2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Dropbox - online háttértár (téma lezárva)

(#1) mizu_

mizu_
(tag)

Sziasztok!

Használja valaki ezt az online háttértár szolgáltatót? Mik a tapasztalataitok?

Weboldal: [link]
Videó: [link]

[ Szerkesztve ]

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#2) Dexter68 válasza mizu_ (#1) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Én használom már egy jó ideje, tök jól működik. Ha csoportban dolgozol valakivel, akkor zseniális a könyvtármegosztás. Beledobsz valamit, akkor a kliensprogram szinkronizál és megjelenik a másik oldalon is. Van benne némi helyreállítási funkció is, ha valaki véletlenül törölne valamit, akkor van esély, hogy a weben tárolt verzióból visszaállítsuk.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#3) harylmu válasza Dexter68 (#2) üzenetére

harylmu
(őstag)

De sajnos csak 2GB az ingyenes tárhely. Az ADrive-on 50GB, a SkyDrive-on meg 25.

(#4) 7 válasza harylmu (#3) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

5GB-ig feltornászható :K

nagyádám

(#5) fradi81

fradi81
(PH! addikt)

Bármit fel lehet rá tölteni, vagy ellenőrzik hogy miket töltünk fel?

Linux Mint / Dropbox tárhely: http://db.tt/35hfg1U

(#6) 7 válasza fradi81 (#5) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azt írják, nincsenek kötelezve arra, hogy ellenőrizzék, de bármilyen okból megtehetik, ha úgy tartják jónak. Az ott levő file-okért te vállalsz felelősséget, de ők nem fognak vérben forgó szemekkel kutakodni, hogy warezolsz-e.

nagyádám

(#7) fradi81

fradi81
(PH! addikt)

Na majd kipróbálom, de jelszavas zip-be rakom fel a cuccokat biztos ami biztos.

Linux Mint / Dropbox tárhely: http://db.tt/35hfg1U

(#8) Egorov

Egorov
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szeretnék feltölteni egy csomagolt fájlt, közel 60MB. Ha a webes felületen teszem ezt, akkor nincs semmi baj, feltölti, viszont ha a vinyómon másolom a kívánt mappába, akkor egy piros x jelenik meg mellette és nem csinál semmit. :( Ha képet, pdf-et, doc-ot másolok, akkor is rendben megy minden.
Mi lehet a probléma?

_________________________....Ͼʘ.ʘϿ...._____________________________________

(#10) mhorvat

mhorvat
(senior tag)
LOGOUT blog

Gondoltam teszek egy próbát, hátha valaki DropBox user erre téved: a DropBox által létrehozott mappa átnevezhető? A dokumentumaimat szeretném szinkronizálni, nem lenne túl elegáns a "My Dropbox" mappa a jelenlegi Dokumentumok név helyett. :U

(#11) mhorvat válasza mhorvat (#10) üzenetére

mhorvat
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem lehet sajnos. :(

(#12) cobra64

cobra64
(újonc)

Én már jó ideje használom és igencsak ellégedet vagyok vele. Amit még érdemes használni hozzá az maildrop. Ha jól beállítja ez ember az imap hozzáférést (pl. gmail esetén is) és a levél tárgyában szerepel a maildrop szó, akkor minden küldőt csatolmányt automatikusan letölti a dropbox mapádba a gépedre.
A köv. oldalon [link] további lehetőségek leírása vannak hozzá, érdemes átnézni.

Windows 7/Linux Mint 14 xfce/LUbuntu 13.04 /Dropbox tárhely: http://db.tt/DL9NvMc/ 10 gb-os Copy tárhely https://copy.com?r=bERFMo

(#13) Beri78

Beri78
(senior tag)

uhh, én nem rég kezdtem el használni, de nagyon jó kis cucc...

"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."

(#14) ubid

ubid
(senior tag)

Helló!

A dropBox valóban zseniális, de az a bajom vele hogy ugye csak 2GB ig ingyenes.

Valaki nem tud olyat ami ennél több ?

Vagy nem lehet kitolni valahogy a drop-ot ?

köszi!

urbancsik.wordpress.com

(#15) bivalyolo válasza ubid (#14) üzenetére

bivalyolo
(senior tag)

a skydrive pl. 25 gigát enged.

(#16) Syl válasza ubid (#14) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy nem lehet kitolni valahogy a drop-ot ?

Hogy ne lehetne.

De minden általad "Dorpbox-ba" meghívott ember után kapsz 250 megát.
A többszörös reget kiszúrják :(

[ Szerkesztve ]

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#17) ubid

ubid
(senior tag)

ez igaz, de én ilyen asztali alkalmazást szeretnék, mint a drop.

van ilyen még?
köszönöm!

urbancsik.wordpress.com

(#18) Seraph 16

Seraph 16
(senior tag)

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lecseréltem a windowst, de a mydropbox mappa megmaradt. Na már most az újban be tudom állítani valahogy, hogy továbbra is ezt a mappát használja, ne kelljen a dropboxom teljes tartalmát mégegyszer letölteni a gépre (iszonyat sokáig tartana...)?

"Az ágy mellett bal felől felharsant az ébresztő trombita. Hogy figyelmesebben hallgathassa, Claude Leon is felébredt"

(#19) ubid

ubid
(senior tag)

Helló!

Valaki nem tudja véletlenül hogy lehet -e olyat, hogy egy gépen egy OS alatt két dropboxot használok ?

Én még cska olyat se találtam hogy ki lehetne jelentkezni és bejelentkezni egy másikba.
Természetesen az asztali alkalmazásról van szó nem a honlapról.

urbancsik.wordpress.com

(#20) greenhead0

greenhead0
(tag)

Sziasztok!

Nekem is van dropboxom és egy jó haveromnak is. De külön-külön vagyunk regisztrálva. Vele megtudok osztani egy mappát? Arra gondolok, hogy lenne egy közös mappánk amit mind a ketten látnánk.

Köszönöm előre is a válaszokat.

(#21) gabesz79

gabesz79
(lelkes újonc)

van valakinek ötlete dropbox alternatívára. a gond, hogy összevissza szinkronizál ha többen használjuk ugyanazt a fájlt. szeretném az excelt readonlyban látni ha más használja. van erre mód vagy alternatíva?

(#22) mizu_ válasza greenhead0 (#20) üzenetére

mizu_
(tag)

Igen, tudsz ilyet dropboxban.

Dropbox (18 GB-ig bővíthető) 2.5GB ingyen: http://db.tt/NJK6uUM

(#23) hdf

hdf
(tag)

Sziasztok!
A feleségem munkahelyén kitalálta a főnöke, hogy a jobb kommunikáció miatt a közvetlen munkatársai használják a dropbox-ot. De úgy képzeli, hogy ő regisztrált egy felhasználót, és a többi kolléga is azt használja. Ugyanis ott tárol egy táblázatot, amibe be kell írni, ha valaki időpontot akar kérni tőle. A kollégák látják, hogy mikor van szabad időpont, és akkorra írják be magukat, ha beszélni óhajtanak vele. A főnök nem egy műszaki ember, így nem érti, mi a lényege a dropboxnak. Én sem ismerem a programot, de a neten nézve valami más lehet a fő funkciója. Igaz, erre is lehet használni. :Y
A kérdésem igazán arra vonatkozik, hogy itthoni gépen használva a dropboxot, tudnak e közben a kollégái turkálni az itthoni gépben? Más mappákat is el lehet érni rajta keresztül? Merthogy a munkahelyi légkörből a szándék nem zárható ki.

András

(#24) Fecogame válasza hdf (#23) üzenetére

Fecogame
(őstag)
LOGOUT blog

Csak azt a mappát lehet elérni belőle, ami meg van osztva. Ez általában "dropbox" néven van fent a gépen. Ami ezen belül van, csak az érhető el.

16dBi-s WiFi antennák, Raktárról! -----> http://goo.gl/D29Wz

(#25) Mela Kehes

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

A DropBoxban tárolt Libre Office ods, odt fájlokat nem tudom megnyitni. Ennek kiküszöbölésére van valami mód?

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#26) fazr

fazr
(senior tag)

Ha valakit érdekel lehet bővíteni Dropboxot 5 GB-ig egy kis beta teszttel:
http://forums.dropbox.com/topic.php?id=52900&replies=1482

Ha valaki nincs regisztrálva, akkor ezen a linken is regelhet, így mindketten kapunk +250MB tárhelyet.

Dropbox regisztráció ( 2GB tárhely ): http://db.tt/Fcg29u0k +500 MB neked is, nekem is :)

(#27) MaTMaN

MaTMaN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem lehet valahogy a DropBox alkalmazáson belül beállítani, hogy ne csak a DropBox mappában levő fájlokat szinkronizálja, hanem egy másik mappában levő fájlokat is?

You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain

(#28) Fecogame válasza MaTMaN (#27) üzenetére

Fecogame
(őstag)
LOGOUT blog

Nincs ilyenre lehetőség, többek között ezért is váltottam a SugarSync-re. :K

16dBi-s WiFi antennák, Raktárról! -----> http://goo.gl/D29Wz

(#29) Luser2000

Luser2000
(senior tag)

Sziasztok!

Kis tanácsot szeretnék kérni DropBox ügyben.
(Magam is felhasználó vagyok, PC-n, Mac-en, Androidon, összesen 5 eszközön, de csak én magam használom, nem osztok meg semmit, senkivel).

Szeretnénk a kollégákkal kialakítani valami KÖZÖS, "hálózati" tárhelyet, amit mindenki, mindenhonnan elér. Arra gondoltam, hogy erre (is) tökéletes lesz a DropBox.

Aki már nagyon penge az ilyesmiben, elírná, hogy mit kell tegyünk?

(A kollégáim még nem felhasználók).

Gondolom egy új regisztrációval kell egy fiókot nyitni.
Kinevezünk egy "rendszergazdát", ő fogja kezelni a fiókot.
Ugye itt majd lehet tagokat felvenni és beállítani, hogy azok csak letölteni, vagy feltölteni is tudnak majd.

Hogy kellene csináljuk?

Köszi,
Balázs

HTC One (1.29.401.12), Toshiba portégé Z830 (Win8Pro), iPad Mini 16GB 4G (iOS 6.1.3)

(#30) zseko

zseko
(őstag)

Üdv, engem az érdekelne, hogy ha meg akarok osztani olyan valakivel képet+videót aki nincs regisztrálva ide, és nem is szándékozik, azt hogy lehet megtenni a legegyszerűbben, anélkül hogy a "csodás" dropbox felületet használná? Mert egyrészt nem nézegetni akarja hanem letölteni, másrészt le sem játssza a videót a dropbox, és letöltésnél is hibát ír.

(#31) canniball válasza zseko (#30) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bemásolod a Public mappába-> jobbklatty-> Dropbox-> Copy public link.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#32) zseko válasza canniball (#31) üzenetére

zseko
(őstag)

Ez egy-két file-nál még rendben is lenne, node >30-nál...? A képeknél meg tudták oldani a teljes könyvtár megosztását, megoldhatták volna ezt bármilyen file-ra is. No mindegy, megoldottam.. egyesével..

(#33) canniball válasza zseko (#32) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És próbáltad a képek mappába egy könyvtárba pakolni és azt megosztani? Vagy a 30 fájlt becsomagolni és azt az egy pl. zip-et közzétenni? Egyszerűbb lett volna... :)

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#34) zseko válasza canniball (#33) üzenetére

zseko
(őstag)

Aham, próbáltam, azután írtam ide. A képekkel nincs is (annyira) gond, inkább a videókkal.
Gondolkoztam én is a becsomagoláson, de egyrészt elfeledkeztem róla hogy a telefon wifit érzékelve automatikusan feltölti, így elmentem aludni és reggelre feltett mindent, másrészt van köztük pár 4-500MB-os és 1.1GB-os homemade videó is (nem 'páros testedzéses' ;] :P hanem szülinapot ünnepeltünk :) ) így nincs kedvem ~3gigát újból feltölteni :) Pláne lassú nettel. Megadtam egyenként a linkeket a videókhoz, ha leszedik úgyis törlöm.

Valami hasonlót reméltem, mint egyszerű megoldást, dehát látvány kell a népnek nem ésszerűség néha.. :)

(#35) canniball válasza zseko (#34) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor majd legközelebb. :)

(#36) andris811

andris811
(tag)

Sziasztok!

Az sem megoldható, hogy pl én beregelek valakinek a linkjén, az kap +250mb és az a valaki szintén beregel az én linkemen, és akkor én is megkapom a +250mb-ot. A gépen meg ugye unlink-eljük a fő account-unkat, és megadjuk az újat, utána vissza a főre... Remélem érthető voltam valamennyire :)

(#37) Mela Kehes

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Quickoffic-ban van némi gondom. Megnyitom dropboxból a fájlt, szerkesztem és nem tudom visszatölteni. "Server hiba"
Elmentem az iPad-re, onnan email-ben gondoltam elküldöm magamnak. "Server hiba"

(#38) 7

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pár napja jelentették be, hogy mostantól mindegyik ingyenes account annyi bónuszt kap, mint eddig az .edu-s fiókok, azaz meghívásonként 500 MB bónuszt, és a meghívókból 16 GB tárhely szedhető össze, szemben az eddigi 250 MB és 8 GB-tal. Ugyanitt közölték, hogy a fizetősöknek is dupláznak, ők már 1 GB-ot kapnak meghívásonként, és 32 GB plusz tárhelyet érhetnek el vele.

A változtatás retroaktív, azaz az eddigi tevékenységre is vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

nagyádám

(#39) Mela Kehes válasza 7 (#38) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Elég meghívni valakit, aki beregisztrál? Kell, hogy utána használja is? Csinálok pár email címet, meghívom őket, regisztrálnak és megvan a sok 500 MB. Működhet?

(#40) 7 válasza Mela Kehes (#39) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Telepíteni is kell a kliensprogramot, és hozzárendelni a fiókhoz. Erre pedig figyeltek a fejlesztők. Persze tudsz trükközni, ha nagyon akarsz, de a fiókodat kockáztatod vele, mert minden további nélkül kivágnak, ha lebuksz ilyennel.

nagyádám

(#41) Mela Kehes válasza 7 (#40) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon nem akarok de ha ismerősöm beregisztrál, telepít, aztán nem tetszik neki és letörli, akkor mi van? Vagy csak akkor gázos, ha több ilyen van?

(#42) 7 válasza Mela Kehes (#41) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Azzal semmi gond nincs, a meghívott emberek azt csinálnak, amit akarnak. Mindketten megkapjátok a bónuszt, mikor a regisztráló felteszi a programot és hozzárendeli a fiókjához, onnantól kezdve meg neked tökmindegy, mi a helyzet.

Tényleg csak annyiról van szó, hogy te magad ne próbálkozz a rendszer átverésével, mert elköszönhetsz az accountodtól, ha észreveszik. :)

nagyádám

(#43) Mela Kehes válasza 7 (#42) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet, hogy nagyon értetlennek tűnök, de kicsit rámijesztettél ezzel az account megszüntetéssel. Milyen átverésre gondolsz?

(#44) 7 válasza Mela Kehes (#43) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Arra, amit korábban írtál:
"Csinálok pár email címet, meghívom őket, regisztrálnak és megvan a sok 500 MB. Működhet?"

:)

nagyádám

(#45) Mela Kehes válasza 7 (#44) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Ja, értem.

(#46) Mela Kehes

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Tettem fel zip fájlokat, amikre egy web oldalról rámutatnék, hogy na annak a tárhelyét gyarapítsa. Hogy lehet megoldani?

(#47) 7 válasza Mela Kehes (#46) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha a saját gépedről próbálod, akkor jobbklikk -- Dropbox -- Get link. Ez a vágólapra másolja az adott file-hoz tartozó linket.

nagyádám

(#48) Mela Kehes válasza 7 (#47) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Webes felületről kellene.

Ha a weben jobb klikket nyomok a fájlra és kiválasztom a 'Previous versions'-t, akkor átdob egy oldalra és ott már van cím amit kimásolhatok. Ha az jó.

[ Szerkesztve ]

(#49) 7 válasza Mela Kehes (#48) üzenetére

7
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem ott is van Get link opció.

nagyádám

(#50) Mela Kehes válasza 7 (#49) üzenetére

Mela Kehes
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam a saját gépen és a weben egyaránt nincs. Jobb klikkre ezek jönnek elő: download, delete, rename, move, copy, Previous versions. Nyilvánossá kellene tennem a mappát, ahol ezek vannak? Olyat, hogy mindenki lássa nem is tudok, csak ha beírkálok email címeket. :F

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Dropbox - online háttértár (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.