Hi, valaki hirtelen tudná mondani, hogyan számolunk e^-ot? Kösz.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
OS, alkalmazások
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Gabró
(tag)
ha valaki más sem tudná: Kitevő(). -> ezt ki találta ki...
az angolban természetesen Exp().

mahatma
(fanatikus tag)
esetleg valaki?
még mindig itt bénázok vele
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
Az angol verzióban a Data Validation menüpont, magyarban nemtom.
Go for the eyes, Boo, go for the eyes!

matekmatika
(tag)
Szia. Azt nem tudom mennyire sügér
.A Szerkesztés/Eszköztárak menüpontban bekapcsolod a VisualBasic eszköztárat-ha nem lenne. (Bocs ha így nagyon szájbarágós, de mint írtam nem tudom mennyire sügér a sügér). Ekkor megjelenik az eszköztár, amin bekapcsolod a Tervező módot és a Vezérlők eszköztárát. Valamelyik munkalapodra szépen egymás alá beírod azokat a tételeket, amiket a lenyiló menüből ki szeretnél választani majd. Ezt rakhatod majd akárhová akár másik munkalapra is lényeg hogy ne zavarjon. Katt a Kombi panel ikonra, majd a munkalapon oda ahová rakni szeretnéd a lenyíló listádat. Ezt szabadon méretezheted. ha tetszik a mérete meg a pozíciója, jobb klikk rajta/Tulajdonságok. Kersd meg a LinkedCell sort és írd be annak a cellának az azonosítóját ahol szeretnéd hogy megjelenjen a kiválasztott tétel értéke.(pl:A10) Majd a LastFillRange-t keresd, ide kell beírnod azt a tartományt ahová az előbb a tételeket az előbb beírtad.(pl: ha az A1, A2,...A9 cellákba írtad akkor A1:A9 -t kell beírnod ide. Ha másik munkalapra tetted akkor a másik munkalap nevét és egy felkiáltójelet kell elébe rakni. pl:Munkafüzet2!A1:A9) Ha kikapcsolod a tervezőmód ikonját már működnie is kell, kiválasztod az egyik tételt és abba cellába amit a LinkedCell-hez beírtál meg is jelenik.

matekmatika
(tag)
Esetleg úgy, hogy amikor bezárod akkor csinál előtte egy másolatot arról a monkalapról amit tükörként szeretnél másik munkalapon látni? Ezáltal a másolat munkalapját látja az illető. Vagy nem így gondoltad?

mahatma
(fanatikus tag)
Köszönöm, megvan! Adatok/Érvényesítés a magyarban. Viszont mégegy. Hogy tudom elérni, hogy állandóan látszódjon a kis lenyíló ablak, mert alapból csak akkor látszik, ha ráállok.?
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.

mahatma
(fanatikus tag)
Hűűű, ez a durvább megoldás szerintem. Adatok/Érvényesítés része most elég lesz nekem
de kipróbálom ezt a verziót is, kiváncsi vagyok....köszönöm a segítséget.

matekmatika
(tag)
Az én verziómban ha tervezőmódban jobb klikk tulajdonságokat választod, akkor ott lesz egy olyan állítási lehetőség (többek között), hogy ''ListRows''. Annyi sor fog látszódni amennyit oda beírsz.[link]

rlph
(tag)
hali!
hogy lehet beállítani az excelben, h legyen jelszó?
Szép az élet b@szni jó éljen Szovjetúnió ----- by Norbi

sszever
(PH! addikt)
Eszközök / védelem - ha nem akarod, hogy módosítsák a táblázatod
Fájl / mentés máskép (ott eszközök - beállítások) - ha azt sem akarod, hogy menyithassák a táblázatod
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

netboy
(senior tag)
Hali!
Hogyan lehet elhelyezni egy exel dokumentumban jelölőnyégyzetet vagy legördülőmenüt?
Továbbá hogy is lehet rögzíteni x db sort?

matekmatika
(tag)
Nézet/Eszköztárak -ban kapcsold be a Vezérlők eszközkészletét. Majd a megjelenő eszköztáron a Tervező gombot.
Rögzíteni x sort? Úgy érted hogy az a x sor mindig ott maradjon a képernyőn, ha a képernyő tartalmát lefele görgeted? Mert akkor odaállsz közvetlenül az utolsó sor alá és Ablak/Ablaktábla rögzítése.
[Szerkesztve]

netboy
(senior tag)
wow
kösz szépen
meg is lesem!

qgetata
(újonc)
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Hogy lehet egyszerűen, nagy méretű Excel táblában kitötölni minden második sort???
SŰRGŐS!!!!
Előre is köszi!
Üdv
Tamás

netboy
(senior tag)
Hogylehet az exelben csak bizonyos cellákat zárolni (írásvédetté tenni)?

matekmatika
(tag)
Bővebben? Minden második sort? Bizonyos cellákat vagy végig?

matekmatika
(tag)
Csak bizonyos cellákat? Szerintem sehogy, de lehet, hogy tévedek.

Fauszt
(senior tag)
alapértelmezetten minden cella zárolt. Feloldása: jobbklikk a cellára -> tulajdonságok -> védelem -> zárolt jelölőnégyzetből a pipát kiszeded.

takos
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy kell az adószámot generálni, milyen adatokból, illetve van-e valakinek erre algoritmusa?
Segítségeteket előre is köszönöm,
Takos
A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ

sequator
(senior tag)
megtudná valaki mondnani, hogy az Excel autoszűrőjének van-e valami korlátja, pl. max 5000 soros táblára működik, vagy hasonló?
ugyanis adott egy 9000 soros tábla, ahol autoszűrővel egyesével leszűrném az egyezőeket.
a legördülő listában nem találok olyan adatokat, amik a táblázat vége felé helyezkednek el.
ez mitől lehet? előre is kösz a segítséget
Sautia
sequator

kiskegyed
(fanatikus tag)
Van korlát.
Az első 1000 féle kölünböző elem után már nem jelenít meg többet. 

kiskegyed
(fanatikus tag)
Miért pont az Exceles topikba írtad? 
Itt a válasz: [link]

kiskegyed
(fanatikus tag)
Egy megoldás a lehetséges sok közül:
1. Beszúrsz egy oszlopot legelőre
2. A1-be beírod, hogy TRUE
3. A2-be, hogy =A1=FALSE és lehúzod addig, amig kell.
4. Kijelölöd az A oszlopot és bekapcsolod a Data/Filter/Autofiltert
5. Rászürsz a TRUE-ra (vagy a FALSE-ra), amelyik sorokat ki akarod törölni.
6. Kijelölöd a sorokat és Delete!

RAM
(PH! addikt)
2 oldalt egy fektetett lapra.
Hol lehet ezt beállítani?
Word-ben pl. tisztam de itt nem találom!
és cak az egyik gépen lévő Excel XP-ne nem találom 
[Szerkesztve]
Csak tisztán

RAM
(PH! addikt)
egyjkelore up
Csak tisztán

RAM
(PH! addikt)
baott driver tök más ,mint eddig volt és a hül*e kezelőfelületen sehol nincserm ilyen lehetőseg 
lehalabbus nahy fardtan ment talaom meg 
de lehet hogy nemfaragtamnem sralom mef
Csak tisztán

matekmatika
(tag)
Te szuahéliül írsz?

kiskegyed
(fanatikus tag)
A Page setup-ban %-ban ki tudod fejezni, hogy mennyire nyomja össze az oldalt.
2 oldal egy fektetett lapra annyit tesz mint Landscape és 71%!
Print Preview-ban ellenőrizd!

kiskegyed
(fanatikus tag)
Csak bevette a fogalmazásgátlót 

matekmatika
(tag)
Jah,
hogy ezt akarta. Most már értem 

RAM
(PH! addikt)
És egymás mellé egyszerre???
Csak tisztán

shev7
(PH! kedvence)
beallitod hogy hany oldal szeles/magas legyen. Az nem jo?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

RAM
(PH! addikt)
______
| x | x |
| x | x |
pl. ez egyszerre?
x : oldalak tartalommal
az egész egy lap
[Szerkesztve]
Csak tisztán
hívd segítségül a nyomtatódat 
Fej! Tor! Potroh!

RAM
(PH! addikt)
és még hálózatban is meg kellene osztani
Csak tisztán
a nyomtatódat? mi abvban a nehéz ? milyen hoprenccer?
Fej! Tor! Potroh!

shev7
(PH! kedvence)
igen, lehet igy. Nallam ezt ugy kellet, hogy 2 oldal magas, 1 oldal szeles (ne kerdezd miert
)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Dufresne
(PH! addikt)
Sziasztok.
Kérdésem a következő lenne.Mondjuk van egy akármilyen fgv-em ( mondjuk ''r négyzet pí''
) ahol r ugye mint változó különböző értékeket kap különböző cellákból. Namost hogyan oldható az meg, hogy ha 20 különböző cellába adok meg értékeket, amik a változók, akkor azok mindegyikével kiszámolja a fgv-t és kijelezze az értékeket 20 másik cellába és mindezt autómatikusan csak a változók megadásával. 
Back to the field!? www.utv.hu

Gh0sT
(PH! addikt)
Kérdés:
Adott 390 db Excel munkafüzet. Felépítésük azonos.
Szeretném valahogyan megoldani, hogy minden munkafüzet első munkalapjának A1 celláját valahogyan kinyerjem egy másik munkafüzetbe. Lehetséges ez?
Szerk.: közben megcsináltam...
[Szerkesztve]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna. *** Android fejlesztőt keresünk: http://tinyurl.com/9pjhpyd

Dufresne
(PH! addikt)
UP
azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne a két felső sor legyen állandó/hanem az első 2 oszlop és a többi gördüljön??
köszi előre is
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

sszever
(PH! addikt)
Beállsz a C1-es cellába, és ''ablaktábla rögzítése''
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!
köszi, sok ''ugrálást'' spóroltál meg nekem!!!!
Sex is like pizza: when its good its real good,when its bad its still pretty good! :R

kiskegyed
(fanatikus tag)
1. A 20 különböző ''változó''-t egymás alá teszed
2. A legfelső cellától eggyel jobbra kiszámoltatod a föggvénnyel a kör területét.
3. Az eredmény cellájának jobb alsó sarkéra kattintasz duplán

Dufresne
(PH! addikt)
Köszi
Sziasztok!
Egy cellába hogyan lehet beíratni pl. a munkalap nevét?
Vagy ilyesmi objektumot.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

matekmatika
(tag)
pl:
aktív munkafüzet neve az A1-es cellába:
Cells(1, 1) = ActiveWorkbook.Name
aktív munkalap neve az A2-es cellába:
Cells(1, 2) = ActiveSheet.Name
Köszönöm!!
Sajnos valamiért nem működik.
Gondolom magyar nyelvű office alatt is ez.