2013. május 25., szombat

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)

(#23051) radi8tor1 válasza Hacsek (#23050) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Prefetch-et én services (szolgáltatások) alatt szoktam kilőni, sose néztem még registryben.

(#23052) Gorneck23 válasza radi8tor1 (#23051) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az kevés, ha ennyire fontos neked, hogy kikapcsold.

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23053) Gorneck23 válasza Hacsek (#23050) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.

A SuperFetch másképp:

1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23054) ruti válasza Hacsek (#23050) üzenetére

ruti
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

(továbbra is) DataRAM-ot használok, ha visszaolvasol 1 hetet, voltak (vannak) vele gondjaim, de még nem találtam jobbat
ha Te találsz jobbat, írd meg pls

BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> "Jelentkezz, Nyerj, és ha lehetőséged engedi, Ajándékozz Te is!" <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html

(#23055) scorpy02

scorpy02
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ma megérkezett egy 64gb-os Kingston V100-as. Frissen telepített win, és elvégezve az alábbi beállítások. [link]

Nem igazán értek hozzá, ezért kérdeznélek bennetek, hogy elfogadhatók-e az értékek?

(#23056) ffodi

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv mindenkinek!

Lecseréltem ma a jó öreg SNVP325-öt, egy 120GB-os Hyperx-re. Vadállat gyors meg minden, szépen felment a win, nem volt semmi gond. A gondom annyi, hogy ha ráindítok bármilyen sebességtesztet, akkor az olvasásban a 550MB/s körüli értéket hozza szépen, ami rá van írva, de az írás, csak 280-290MB/s körül van, ami idegesítő, hiszen 500MB/s körül kellene lennie. Teszteltem ATTO-val, CDM-al(ALL Fill-el is), AS SSD-vel, de mindenhol ua.

Próbáltam már másik RST-t, másik portokat(másik vezérlőt is), írási gyorsítótár ON/OFF, SATA Native mode ON/OFF, de semmi. Nagyon gyors az SSD, de írásban nem produkálja, azt amit a tesztekben látok, és ami rá van írva a dobozra. Külön ki volt emelve a dobozon, hogy az új firmeware-el, ami rajta van 555/515MB/s-re is képes. Szerintetek mi a gond? :F :F

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $ A tudatlanság áldásos.....

(#23057) soldi3r válasza ruti (#23054) üzenetére

soldi3r
(őstag)

ramdisk plus?

X200 ultrabase, AFFS es VW alkatreszek: http://href.hu/x/j8cd

(#23058) Gorneck23 válasza ffodi (#23056) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Itt se jobb...

[link]

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23059) radi8tor1 válasza scorpy02 (#23055) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Teljesen rendben van. Használd egészséggel.

(#23060) ffodi válasza Gorneck23 (#23058) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De :U

És nekem az írás 510MB/s helyett 270-290 MB/s körül mozog.

(#23061) wolandino

wolandino
(tag)

sziasztok,
szeretném ssd-vel gyorsítani a gépem. Csak a rendszer lenne rajta, az adatokat külön vinyón tárolnám.Annak lenne értelme, hogy a programokat is egy másik meghajtóra telepítsem fel?
Azt olvastam, hogy 60 gb-os ssd már megfelel a célnak és ezek már viszonylag olcsóbban beszerezhetők?
Egy jó ár/értékű ssd-d szeretnék.
Mit ajánlanátok?
Köszönettel,
W.

(#23062) Vladi válasza Vladi (#21458) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na elvben megvan a válasz. A c modellhez van néhány extra hozzávaló, annyi a különbség. Meg talán a garancia. :F

b c

Hallgatni Petőfi!

(#23063) celf

celf
(őstag)

srácok, szerintetek meg tudom oldani valahogy a win7 felrakását az SSD-mre annélkül, hogy DVD-t kéne másoljak? meg van a win7 a gépemen, csak nincs itthon üres DVD...
valami ötlet? :)

(#23064) Gorneck23 válasza ffodi (#23060) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Az nem lehet ők üres SSD-t teszteltek?

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23065) kungzi válasza celf (#23063) üzenetére

kungzi
(PH! kedvence)

pendrive esetleg? ha a lapod támogatja a a pendrive-ról való bootolást, akkor így sokkal gyorsabb és egyszerűbb

Samsung Galaxy S2 - NeatRom Lite 4.7 XWLSS Jelly Bean 4.1.2

(#23066) Gorneck23 válasza celf (#23063) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

ISOd van? [link]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23067) ffodi válasza Gorneck23 (#23064) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az lehet, de mivel ez szinte ugyan az, mint egy Vertex3 120GB, ezért mindenképpen kevés ez az érték. Vertex3-nál feltelepített OS mellett és megvan a sebesség, itt is meg kellene lennie. Most kipróbáltam RST nélkül, még rosszabb is lett, nem jobb. :W

(#23068) celf válasza kungzi (#23065) üzenetére

celf
(őstag)

E45-UD3R nem tudom, hogy támogtja-e?

amúgy csak külső vinyom van USB eszközként... lehet azt már nem tudná amúgy sem? :)

(#23069) celf válasza Gorneck23 (#23066) üzenetére

celf
(őstag)

igen. de itt is ugyanaz a kérdés... vajon működik-e external hdd-vel

(#23070) Gorneck23 válasza celf (#23069) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

:(

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23071) Winner_hun

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

AMD AHCI driver 1.2.001.0301 W7 64 bit (manuálisan kell telepíteni az eszközkezelőben!)

Mi ez a manuálisan telepítés? Letöltöttem, kicsomagoltam, jobb klikk telepítés, feltette. Ez így nem jó?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#23072) Gorneck23 válasza Winner_hun (#23071) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sajna van mikor hiába fut le a telepítő nem frissíti a drivert...érdemes megnézni...én is így szoktam frissíteni...

[ Szerkesztve ]

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23073) radi8tor1 válasza Winner_hun (#23071) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Ellenőrizd a drivert az eszközkezelőben. Ha AMD-t ír feltette, ha M$ akkor nem.

(#23074) Winner_hun válasza radi8tor1 (#23073) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

És hol is nézzem hogy okés-e?:B Mármint az eszközkezelőn belül. Ha Lemezmeghajtó / OCZ...blabla akkor ott a Microsoft van a tulajdonságoknál, frissítésnél meg hiába adom meg az új helyét, azt írja naprakész.
De gondolom nincs még felrakva mert BIOS-ban az AHCI-t bekapcsolva kékhalál lesz. Legalábbis remélem hogy ez a baja.

[ Szerkesztve ]

(#23075) ffodi

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Annyit pontosítanék, hogy teszteltem most ATTO-val, és 64k-s méretig minden rendben van szépen folyamatosan nő a sebesség, itt már 440/410MB/s körül van az írás/olvasás, viszont efelett(128k-tól) az olvasás szépen nő tovább 555/560MB-s-ig, az írás viszont leugrik 280MB/s-re és marad is ott. Ez miért lehet?? Esetleg máshogy kéne megformázni? Win7 telepítővel formáztam. :F

(#23076) radi8tor1 válasza Winner_hun (#23074) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Persze, ott (BIOS) AHCI-t kell beállítani előbb.

(#23077) Winner_hun válasza radi8tor1 (#23076) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

De ha nem hajlandó úgy elindulni a win akkor mi van? Win telepítés előtt kellett volna átállítani? Utólag már nem is lehet?

(#23078) radi8tor1 válasza Winner_hun (#23077) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Lehet utólag is. Párszor leírták ebben a topicban is a menetét. Pl fLeSs is írt róla.

(#23079) Winner_hun válasza radi8tor1 (#23078) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

No mindjárt kiderül, thx:R

[ Szerkesztve ]

(#23080) radi8tor1 válasza Winner_hun (#23079) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Bővebb leírás: [link]

(#23081) babicsbalu válasza Winner_hun (#23079) üzenetére

babicsbalu
(őstag)

Futtatás -> regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> ControlSet001 -> services -> msahci

És akkor jobb oldalt megfognak jelenni a cuccok és az ottani értékeket kell értelemszerűen átirogatni (szerkesztéshez 2x katt az elem nevére)

szerk. : elkéstem.

[ Szerkesztve ]

Szerintem ...

(#23082) Winner_hun válasza radi8tor1 (#23080) üzenetére

Winner_hun
(Webcaritas)
LOGOUT blog

No ez jelentett megoldást, a fLeSs féle regedit nem lett jó. Már az eszközkezelőben is látom a hapcit, csak fogalmam sincs hogy ez most miért jó nekem:D

(#23083) masterful87 válasza Winner_hun (#23082) üzenetére

masterful87
(senior tag)

Felturbóznám a laptopomat egy SSD-vel, de ha a BIOSban rámegyek a SATA-s HDD részleteire, akkor ott szürke minden, inaktív, nem kiválasztható, és úgy sejtem IDE módban van, pl. Win7 alatt nem ajánlja fel a meghajtók leválasztását se. (úgy sejtem ez is csak ACHI módban elérhető)

tehát elfelejthetem az SSD-t, mert a gépem nem tud ACHI módot?

(ha nem tud ACHI-t, akkor nincs TRIM, ha nincs TRIM, akkor meg megdöglik az SSD ha jól értesültem, így meg inkább nem veszek SSD-t :( )

"hogyha a jóságot egy szintnek vesszük, akkor az iphone az így megüti és akkor azzal együtt te is menő vagy, hogyha persze megvan a körítés is hozzá!''

(#23084) Gorneck23 válasza ffodi (#23075) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem erre a kérdésed re nem fogsz választ kapni, ahogy látom.

Win7 jól formáz. Más tesztprogik mit mutatnak? Nincs bioba vmi rosszul beállítva? Tuning?

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23085) ffodi válasza Gorneck23 (#23084) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindegyik tesztprogi ezt mutatja....Kezd nagyon idegesíteni. Tuning természetesen van, de alapon sem jó. Kipróbáltam már mindent.........

(#23086) wolandino

wolandino
(tag)

sziasztok,
szeretném ssd-vel gyorsítani a gépem. Csak a rendszer lenne rajta, az adatokat külön vinyón tárolnám.Annak lenne értelme, hogy a programokat is egy másik meghajtóra telepítsem fel?
Azt olvastam, hogy 60 gb-os ssd már megfelel a célnak és ezek már viszonylag olcsóbban beszerezhetők?
Egy jó ár/értékű ssd-d szeretnék.
Mit ajánlanátok?
Köszönettel,
W.

(#23087) Gorneck23 válasza ffodi (#23085) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sok mindent nem veszítesz...de persze idegesítő tud lenni. Supportnak nem írtál? Lehet érdemes lenne rákérdezni hogy kell érteni ezt a sebességet OS mentesen üresen.

Biosba nincs vmi HDD opció bekapcsolva ami beleszólhat? Esetleg vmi szoftver ami vissza fogja?
Esetleg nem tudod megnézni, hogy HDDről indított OS esetén mi történik? Vagyis ne az SSDről legyen az OS üzemeltetve.

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23088) scorpy02 válasza radi8tor1 (#23059) üzenetére

scorpy02
(fanatikus tag)

Köszi szépen! :R

(#23089) Frenky89

Frenky89
(őstag)

(#23090) soldi3r válasza wolandino (#23086) üzenetére

soldi3r
(őstag)

először, hogy olvass vissza 2-3 oldalt :)
másodszor, kingston - samsung páros közül az egyiket, teljesen mindegy, amelyik szimpatikus

(#23091) soldi3r válasza masterful87 (#23083) üzenetére

soldi3r
(őstag)

én ez miatt nem mondanék le róla :)

(#23092) scorpy02

scorpy02
(fanatikus tag)

HDD esetén milyen gyakran érdemes futtatni a Diskeeper-t? Elég itt is mondjuk 2-3 hetente?

(#23093) Fire/SOUL/CD válasza scorpy02 (#23092) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ez SSD topik... ;] De ha már kérded, akkor igazából a Diskeeper-ben beállítható, hogy folyamatosan a háttérben dolgozzon, ilyenkor nincs szükség kézzel indított töredezettségmentesítésre. Nem az időszak a lényeg, hanem hogy telepítettél avagy eltávolítottál-e sokat.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#23094) scorpy02 válasza Fire/SOUL/CD (#23093) üzenetére

scorpy02
(fanatikus tag)

Okés, köszi. ;] Egyébként ha beállítom automatikusra, akkor ez ugye a háttérben akkor is tenni fogja a dolgát ha a program nincs elindítva? Mert látom, hogy a feladatkezelőben a futó folyamatok között mindig ott van a DkService.exe.

[ Szerkesztve ]

(#23095) Angelo69

Angelo69
(senior tag)

Nah végre sikerült befoglalnom a nagykernél, egy Crucial M4-et 128Gb. :C
Az előzőt (intel X25) meg jól fel is rakom az az apróra. :DDD

"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."

(#23096) gg72 válasza Angelo69 (#23095) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Kíváncsi vagyok majd a véleményedre, szerintem jelenleg az egyik legmegbízhatóbb és leggyorsabb ssd a Crucial M4.

Pioneer BDR-S06XLB Blu-ray író eladó

(#23097) ffodi válasza Gorneck23 (#23087) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Supportnak még nem írtam. Biosba variáltam már az összes opciót, de semmi. Szoftveres gondot is kizártam, mert olyan winen is néztem, amin semmi sem volt, még RST sem. A régi SSD-ről még be tudom röffenteni a rendszert, azon meg tudom nézni, mi a helyzet, de van egy olyan érzésem, hogy ugyan annyi lesz. Nem kell ezeknél az új Sandforce-os SSD-knél valamit máshogy formázni vagy allignálni?

(#23098) Gorneck23 válasza ffodi (#23097) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor egy próbát megér.
Nem hiszem...ha win7-tel formáztad, akkor az jól csinál mindent.

Ha másik SSDről boot se oldja meg a kérdést, akkor marad a support.

Diablo 3 - Gorneck#1239

(#23099) Jofi81 válasza Angelo69 (#23095) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Majd ne felejts el firmware-t frissíteni, még gyorsabb lesz tőle.

(#23100) ffodi válasza Gorneck23 (#23098) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most kipróbáltam másik rendszer alól, újraformázva is, többféle foglalási egységgel, és a helyzet változatlan. 64/128k-ig jól skálázódik, aztán utána szépen leesik az írás 280MB-s körülre, és marad is ott. Nagyon idegesítő. Elképzelhető, hogy az alaplapi vezérlővel van valami gond, bár próbáltam már másik bios-al is, de ua.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Flash SSD - Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.