2013. június 19., szerda

(#42751) zH. válasza gzola (#42744) üzenetére

zH.
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

[ Szerkesztve ]

just be

(#42752) gzola válasza zH. (#42751) üzenetére

gzola
(tag)

úgy látszik itt én vagyok az elvont, depis, szokatlan szerkesztésű fotók (ez amúgy dícséret) imádója :D

[ Szerkesztve ]

(#42754) zH. válasza gzola (#42752) üzenetére

zH.
(senior tag)
LOGOUT blog

probaltam a 2 kepbol (szines, fekete feher) osszehozni valamit, de szerintem fekete feheren jobb.
szinesen pedig ilyen, nem tudtam eldonteni melyiket rakjam fel. de mar megint elbizonytalanodtam. :D

just be

(#42755) gzola válasza zH. (#42754) üzenetére

gzola
(tag)

FF, amit először posztoltál az ultrabrutáljó, az FF és színes az is bejön bár lehet egy kis kontrasztot nyomnék rá.

ezt a tájat fotóztam repülőből :D

(#42756) kiskornel válasza m3ss (#42734) üzenetére

kiskornel
(PH! addikt)

Némi kitartás kell, hogy közelkerülj a madarakhoz. A linkelt képen a széncinke, ami először jött, az a felderítő. Elsőnek ő néz körül, és ha átmegy az etető a próbán, akkor hozza a csapatot. Csapatban már jóval bátrabbak, kevesebbet paráznak.
Én nem az obi fókuszhanjától tartanék, mert annál jóval nagyobb szokott lenni a zárhang kattanása. Azt valamiért nem komálják.
Ahogy mondták: ablak mögül lehet kis gyújtótávval fényképezni. Van, akik a sátrat ötvözik az ablakkal.
Szeretnek úgy helyezkedni a madarak, hogy mindig legyen egy ág közted és köztük. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy az etetőhöz közel kihelyezel 1 db magányos ágat, ami mögött nincs másik -> így nincs hová elbújni.
50mm használatára esetedben nem látok esélyt. Azt majd 1-2 év múlva tudod megcsinálni. Most még a 200 is kevés, de lehet ez jobb is.
A magadra terítesz valamit nem müxik, mert ebben a hidegbe rohadtul nem bírod ki mozgás nélkül. Én sátorral próbálkoznék, és fűtéssel. Sátorba, dunsztos üveg, benne gyertya. De legjobb, ha ablak közelébe telepíted az etetőt, csak aztán menjnek is oda a madarak. Akkor már csak a fény kérdése marad. Honnan jön a fény (reggel, dél, max du 2-3-ig lehet őket fotózni, de leginkább délelőtt)
A fő a kitartás. Mindenből tanulni kell. És a bokor előtt hangosan káromkodva elküldeni őket a ....-ba. Hangoztatni, hogy van egy megállapodásotok, te etetsz, ők meg modellt ülnek neked. :))

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#42757) Sucuka válasza gzola (#42752) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem vagy olyan elvont, nekem is tetszik :)

(#42758) Gaben95

Gaben95
(lelkes újonc)

Hali!
Ha madárfotózásról van szó akkor linkelek két saját képet, amiknek normál esetben nem lenne helyük itt a haladó topicban. Én is az ablakos módszert használom. Közvetlen a párkányra kihelyeztem, egy egyszerű műanyag flakonból készített etetőt, aztán csak később jöttem rá hogy ez még akár fotózáshoz is jól jöhet. Általában csak cinkék járnak ide, meg láttam 1-2 verebet is de ezen kívül semmi különleges madár nem járt még itt. A képek második próba után készültek. Érdekes mert ha elhúzom a függönyt és közvetlen az ablak mögött állok mozdulatlanul akkor mintha észre se vennének. Viszont ha egy picit is kinyitom az ablakot úgy hogy ne is lássanak akkor rögtön elrepülnek. Próbáltam már hogy eltakarom magam de azt is észrevették. Úgyhogy komolyabb gép és tele nélkül maradt az ablakon keresztüli fotózás. Meg ami még zavarhatja őket az a felvillanó AF segédfény. Persze ez nem érint minden fajta gépet. Most filózok azon hogy valahova ki kéne rakni nekik egy leszálló ágat, mert azért az mégiscsak természetesebb hatást kelt a képeken is mintha a beton hatású szigetelésen fényképezném őket.

[link]

(#42759) gzola

gzola
(tag)

nem saját, de aki még nem értesült róla, Kálló Peti új sorozata Szarajevóból

(#42760) m3ss válasza kiskornel (#42756) üzenetére

m3ss
(őstag)

jah, azt eszrevettem, hogy egy ido utan (5-10 perc, miutan megalltam) csapatostul jottek. de mar sokszor attol eltuntek, hogy ovatosan felejuk forditottam az obit (2-3m-re voltam) a fokuszhangtol meg szinte mindig. de amugy otromba hangja is van a bridge-nek fokuszalas kozben...ez normalis, hogy ennyire kozel jonnek? 1m-re alltam az etetotol, sarga-fekete kabatban :DD vagy jonnenek meg kozelebb is, ha el lennek bujva pl satorba?
hat igy telen futott sator dolog nem nagyon vonz, igy is szetfagytam, pedig fel orat alltam csak egyhelyben jol beoltozve :)
viszont tavasszal annal inkabb, jo moka ez. lehet vmi teleobit nezek ehhez, de lehet gyujtotavra gyurva es nem fenyerore...55-300 lehet nem lenne rossz.
amugy ez a cinke olyan gyorsan repul, hogy elkepzelesem sincs, hogy te hogyan kapod el repules kozben. veriveriimpressziv. ertem, hogy af-c, meg gondolom eleg gyorsan lo sorozatot a geped, de 200mm-en mennyit van a keresoben repules kozben? egy tized masodpercet? :U
es o milyen madar amugy? ilyen is volt. o meg gondolom varju, na hat ok nem szimpatizaltak velem...
amugy most kilogattam egy szelet szalonnat az ablak melletti faagra, hatha ideszoknak..majd holnap csinalok vmi halos etetot. de az a baj, hogy valszeg akkor itt is a belso agakra fognak szallni, amit mondasz. ugy meg nem elhet ertekelheto kepet loni. lehet a legkondi kulteri egysegere kene eszkabalni vmi madaretetot, es melleszurni egy agat amin megallhatnak. persze aztan ki tudja, hogy odajonnenek-e egyaltalan az agra..foleg hogy ott van 2m-re a fa :DDD arrol nem is beszelve, hogy a cica tuti kilenne a madaraktol szomszedok meg lehet a madaretetotol...lehet szuleimnel epitek vmit..

zH: nekem is nagyon tetszik az elso ff kep. jo kontrasztos kis minimal, nekem ff-ben jobban bejon mint szinesben.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#42761) m3ss válasza Gaben95 (#42758) üzenetére

m3ss
(őstag)

ablakon keresztul nem zavarja oket? ha mozgolodsz az sem?
amugy jah, hekkelj oda vmi agat, aztan meseld el hogyan reagalnak ra ;)

(#42762) End-ru

End-ru
(fanatikus tag)

Na, ha tényleg madárfotózás a téma, akkor bátorkodom én is belinkelni legutóbbi művemet:

A körülményekről annyit, hogy találtam egy fedett fácánetetőt, amire úgy jártak a madarak, főleg cinkék, mintha méhkas lett volna. Ezt próbáltam meg megközelíteni kúszásban, végülis kb. 4 méterre (exif szerint) feküdtem tőlük, úgy hogy abszolút nem zavartatták magukat az eszegetésben, mindenféle álca és les nélkül. Ennél közelebb már nem sikerült jutni.

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#42763) m3ss válasza End-ru (#42762) üzenetére

m3ss
(őstag)

jo ez a kep nagyon, de megvagva ahogy beszeltuk a masik topicban sztem soookkal jobb. de majd itt megmondjak az okosok :) szeretnek ilyet loni :B

Kiskornel: amugy ablakkal szemben megy le a nap, delelott nincs tul sok feny, eltakarja a haz de majd holnap megnezem jobban.

(#42764) Fejo válasza Chapel (#42730) üzenetére

Fejo
(őstag)

"Ezt pl. erdőben még anno K200D-vel egy nagy lepel alól lőttem, még Fejó és Hydra kollégával."

Na mit ástam elő az "archívumból"? :DD

két akkori kép:

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#42765) gzola válasza Fejo (#42764) üzenetére

gzola
(tag)

első kép: mumus az erdőben :D

(#42766) m3ss válasza gzola (#42765) üzenetére

m3ss
(őstag)

en azt hittem egy jedi lovag :DDD

(#42767) Gaben95 válasza m3ss (#42761) üzenetére

Gaben95
(lelkes újonc)

Hát amennyire csak tudok be álok a függöny mögé, bár sokat nem érek vele mert majdnemhogy átlátszó :D Felveszek egy fix pozíciót, fókuszálok és várok. Ha esetleg mégsem ott szállnának le ahova vártam őket akkor nagyon óvatosan elfordítom a gépet vagy várok, mert előbb utóbb úgyis oda jönnek az etetőhöz. Ilyenkor jól jön a sorozatkép de kompakttal esélytelen vagyok, mert örülök ha 2 másodpercenként csinál egy képet még így is. Érdemes megfigyelni őket hogy mikor szoktak jönni. Nekem pl úgy volt hogy reggel 1-1 idetévedt és szinte minden nap percre pontosan délután fél kettőkor indultak be, de akkor volt hogy kettesével jöttek. Most meg hogy leesett a hó vártam hogy gyakrabban fognak jönni, meg talán többen is, de pont hogy most tűntek el amit nem is értek. Szombat óta talán háromnál többet nem is láttam. Arra is gondoltam hogy lehet délelőtt jönnek, amikor nem vagyok itthon, de az se lehet mert alig hiányzik hétvége óta valamennyi kaja az etetőből. Holnap majd szerkesztek ide valami ágat, aztán ha jön majd az enyhébb idő akkor ráveszem magam hogy megpróbáljam kintről is fotózni őket, addig is kényelmesebb bent a radiátor mellett ácsorogni és lesni őket.

(#42768) Sucuka válasza gzola (#42759) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Most néztem meg! Hihetetlen jó sorozat! Köszi a linket Zoli!

(#42769) Larry303 válasza End-ru (#42762) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

ha már madarak, akkor van nekem is egy hattyúm, bár lehet anno linkeltem nem emlékszem...
ők legalább közel engednek magukhoz egy kis kajáért cserébe :)

[ Szerkesztve ]

"I take pictures.................... Photographic pictures"

(#42770) kiskornel válasza m3ss (#42760) üzenetére

kiskornel
(PH! addikt)

es o milyen madar amugy? Tengelic
Repülés közben már csak előre beállított manuál fókusszal lehet őket lőni. Kis területre kell lerakni a kaját, így kénytelenek arra a helyre csoportosulni. Én berepülés közben szoktam sorozatot lőni rá, aztán talán egy-egy olyan lesz, ami szép és jó. Olyan 1-2% használható.

(#42762) End-ru: mikor elolvadt a hó, még 1 hónapig jönnek az etetésre. Keress mohát, rakd körbe az etetőt vele, és akkor ilyen lesz a kép:

Az egyiken látható a trükk. Nekem a cserkelés nagyon ritkán jött be kis énekesmadaraknál. Nagyobbaknált talán bejön.

(#42764) Fejo: :)) Amikor felraktad először... arra is emléxem.

(#42771) fattyu válasza kiskornel (#42770) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Ha már madarászás :D Én is könnyített célponttal jutottam ennyire. Nyilván Kiskornél képeihez seholse. Továbbra is le a kalappal...

Futok. ámokot.

(#42772) Chapel válasza gzola (#42765) üzenetére

Chapel
(őstag)

Az ott kérlek egy Chapel jedi lovag, amint K200D+55-300mm erejével, szugerálok egy Fakopáncs családot :D

Jobban áll a lepel ;]

kiskornel: ...lassan 3 éve :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#42773) zolka78

zolka78
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha már madarak, akkor nekem is van egy. Bár nem tudom, hogy ez milyen madár.

[link]

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#42774) Novics válasza zolka78 (#42773) üzenetére

Novics
(tag)

Szerintem egy szürke gém. :)
Nekem is van madaram (Bár igazából nem itt lenne a helye, hanem a kezdők között.)

Tudom, középen van, és az annyira nem szerencsés. :N

[ Szerkesztve ]

A fontolva haladó.

(#42775) gab.m

gab.m
(senior tag)

Most a változatosság kedvéért egy portréval jelentkezem:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#42776) gab.m

gab.m
(senior tag)

A madár fotóitok nagyon ott vannak! :C
Én is kacérkodom a madárfotózással, de nem tudom, hogy a 200mm (effektív 300mm) mennyire elég. Gondolkodom egy 500mm-es Danubia obin, de nem tudom az mennyire használható..

(#42777) Zozzant válasza zolka78 (#42773) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, szürke gém!

(#42778) nesa válasza gab.m (#42775) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Valami gazvan a szemeivel, nagyon termeszetellenes.

(#42779) fi:zi'k válasza nesa (#42778) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csatlakozom.
Olyan mintha a fényforrástól túl sok fényt kapna. A pupillája is összeszűkült.

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#42780) zolka78 válasza Zozzant (#42777) üzenetére

zolka78
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért kár? :F

(#42776) gab.m Az enyém is 200mm-n készült, ráadásul egy kis pöcsköszörű Tami 55-200 volt a tettes. Bár nem közelíti meg az igazi madárfotót.

[ Szerkesztve ]

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#42781) fi:zi'k válasza zolka78 (#42780) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom az, hogy nem ismerted. :B

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#42782) fattyu válasza nesa (#42778) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Konkrétan hullás...

Futok. ámokot.

(#42783) nesa válasza fattyu (#42782) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Igen csak ezt nemakartam odairni,de a vak macsaknak is ilyen a szeme, lehet vak ezert nem feszegettem.

(#42784) fattyu válasza nesa (#42783) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Jogos ezesteben érzéketlenségemért elnézést. :R

Futok. ámokot.

(#42785) gab.m válasza nesa (#42783) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Vak? LOL Ennél jobb beszólást nem tudtál kitalálni? :F Egyébként sejtettem valamiért, hogy te leszel az első aki beleköt.
Egyébként se nem vak, se nem photoshoppolt a szeme, hanem mindig ilyen gyönyörű, de nem fogok magyarázkodni, megmutathatnám az eredeti raw képet, de semmi értelme, maradjon neked/nektek csak vak macska szem :)

(#42786) hemaka válasza gab.m (#42785) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Lehet gyönyörű, de erről a képről mi nem látjuk. Másik szögből nincs róla fotó?
Mert a pupilla fekete, nem ilyen kékes-fehéres színű, mintha valami rávetült volna. Nem használ kontaktlencsét?

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#42787) cOxeR válasza gab.m (#42785) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Segítő szándék volt... és nem beszólás, megnyugtatlak... nem az ajnározástól fogsz fejlődni...
Szerintem is gondok vannak ezzel a képpel... és ez nem a beállításra és a pozícióra, és az arckifejezésre vonatkozik, hanem a bőrtónusra és a szemek természetellenességére. Nekem még az élességgel is van gondom... :)
Jó lenne, ha lenne még másik képed, amelyiken nem ennyire sejtelmes... vagy valamit tudnál mondani, milyen környezeti fények voltak még... ami "magyarázná" a dolgot.
Valamint ha jobban megnézed a bőr is egy kicsit kékes, a háttér meg "normál" wb-s.

(#42786) hemaka
Ez valami kékes fényű fényforrás... ami pont a szemén tükröződik... tv, notebook, vagy bármi szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#42788) SkyLaci válasza gab.m (#42785) üzenetére

SkyLaci
(őstag)

nem kell megsértődni, tényleg valami miatt természetellenes a fényképen a szeme.

valami tükröződés van ott

ez nem hdr?

[ Szerkesztve ]

(#42789) gab.m

gab.m
(senior tag)

Ablaknál készült a kép, lehet az tükröződik a szemére. Az élességgel nincs gond, csak egy kis negatív clarityt használtam. Szóval a kinti kicsit kékes fény van az arcán, bent meg sárga fényű izzók voltak. A Petőfi Irodalmi Múzeumban készült egyébként a kép.
Feltöltöttem még egyet, itt már remélem jobban látszódik a szeme, és természetesebbnek.
[link]

(#42790) gab.m válasza SkyLaci (#42788) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Igen, mint írtam a tükröződés az biztos. Nem HDR. Nem is csináltam még HDR portrét. Hogy néz ki egy olyan? Nekem ez már túl extrémnek hangzik :D

(#42791) *Ropi* válasza gab.m (#42789) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Azt a negatív clarity-t nem kellett volna rátolnod, mert nagyon kontrasztszegény lett a szeme, tényleg mintha halott lenne. :U Ez az újabb verzió már sokkal jobb, de megkockáztatom, hogy még + élesítés jót tenne neki. Én pölö. utómunkánál majdnem mindig kimaszkolom a szemet és ráélesítek, mert egy képen mindig a modell szemét keresi a néző: egy szem mindig nagyon beszédes tud lenni. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#42792) gab.m válasza *Ropi* (#42791) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Ezen a másodikon is?

(#42793) Sucuka válasza gab.m (#42792) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne ess kétségbe, de nekem meg túl erős a bokeh a háttérben, nagyon elhúzza a szemem.
A másodikon oké a szeme, de a beállítás nem az igazi.

(#42794) Peethy válasza gab.m (#42789) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

A két szeme egyáltalán nem ugyanolyan színű, olyan mintha az egyikre raktál volna még egy szaturáltabb layert, amit még át is színeztél volna. Az előzőn meg nagyon eltúloztad a PS-t, egyiken sem természetes.

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#42795) kiskornel válasza gab.m (#42789) üzenetére

kiskornel
(PH! addikt)

Véleményem szerint a gond az eltérő színhőmérsékletű fényforrásokkal van. A kívülről jövő fény hidegebb, erőtlenebb, míg a belülről jövő melegebb színhőmérsékletű (jelen WB beállítás mellett).
A szemek fehér részei eltérők.

Szerintem több, mint 20k hiányzik ahhoz, hogy a tükrössel meg legyen a 30k lőtt expód. Először tökéletesen fényképezni, s csak aztán művészkedni. 30k lövés már elég, hogy találkozz sok-sok szituval, és tudd, mikor nem érdemes még felemelned se a gépet. Meg azt, hova állítsd a modelled.
Mikor megnyitottam az első képedet, az jutott eszembe: huhh... ez homályos.

Negatív Clarity jól mutat egy esküvői fotón, ahol éteri hatást ad a menyasszonynak, de ahhoz tökéletes fények kellenek, nem kevert színhőmérsékletek. Na meg ha egyszínű háttered van, és konrasztos témád, akkor baromi nagy aura keletkezik, amit én maszkolással szoktam helyretenni...

A másik amit észrevettem, ha kiteszem teljes képernyőre, akkor egész jó a kompozíciója, viszont ha ekkorába nézem, amekkorába felraktad, valahogy az se kakukkfű.

[ Szerkesztve ]

(#42796) End-ru

End-ru
(fanatikus tag)

Reménykedtem, hogy olyan szép idő lesz, mint tegnap, ezért kivettem egy nap szabit. Hát sajnos nem lett napsütés, de néhány érdekes dologgal azért találkoztam.

Bocs, ha egy kicsit sok lett így egyszerre.

[ Szerkesztve ]

(#42797) m3ss válasza End-ru (#42796) üzenetére

m3ss
(őstag)

grat. nagyon tetszenek, foleg az elso harom.

(#42798) Gaben95 válasza End-ru (#42796) üzenetére

Gaben95
(lelkes újonc)

Nekem tetszenek, jó képek. Használsz telekonvertert ? Csak mert simán szerintem 200 mm-en nem töltenék ki ennyire a képet, hacsaknem sikerült hozzájuk elég közel menni.

(#42799) End-ru válasza Gaben95 (#42798) üzenetére

End-ru
(fanatikus tag)

Sajna nincs telekonverterem, mindegyik képen van több-kevesebb cropp. A madarasak 4-5 méterről készültek.
Ja, és köszönet Kiskornélnak a gyertyás ötletért, életmentőnek bizonyult a mai nap :))

[ Szerkesztve ]

(#42800) Gaben95

Gaben95
(lelkes újonc)

Találtam egy jó kis oldalt ahova magyar madárfotósok raknak fel képeket. Bár lehet hogy jó páran már láttátok.

[link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.