Az első két link a mintapélda, amilyenné varázsolni kellene tulajdonképpen az én (3. link ) táblácskámat. Amennyire értek hozzá, tulajdonképpen a mintafeladatokon a fülek egy logikai sorrendet is jelentenek a feladatmegoldásban. Annyi, hogy ott kettő file-ban oldották meg, ami nekem feltétlen egyben kellene.
Nem tudom, hogy így érthetőbb lett-e a dolog..
Sajnos, ennél jobban nem tom elmondani, mert nagggyon nem értem. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Pipa75
(újonc)

Vsanci
(újonc)
Srácok!
Egy óriási segítség kellene!
Egy egyszerű progi kéne excelben suliba (beviteli ablak, listázás stb. a lényeg a látávnyosság) sajnos nincs időm a VBA-t átnézni és megírni
kérlek benetetekt aki tud segítsen (persze nem ingyen) a részleteket privátban!
Eőre is köszi!
Üdv: sanyi

gonosz yoda
(újonc)
Sziasztok!
Nagyon az elején járok még a makrózásnak, ezért a kérdésem is ilyen szintű...
Van egy azonos oszlop számú, de változó sor számú táblám és az értékeket tartalmazó
tartományt szeretném kijelölni.
Úgy indultam el, hogy egy DARAB() megszámolja egy oszlopban a sorok számát és
beírja egy cellába PL:''T100''-ba. Egy segéd cellába beírtam hogy ''G'', majd ÖSSZEFŰZ() -tem a kettőt így lett pl: ''G5432''
Na, ezt az értéket, mint változót (sorok_szama) szeretném utána egy
Range(''A1:sorok_szama'').Select -tel kijelölni.
Lehet, hogy nem a legszebb a technikai megoldás, de minden érdemi javaslatot várok.
Nem sűrgős a dolog, csak a kíváncsiság öl meg. 
Asszem a legszemléletesebb megoldási módszer maga a kód lenne.
Üdv!

gonosz yoda
(újonc)
Bocsesz, elírtam. Nem az értéket tartalmazó cellát szeretném kijelölni, hanem az értékeket tartalmazó tartományt
''Range(''A1:sorok_szama'').Select -tel'' 
(#1855) matekmatika válasza gonosz yoda (#1853) üzenetére

matekmatika
(tag)
Sub SelAllData()
Application.ScreenUpdating = False
Dim myLastRow As Long
Dim myLastColumn As Long
Range(''A1'').Select
On Error Resume Next
myLastRow = Cells.Find(''*'', [A1], , , xlByRows, xlPrevious).Row
myLastColumn = Cells.Find(''*'', [A1], , , xlByColumns, xlPrevious).Column
myLastCell = Cells(myLastRow, myLastColumn).Address
myRange = ''a1:'' & myLastCell
Application.ScreenUpdating = True
Range(myRange).Select
End Sub

mahatma
(fanatikus tag)
sziasztok, kéne egy olyan körlevelet vagy tájékoztató anyagot csinálnom, ami egy word-ben megírt levélbe beszúrt táblázat adatait egy excel táblába beírt adatokból veszi át. így én beírnám az adatokat excelbe, a word automatikusan átvenné, és már mehetne is e-mailben a tájékoztató anyag. Van erre lehetőség? vagy egyszerűbb az excel táblát beszúrnom, aztán kész?
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

gonosz yoda
(újonc)
Sziasztok!
Ma is lenne egy ''Iskola'' szintű kérdésem...
InputBox -os adatbevitel után szeretném a bevitt számot az ''A2'' -be beírni.
A vizuál bézik helpje tényleg egész jó, és az InputBox-ot is érinti, de mégis kevés vagyok hozzá. 
matek? 

gonosz yoda
(újonc)
Srácok, tárgytalan a kérdésem. Megoldottam.

gericooper
(fanatikus tag)
ez vicc
ide is bekopizom a kérédésem:
heló
1x-ű excel kérédésem van: másik fájból hivatkozok az aktuális munkalapomon egymás alatti cellákba 3 soronként a külső fájlból azaz pl:
A1 cellába: ''másik fájl'' b5 cellája
A2 cellába: ''másik fájl'' b8 cellája
A3 cellába: ''másik fájl'' b11 cellája (3-asával léptetve)
Ami nem működik: autokitöltés pl 3 soronként növekedve.hol lehet ezt szabályozni? (VBA kód nélkül)
kösz, geri
Olympus C760 dig. fényképező eladó + 128 Mb xD + vízhatlan hordtáska hozzá

frankie!
(őstag)
Azt be lehet valahogyan állítani, hogy minden oldalnak más legyen a margóbeállítása egy fájlon belül?
félmegoldásom van erre:
1. csinálsz egy 5, 8, 11... sorozatot egy segédoszlopba (pl. C - ekkor megeszi a hármasugrást)
2. A oszlopba pedig =index(<másikfájl teles oszlopa pl. B
>;C1)
az index kiválasztja az első pereméterként megadott tartományból a második paraméterben megadott elemet. azért célszerű teljes oszlopot megadni tartományként, mert az index a tartomány első tagjától kezdődően számol így ha az nem az első cellától kezdődik könnyű belegabalyodni.
nemtom excelben lehet-e szakasztöréseket csinálni, wördben így lehet külön beállításokat csinálni. nézd meg szerintem, bár én a 2007-ben nem találtam csak oldaltörést...

bogicasz
(újonc)
Sziasztok! 
A gondom a következő: a netről kellene adatokat importálnom egy excel táblázatba, de nem minden adatra van szükségem. Valamint az az oldal ahonnan importálnám az adatokat jelszavas. 
Hogy lássak neki a probléma megoldásának?
Előre is köszi a segítségért: 
Egy Ördögi Angyal :-)

qestion
(fanatikus tag)
1999.12.31. óta eltelt napok számát melyik függvénny, milyen paraméterezésével lehet kiböktetni?
a pálya
pl. A1-ben 1999.12.31, B1-ben =MA()-A1
formázd B1-et számra.

gyulailipi
(újonc)
Sziasztok
Kellene egy kis segítség:
Előső sor 2 3 4 5 8 11 13 14 15 16 17 19 20 21 23
Másidik sor 1 2 4 5 6 7 8 9 10 15 19 20 22 29 33
Lenne ez a két sor, és kellene az átfedés, pontosabban mind a két sorban előforduló számok összege.
Jelen esetben: 7 szám, de ezt hogyan lehet függvénnyel kiszámoltatni?
2,4,5,8,15,19,20 ezek a számok.
Előre is köszike
meglepődnék, ha egy képlettel kivarázsolható lenne, de nem lehetetlen persze. nekem elsőre ilyen lett. feltételezzük, hogy P oszloppal bezárólag vannak mindkét sor adatai... [link]

gyulailipi
(újonc)
Szia !
Köszönöm a gyors választ!
Kicsit félre értetük egymást,ez csak egyrészlet ígyhát nem a p oszloppal záródik.
Illetve a két komplett sor adatait kellene összehasonlítani és nem egymás alatti értékeket.
De amúgy mégegyszer nagyon köszönöm a gyors választ, a próbát.
Ha van így is ötleted szivesen megnézném.
Imi
igazából nem teljesen értem miért nem jó. a fenti képletet testre szabhatod, tehát ha nem C-től P oszlopig vannak a számaid, akkor mindenhol átírod és voilá. a képlet nem csak az egymás felettieket nézi.
upd: kis magyarázat: szóval a 3. sorban lévő képletek megpróbálják megkeresni a felettük lévő (2. sor) cella értékét az első sorban. ha legalább egy egyezés van, akkor kettővel szoroz, ha nincs egyezés 0 az eredmény. mondjuk ha az első sorban valamelyik szám ismétlődne, akkor is csak kétszer számolna, ezt jó ha tudod. persze ezt kiszűrheted, ha megfordítod az első két sort...
[Szerkesztve]
segédoszlopba egy ha fügvény
ebben az oszlopban megszámolni az igaz tartalmú cellákat
ja bocs ez kétoszlop esetén működik 
ugyhogy többszörös feltétel kell
esetleg adatbázis függvény ?
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!
(#1872) [HUN]Zolee válasza gyulailipi (#1869) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)
ha jobban megnézed, akkor nem azt egymás alatti értékeket vizsgálja meg.
és ha hosszabb a számsor akkor csak a p1-eket az utolsó szám helyére, ha jól értem a képletet.
nah ezzel is jólelkéstem
[Szerkesztve]
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''
(#1873) gyulailipi válasza [HUN]Zolee (#1872) üzenetére

gyulailipi
(újonc)
Köszike az üzeneteket!
Még senki sem késett el ugyanis még nem vagyok készen a feladattal.
Ja , én is lehetnék kicsit figyelmesebb illetve kicsit gondolkodhatnék is akár
További szép napot mindenkinek
magyar excelben a MATCH szót cseréld ki HOL.VAN szóra...

lrigo
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Excelben (Office XP) .txt vagy .csv importnál az alapértelmezett szeparátor a ''tab''. Átállítható valahol, hogy az alapértelmezett szeparátor a vessző legyen?
Köszi,
Jó szóval oktasd, játszani is engedd... (JA)

blackandrew
(újonc)
Arra lennék kiváncsi, hogy legördülőlista-elemre, hogy lehet hivatkozni.
Példa: Különböző termékeket adok el, amelyeket egy legördülő listából választhatok (autok, motorok stb..). Vannak autók, azon belül Opel és Honda gépkocsik és vannak motorok azon belül: MZ, Babetta, Suzuki.
A cél az lenne, hogy amikor legördülő listából kiválasztom hogy autó akkor a következő legördülő-listában már csak Opel és Honda közül választhassak . Ha pedig motort választom akkor pedig csak a MZ,Babetta, Suzuki mezők jelenjenek meg a következő legördülő menüben.
köszi: andrew.
(#1877) blackandrew válasza blackandrew (#1876) üzenetére

blackandrew
(újonc)
Rájöttem... sehogy. 
Más módon a feladatot megoldottam, azonban annyira körülményes és nagy adathalmazt gerjeszt, hogy nem mondanám szépnek..
Szóval ha valakinek van 5lete az szóljon ! de az az érzésem ehhez az excel kevés, access-re vagy sql-re meg most nem fogok átnyargalni..

Gabesz128
(lelkes újonc)
Sziasztok!
A megoldandó probléma a következő:
Ha egy adott gép egy adott mappájába bekerül egy txt fájl arról sms értesítést akarok kapni.
A dühítő a dologban, hogy hajszálra vagyok a megoldástól, de egy apróságon elbukok. Eddigi eredmények:
Excel makro percenként megnézi, hogy van -e txt fájl, ha igen, akkor outlookot behozza objektumként, megírja a levelet a tárgy mezőben a fájl nevével, és elküldi a t-mobilos e-mail címemre. Az e-mail érkezéséről pedig sms értesítást kapok, benne a levél tárgyával.
Sajnos nem teljesen automatikus, mert a levélküldésnél az outlook még a legalacsonyabb biztonsági beállítás mellett is visszakérdez, hogy engedem -e a külső alkalmazásnak a levélküldést. Tehát az egyik megoldás az lehetne, ha ezt az ellenőrzést valahol ki tudnám gyilkolni.
A másik megoldás az lehetne, ha az excel nem levelet írna, hanem egy batch fájlon keresztül, vagy akár közvetlenül elindítaná az outlookot, az pedig az indítás esemény hatására indítana egy makrót a levélküldéssel. Ezt azért nem tudom megcsinálni, mert képtelen vagyok excelből bat illetve exe fájlokat indítani.
Valaki segítsen, nem szeretnék a célegyenesben elvérezni.
Kösz
Gabesz
nem mernék rá megesküdni, de asszem ezzel megy:
[link]
ha nem jönne össze akkor jelezd, mert elővakarom a működő verziót. régen linkelt valaki hasonlót ide vagy az ''excel makró...'' totyikba, esetleg keress rá. az biztos, hogy van automatizálható megoldás, ami nem számol vissza értetlenül.

nimfas
(senior tag)
Sziasztok!
Egy ismerősömnek sikerült visszahozni a Pendrive-járól pár eltűnt XLS filet. A probléma ott kezdődött, hogy az excel ugye nem tudta megnyitni, de sebaj találtunk egy R-Excel nevű programot, ami sajnos demo változat, tehát nem lehet regisztrálni
Találtunk egy előző verzióhoz kódot, de magát a programot nem. Nincs meg valakinek a program esetleg?
A pontos neve és verziója: R-Excel_1.0_build_1019
Előre is köszi!
Nimfas
Ps.: Próbáltuk az office recoveryt, de az csak az első 60 sort csinálta meg 

Gabesz128
(lelkes újonc)
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A problémám csak annyi ezzel a megoldással, hogy céges környezetbe kéne, ahol a rendszergazdánk ezt nemigen nézné jó szemmel (annak ellenére, hogy töketlen ahhoz, hogy Ő maga megoldja a problémát...)
nem értem igazán, hogy ez miért ''bűnösebb'' megoldás, mint amit eredetileg szeretnél. ez ugyanúgy excel makró, csak nem kérdez.

pnorby
(újonc)
Küldtem egy xls-t.
[Szerkesztve]

sszever
(PH! addikt)
Office 2007 Excelében szeretném a következőt:
Van egy 3245 soros listám, soronként 12 oszloppal (3245 termék éves eladási mennisége, havi bontásban).
Szeretném ha soronként láthatnám a havi eladások alakulását, a Conditional Formating segítségével.
Ahhoz, hogy a ''színezés'' stimmeljen minden sorban, ugyebár elvileg a sorokat egyenként ki kellene jelölnöm, ami 3245 sornál marha sok, és ezt szeretném elkerülni. A New Formating Rule alatt sem találtam lehetőséget, amely közelebb vitt volna a megoldáshoz.
Valakinek ötlete?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

Gabesz128
(lelkes újonc)
Igen, csak miután elkezdtem megvalósítani, kiderült, hogy levelezőszervert kell hozzá telepíteni...
ja nincs exchange... de más mailszerver sincs a cégnél?
én most az első sorban csináltam egy felt. formázást, madj másolás --> irányított beillesztés az alatta levő cellákba. nálam megette. ha minden igaz ugyanúgy tudsz abszolút/relatív hivatkozni, mint képletben.

sszever
(PH! addikt)
Valóban, és milyen egyszerű megldás, csak nem ugrott be 
Köszi

sszever
(PH! addikt)
De mégsem jó, mert nem soronként hanem az egészre veszi a min - max értéket (tehát mintha egyszerre jelöltem és húztam volna rá az egészet)
Így a soronként kell megtenni, nem jutottam még közelebb...
nem értem. nem akarod bepastelni a képletet?

sszever
(PH! addikt)
Nem is találom a formázás képletét 

frankie!
(őstag)
Miért van az, hogy ha egy képlet több cellára hivatkozik, és duplán rákattintasz, alapesetben egyszerűen át lehet húzni a hivatkozott cellát másikra, de ha adtál neki egy nevet előzőleg, akkor már nem!

JaniBácsi23
(újonc)
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne: van egy munkalap, amelyben van pár cellánál hivatkozás másik állományra. Nekem az kellene, hogy csak az első megnyitáskor vegye az értékeket a másik fájlbol, utána azokat ne frissítse. Igaz rákérdez, de egy véletlen kattintással felülíródnának az értékek.
Köszi
[Szerkesztve]
JaniBácsi

Pá
(PH! addikt)
Van egy hosszú listám wordben. Úgy néz ki, hogy minden sorban van egy mondat utána tabulátor aztán egy szám. (minden sor külön bekezdés)
Ezt szeretném úgy átcopyzni excelbe, hogy a sorok maradjanak meg, de a mondat és a szám kerüljön külön cellába. Megoldható?
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Pá
(PH! addikt)
Nos, a probléma megoldódott magától. 
''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

Dictator^
(PH! kedvence)
azt hogy is lehet megcsinálni hogy az első sor scrollozás lapozás után is ottmaradjon? listát akarok csinálni, és az első sorba lenne az adatok nevei stb... 
office2k3
Mod: meglett, köszi azért ..
[Szerkesztve]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Egy egyszerű kis kérdésem lenne:
Egér nélkül lehet valahogy beleírni egy cellába anélkül, hogy törölné azt ami már ott volt(tehát sacc azt akarom ami a dupla bal klikk az egérrel egy cellára, de billentyűzetről)? Remélem azért érthető volt ![;]](/dl/s/v1.gif)
we all deserve a bit of luck.
F2
[Szerkesztve]
Szuper, köszi! 
we all deserve a bit of luck.