2013. június 20., csütörtök

(#2651) Sword válasza h1ght3chzor (#2650) üzenetére

Sword
(senior tag)

Az már csitrillió.
Az is elég lenne, ha úgy működne, ahogy én elképzelem egy ilyen eszköznek a működését. Zyxel NSA-325 a következő áldozat, igény esetén beszámolok a működéséről.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#2652) [Misel] válasza Sword (#2644) üzenetére

[Misel]
(tag)

Ahhoz hogy az ffp-t felmásold, nem kell telnet. törölni sem, látszik a könyvtára sima megosztással.

Misel | Lenovo T410 ¤ RHEL6 | TP-Link WR1043ND ¤ OpenWRT | D-Link DNS320 | WD MyBook Essentials 1TB

(#2653) Coc@s

Coc@s
(újonc)

Néhány napja van egy 320L-es NAS-om.
Az a gondom, hogy a torrenteket mikor már "csak" seedelni akarom, elindulnak, de egy kis idő után leáll a seedelés, (legalábbis a ncore szerint.)
A NAS futónak mutatja őket. Leállítva majd újra elindítva ismét megy egy ideig a seed.
PC-n nincs ilyen gond.
Mielőtt kérditek, csak 6 db futna egyszerre. (jelenleg).

(#2654) bounty123 válasza gari24 (#2648) üzenetére

bounty123
(senior tag)

Én is ennyiért vettem az enyémet kb 1 éve :)

(#2655) ProfBp válasza Sword (#2629) üzenetére

ProfBp
(lelkes újonc)

Úgy emlékszem, hogy igen, de megnézem neked majd újra, mert ezt - mint írtam - hónapokkal ezelőtt csináltam meg egyelten egyszer, és akkor is csak kipróbáltam. Ugyanis miután felraktam az MC-t, onnantól inkább azt használtam.

(#2656) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ftp-n miért nem tudok sehogy belépni? Mi a franc trükkje van?
nem csak a dlinkddns eléréssel, de helyi hálón se akar kapcsolódni, 10.0.1.2. az IP címe
Van valami extra trükk? eddig nem használtam, most szerettem volna

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#2657) biker válasza biker (#2656) üzenetére

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

update: helyileg megy cache ürítés óta, csak a routeren nem jön át a dlinkddns?
vagy a dlinkddns privát nem használható, csak a mydlink app-hoz?

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#2658) coombemoor válasza Coc@s (#2653) üzenetére

coombemoor
(újonc)

nekem is ez van pár napja. de azt hittem ez ncore probléma, mert a letöltést sem számolja rendesen...

(#2659) Sword válasza ProfBp (#2655) üzenetére

Sword
(senior tag)

Hagyd a túróba, holnap jön a Zyxel-em, a dlink meg új tulajra lel (valószínűleg).

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#2660) Sword válasza Sword (#2647) üzenetére

Sword
(senior tag)

Mégsincs igazad :D , 30-ért vettem, csak azóta ment le az ára ugyanott is 24-re...
05.10-n vettem 30556.-ért, ma ugyanott 24...

(#2661) h1ght3chzor válasza coombemoor (#2621) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Nem lehet megnövelni a 10-es torrent limitet valahogy?

Cisco WAP2000 Wireless-G Access Point eladó! Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#2662) ssarosi

ssarosi
(újonc)

Na megb...ta az isten a 320-at.

LANon feltöltés 20-22 MB/sec (ez elfogadható), letöltés 7-8 MB/sec (katasztrófa).

Ötlet valakinek?

Én már kifogytam.

[ Szerkesztve ]

(#2663) coombemoor válasza h1ght3chzor (#2661) üzenetére

coombemoor
(újonc)

de igen, akkor ha felteszed rá a Transmissiont, de valahogy ez nekem nem ment a telepítés után sem.

(#2664) bounty123 válasza ssarosi (#2662) üzenetére

bounty123
(senior tag)

Volt róla szó számtalanszor, több oka is lehet. Pl. ha torrenttel jött le a fájl, lehet töredezett, transmissionben preallocation átállításával ez javítható. Ezen kívül ha bármi zabálja a procit, nagyon belassul a letöltés. Ezen segít, ha a nem használt gyári cuccokat kikapcsoljuk + hosszabb másolásnál lelőni a torrentet, dlna-t. Én pl. tegnap elkezdtem egy másolást miközben ment a transmission párszáz kbps-el, 6-7 mega/sec volt a copy. Amint lelőttem a transmissiont, felment 30 mega körülre.

(#2665) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Az a gondom hogy eddig nem volt probléma a transmissionnal, de pár napja állandóan azt dobja minden seed-nél, hogy "Tracker returned an error: Tracker gave HTTP response code 0 (no response)"

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2666) Coc@s válasza Ijk (#2665) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Ez Ncore-on van?
Nekem ott vannak gondjaim, igaz, a 320L gyári torrentjét használom.
Nem látszik, hogy megy a seed, stb...
Írtam nekik, ezt válaszolták:
Szia!

Az internet szolgáltatásban van/volt globális hiba a hétvégén, ez kihat ránk is. Egyelőre kivárunk.

Próbálj meg egy router/modem/gép restartot, és kényszerített indítást.
https://ncore.cc/forum.php?action=comments&thread_id=581&oldal=0#1841709

Érdemes a linken is olvasgatni.

(#2667) Ijk válasza Coc@s (#2666) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Köszi, akkor megnyugodtam, valószínűleg nem itt van a hiba.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#2668) h1ght3chzor válasza coombemoor (#2663) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Esetleg tudsz vmi telepítőt adni, illetve a mostani rendszer eltűnik akkor, tehát a webes felületem se lesz, vagy hogy képzeljem el?

Cisco WAP2000 Wireless-G Access Point eladó! Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.

(#2669) Coc@s

Coc@s
(újonc)

Mint már írtam, egy új 320L-em van.
Beállítottam az FTP szervert, usereket R/W, FTP joggal.
Total Commanderből be tudok lépni az FTP szerverre, de nem tudok könyvtárat létrehozni.
Minden a gyári a szerveren.
Van ötletetek?

(#2670) Coc@s válasza Coc@s (#2669) üzenetére

Coc@s
(újonc)

És még egy kérdés.
El akarom indítani a média szervert.
A "média adatbázis építése" ( :-) ) közben már eléggé régen 86 százaléknál áll.
Lehet ennek szerintetek valami rendellenesség az oka?

(#2671) ProfBp válasza Sword (#2659) üzenetére

ProfBp
(lelkes újonc)

Azér' megnéztem, és rosszul emlékeztem, valóban nem lehet a webes felületen az USB-ről a HD-kra másolni közvetlenül. Valszleg csak azért emlékeztem erre, mert fileshare-ként viszont magától megosztja rögtön. (Amit egyébként hülyeségnek tartok. :)

(#2672) [Misel] válasza Coc@s (#2669) üzenetére

[Misel]
(tag)

owner, jogosultságok a könyvtáron stimmelnek? (az egy dolog, hogy FTP-n engedélyezve van az írás, de a filerendszerben is kell hozzá jog az ftp-t használó usernek

Misel | Lenovo T410 ¤ RHEL6 | TP-Link WR1043ND ¤ OpenWRT | D-Link DNS320 | WD MyBook Essentials 1TB

(#2673) coombemoor válasza h1ght3chzor (#2668) üzenetére

coombemoor
(újonc)

persze, az alap OS nem veszik el, ez egy kiegészítés (a Linuxosok ezt jobban tudják) és csak a HDD-n van minden futtatható file-k formájába, tehát egy HDD format vagy csere mindent az eredeti állapotba tesz vissza.

Itt mindent megtalálsz, én is ez alapján mentem végig gond nélkül:
http://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/

(#2674) Coc@s válasza [Misel] (#2672) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Elvileg végigcsináltam mindent, de - mivel ezt a NAS-t most kezdtem használni - lehet, hogy valahol valami kimaradt.
Abban tudsz segíteni, hogy konkrétan hol, melyik beállításokra gondolsz?

(#2675) bounty123 válasza coombemoor (#2673) üzenetére

bounty123
(senior tag)

Igen, az ffp nem helyette fut, hanem mellette. Nem cserél le semmit, hanem egyszerűen elindul egy script, ami betölt plusz programokat a már futó gyári rendszeren felül.

(#2676) Coc@s válasza Coc@s (#2674) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Az esetleg elképzelhető, hogy mivel a multimédia szerver "felépítése" most zajlik, ezért nem enged új dolgot létrehozni?

(#2677) gari24

gari24
(tag)

DNS-320at szeretnék beállítani a telepítő lemez segítségével.
Amikor jön az a rész h Email beállítások konfigurálása ott bármit próbálok mindig hibás beállítást jelez ki és nem enged tovább.
Hogy kéne csinálnom ??? Gmailre szeretném beállítani

(#2678) h1ght3chzor válasza gari24 (#2677) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Gmailre nem lehet, illetve max a címzettet tudod beállítani gmailra. De egyébként nem muszáj beállítani a gmailt...

(#2679) gari24 válasza h1ght3chzor (#2678) üzenetére

gari24
(tag)

Akkor azt mondd meg h hogyan állítsam be h itt tovább engedjen.

(#2680) Coc@s válasza gari24 (#2679) üzenetére

Coc@s
(újonc)

"Átugor" ? :-)

(#2681) h1ght3chzor válasza Coc@s (#2680) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

:R

(#2682) [Misel] válasza Coc@s (#2674) üzenetére

[Misel]
(tag)

ssh-n, rootként:

chmod -R +w+r <ide írd be a könyvtárat, ahol az ftp rootja van>

pl.

chmod -R +w+r /mnt/HD_a2

De vigyázz, ezzel az összes file ami az adott path alatt van bárki által írható/olvasható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#2683) solykor

solykor
(újonc)

Udv Forumarsak,

a minap probaltam beapplitani az D-Link DNS-320 amon az upnp t, elvileg sikerult is csak a LG smart tv m nem lat semmit fele filmet a konyvtarszerkezetben...tobbszori ujraepites utan sem.....

Otlet? :(

Illetve probaltam feltelepiteni a Twonky media servert.....de amikor probalom wget-elni az alabbi linket nem mukodik....norespons, a forum nem mukodik.

Valaki el tudna nekem kuldeni a fajlt?privi please.

http://www.twonkyforum.com/downloads/7.2.1/twonky-kurobox-pro-7.2.1.zip

Ezer Koszonettel,
Kornel

(#2684) Digger

Digger
(tag)

Sziasztok!
Nyaralás alatt le szeretném állítani a nas-t. Ti, hogy csináljátok? Gondolom a webes konfig oldalon van ilyen opció. (Már nagyon régen jártam arrafelé!)
A pw. gomb hosszas nyomva tartása lecsatolja diszkeket mielőtt lelövi a rendszert?
(Nincs rajta mod, gyári állapotú.) A múltkor egy áramszünet után nagyon nehezen indult el ismét!

A ventilátorom már elég hangos. Vettem hozzá 40*40*10-es méretű háromvezetékest.
Nagy meló a csere? Remélem a csatlakozó passzol hozzá!

(#2685) Edge.mailer válasza Ijk (#2665) üzenetére

Edge.mailer
(újonc)

Nekem is ugyanezt csinalja jelenleg is, de igazabol mar tobb hete. Transmission-t hasznalok OS X-en eddig problemamentesen. Csak az nCore torrentekkel van ez a jelenseg. Ja es TimeCapsule a router, amit nem allitottam azelott, hogy kezdodott a hibajelenseg...

(#2686) h1ght3chzor válasza Digger (#2684) üzenetére

h1ght3chzor
(senior tag)

Hosszan megnyomod, akkor szépen kikapcsol természetesen. Utána meg húzd ki sztem a konnektorból, főleg ha be van állítva mondjuk, hogy automatikusan induljon el.

Ventiket nem nehéz beszerelni, főleg ha a helyre befér, csak a megfelelő kábeleket kell összeilleszteni.

(#2687) Coc@s válasza [Misel] (#2682) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Köszönöm!
Mielőtt nekifogtam volna, "megjavult", működik a normál felületen beállítva.
Lehet hogy az volt a gond, hogy futott a médiaszerver "indexálása"?

(#2688) Coc@s válasza Edge.mailer (#2685) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Én a gyári torrentet használom, és csak Ncore-t futtatok.
Azóta is egy kínlódás az egész. A letöltés hibátlan, de a seedelés enyhén szólva is katasztrofális.
Az előbb megint írtam nekik, várom, hogy mit válaszolnak.

(#2689) Coc@s válasza Coc@s (#2688) üzenetére

Coc@s
(újonc)

Hát továbbra is "globális" hibára hivatkoznak.
Static route lehetne megoldás, de sajna az én routeremen ezt nem tudom beállítani (nem lehet).

(#2690) [Misel] válasza Coc@s (#2687) üzenetére

[Misel]
(tag)

az meglehet, az ilyen processek fura dolgokat tudnak művelni

(#2691) Traky

Traky
(kvázi-tag)

Sziasztok! Már több éve használom ezt a NAS-t, de csak most venném igénybe igazán torrentezésre. A gyári kliens enyhén szólva faék, nagyon minimális dologra képes és a 10-es limit is gáz.
Tudna valaki infót (esetleg link-et) adni, hogy mi a jelenlegi legjobb, feltelepíthető torrent kliens? Esetleg további hasznos alkalmazások torrenthez? Előre is köszönöm. Üdv! Traky

(#2692) [Misel] válasza Traky (#2691) üzenetére

[Misel]
(tag)

[link]

onnantól, hogy 'Installing FunPlug 0.7'

(#2693) Traky válasza [Misel] (#2692) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Köszönöm szépen. Szép szájbarágós, tuti sikerülni fog :) Ha lemennek a jelenlegi visszatöltések, ki is próbálom.

(#2694) Traky válasza Traky (#2693) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Hát, mégsem lett egyszerű:

Sajnos az általad link-elt leírásban lévő csomag nem települ:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i curl-7.21.4-arm-1.txz
gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error is not recoverable: exiting now
FATAL: curl-7.21.4-arm-1.txz: Failed to unpack package

Ez ment fel:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i curl-7.18.1.tgz
Skipping curl-7.18.1.tgz (already installed)
Meg a hozzá tartozó transmission:
root@dlink-5212B1:~# funpkg -i Transmission-2.76-1.tgz
Skipping Transmission-2.76-1.tgz (already installed)

Aztán itt elakad:
root@dlink-5212B1:~# su nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/Downloads -t -u felh -v jelszo -a 127.0.0.1,192.168.*.*"
[19:50:32.275] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:491)
Ugyanezt az üzenetet kapom akkor is, ha rendes felhasználót és jelszót adok meg.

Mit lehet tenni? Hol lehet a hiba?

Köszönöm.

(#2695) [Misel] válasza Traky (#2694) üzenetére

[Misel]
(tag)

ott van, írja mi a baj:

[19:50:32.275] transmission-daemon Error loading config file -- exiting. (daemon.c:491)

Nem találja a config file-t ott, ahol megadtad neki. Próbáld meg a

/ffp/start/transmission start

paranccsal.

configfile-állítgatásról itt olvashatsz: [link]

[ Szerkesztve ]

(#2696) Traky válasza [Misel] (#2695) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Pedig itt (/mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon ) volt egy json file. Azért is nem értettem, hogy miért nem találja.
Köszi az infót. Holnap jön a 2. kör :)

(#2697) [Misel] válasza Traky (#2696) üzenetére

[Misel]
(tag)

settings.json a neve? olvasható nobody user számára?

a formátuma ilyen?

{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
...
}

[ Szerkesztve ]

(#2698) Traky válasza [Misel] (#2697) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Teljesen belezavarodtam...elkezdeném előlről. Az lehet esetleg probléma forrása, hogy korábbi fun plug van fent? Még két évvel ezelőtt telepítettem a twonky media szerver miatt...
Arra van mód, hogy régebbi verzióról frissítsem a fun plug-ot 0.7-esre?

Köszönöm.

(#2699) [Misel] válasza Traky (#2698) üzenetére

[Misel]
(tag)

google a barátod, de [link]

(#2700) Traky válasza [Misel] (#2699) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Köszönöm szépen. Előbb kérdeztem, minthogy utánanézzek :) Közben én is megtaláltam és újrahúztam az egészet (letöröltem a teljes FFP könyvtárat). Miután felment a 0.7-es funplug, már nem volt gond a leírásban javasolt curl-7.21.4-arm-1.txz és a legújabb hozzá tartozó arm-es transmission (Transmission-2.76-arm-1.txz) felrakása. Sikerült beállítani a settings.json-t is.
Reboot után azonban nem sikerült elindítanom a transmission webes felületét (NAS IP cím:9091). Ki is írta a böngésző, hogy a whitelist-ban kellene engedélyezni az IP tartományt.

Ennél a lépésnél a leírásban javasolt tartományokat copy-ztam (su nobody -c "transmission-daemon -f -g /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon -w /mnt/HD_a2/Downloads -t -u <Your-Desire-UserID-Here> -v <Your-Desire-Password-Here> -a 127.0.0.1,192.168.*.*"), viszont mind a PC, mint a NAS egy másik tartományban van. Gyorsan átszerkesztettem a json file white list sorát, kiegészítva az új tartománnyal:
"rpc whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*,10.211.168.*",
Ezután puttyal leállítom és újraindítom a transmissiont (/ffp/start/transmission.sh stop ,/ffp/start/transmission.sh start), viszont ha ezt követően megnyitom a json file-t, akkor az a rész, amit beillesztettem, visszaáll 192.168.*.*-ra : "rpc whitelist": "127.0.0.1,192.168.*.*,192.168.*.*",

Mi lehet a gond, hogy nem reagál a json módosított értékeire?

Még 1 kérdésem lenne: A DNS-320-ason melyik a legutolsó twonky media server, ami tapasztalatok alapján gond nélkül (vagy legkevesebb gonddal) fut?

Köszönöm.

(#2701) bozsozso

bozsozso
(senior tag)

Sziasztok,

A fun_plug hogyan távolítható el a 320L-es NAS-ról? Egyszerűen letörlöm az ffp könyvtárat és kész?

Előre is köszönöm a segítséget.

(#2702) [Misel] válasza Traky (#2700) üzenetére

[Misel]
(tag)

a transmission leállításkor kiírja a settings.json-ba az aktuális konfigot (és felülírja az általad kiegészítettet).
a helyes sorrend:

transmission stop
config szerkeszt
transmission start

twonkyt nem használok, abban nem tudok segíteni

(#2701) bozsozso

a könyvtárat és a "telepítőjét" (fun_plug nevű file)

[ Szerkesztve ]

(#2703) bozsozso válasza [Misel] (#2702) üzenetére

bozsozso
(senior tag)

a könyvtárat nem engedi törölni.

(#2704) [Misel] válasza bozsozso (#2703) üzenetére

[Misel]
(tag)

ssh-n próbáld, root-tal

(#2705) Traky válasza [Misel] (#2704) üzenetére

Traky
(kvázi-tag)

Köszi Misel a türelmet és a segítséget. Szépen fut minden. Feltettem a twonky szervert is twonky-kurobox-pro-special-7.0.11 (twonky 7.0.11 install ).

A funplug 0.7 telepítése során 1 problémába ütköztem csak a leírást követve ([link]): a store-password.sh letöltése nem működött (wget http://wolf-u.li/u/172/ -O /ffp/sbin/store-passwd.sh). Így ezt a file-t máshonnét letöltöttem, bemásoltam a ffp/sbin mappába és ezt a parancsot kihagyva a következővel folytattam (store-password.sh futtatása).

A transmission telepítése során az egyetlen módosítás az volt, hogy már van újabb transmission, tehát nem a transmission-2.52-arm-1.txz-t töltöttem le,(wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.52-arm-1.txz) hanem az újabb 2.76-os verziót innét: [link], majd bemásoltam az ffp/home/root könyvtárba

Twonky server telepítése során a letöltések nem nagyon működtek, ilyenkor vagy a parancsban megadott linkeket dirkektben követve, vagy máshonnét letöltöttem és a meghatározott könyvtárba másoltam a file-okat.
File-ok kezelésére a legjobb program szerintem a winscp [link], de a saját progija (web file server) is jól használható (root-tal, vagy adminnal), de azért nehézkesebb.

Üdv,
Traky

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.