2013. június 19., szerda

(#551) ginotaki válasza gezu79 (#550) üzenetére

ginotaki
(újonc)

Hmmm, ezek szerint tök mindegy milyen kártyát veszek, csak a 120hz a fontos.
Viszont azt még mindig nem értem, hogy akkor a projektorral és szemüvegével nVidia kártyával és ATI kártyával is tudok játszani 3d-ben? Egyik kártyánál ki tudom használni az nVision technológiát másiknál pedig az AMD HD3D technológiát? Tehát csak annyi különbség lesz, hogy pár játék az egyik technológiát támogatja, pár pedig a másikat? Ez pedig azt jelenti, hogy mindkét kártyával minden 3d-t támogató játékkal tudok majd játszani csak egyik szebb lesz a másiknál, mert különböző technológiára vannak optimalizálva, vagy csak a játékok egy részével tudok 3d-ben játszani az adott videokártyával? Áhh, kicsit zavaros ez nekem :)

Giga lap-Z68, i5-2500k, CORSAIR 8192MB Vengeance 1866MHz, CORSAIR Builder Series CX500 V2, intel 510 120 GB SSD, LG Flatron W2363V... Ha humor van, minden van...!

(#552) gezu79 válasza ginotaki (#551) üzenetére

gezu79
(újonc)

Nvidia vision technikáját nem ismerem.
De a hd3d-hez a iz3d programmal a legtöbb játék kombatibilis (lehet még a nvision is).

http://www.iz3d.com/games

Lehet a nvision-t is támogatja mivel van shutter 3d része.

(#553) zsolt999

zsolt999
(lelkes újonc)

Itt most a filmekről beszélünk.Lehet venni nyugodtan Nvidia kártyát, de a saját szemüvege nélkül az életben nem néztek vele 3d filmet. Ugyanis a driverét úgy írták meg, hogy a lejátszó programokban csak akkor tudod beállítani a 3d-t ha telepítve van a saját szemüvege, ha nincs, a program nem rakja össze a képet a projektornak. Okoskodni lehet, és vissza olvasni is.

(#554) JEEMBO

JEEMBO
(fanatikus tag)

Szerintem az a bajom a 2700 Lumenes vetítő DLP flash-es 3D-jével, hogy túl nagy a flash fényereje, így szűrkévé (élvezhetetlenné) szétvágja a sötétebb jeleneteket.

Ha a szemüveg nem tudja úgy időzíteni magát, hogy kivegye a flash-t, akkor szerintetek egy ND4-es vagy ND8-as szűrővel "be lehet szintezni" fekete közelivé a szürkét (ami amúgy fekete) és elég marad még a flash fényereje is a szemüveg vezérléséhez?
Vajon ND4 vagy ND8 kellhet?

"Jó pap is holtig butul"

(#555) gezu79 válasza zsolt999 (#553) üzenetére

gezu79
(újonc)

Zsolt ne írj már ilyet. Amit te írsz az csak az nvisionre igaz, az megy csak a saját szemüvegével. dlp 3d ready projektoron egy nviidia kártya is simán softwarepageflippingben ki tudja küldeni a jelet a vetítőnek. Csak ilyenkor a cpu végzi a munkáta gpu helyett.

(#556) gaborh

gaborh
(fanatikus tag)

Tudna nekem írni privátban valaki egy key-t stereoscopic playerhez?

Gábor

(#557) gaborh

gaborh
(fanatikus tag)

Sziasztok.
A kérdésem a következő lenne. A stereoscopic playert tudom helyettesíteni más lejátszóval? pl: powerdvd 12, totalmedia?

Gábor

(#558) liquidmoon

liquidmoon
(fanatikus tag)

Ez jó lehet az acer h5360bd projektoromhoz?

(#559) kisgyerek85 válasza liquidmoon (#558) üzenetére

kisgyerek85
(senior tag)

Dlp link-es, úgyhogy jó :K

(#560) domi007 válasza gezu79 (#555) üzenetére

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Összefoglalva még mindig sokkal jobban megéri az AMD-ATI vonalról kártyát választani. Minek a CPUt terhelni, ha AMDben megold mindent a VGA, ráadásul a kérdezőnek tökéletesen mindegy.

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#561) zsolt999

zsolt999
(lelkes újonc)

Én a stereoscopic playerrel nem tudtam élvezhető képet csinálni (remegett rángatózott nem ment teljes vászonra, csak egy kocka a közepén), akinek ez jó az nézze. A totalmedia viszont tökéletes képet biztosít, igaz ati kártyával, és nem cpu-val.

(#562) ginotaki

ginotaki
(újonc)

No egyelőre nem vettem még videokártyát mert megjött a jóidő és nem akarok a szobában gubbasztani a játékok előtt..:)
A film nézés tökéletesen megy, pedig ugye én az i5 prociban lévő GPU-t használom, de zseniális. Először a stereoscopic playerrel próbálkoztam az annyira nem jött be, mert bármit állítgattam nem akart jó lenni a kép. Pedig minden beállítást eszközöltem, ahogy kell.
Eztán letöltöttem a power dvd progit, ami nagyon menő..:) Kirakom a képet a projektorra 120 hz-en, bekapcsolom a 3d-t a projektor menüjében, majd a power dvd-ben van egy 3d gomb, erre rányomok és kész is, tökéletesen működik! Nem gondoltam volna, hogy ennyire szuper kis 3d-s házimozi-t lehet összehozni egy ilyen projektorral, de én teljes mértékben meg vagyok vele elégedve! :)

Giga lap-Z68, i5-2500k, CORSAIR 8192MB Vengeance 1866MHz, CORSAIR Builder Series CX500 V2, intel 510 120 GB SSD, LG Flatron W2363V... Ha humor van, minden van...!

(#563) gaborh

gaborh
(fanatikus tag)

Van valakinek valami ötlete hogy miért ugrál a kép oldalra mikor 3d-ben nézem? stereoscopic playert használok egy gigabyte 6770-es kártyával. segítséget előre is köszönöm.

Gábor

(#564) gaborh válasza gaborh (#563) üzenetére

gaborh
(fanatikus tag)

:F

Gábor

(#565) ginotaki

ginotaki
(újonc)

Sziasztok,

van valakinek tapasztalata nem gyári DLP szemüvegekkel?
Kicsit sokallom a 25ezret még egy ACER szemüvegért.
Ezt néztem ki ebay-en: NX30 szemüveg

Tudnátok mondani pár szót mennyire kell vigyázni ezekkel a szemcsikkel? Harmadannyiba kerül, mint a gyári, ami azért nagyon nem mindegy.
Köszi előre is!!!

[ Szerkesztve ]

(#566) zsolt999 válasza ginotaki (#565) üzenetére

zsolt999
(lelkes újonc)

Szia!
Nekem van kínai, teljesen jól szuperál, de most vettem hozzá 2db optomát, de az csak holnap jön meg, akkor össze tudom hasonlítani a kínaival.

(#567) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Engem meg az érdekelne, hol lehet újratölthető elemet venni :B

Optoma ZD201 szemüvegeim vannak, CR2032-es elemet esznek, de már kezdem unni a vásárlásukat, 500 Ft 10 óra 3D-ért?...

(#568) ginotaki válasza zsolt999 (#566) üzenetére

ginotaki
(újonc)

Na az cool, akkor még nem rendelem meg. Ha letesztelted, akkor légyszíves írj már pár mondatot az összehasonlításukról. Ahogy néztem az optoma szemcsik sem olcsók, és nem akarom elhinni, hogy a gyári ACER is 3x jobb a noname-től, szal nagyon kíváncsi leszek a véleményedre ;) Köszi előre is!

(#569) ginotaki válasza Chiller (#567) üzenetére

ginotaki
(újonc)

újra tölthető elemet lehet találni csak azt nem tudom mi módon töltöd fel, mert sztem csak kókányolva tudod megoldani :(

Itt van például egy újratölthető
Erre is azt írja, hogy újratölthető

Az 500 Ft egyébként nagyon sok, már a fenti is 2db 350 Ft vagy itt például a DURACELL 250 Ft/db

(#570) pivoo

pivoo
(újonc)

Ilyen Z-Screen szerű cuccot nem lehet valahol venni? Olyat mint ami a RealDnek van ( http://www.vrlogic.com/html/projection_z-screen.html ) csak ugye ők nem hozzák forgalomba.. Nincs valami kínai koppintott cucc ? :D

(#571) pivoo válasza pivoo (#570) üzenetére

pivoo
(újonc)

hmm TRU3Dnek is van 1500 dolcsiért... vki tud olcsóbbat?

(#572) JEEMBO válasza Chiller (#567) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

100Ft/db is szinte sok érte:
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=Cr2032

"Jó pap is holtig butul"

(#573) ginotaki válasza JEEMBO (#572) üzenetére

ginotaki
(újonc)

Ami sok, az sok..:D

(#574) zsolt999

zsolt999
(lelkes újonc)

Megjöttek az optoma szemüvegek, és megtörtént az összehasonlítás a kínaival. Első nekifutásra, azon kívül, hogy az optomával egy árnyalattal világosabb a kép, semmi más különbség nincs. Ha a hosszabb teszt esetleg kihoz még valamit, akkor jelentkezek. :)

[ Szerkesztve ]

(#575) Gigi01 válasza pivoo (#570) üzenetére

Gigi01
(tag)

Ez engem is érdekelne! :DD

BFBC2/BF3/TDU2 :balazsgigi

(#576) gaborh válasza gaborh (#563) üzenetére

gaborh
(fanatikus tag)

Elözö kérdésemre tudna nekem valaki választ adni? :F :R

Gábor

(#577) gezu79 válasza gaborh (#576) üzenetére

gezu79
(újonc)

Hello!

A lényeg hogy a stereoscopic player amd stereo driverben legyen.
S hogy az ffdshow codec legyen mindenhol hozzárendelve a beállításokban.
De mondtam neked korábban, hogy hívj fel és 5 perc alatt beállítjuk.
Üdv.Géza

(#578) gaborh válasza gezu79 (#577) üzenetére

gaborh
(fanatikus tag)

Köszönöm probléma megoldva. :R

Gábor

(#579) ginotaki válasza zsolt999 (#574) üzenetére

ginotaki
(újonc)

Köszi, már meg is rendeltem ebay-ről egy kínai szemüveget..;)

(#580) JEEMBO válasza ginotaki (#579) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

Annyi szemüveg van már, hogy nem könnyű dönteni... Jó lenne egy 3D szalon, ahol tesztelhető és kínai áron + hazai garival be is szerezhető lenne a portéka....

"Jó pap is holtig butul"

(#581) zsolt999 válasza JEEMBO (#580) üzenetére

zsolt999
(lelkes újonc)

Ezt hívják úgy, hogy álmodozás :DD :DD

(#582) JEEMBO válasza JEEMBO (#580) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

Gondoltam egy megfelelő tőkével bíró fórumlakó üzletet látva a dologban, lecsap rá, mint... :))

"Jó pap is holtig butul"

(#583) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszokat, valahonnan rendelek akkor ilyen újratölthető(ke)t, töltőt meg eszkábálunk hozzá :))

(#584) CsabaTompa

CsabaTompa
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Vásároltam egy DV6 laptopot azt szeretném rákötni egy kivetítőre.
A laptopra felraktam a cyberlink PowerDVD 12 programot azt tudja a 3d filmek lejátszását. Próbáltam az AVATAR 3d filmet megnézni. A projektora kivetített képen látszódik, hogy megjelenik az összemosódott kép, de a szemüveg felrakásával sötét lesz a kép, és nem jelenik meg a 3d hatás. (LG cinema 3d szemüveg)
Nekem BenQ MS500 projektorom van, elméletileg tudja kezelni a 3d-t.
Mindenhol azt mondják, hogy csak szemüveg kell hozzá, meg egy olyan külső meghajtó ami kezeli a 3d-t. Gondoltam a laptopról adott jel PowerDVD-12-vel jó lesz, de sajna nem.
A haveromnak van egy BenQ W100 projektora, arra is elvittem, összeraktuk (elméletileg az nem kimondottan 3d-re van, bár ugyanúgy az is DLP projector, és tudja a 3d-t:

http://www.justprojectors.com.au/w100.htm
http://benq.hu/press/news.cfm/cat/0/id/1446/year/2006)

kíváncsi voltam mi a különbség a kettő között, egyáltalán van-e, de ugyanazt a képet adta ott is. Semmi különbség a kettő között.
Látszódik ott is a képnél, hogy nem teljesen éles, de a szemüveg felrakásával ugyanolyan sötét lett a kép. Tisztább-szebb képet adott szabad szemmel nézve.
A szemüveget úgy kaptam kölcsön egy másik barátomtól akinél 3d tv van, ott tökéletes élményben volt részem vele. (AVATART nézve)
Azt hittem először, hogy az a szemüveg csak arra a tv-re jó. Vagy nekem is jó lenne?
Valami beállítás kellene a PowerDVD-n? A kivetítőn semmit nem kell állítani, mert elméletileg automata.

[ Szerkesztve ]

(#585) JEEMBO válasza CsabaTompa (#584) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

Cinema 3D hemikukk nem ismert, hogy kezelné a DLP link jelet, így több, mint valószínű egy DLP linkes szemcsi beszerzése sokat segíthetne a 3D élmény elérésén :)

"Jó pap is holtig butul"

(#586) hétalvó válasza JEEMBO (#580) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

ha valakit érdekel nemsokára lesz itthon nekem true depth 3d szemüvegem, dlp linkes, ultra clear és az amazon-on a felhasználók csak dicsérik, természetesen újratölthető.

amazon

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#587) JEEMBO válasza hétalvó (#586) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

Jó drága, ellenben legalább nem olcsó :D
Mennyiért jön db-ja postával, ha nem indiszkrét?
Remélem ár-értékben jobb, mint a távolkeleti rokonaink kütyüjei...:)

[ Szerkesztve ]

"Jó pap is holtig butul"

(#588) CsabaTompa válasza JEEMBO (#585) üzenetére

CsabaTompa
(kvázi-tag)

Akkor elméletileg csak egy dlp szemüveget kell vennem,és a leírt módon tudok 3d-ben nézni filmeket?
A haverom benq w100 projektora is tudni fogja ugyanezt?

(#589) JEEMBO válasza CsabaTompa (#588) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

MS500-hoz elvileg OK a DLP-linkes hemikukk, de a W100-asnál nem látom a 3D támogatást.

"Jó pap is holtig butul"

(#590) CsabaTompa válasza JEEMBO (#589) üzenetére

CsabaTompa
(kvázi-tag)

Itt a leírásban szerepel mindkettőnél:

http://www.justprojectors.com.au/w100.htm

http://benq.hu/press/news.cfm/cat/0/id/1446/year/2006

Ha neki is működne akkor két család beruházna egy pár szemüvegbe. (nem merek csak magamnak venni, mert akkor a család megöl :) )

[ Szerkesztve ]

(#591) JEEMBO válasza CsabaTompa (#590) üzenetére

JEEMBO
(fanatikus tag)

Igen, láttam én is, de szerintem 2006-ban még nem volt DLP-3D a kereskedelemben, s ez csak marketing duma az akkoriban még újszerű "valósághű" (ma már gagyi) kontrasztarány kiemelése miatt.
Amúgy meg kell nézni a menüjében, hogy van-e 3D módba való kapcs-ford... :)

[ Szerkesztve ]

"Jó pap is holtig butul"

(#592) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

egy egyszerű kérdés :) hogy lehet pc-ről lejátszani 3ds filmeket egy dlp-linkes projektornak.

tmt-t használok, ati driver beállítással és megy szépen, de nem mindent játszik le.

Stereoscopic player -t nem tudom életre lehelni, ráadásul csak próbaverzióm van.

valami más megoldás esetleg.

a vga egy 6950, 720p120hz megy, 3d szinkron bekapcsolva.

gyúrunk vazze

(#593) hétalvó válasza hétalvó (#592) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

powerdvd12 a megoldás úgy tűnik

gyúrunk vazze

(#594) zsolt999 válasza hétalvó (#593) üzenetére

zsolt999
(lelkes újonc)

És ott mire állítod a 3d-t, mert nekem nem sikerült működésre bírni ati kártyával.

(#595) zolee252

zolee252
(újonc)

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogy milyen lejátszó programot használjak 3d-re?A stereopic player az jó lenne csak nem úgy hogy 5 perc után kikapcsol.A power dvd 11-el nem tudtam 3d dlp-t!pc-ről megy egy acer h5360 proji és eddig csak a stereopic-al működött a 3d. Vagy csak az a megoldás van hogy meg kell venni a licence-t?

(#596) kisgyerek85 válasza zolee252 (#595) üzenetére

kisgyerek85
(senior tag)

Másik egyszerű dolog, hogy veszel rá egy 3D médialejátszót.

(#597) hétalvó válasza zsolt999 (#594) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

120hz time sequential 3d lcd
(ati vga itt is, projektor 120hz-en)

[ Szerkesztve ]

gyúrunk vazze

(#598) Gigi01 válasza zolee252 (#595) üzenetére

Gigi01
(tag)

Tökéletesen működik! ;]

BFBC2/BF3/TDU2 :balazsgigi

(#599) zolee252 válasza kisgyerek85 (#596) üzenetére

zolee252
(újonc)

Az a baj hogy nem h5360bd van és csak 1.3 hdmi van a projin, azt írták hogy arra nem lehet lejátszót kötni csak pc!

(#600) zolee252 válasza Gigi01 (#598) üzenetére

zolee252
(újonc)

Köszi!!Már töltöm is!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.