Új hozzászólás Aktív témák

  • Dzsiszke

    csendes tag

    válasz Parson #2243 üzenetére

    Sajnos már túlságosan mélyen is megismerkedtem a CATIA-val. Már 8 éve kell nap mint nap szenvednem vele. Először kezdtem Catia V4 R22-vel, majd most már több mint 3 éve V5-el kínlódok. Jelenleg R18-at aprítjuk. A szomorú a dologban, hogy kineveztek Key Usernek ami a cégnél azt jelenti, hogy bármilyen változás bejön a CATIA-ba azt nekem kell tesztelnem, valamint a változtatásokra javaslatot tennem.Emelet az ifjú kollégák tovább képzésében is aktívan részt veszek, miután megkapták a CATIA oktatást egy akreditált cégtől. Ezek az oktatási intézmények is megérnének egy pár misét. Én magamat csak nemes egyszerűséggel csak KILL Lúzernek hívom :D

    Csak dióhéjban egy két probléma:

    1. A képi megjelenítés minősége befolyásolja a a távolság mérés eredményét.
    Előre bocsátom, hogy ezt a hibát abban a modulban ejti ami kimondottan alkatrészek és összeállítások vizsgálatára való. Minél rosszabb a képi megjelenítés minősége annál nagyobb a hiba.
    DMU analízisben elmetszed az alkatrészt egy síkkal, ekkor feladja a kontúrokat, ha két kontúr távolságát megméred akkor eleve kb. jellel jelzi, hogy a méret nem pontos. Ha az elmetszett alkatrészek hengeresek és nem túl nagy az átmérő különbség, akkor azt is észreveheted, hogy a kontúrok egymásba metszenek és ezt a kép megjelenítési hibát, vagyis a hülyeséget meg is tudja mérni. Hiba értékelése: fejlövés!

    2. Gyorsaság. Mi a CATIA-t UNIX alatt használjuk. Egy V4-es nagyobb kb. (200 db alkatrész) összeállítási rajz frissítésekor akár haza is lehet menni (kb. 4 óra). Ez a V5-ben már látványosan gyorsabb kb. 1000 alkatrész 1 óra. Tudom, hogy Windows alatt ez gyorsabb, de könyörgöm 2008-at írunk és nem tudom elfogadni, hogy egy több mint 3,5 millás szoftver és egy 1,5 millás hadver erre képes. Hiba értékelése: roppantul idegesítő, hogy a munkaidőnk jelentős részében mi várunk a szoftverre és nem fordítva.

    Sorolhatnám tovább,de nem akarlak ezzel fárasztani. Ami biztos, a 3D-s alkatrész és lemez modellező valamint a raj készítés rosszabb mint a ProE-ban. Sajnos a felület modellező részét nem ismerem, az akár lehet jó is, de erősen kétlem. Sokat gondolkoztam már hol lehet jobb mint a ProE, de még eddig nem találtam meg. :O
    Ha Te tudod kérlek oszd meg velem. :R

Új hozzászólás Aktív témák