Egyszer már végignyomtam normál módban, a második végigjátszást csinálom most, ezt hardcore módban.
A fontosabb különbségek:
- Minden elfogyasztható dolog (ételek, italok, Rad-Away, Stimpak, stb.) nem azonnal, hanem az idő múlásával fejti ki a hatását.
- Bejön az alvás/evés/ivás hármas, amire figyelni kell. Ezek az értékek az idő haladtával nőnek, ezért folyamatosan figyelni kell rájuk és enni, inni, aludni kell. Mint a sugárszennyezettségnek, ezeknek is vannak szintjei, a magasabb szintek egyre rosszabb módosítókat adnak, ill. végül el is halálozhatsz, ha nem törődsz a folyamatos táplálkozással, alvással. Ez pl. fontossá teszi az utazások megtervezését is, mert a gyors utazás közben eltelt időt is nézi a játék.
- A sérült végtagokat nem gyógyítja az alvás vagy a stimpak, csak orvossal vagy Doctor's Bag-gel (ill. Hydra-val) lehet őket meggyógyítani.
- Az alvás nem gyógyít.
- A muníciónak is van súlya.
- A társak meghalhatnak, nem csupán eszméletlenek lesznek.
- Nem tudom milyen platformon játszol, de a hardcore mód achievementet csak akkor kapod meg, ha az elejétől a végéig hardcore módban játszod végig.
Nagyjából ennyi különbség van a két mód között.
[ Szerkesztve ]
flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]

A következő végigjátszásom egyben tesztelés is lesz.
Lehet hogy a játék egy idő után nem tudja elmenteni a változtatásokat? Mondjuk nem sokat robbantottam fel. 

Örülök ha már befejezem a modot vagy már 30 órát biztos foglalkoztam vele és még ugyan ennyi tuti hátra van. Max beakadnak tereptárgyakba az npc-k annyi baj legyen.
Esetleg Westside bejáratánál megcsinálom mert ott is átrendeztem egy kicsit a barikádokat így máshova esik a bejárat. Nehogy az legyen hogy a társ ne kövesse a játékost. (Gondolom hogy ez a követőkre is hat)