2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Excel

(#1851) Pipa75 válasza lapa (#1847) üzenetére

Pipa75
(újonc)

Az első két link a mintapélda, amilyenné varázsolni kellene tulajdonképpen az én (3. link ) táblácskámat. Amennyire értek hozzá, tulajdonképpen a mintafeladatokon a fülek egy logikai sorrendet is jelentenek a feladatmegoldásban. Annyi, hogy ott kettő file-ban oldották meg, ami nekem feltétlen egyben kellene.
Nem tudom, hogy így érthetőbb lett-e a dolog..
Sajnos, ennél jobban nem tom elmondani, mert nagggyon nem értem. :))

(#1852) Vsanci

Vsanci
(újonc)

Srácok!
Egy óriási segítség kellene!
Egy egyszerű progi kéne excelben suliba (beviteli ablak, listázás stb. a lényeg a látávnyosság) sajnos nincs időm a VBA-t átnézni és megírni :O kérlek benetetekt aki tud segítsen (persze nem ingyen) a részleteket privátban!
Eőre is köszi!

Üdv: sanyi

(#1853) gonosz yoda

gonosz yoda
(újonc)

Sziasztok!
Nagyon az elején járok még a makrózásnak, ezért a kérdésem is ilyen szintű...
Van egy azonos oszlop számú, de változó sor számú táblám és az értékeket tartalmazó
tartományt szeretném kijelölni.
Úgy indultam el, hogy egy DARAB() megszámolja egy oszlopban a sorok számát és
beírja egy cellába PL:''T100''-ba. Egy segéd cellába beírtam hogy ''G'', majd ÖSSZEFŰZ() -tem a kettőt így lett pl: ''G5432''

Na, ezt az értéket, mint változót (sorok_szama) szeretném utána egy
Range(''A1:sorok_szama'').Select -tel kijelölni.

Lehet, hogy nem a legszebb a technikai megoldás, de minden érdemi javaslatot várok.
Nem sűrgős a dolog, csak a kíváncsiság öl meg. :F
Asszem a legszemléletesebb megoldási módszer maga a kód lenne.

Üdv!

(#1854) gonosz yoda

gonosz yoda
(újonc)

Bocsesz, elírtam. Nem az értéket tartalmazó cellát szeretném kijelölni, hanem az értékeket tartalmazó tartományt
''Range(''A1:sorok_szama'').Select -tel'' :(

(#1855) matekmatika válasza gonosz yoda (#1853) üzenetére

matekmatika
(tag)

Sub SelAllData()
Application.ScreenUpdating = False
Dim myLastRow As Long
Dim myLastColumn As Long
Range(''A1'').Select
On Error Resume Next
myLastRow = Cells.Find(''*'', [A1], , , xlByRows, xlPrevious).Row
myLastColumn = Cells.Find(''*'', [A1], , , xlByColumns, xlPrevious).Column
myLastCell = Cells(myLastRow, myLastColumn).Address
myRange = ''a1:'' & myLastCell
Application.ScreenUpdating = True
Range(myRange).Select
End Sub

(#1856) gonosz yoda válasza matekmatika (#1855) üzenetére

gonosz yoda
(újonc)

Váó! :R
Köszi matek!

(#1857) mahatma

mahatma
(fanatikus tag)

sziasztok, kéne egy olyan körlevelet vagy tájékoztató anyagot csinálnom, ami egy word-ben megírt levélbe beszúrt táblázat adatait egy excel táblába beírt adatokból veszi át. így én beírnám az adatokat excelbe, a word automatikusan átvenné, és már mehetne is e-mailben a tájékoztató anyag. Van erre lehetőség? vagy egyszerűbb az excel táblát beszúrnom, aztán kész?

Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

(#1858) gonosz yoda

gonosz yoda
(újonc)

Sziasztok!

Ma is lenne egy ''Iskola'' szintű kérdésem...
InputBox -os adatbevitel után szeretném a bevitt számot az ''A2'' -be beírni.
A vizuál bézik helpje tényleg egész jó, és az InputBox-ot is érinti, de mégis kevés vagyok hozzá. :W
matek? :DD

(#1859) gonosz yoda

gonosz yoda
(újonc)

Srácok, tárgytalan a kérdésem. Megoldottam.

(#1860) gericooper

gericooper
(fanatikus tag)

ez vicc
ide is bekopizom a kérédésem:

heló

1x-ű excel kérédésem van: másik fájból hivatkozok az aktuális munkalapomon egymás alatti cellákba 3 soronként a külső fájlból azaz pl:
A1 cellába: ''másik fájl'' b5 cellája
A2 cellába: ''másik fájl'' b8 cellája
A3 cellába: ''másik fájl'' b11 cellája (3-asával léptetve)

Ami nem működik: autokitöltés pl 3 soronként növekedve.hol lehet ezt szabályozni? (VBA kód nélkül)

kösz, geri

Olympus C760 dig. fényképező eladó + 128 Mb xD + vízhatlan hordtáska hozzá

(#1861) frankie!

frankie!
(őstag)

Azt be lehet valahogyan állítani, hogy minden oldalnak más legyen a margóbeállítása egy fájlon belül?

(#1862) lapa válasza gericooper (#1860) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

félmegoldásom van erre:

1. csinálsz egy 5, 8, 11... sorozatot egy segédoszlopba (pl. C - ekkor megeszi a hármasugrást)
2. A oszlopba pedig =index(<másikfájl teles oszlopa pl. B:B>;C1)

az index kiválasztja az első pereméterként megadott tartományból a második paraméterben megadott elemet. azért célszerű teljes oszlopot megadni tartományként, mert az index a tartomány első tagjától kezdődően számol így ha az nem az első cellától kezdődik könnyű belegabalyodni.

(#1863) lapa válasza frankie! (#1861) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nemtom excelben lehet-e szakasztöréseket csinálni, wördben így lehet külön beállításokat csinálni. nézd meg szerintem, bár én a 2007-ben nem találtam csak oldaltörést...

(#1864) bogicasz

bogicasz
(újonc)

Sziasztok! :)

A gondom a következő: a netről kellene adatokat importálnom egy excel táblázatba, de nem minden adatra van szükségem. Valamint az az oldal ahonnan importálnám az adatokat jelszavas. :F

Hogy lássak neki a probléma megoldásának?

Előre is köszi a segítségért: :R

Egy Ördögi Angyal :-)

(#1865) qestion

qestion
(fanatikus tag)

1999.12.31. óta eltelt napok számát melyik függvénny, milyen paraméterezésével lehet kiböktetni?

a pálya

(#1866) lapa válasza qestion (#1865) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pl. A1-ben 1999.12.31, B1-ben =MA()-A1

formázd B1-et számra.

(#1867) gyulailipi

gyulailipi
(újonc)

Sziasztok

Kellene egy kis segítség:

Előső sor 2 3 4 5 8 11 13 14 15 16 17 19 20 21 23
Másidik sor 1 2 4 5 6 7 8 9 10 15 19 20 22 29 33

Lenne ez a két sor, és kellene az átfedés, pontosabban mind a két sorban előforduló számok összege.
Jelen esetben: 7 szám, de ezt hogyan lehet függvénnyel kiszámoltatni?
2,4,5,8,15,19,20 ezek a számok.

Előre is köszike

(#1868) lapa válasza gyulailipi (#1867) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

meglepődnék, ha egy képlettel kivarázsolható lenne, de nem lehetetlen persze. nekem elsőre ilyen lett. feltételezzük, hogy P oszloppal bezárólag vannak mindkét sor adatai... [link]

(#1869) gyulailipi válasza lapa (#1868) üzenetére

gyulailipi
(újonc)

Szia !

Köszönöm a gyors választ!

Kicsit félre értetük egymást,ez csak egyrészlet ígyhát nem a p oszloppal záródik.
Illetve a két komplett sor adatait kellene összehasonlítani és nem egymás alatti értékeket.
De amúgy mégegyszer nagyon köszönöm a gyors választ, a próbát.
Ha van így is ötleted szivesen megnézném.

Imi

(#1870) lapa válasza gyulailipi (#1869) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igazából nem teljesen értem miért nem jó. a fenti képletet testre szabhatod, tehát ha nem C-től P oszlopig vannak a számaid, akkor mindenhol átírod és voilá. a képlet nem csak az egymás felettieket nézi.

upd: kis magyarázat: szóval a 3. sorban lévő képletek megpróbálják megkeresni a felettük lévő (2. sor) cella értékét az első sorban. ha legalább egy egyezés van, akkor kettővel szoroz, ha nincs egyezés 0 az eredmény. mondjuk ha az első sorban valamelyik szám ismétlődne, akkor is csak kétszer számolna, ezt jó ha tudod. persze ezt kiszűrheted, ha megfordítod az első két sort...

[Szerkesztve]

(#1871) rdi válasza gyulailipi (#1867) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

segédoszlopba egy ha fügvény
ebben az oszlopban megszámolni az igaz tartalmú cellákat
ja bocs ez kétoszlop esetén működik :)
ugyhogy többszörös feltétel kell
esetleg adatbázis függvény ?

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#1872) [HUN]Zolee válasza gyulailipi (#1869) üzenetére

[HUN]Zolee
(őstag)

ha jobban megnézed, akkor nem azt egymás alatti értékeket vizsgálja meg.
és ha hosszabb a számsor akkor csak a p1-eket az utolsó szám helyére, ha jól értem a képletet.

nah ezzel is jólelkéstem

[Szerkesztve]

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

(#1873) gyulailipi válasza [HUN]Zolee (#1872) üzenetére

gyulailipi
(újonc)

Köszike az üzeneteket!
Még senki sem késett el ugyanis még nem vagyok készen a feladattal.
Ja , én is lehetnék kicsit figyelmesebb illetve kicsit gondolkodhatnék is akár

További szép napot mindenkinek

(#1874) lapa válasza gyulailipi (#1873) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

magyar excelben a MATCH szót cseréld ki HOL.VAN szóra...

(#1875) lrigo

lrigo
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Excelben (Office XP) .txt vagy .csv importnál az alapértelmezett szeparátor a ''tab''. Átállítható valahol, hogy az alapértelmezett szeparátor a vessző legyen?

Köszi,

Jó szóval oktasd, játszani is engedd... (JA)

(#1876) blackandrew

blackandrew
(újonc)

Arra lennék kiváncsi, hogy legördülőlista-elemre, hogy lehet hivatkozni.

Példa: Különböző termékeket adok el, amelyeket egy legördülő listából választhatok (autok, motorok stb..). Vannak autók, azon belül Opel és Honda gépkocsik és vannak motorok azon belül: MZ, Babetta, Suzuki.
A cél az lenne, hogy amikor legördülő listából kiválasztom hogy autó akkor a következő legördülő-listában már csak Opel és Honda közül választhassak . Ha pedig motort választom akkor pedig csak a MZ,Babetta, Suzuki mezők jelenjenek meg a következő legördülő menüben.

köszi: andrew.

(#1877) blackandrew válasza blackandrew (#1876) üzenetére

blackandrew
(újonc)

Rájöttem... sehogy. :(

Más módon a feladatot megoldottam, azonban annyira körülményes és nagy adathalmazt gerjeszt, hogy nem mondanám szépnek..

Szóval ha valakinek van 5lete az szóljon ! de az az érzésem ehhez az excel kevés, access-re vagy sql-re meg most nem fogok átnyargalni..

(#1878) Gabesz128

Gabesz128
(lelkes újonc)

Sziasztok!
A megoldandó probléma a következő:
Ha egy adott gép egy adott mappájába bekerül egy txt fájl arról sms értesítést akarok kapni.
A dühítő a dologban, hogy hajszálra vagyok a megoldástól, de egy apróságon elbukok. Eddigi eredmények:
Excel makro percenként megnézi, hogy van -e txt fájl, ha igen, akkor outlookot behozza objektumként, megírja a levelet a tárgy mezőben a fájl nevével, és elküldi a t-mobilos e-mail címemre. Az e-mail érkezéséről pedig sms értesítást kapok, benne a levél tárgyával.
Sajnos nem teljesen automatikus, mert a levélküldésnél az outlook még a legalacsonyabb biztonsági beállítás mellett is visszakérdez, hogy engedem -e a külső alkalmazásnak a levélküldést. Tehát az egyik megoldás az lehetne, ha ezt az ellenőrzést valahol ki tudnám gyilkolni.
A másik megoldás az lehetne, ha az excel nem levelet írna, hanem egy batch fájlon keresztül, vagy akár közvetlenül elindítaná az outlookot, az pedig az indítás esemény hatására indítana egy makrót a levélküldéssel. Ezt azért nem tudom megcsinálni, mert képtelen vagyok excelből bat illetve exe fájlokat indítani.
Valaki segítsen, nem szeretnék a célegyenesben elvérezni.
Kösz
Gabesz

(#1879) lapa válasza Gabesz128 (#1878) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem mernék rá megesküdni, de asszem ezzel megy:

[link]

ha nem jönne össze akkor jelezd, mert elővakarom a működő verziót. régen linkelt valaki hasonlót ide vagy az ''excel makró...'' totyikba, esetleg keress rá. az biztos, hogy van automatizálható megoldás, ami nem számol vissza értetlenül.

(#1880) nimfas

nimfas
(senior tag)

Sziasztok!

Egy ismerősömnek sikerült visszahozni a Pendrive-járól pár eltűnt XLS filet. A probléma ott kezdődött, hogy az excel ugye nem tudta megnyitni, de sebaj találtunk egy R-Excel nevű programot, ami sajnos demo változat, tehát nem lehet regisztrálni :( Találtunk egy előző verzióhoz kódot, de magát a programot nem. Nincs meg valakinek a program esetleg?
A pontos neve és verziója: R-Excel_1.0_build_1019

Előre is köszi!
Nimfas

Ps.: Próbáltuk az office recoveryt, de az csak az első 60 sort csinálta meg :(

(#1881) Gabesz128 válasza lapa (#1879) üzenetére

Gabesz128
(lelkes újonc)

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. A problémám csak annyi ezzel a megoldással, hogy céges környezetbe kéne, ahol a rendszergazdánk ezt nemigen nézné jó szemmel (annak ellenére, hogy töketlen ahhoz, hogy Ő maga megoldja a problémát...)

(#1882) lapa válasza Gabesz128 (#1881) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem értem igazán, hogy ez miért ''bűnösebb'' megoldás, mint amit eredetileg szeretnél. ez ugyanúgy excel makró, csak nem kérdez.

(#1883) pnorby válasza blackandrew (#1877) üzenetére

pnorby
(újonc)

Küldtem egy xls-t.

[Szerkesztve]

(#1884) sszever

sszever
(PH! addikt)

Office 2007 Excelében szeretném a következőt:

Van egy 3245 soros listám, soronként 12 oszloppal (3245 termék éves eladási mennisége, havi bontásban).
Szeretném ha soronként láthatnám a havi eladások alakulását, a Conditional Formating segítségével.
Ahhoz, hogy a ''színezés'' stimmeljen minden sorban, ugyebár elvileg a sorokat egyenként ki kellene jelölnöm, ami 3245 sornál marha sok, és ezt szeretném elkerülni. A New Formating Rule alatt sem találtam lehetőséget, amely közelebb vitt volna a megoldáshoz.
Valakinek ötlete?

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#1885) Gabesz128 válasza lapa (#1882) üzenetére

Gabesz128
(lelkes újonc)

Igen, csak miután elkezdtem megvalósítani, kiderült, hogy levelezőszervert kell hozzá telepíteni...

(#1886) lapa válasza Gabesz128 (#1885) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja nincs exchange... de más mailszerver sincs a cégnél?

(#1887) lapa válasza sszever (#1884) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én most az első sorban csináltam egy felt. formázást, madj másolás --> irányított beillesztés az alatta levő cellákba. nálam megette. ha minden igaz ugyanúgy tudsz abszolút/relatív hivatkozni, mint képletben.

(#1888) sszever válasza lapa (#1887) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Valóban, és milyen egyszerű megldás, csak nem ugrott be :R
Köszi

(#1889) sszever válasza lapa (#1887) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

De mégsem jó, mert nem soronként hanem az egészre veszi a min - max értéket (tehát mintha egyszerre jelöltem és húztam volna rá az egészet)
Így a soronként kell megtenni, nem jutottam még közelebb...

(#1890) lapa válasza sszever (#1889) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem értem. nem akarod bepastelni a képletet?

(#1891) sszever válasza lapa (#1890) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Nem is találom a formázás képletét :)

(#1892) frankie!

frankie!
(őstag)

Miért van az, hogy ha egy képlet több cellára hivatkozik, és duplán rákattintasz, alapesetben egyszerűen át lehet húzni a hivatkozott cellát másikra, de ha adtál neki egy nevet előzőleg, akkor már nem!

(#1893) JaniBácsi23

JaniBácsi23
(újonc)

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne: van egy munkalap, amelyben van pár cellánál hivatkozás másik állományra. Nekem az kellene, hogy csak az első megnyitáskor vegye az értékeket a másik fájlbol, utána azokat ne frissítse. Igaz rákérdez, de egy véletlen kattintással felülíródnának az értékek.

Köszi

[Szerkesztve]

JaniBácsi

(#1894)

(PH! addikt)

Van egy hosszú listám wordben. Úgy néz ki, hogy minden sorban van egy mondat utána tabulátor aztán egy szám. (minden sor külön bekezdés)

Ezt szeretném úgy átcopyzni excelbe, hogy a sorok maradjanak meg, de a mondat és a szám kerüljön külön cellába. Megoldható?

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#1895) válasza (#1894) üzenetére

(PH! addikt)

Nos, a probléma megoldódott magától. :)

''A vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra.''-Hal Hickman

(#1896) Dictator^

Dictator^
(PH! kedvence)

azt hogy is lehet megcsinálni hogy az első sor scrollozás lapozás után is ottmaradjon? listát akarok csinálni, és az első sorba lenne az adatok nevei stb... :F
office2k3

Mod: meglett, köszi azért ..

[Szerkesztve]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#1897) moma

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy egyszerű kis kérdésem lenne:
Egér nélkül lehet valahogy beleírni egy cellába anélkül, hogy törölné azt ami már ott volt(tehát sacc azt akarom ami a dupla bal klikk az egérrel egy cellára, de billentyűzetről)? Remélem azért érthető volt ;]

we all deserve a bit of luck.

(#1898) lapa válasza moma (#1897) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

F2

[Szerkesztve]

(#1899) moma válasza lapa (#1898) üzenetére

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Szuper, köszi! :C

we all deserve a bit of luck.

(#1900) lapa válasza sszever (#1891) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

conditional formatting kütyü legalsó pontja, ott pedig duplakatt a bal oldali izére.

(igen, ennyi idő alatt találtam meg én is :) )

[Szerkesztve]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Excel
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.