup programot.

----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====---- PÜ-re illik válaszolni!!

(#3423) CHIPman válasza CHIPman (#3415) üzenetére

CHIPman
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fel.

(#3424) sheratan válasza CHIPman (#3423) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. automatikusan nem csinál ilyet, de néz meg ezt a kiegészítőt, hátha be lehet állítani, hogy legalább egy kattintásra törölje, ne kelljen bemászni a beállításokhoz.
2. ezt nem hiszem, hogy meg lehetne változtatni.

(#3425) Novo

Novo
(lelkes újonc)

Üdv!
2-3 hónapja használok Chrome-ot és egy meglehetősen érdekes problémám akadt:
eddig 3 -szor resetelte a gépet (még ne röhögj olvasd végig ;) )

Az eset: vígan netezek, kiadok valami parancsot (pl: enter url beütés után, Paste and search) és azonnal reset (mintha gombnyomásra menne :d ).
Gyakorlatilag előidézhetetlen direkt, mert sokat netezek, ehhez képest elenyésző a resetek száma csak ilyen adatvesztési mókákat szeretnék megelőzni.

Ilyen csak nekem jött elő? Mi lehet a para

(hardveres topikban is érdeklődök hátha az a gond, itt csak direkt Chrome-mal kapcs.-ban adjatok ötleteket pls :d)

-A 7 éves újonc ;)-

(#3426) petyus_

petyus_
(fanatikus tag)

Hali!

Hogy lehet lementeni egy oldal tanúsítványát (pl Neptun), hogy ne kelljen mindig a továbblépésre kattintani?

(#3427) sheratan válasza Novo (#3425) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát, szerintem ez pedig esélyes, hogy hardverhiba. vag ymemória, vagy esetleg vga (ha megy a gpu gyorsított renderelés már).

(#3428) eisento

eisento
(senior tag)

sziasztok. olyat szeretnek kerdezni hogy van- lehetoseg olyan pluginra mint firefoxnal a download statusbar? idegesit hogy alul megjelnik a letoltesi csik. nem lehet valahogy megbuheralni? mondjuk jobb felso sarokba tenne egy ikont mikor rakattintok egy letoltesre es jelezne hogy hany letoltes aktiv vagy ilyesmi. ha valaki tud ilyesmit arulja mar el koszi :)

Samsung Galaxy SII 16gb Black

(#3429) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

esetleg a vaterás problémára van megoldás? :U

(#3430) wxppro

wxppro
(fanatikus tag)

Üdv, nem tudja valaki, hogy a Chrome-nak van valami baja a win7-tel? Mert állandóan lefagy, főleg ha a kezdőoldalra klikkelek (ami nálam az iGoogle fiókom). Külön felrakva, és avasttal együtt telepítve is néhány órát működik rendesen, aztán elkezd fagyni. És nemcsak az a tab, amin éppen vagyok, hanem általában az összes lefagy egyszerre.

Mondd inkább te, a te hangod mélyebb... Minek járnak ide olyan kretének, akik nem képesek privátokra válaszolni...???

(#3431) Teasüti

Teasüti
(PH! addikt)

Sziasztok!
Vmi nem stimmel a böngészőmmel.
Ma egész nap hasonlóképpen
jelenített meg sok oldalt. Van, hogy nem szuperált vmi az oldalon (amikor írtam ezt, a gombok nem működtek, újra kellett tölteni a lapot, h tudjak linkelni) és frissítésre már butított verzióban jelent meg és fordítva is előfordul.

Win7 64, friss verzió a chrome-ból.
Ötlet?

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#3432) sheratan válasza wxppro (#3430) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én használom most naponta a legfrissebb stabilt az irodában w7 alatt, és semmi baja nincs. szerintem ott más gond lehet a gépeddel.

(#3433) wxppro válasza sheratan (#3432) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Ja, mindig a felhasználónál van a hiba... :K
Majdnem tökúj a gép, az adatlapomon látható a hardver, és 64bites W7 van rajta. Az a fura, hogy a Mozilla kivételével egy böngésző sem működik rajta normálisan... :F
Nekem meg nincs időm és energiám mindenféle szutykokat keresgetni, meg állítgatni, vagy működik vagy nem. Elvárásaim se nagyok, jelenítse meg a weblapokat, tároljon el 2-3 jelszót, aztán kész. Azt hiszem, ez elég alap dolog, nem kell hozzá kismillió bővítmény...

Mondd inkább te, a te hangod mélyebb... Minek járnak ide olyan kretének, akik nem képesek privátokra válaszolni...???

(#3434) sheratan válasza wxppro (#3433) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem ez nem bővítmények meg tunningolás kérdése. inkább gyanakodnék valami vírusirtóra vagy tűzfalra, de í]y most ennyiből nem tudok mit mondani. az mondjuk szerintem gyanakvásra ad okot, hogy minden böngészővel gondok vannak.

(#3435) F34R válasza wxppro (#3433) üzenetére

F34R
(PH! addikt)

Operációs rendszer ? Alap tűzfal milyen Chrome (Stabil/Development ) milyen kiegészítőket hastnálsz , valami konkrétumot ;)

(#3436) wxppro válasza F34R (#3435) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Oprendszert írtam, W7 64bit, tűzfal ami a winfosban van, Chrome meg amit beajánl letöltésre a keresőoldalon, gondolom az a Stabil.
Opera és Explorer 8 sem megy, ellenben a Mozilla hasít ezerrel, csak én a Chrome-ot szoktam meg.
Opera macerás, azt állítgatni kéne (mondjuk a Java az istennek nem megy rá, még telepítés után is azt jelzi, hogy nincs), Explorer meg olyat csinál, hogy megnyitsz egy google.hu-t, írnál valamit a keresősávba, leütsz bármilyen betűt, és bedob egy ablakot, hogy az IE működése leállt... :F
A chrome meg minden 5. kattintásnál kék képernyő, szomorú pálcikaember-fej... :)

Ja, és avast home a vírusírtó...

[ Szerkesztve ]

(#3437) wxppro válasza F34R (#3435) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Kiegészítőnek csak java kell, a netbank miatt, meg Flash plugin, de pl. az Operában az is állandóan összeomlik. A Java meg fel sem települ az Opera szerint, a Java telepítő szerint meg igen...valahol elgáncsolják félúton biztos... :F

(#3438) sheratan válasza wxppro (#3436) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

beállításokat, sütiket importáltál esetleg régebbi böngészőből?
milyen pluginek vannak telepítve? nem lehet, hogy esetleg valami flash vagy java hiba okozza a gondot? ha kikapcsolod a vírusirtót, akkor is fennáll ez a probléma?

(#3439) wxppro válasza sheratan (#3438) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Nincs importálás, zsír új a telepítés. Az nem tudom számít-e, hogy bár jogtiszta a win7, de angol, és MUI által lett magyar?
A chrome-ban semmi plusz plugin nem volt, mert telepítés után pár órával máe kezdte a hülyeségeket, és töröltem. Nem próbálgattam rajta semmit.
Nem hinném, hogy az avasttal van baja, hiszen azzal együtt tettem fel.

(#3440) sheratan válasza wxppro (#3439) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

esetleg meg lehetne nézni a debug konzolban, hogy ad-e valami ibaüzenetet, amikor elszáll az oldalbetöltés.

(#3441) wxppro válasza sheratan (#3440) üzenetére

wxppro
(fanatikus tag)

Oké, én annyira nem vágom, csak telepítem, aztán menjen. 4-5 weboldalt használok összevissza, szóval még nincs is nagyon kihasználva.

(#3442) F34R válasza wxppro (#3437) üzenetére

F34R
(PH! addikt)

őő java-ból 32 bitest használsz mert az kell , flash 10.1 stabilt használd egyéb ötletem nincs

(#3443) Teasüti válasza Teasüti (#3431) üzenetére

Teasüti
(PH! addikt)

Adblock szarakodik. Ki van kapcsolva.
Alternatíva? Javítás?

Topikba tartozó kérdésekre nem válaszolok privátban.

(#3444) petyus_ válasza petyus_ (#3426) üzenetére

petyus_
(fanatikus tag)

senki? :(

(#3445) San398 válasza petyus_ (#3444) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Ha a BME-s Neptun-ról van szó, akkor ezt nézted már: [link]

[ Szerkesztve ]

(#3446) cellpeti

cellpeti
(PH! kedvence)

erre valaki?

San398:

milyen hosszan van nyitva nálatok a TO :Y , azért ez nem semmi. Itt Győrbe nincs is mindennap és ha nyitva is van, akkor is csak 1 óra :W :W

[ Szerkesztve ]

(#3447) San398 válasza cellpeti (#3446) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Nem jártam és nem is járok a BME-re! Csak próbáltam segíteni.

Erről a Vaterás hibáról nem találtam semmi konkétumot pedig kerestem visszafelé is!
Mi a pontos hiba?

(#3448) cellpeti válasza San398 (#3447) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

csak annyi, hogy simán nem lehet belépni Chrome-ban

(#3449) San398 válasza cellpeti (#3448) üzenetére

San398
(fanatikus tag)

Pár hibát már produkáltak különböző bővítmények. Nincs telepítve nálad az Adblock?

(#3450) cellpeti válasza San398 (#3449) üzenetére

cellpeti
(PH! kedvence)

nincs, de most nézem, hogy az IE Tab-val nincs gond

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.