2013. május 19., vasárnap

(#42501) Sucuka válasza gzola (#42500) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

:) Köszi Zoli!
Nos a társulat kérésére nem plublikálok sorozatot, arra ott a linkelt oldal, ott megtekinthetőek azok a képek, amiket ők kiválasztottak megjelenésre. Nem ezek a legjobbak, csak nem akarják "lelőni" a poént.

(#42502) Joeey

Joeey
(lelkes újonc)

sziasztok!

pár bulldogos kép:
[link]

[link]

[link]

3 hónapos:)

[ Szerkesztve ]

(#42503) Larry303 válasza Joeey (#42502) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

3. tetszik, de levágnám azt a vmit oldalról

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#42504) Karima

Karima
(őstag)

Nem tudtok véletlenül olyan PS actiont, ami két-három álló képet úgy varázsol egy képpé, hogy egymás mellé teszi (körülöttük egy vékony fehér kerettel). Tehát a keretet megcsinálja egy layernek (kivágva a képek helyét), és ez alá a leyer alá már csak be kell húzni a képeket, meg leméretezni, hogy ne lógjon ki. Egy-két képnél én is meg tudom csinálni, de sok képnél ez elég macerás

(#42505) Karima válasza Karima (#42504) üzenetére

Karima
(őstag)

Bár így leírva és átolvasva rájöttem, hogy ezt elég egyszer megcsinálni, nem kell ehhez action:) Bocs:)

(#42506) cOxeR válasza Karima (#42505) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Nekem is bevillant a legegyszerűbb megoldás, nem kell ehhez eksön. :)

(#42507) Karima válasza cOxeR (#42506) üzenetére

Karima
(őstag)

És szerinted mi a legegyszerűbb megoldás? Kíváncsi lennék rá.

(#42508) cOxeR válasza Karima (#42507) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Átmegyek offba, habár nem hiszem, hogy bárkit is zavarna.
Ezer féle varia lehet... Lr-ből megnyitod Layerekre a képeket, nyitsz alá egy megfelelő méretű képet, egymás mellé lököd őket, a képek közé teszel egy megfelelő méretű téglalapot, vágsz és adsz nekik körbe keretet. Igazából attól függ hány képed van és mi a pontos cél. :)
Vagy ha pl panorámaképekről van szó, akkor simán merge to panorama... és a fenti menet.
Te mit találtál ki rá? :)

(#42509) Karima válasza cOxeR (#42508) üzenetére

Karima
(őstag)

Én - tegyük fel két kép esetén - psben csinálnék alapnak egy transparent layert, rátennék egy új, azonos méretű layert, ami egy fehér téglalap lenne, és ebből a fehér téglalapból kivágnék két azonos méretű téglalapot (úgy, hogy a fehér layerben - amiből a kivágást csináltam - ugyanolyan vastagságúak maradjanak a megmaradt részek, mert ez lesz a keret). És ez alá a megnyírbált fehér layer alá lehetne behúzni a két képet (majd ezeket méretezni).

(Hogy nagyon pontos legyen a vágás - két kép esetén, a felső layer mindegyik oldalán és középen segédvonalakkal bejelölnék egy bizonyos pixelvastagságú sávot, és ennek mentén vágnám ki.)

[ Szerkesztve ]

(#42510) cOxeR válasza Karima (#42509) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ez annyiból egyszerűbb, hogy ha sok ilyet kell csinálnod, elmented psd-ben az "alapot" a méretre elkészített keretet, és csak a képeket kell place-el bepakolnod, és a helyükre igazítanod, és bőszen mentegetni a jpeg-eket...

(#42511) Karima válasza cOxeR (#42510) üzenetére

Karima
(őstag)

Igen, ezert is gondolkoztam vmi egyszeru megoldason. Nem szeretek feleslegesen dolgozni:)

(#42512) cOxeR válasza Karima (#42511) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Szerintem az senki sem. :))

(#42513) kiskornel

kiskornel
(őstag)

#42502) Joeey: :) Szerintem az 1 és a 3. aranyos. Gondolom ez volt a cél. A 2. -nál szerintem túl hangsúlyos a háttérben a test.
Pont attól cuki bármelyik faj fiatal példánya, hogy nagyok a szemek, és nagy fej, kis test. Itt egy nagylátós, közelebbről készült kép jobban érvényesülne.

(#42498) Sucuka: Maga a pillanat jó. A látvány is ilyen a színházban, mégis így kiragadva, nem a környezetében ábrázolva, ez a kép így olyan furcsa a fények miatt. Talán ha kicsit nagyobb kontraszt, vagy élénkebb színek vannak. Így olyan, mintha kicsit kimosták volna. Persze ilyen az eredeti fény, de ott a periférikus látás mindenütt sötétet lát, WEB-en meg koránt sem ez a helyzet.

(#42486) cOxeR: a legjobb szó rá az érdekes. A régi dagerotípiák képére emlékeztet, de ott nem lehet elérni ekkora kiégést, és a kép is túl tiszta ahhoz. Kis zaj, meg életlenítés még tovább fokozná a feelinget. Jófele jársz. Ezen a technikán még lehet csiszolgatni...

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#42514) cOxeR válasza kiskornel (#42513) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Feszegetem a szélsőségeket és nézem a reakciókat. :)

(#42515) gzola

gzola
(tag)

van itt valaki aki stockfotózik? lenne pár kérdésem :D

[ Szerkesztve ]

(#42516) Sucuka válasza kiskornel (#42513) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi Kornél! Egy kisebb sorozat, ami igyekszik visszadni a történetet, biztosan hatásosabb volna, talán lesz rá alkalom (és lehetőség) majd. Akkor viszont mindenképp kikérek sok véleményt.

(#42517) Sucuka

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Tegnap jártam lent a csónakkikötőnél, eredetileg panorámát akartam csinálni, de ez lett belőle:
(Sajnos már későn fordultam oda, itt már épp elemelkedtek a jégről):

(#42518) Karima válasza gzola (#42515) üzenetére

Karima
(őstag)

Én még csak most akarom elkezdeni:)

(#42519) cOxeR válasza Sucuka (#42517) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Pedig ezt majdnem elcsípted, kár a bemozdulásért. Én vágnék az aljából és a tetejéből is, és egy kicsit a színekkel még játszanék elsősorban az ég megmaradó részén, de középről azt a "fekte lyukat" mindenképpen eltüntetném.
a logó még mindig nagyon sok, elhúzza a szemed

(#42520) Sucuka válasza cOxeR (#42519) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a tanácsokat, ennek fényében dolgozom majd a következő "megmozdulásomon", viszont ezen már nem szeretnék változtatni.

(#42521) Larry303 válasza Sucuka (#42520) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

sztem a bemozdulás nem gond, viszont tényleg vágni kéne

[ Szerkesztve ]

(#42522) cOxeR válasza Sucuka (#42520) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ha megengeded, hogy belekontárkodjak szívesen belepepecselek. ;)

(#42523) gzola válasza cOxeR (#42519) üzenetére

gzola
(tag)

vitatkoznék a bemozdulásos dologgal, szerintem egyáltalán nem zavaró, sőt így ahogy van jót tesz a képnek.

durva belenyúlásoktól pedig tartózkodni Sucuka helyében... bár lehet ez az én hülyeségem a sajtófotózás miatt :D

(#42524) cOxeR válasza gzola (#42523) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Én nem vitázom veled ezen, se a sajtó se a természetfotózással komolyan foglalkozóknak nem kenyere a képbe való belenyúlás, és ez így van rendjén! :)

(#42525) Sucuka válasza cOxeR (#42524) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindkettőtökkel egyetértek, de látva cOxeR verzióját (privátban mutatta meg), valóban szebben mutat :)

[ Szerkesztve ]

(#42526) kiskornel válasza Sucuka (#42517) üzenetére

kiskornel
(őstag)

Vazz... kicsit irigyellek. Ez azért ritka pillanat. Én is kint voltam a tavon, ahol egy hattyúcsalád "lakik", és vártam a pillanatot, amikor tollászkodáskor kiterjesztik végre a szárnyukat... na meg azt, hogy mikor fognak végre felszállni. Most már 2 délutánt töltöttem el várakozással, és csak unalmasan aludtak, meg ettek, úsztak, de nem repültek.
Mert hát nem elég megzargatni őket, az is kell, hogy hozzád képest viszonylag merőlegesen szálljanak fel. És ez már viszonylag ritkának mondható pillanat.
Szerintem a kép is jó, bár erősen látszik rajt, hogy nem "tervezett", "szervezett" kép. Még lett volna rá 1-2mp-ed, hogy csökkentsd a rekeszértéket. :)) Akkor jó, ha úgy érzed a fényképezőgépet, mint a karod meghosszabbítását...

(#42527) Peregrinator válasza Sucuka (#42517) üzenetére

Peregrinator
(tag)

Jó a kép, gratulálok :R

(#42528) Sucuka válasza kiskornel (#42526) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi az elismerő szavakat! Igazából én meg téged irigyellek, hisz pont te, meg a hozzád hasonlók azok, akiknek a hosszú várakozás végén végre meg kéne kapniuk a "jutalmukat". Csodálom a kitartásod! :R
Ugyan hosszú út áll még előttem, de kezd körvonalazódni számomra, hogy mely témák érdekelnek jobban, és melyek kevésbé. A madárfotózást részemről meghagynám nektek, jobban kedvelem a riportszerű dolgokat, szociót, életképeket stp. csak pont ezek azok, amikhez igazából még baromira nem konyítok. Csodáloztam is ezen a képen, mikor átraktam a PC-re. Nagy mázli volt. :R :C

(#42527) Peregrinator: Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#42529) Joeey válasza Sucuka (#42517) üzenetére

Joeey
(lelkes újonc)

szerintem is baromi jó lett ez a kép, az élességet (rekeszérték) valóban lehetett volna javítani, de abszolút élvezhető így is, grat hozzá! A vágást én személy szerint nem érzem annyira szükségesnek.. szerintem szűk lenne ha vágnál belőle alulról, így szépen ki van vezetve, szerintem

[ Szerkesztve ]

(#42530) cOxeR

cOxeR
(Ármester)

Jövök én is egy képpel, ne csak kekeckedjek. :)

Ritka szép kislányt fotóztunk hétvégén, a retus az enyém.
[link]

(#42531) gzola

gzola
(tag)

néhány képet valszeg már láttatok, de végre csináltam belőle egy viszonylag feszes sorozatot :-)

[ Szerkesztve ]

(#42532) gab.m válasza gzola (#42531) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Grat!
Pöpec az egész sorozat úgy, ahogy van.

http://www.facebook.com/mozsigaborfoto //

(#42533) priusz válasza cOxeR (#42530) üzenetére

priusz
(fanatikus tag)

Jó lett, tényleg szép lányka, jó lett a retus is! Ez a fajta hk hatás szépen kiemeli a szemet!

(#42531) gzola Jó sorozat, mondhatni "átjött" aminek ilyen képek nézegetésekor át kell jönnie :)

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#42534) Larry303 válasza gab.m (#42532) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

+1

(#42535) cOxeR válasza gzola (#42531) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Nekem is tetszenek! :)

(#42533) priusz
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#42536) gzola

gzola
(tag)

köszi srácok :-)

(#42537) oriasgorilla válasza gzola (#42531) üzenetére

oriasgorilla
(újonc)

Hú, de jók!!!

(#42539) Sucuka válasza gzola (#42536) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó kis sorozat lett! Maximálisan jön az élmény :)

(#42540) Karima válasza gzola (#42531) üzenetére

Karima
(őstag)

Szuper! Nekem a BW (is) sokat dob rajta!

(#42541) Sucuka

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Szeretnék tanácsokat kérni, ugyanis ma egy kedves ismerős házaspár megkért, hogy készítsek az ikreikről pár képet. Amit tudni érdemes az egészről: nem kérek érte semmit, nem ez a cél. Az egész az otthonukban fog zajlani, valószínűleg a délutáni órákban. A jelenlegi felszerelés a következő, amivel próbálkozhatok: D7000 váz, 50/1.8D + 18-105VR, bár ez utóbbi szerintem belső térben vaku nélkül felejtős, vakuzni meg nem szeretnék pár hónapos babák révén, ugyan van még villanj körte 2db, háttér, SB-600.
Várnám az esetleges tanácsokat. A képekről csak annyit, hogy családi albumba mennek, de nem "átlagos" fotókat akarnak.

Köszi mindenkinek!

(#42542) *Ropi* válasza Sucuka (#42541) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

ISO a csillagos égig tekerve (a D7k ISO 6400-ig használható képet ad). Vagy tedd ablak mellé: ott van fény, amit a (fehér) függönnyel tudsz lágyítani. A helyszíni viszonyok ismeretében lehetne pontosabbat mondani.

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#42543) gab.m

gab.m
(senior tag)

Téli napfelkelte:
[link]

Várom véleményeteket: mennyire találtam el a vágást, ill. nem túl erős-e az utómunka?

(#42544) gab.m válasza Sucuka (#42541) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Szerintem a 18-105öt felejtsd el, kivéve ha vakuzol, de kisgyerekeknél amúgy is nagyon szép a kis mélységélesség, kihangsúlyozza a nagy szemeiket :). Mondjuk hogy ha az egész családról csinálsz képet (feltételezem, hogy fogsz), ahhoz mindenképp a 18-105 kell + vaku, de szerintem a falról visszaverve nem lehet gond a babáknak.

(#42545) t_a_m_a_s válasza Sucuka (#42541) üzenetére

t_a_m_a_s
(őstag)

A vaku attól függ, mennyi az a pár hónap. Én olyan 3-4 hónaposan már simán villogtattam a kisfiamnak, nem nagyon zavarta;) Igaz, mindig hátrafelé áll a vaku feje, direktbe sosem villogok. Újszülöttek, 1-2 hónapos csecsemők esetén valóban illetlenség vakuzni. Majd meglátod, ha nem lesz szűk az 50-es, akkor szerintem az lesz a befutó.

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#42546) Larry303 válasza gab.m (#42543) üzenetére

Larry303
(PH! addikt)

sztem pöpec lett, jó az egyensúly....még egy kis nuclear winter beütése is van :D

(#42547) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#42543) gab.m: nem rosz.

(#42531) gzola: ez nagyon fasza sorozat így egybe.

(#42530) cOxeR: mostanában, mintha minden képed próbálkozás jellegű lenne. Mivel nem láttam a kislányt élőben, nem tudom, hogy ezzekkel a színekkel javítottál e a látványon. Egy biztos... nem kellett megnyitnom a képet, hogy tudjam, megint az 50mm-es obidat használtad. Mikor először rápillantottam, az bukott ki belőlem, hogy hú de nagy feje van. Persze pár perc után hozzászokok a látványhoz...

(#42548) cOxeR válasza kiskornel (#42547) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

A színekkel sokat változtattam az eredetihez képest, az hogy javítottam-e vagy sem, úgy is ízlés kérdése, akiknek csináltam oda meg vissza vannak a képekért. :)

Engem továbbra sem zavar, viszont nemsokára nem fog zavarni...úgy is rágyógyul a 7D-re.. ;)

(#42549) gab.m válasza Larry303 (#42546) üzenetére

gab.m
(senior tag)

Köszi. Valami ilyesmit próbáltam kihozni belőle.
Durva egyébként, hogy mennyivel jobban mutatnak a képek flickr-en mint facebookon. Tudom, a FB nem erre való, de kell ott is mutogatni a népnek a munkákat :D

Jönnék még egy képpel, ezt is tegnap fejeztem be:
[link]

(#42550) Chapel válasza gab.m (#42549) üzenetére

Chapel
(őstag)

Visszatérő téma, de Flickr erősen ráélesít minden képre.
Ami a pontosan belőtt képek esetében botrány mert zajos és túlélesített lesz :W

Ergo, ha jót tett vele a Flickr, akkor az biztos jele lehet annak, hogy eredetileg még lehetett volna rajta csiszolni, de ez csak egy zárójeles megállapítás ;)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.