Hello,
ugy latom, hogy eleg regen szoltak hozza ehhez a temahoz, de nekem lenne egy kerdesem.
Van egy kis problemam. Egy Clarion AB213RG tip. magnos radio van az automban es vettem egy kazetta adaptert. Szol is rendesen a cucc, a problema az, hogy kb. 2-3 masodpercenkent a magno megforditja a lejatszast, tehat ugy erzekel, mintha vege lenne a kazettanak (ami persze kizart, mivel szalag sincs benne
Amiket megneztem mar:
- az adapterben mind a két kerék forog, es a ketto egy fogaskerekkel van osszekotve az adapteren belul;
- eltakartam a kazetta fej felole reszenel mindent kiveve a fej elotti reszt, gondoltam hatha optikaval figyeli, hogy a szalag az atlatszo reszhez ert-e, de ez sem segitett..
nem tudjatok veletlenul, hogy ez a magno hogyan erzekeli, hogy vege van az egyik oldalnak a normal kazettaknal?
A biztonsag kedveert megprobaltam egy masik magnoban is ezt az adaptert (termeszetesen az a magno is oda-visszajatszos), abban jatszotta siman, nem cserelgette az oldalt 2-3 masodpercenkent.
A Clarion magno jo, mert a hagyomanyos kazettakat jol jatsza le, csak akkor fordit, ha vege a szalagnak vagy ha en nyomom meg a gombot rajta.
Tehat a kerdes: nem tudjatok, hogyan erzekeli a Clarion AB213RG tipusu magno, hogy vege a kazetta egyik oldalanak?
Barmilyen otletet szivesen fogadok, hogy esetleg mas magnokban hogyan oldjak meg ezt.
Udv,
Fixer
Debian