2013. május 20., hétfő

(#41201) Throme válasza Sucuka (#41196) üzenetére

Throme
(őstag)

Nekem is tetszenek a képek.
A naplementésen kellett zajt szűrni, vagy ez így "jött ki" a gépből?
Szerintem ha azt az alsó sávot levágod a képről, amin belógnak a kábelek, nem ront az összképen.

(#41202) Sucuka válasza Peethy (#41200) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Igazad lehet, az arányt nem is néztem. Köszi a tippet!

(#41203) *Ropi* válasza Sucuka (#41202) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Próbáld 1:2 oldalaránnyal!

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#41204) Sucuka válasza *Ropi* (#41203) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Próbáltam mindkettővel, 1:2 okés, 16:9-cel pedig sok az ég. Van még egy vasutas is (nem HDR, és zaj is akad...):

(#41205) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#41204) Sucuka: a szemét bent maradt. Alul hidegek a színek. Kifutok a szerk. időből. szóval most ennyi.

(#41196) Sucuka: 100mm-es macro obival.
Az első tájképed tetszik. A két vezeték nem jelenthet gondot, ha PS-t használsz. Olyan, mintha átmenetes narancs szűrőt használtál volna hozzá. Szép. Nagynak találom a tetején a sárga semmit. Én kicsit vágnék belőle.
A második képedbe még valami plussz kellene. Mint "dokumentum" kép megfelelő.

(#41193) Peethy: a kép mondanivalója rendben van. Markáns nézés, meghatározó tekintet. Jó a testhelyzet is, szép a kissé "megdöntött váll" beállítás.
Amiben nem tudok dönteni, hogy most az a furcsa, hogy felül sok a tér, vagy az, hogy a modellt "két fal közé szorítottad". Pont bele van paszírozva a képbe.
Ezúttal tetszik a fény. Elég jó minőségre.
Szerintem itt a szemek a harmadoló vonalnál mutatnának jól.
És már szolidabb az aláírás... módosítottad már a kommentek alapján a képet?

(#41195) Peethy: utolsó kérdés visszavonva... :)

[ Szerkesztve ]

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#41206) Sucuka válasza kiskornel (#41205) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi szépen, legközelebb kiszedem, de most idő hiányában nem tudtam. Alig jutok gépekhez (foto és PC is) a lánykám miatt :)
Ez volt a valódi dzíne a képnek, nincs semilyen szűrő rajta. Elég érdekesek tudnak lenni itt a "part közelében" a naplementék a színek tekintetében. A vágással már voltak próbálkozásaim, ahogy előrébb láthattad. A kilátóval kapcsolatos plusszra lennék kíváncsi, hogy mire gondoltok, sajnos ilyenkor már eléggé kihalt erre felé minden, de majd nyáron :)

(#41201) Throme: Köszi! Mivel ISO 400-on felejtettem a gépet, ezért van rajta szűrés :) De ment volna ISO 100-zal is simán. Későn vettem észre, a tornyos már azzal készült.

[ Szerkesztve ]

(#41207) cOxeR válasza Peethy (#41195) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ez csak szimplán skizofrénia... :DDD

(#41205) kiskornel
Nekem is feltűnt a fenti tér sokaságának az érzete... de az arányok miatt a vágás elég szerencsétlen lenne.

[ Szerkesztve ]

(#41208) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pár kép a mai napról:
Sajnos naplementében indultunk már el :(

(#41209) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#41210) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#41208) Tomate: az elsőnél a téma nem az igazi. Persze, mindenkinek van egy ilyen magányos fa fotója (vagy előbb-utóbb lesz, akiknek még nincs), de nehéz újat mutatni ebben a témában. Itt az előtérben a mező nem az igazi. Kicsit fakók a színek, mint az összes tobbi képeden is. Az előtérben jobb oldalt a hosszú kiálló fűszálakat ki lehetett volna tépni. A belógó dolgok sose tesznek jót a kompozíciónak, terelik a témát. Javaslom egy szebb évszakban menj vissza a helyszínre. Télen, mikor befagynak az ágak, és már épp lemenőben van a nap, vagy nyáron, mikor az előtér egybefüggő színt alkot...
A másodikon vakuztál... ami nem lenne baj, de így eltérő színhőmérsékletű lett a háttér és az előtér. Lehetett volna játszani. Állványra rakod a gépet, készítesz egy képet a modellel, majd nélküle is, és a kettőt összehozod. Persze a vakus képen kicsit emelni kell útólag a hőmérsékleten.
A harmadik kicsit szerencsétlen lett. Felette/alatta tér nem egyenlő. A leányzó elhelyezkedése se szerencsés, egyetlen pontja sincs a harmonikus pontok egyikében se (harmadolók). A háttér ferde (tudom, hogy így volt egyenes a kamera...), A modelled alulról lőtted meg, így a csípője szélesebb nek látszik, mint kellene.
Az utolsó a legjobb kompozíciós szempontból, mert majdnem a harmadolón van, ha nem a harmadolón van a modell, de a rövidebb oldal felé néz ki. Befele kellene néznie, és máris jobb lenne.
Mindent összevetve ezek élményfotóknak jók.

(#41209) total90: nekem egyből a vizipók-csodapók jutott eszembe. Én megnézném, milyen, ha a háttérből a foltokat kiszedném. Hátha jobb.

(#41211) Cayman válasza Sucuka (#41204) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Ez szerintem total rendben van, kicsit lehetne meg csiszolgatni izles szerint, azt annyi :)

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein) • http://zoltanmolnar.com • http://www.facebook.com/zoltanmolnarcom • http://www.flickr.com/photos/caymood

(#41212) Tomate válasza kiskornel (#41210) üzenetére

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi az észrevételeket. Jogos minden kritika. Úgy voltam vele,hogy lövök pár képet amiből talán lesz pár amit postolhatok is. Igazából én is vérszegénynek találom a felhozatalt, de úgy voltam vele párat kirakok. A fásból van belógó fű nélküli kép is. Azt majd akkor újragondolom ha hazamegyek. Sajnos a szmogon át szűrődő lemenő napfény nem volt valami erős.

(#41213) Karima válasza kiskornel (#41210) üzenetére

Karima
(őstag)

Miert kell ehhez ket kep? Egybol is siman meg lehet csinalni, csak a vakura kell egy 1/2-es vagy 1/4-es CTO gel. De meg ennel - a mar elkeszult - kepnel is lehet utolag a modellre eso feny szinhomersekletet allitani LRban. Szerintem:)

[ Szerkesztve ]

(#41214) cOxeR válasza Karima (#41213) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Szerintem se kell LR-el simán el lehet bánni vele, és ha a kép megéri, akkor rendbe rakni a színhőmérsékletet.

(#41215) cOxeR

cOxeR
(Ármester)

Valaki esetleg? [link]

(#41216) Sucuka válasza Cayman (#41211) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Melyik képre gondolsz, az utolsó belinkeltre,vagy a naplementésre? Kicsit megkeveredtem a válaszokban :)

(#41217) Zinho válasza cOxeR (#41215) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Én mennék szívesen, de edzésem van :(
Bár sokra nem mennél velem, én viszont annál inkább örülnék a hozzáértő társaságnak :)

(#41218) cOxeR válasza Zinho (#41217) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Sux

(#41219) Peethy

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

"A mai naptól kezdve 1 évig minden nap készítek egy képet kedves öcsémről, Ungvári Márk Barnabásról, hogy aztán egy év elteltével egy stop motion videóban összegezzük életének első évét. Ha sikeres lesz, lehet hogy még egy ideig folytatni fogom :)"

[link]
Nem a legjobb fotóm, de az eddigi legjobb fotóalanyom :D

[link]

[link]

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#41220) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#41219) Peethy: az utolsó kép a király!!! A képeiden általában tólhatnál kicsit a szaturáción, de ennek most jól áll a szolidabb színmennyiség. Azt a két faoszlopot vedd ki a képből, és elhiszi az ember, hogy az erdő mélyére megy hegedülni valaki. :C
A lány lábainál, az a vöröses árnyalat, az természetes?

(#41213) Karima: Ha vakuzol, van árnyék. Ha két képből van készítve, a vakus árnyékot eltüntetheted, és még természetesebb lesz a kép.

(#41221) nesa válasza Peethy (#41219) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Grat az ocsihez!
Enis nemsokara nekikezdek a 2. babafotozasnak lehet marcsak napok kerdese :)

A 3. kep valoban nagyon jo, ez a hatulrol es az arcot se latni fotozas lassan vedjegyed :D

[ Szerkesztve ]

(#41222) Peethy válasza kiskornel (#41220) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Óvatos vagyok a monitor miatt, de mostanság - megfogadva tanácsotokat - igyekszem kicsit tolni rajta, de még mindig óvatos vagyok vele :) Tényleg erdő volt, és az a kékes fátyol nagyon durva volt a távolban... élőben is abszolút így nézett ki, gyönyörű volt. Végül hegedült is :P A vöröses árnyalat szerintem CA lehet. Köszi a véleményt! :)

(#41221) nesa: köszi! :) Kihívás, minden vakuvillanásra elkezdett mosolyogni meg ásítani meg kapálózni :D
Mostanság tényleg elég sok ilyen kép készült, bár nem szándékosan :D

(#41223) nesa válasza Peethy (#41222) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Vakut szerintem nem kell eroltetni erzekeny a szemuk.

(#41224) Peethy válasza nesa (#41223) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon kicsire vettem a villanást, és olyan indirekten, hogy szerintem semmit nem jelenthetett. Inkább a csipogásra meg a kattanásra reagálhatott :)

(#41225) Karima válasza kiskornel (#41220) üzenetére

Karima
(őstag)

Igen van árnyék, de itt most nem az árnyék elkerülése végett kellett volna 2 képből, hanem a színhőmérséklet miatt.
Az árnyék elkerülése miatt meg vagy két vakut használ az ember, vagy egy vakut és egy reflektort. Én még olyanról nem hallottam, hogy emiatt két (vagy több) képből raknák össze a "végterméket". Meg egy kis lágy árnyék a természetesség miatt nem is biztos, hogy rossz. De persze attól, hogy én még nem hallottam/olvastam róla, attól még lehet:)

(#41226) *Ropi* válasza Peethy (#41224) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Addig semmiképpen nem szabad kisbabát vakuzni, amíg meg nem fordul a látásuk, de még utána sem ajánlott egy daradig (mondjuk 1 hónapos koráig ne).

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#41227) Sucuka válasza Peethy (#41222) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Gratulálok! Jó ötlet, sok sikert a megvalósításhoz. Nekem még nem volt meg a gép, mikor a lánykám született, meg aztán akkor még annyira sem voltam tisztában a fotózással, de lehetséges, hogy én is megyek "babázni" valahová :)
Akinek van pici gyermeke, az tudja, mire számíthat, igaz nesa? :)

(#41228) Peethy válasza *Ropi* (#41226) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Az a vakuzás úgy nézett ki, hogy 1/128-on az ernyőről visszavertem a mennyezetre, ahonnan visszaverődött a babára, aki 2m-re volt. Gyakorlatilag egy hirtelen felkapcsolt lámpa is több fényt ad.

(#41227) Sucuka: köszi! Én is most gyakorlok, hogyha majd nekem lesz gyerekem, tudjam hogy mit hogy csináljak :) Legalábbis a fotózós részét... a többivel még nem vagyok tisztában :D

[ Szerkesztve ]

(#41229) Sucuka válasza Peethy (#41228) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne izgulj, ha eljön az ideje, menni fog minden magától :D

(#41230) Peethy válasza Sucuka (#41229) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Csak most látom, mennyire fontos, hogy egy gyerek szeretetteljes családban nőjön fel. :) Ő is nagyon igényli a társaságot, ha valami veszekedős (verekedős?), agresszív családba került volna, azt már most megérezné...

/OFF

(#41231) Sucuka válasza Peethy (#41230) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Pontosan úgy van ahogy írod! Megy egy PÜ :)

[ Szerkesztve ]

(#41232) t_a_m_a_s válasza Peethy (#41228) üzenetére

t_a_m_a_s
(őstag)

Nyugodj meg, ha lesz kicsi babád, úgyis fogsz róla löni vagy 2000 képet havonta, nehogy lemaradj valamiröl:) Legalábbis ez a saját tapasztalat... Az ötleted jó, kíváncsi vagyok a végeredményre, esetleg pár hét múlva valami részeredményre. Az elsõ pár hét úgyis nagyon látványos.

Nesa: grat a másodikhoz, jó egészséget!

[ Szerkesztve ]

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#41233) *Ropi* válasza Peethy (#41228) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Jól van, csak azért írtam, hogy belemelegedve ne tekerd feljebb a kakaót! ;)

(#41234) *Ropi* válasza t_a_m_a_s (#41232) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Tmini elaludt? :)

Lehetne csinálni vele egy olyan képet, hogy sok vakuállvány közé betenni: "Ábel a rengetegben". :))

(#41235) t_a_m_a_s válasza *Ropi* (#41234) üzenetére

t_a_m_a_s
(őstag)

Igen, el. Majd ha legközelebb jössz, hozzál egy csomó vakuállványt:))

Itt meg lassan átmegyünk kispapás topikba;)

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

(#41236) *Ropi* válasza t_a_m_a_s (#41235) üzenetére

*Ropi*
(PH! nagyúr)

Ok, csak majd ezt tavasszal, amikor ki tudjuk vinni a rétre. :)

(#41237) cOxeR válasza Karima (#41173) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Egy kicsit átdolgozva, a perspektívát. :)
[link]

Buzi flickr szétcseszi a képet... most látom csak...

[ Szerkesztve ]

(#41238) cOxeR válasza nesa (#41221) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Gratula!

(#41239) Karima válasza cOxeR (#41237) üzenetére

Karima
(őstag)

Nekem azok a nagy fekete foltok nagyon zavaróak az előtérben. (Ha így akartad kiszedni a belógó faágakat, akkor ez szerintem most elég rossz út volt. Ha nem faágak voltak, akkor meg nemtommiaz:))

(#41240) fattyu válasza cOxeR (#41238) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Én még le se töltöttem őket :D

Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest.

(#41241) cOxeR válasza Karima (#41239) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Engem azok a faágak nagyon zavarnak, ha bent hagyom az egész képet vágják totálra, az átlós szemvezetést... ami így egy X-et alkot. :)

Ágakkal:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#41242) cOxeR válasza fattyu (#41240) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Törött kézzel...

(#41243) spanyoll válasza cOxeR (#41241) üzenetére

spanyoll
(őstag)
LOGOUT blog

Váá jó lett a kép, de tényleg zavaró az a belógó fa, a te eltüntetési módszered viszont szerintem is zavaró lett. Egy sima éltüntetést próbálnék meg, bár nem tudom mennyire lenne megoldható. A jobb oldali rész elég, ha nincs már ott, a balos fa szerintem nem zavaró.

"Képzetem a világ... a világ hordozója, minden megjelenőnek, minden objektumnak előzetes feltétele: mert bármi létezzék is, csak a szubjektum számára van." || P.L.U.R. ☮ ॐ

(#41244) cOxeR válasza spanyoll (#41243) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ha nem láttad volna az "eredeti" képet gőzöd nem lenne, hogy sok-e az eltüntetés vagy sem. ;) Amúgy a motorfűrész lenne az én barátom... csak a kamerákat kell valahogy kijátszani. ;]

(#41245) spanyoll válasza cOxeR (#41244) üzenetére

spanyoll
(őstag)
LOGOUT blog

Na amit most írok, azt ne úgy vedd mint egy haladó fotós véleménye, hanem mint kukacoskodás :D

[okoskodás=on]Az első kép alapján igenis látszik, hogy ott egy fa volt, mivel a budai oldalon lévő kis hajóba belelóg egy ág, amit okkal nem akartál eltüntetni, így viszont egyértelművé teszi, hogy ott biza egy fa van, amit egy fekete valamivé tettél. Ergo az első kép alapján is sejthető, hogy ott mivan, az más kérdés, hogy nem biztos, hogy mindenkinek feltűnne ez, de akkor is zavaró kicsit az a behatárolhatatlan fekete valami.[okoskodás=off]

Ezek ellenére viszont még mindig tetszik a kép :K :U

"Képzetem a világ... a világ hordozója, minden megjelenőnek, minden objektumnak előzetes feltétele: mert bármi létezzék is, csak a szubjektum számára van." || P.L.U.R. ☮ ॐ

(#41246) cOxeR válasza spanyoll (#41245) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Másoktól várt vélemények miatt osztom meg a képeimet, úgyhogy én semmit sem veszek kukacoskodásnak... max. nem fogadom el, és még ezzel is tévedhetek...
Kekeckedés on: amúgy Pesti oldal, budai oldalon nincs hajó a képen. :P

(#41247) spanyoll válasza cOxeR (#41246) üzenetére

spanyoll
(őstag)
LOGOUT blog

azt akartam írni :DDD

(#41248) m3ss válasza spanyoll (#41247) üzenetére

m3ss
(őstag)

hat valoban nincsenek szerencses helyen az agak, de azert a feketesegnel meg mindig jobb :P

http://www.flickr.com/photos/59804720@N05

(#41249) sztyui2

sztyui2
(őstag)

Sziasztok, húúúúú,de régen jártam már erre, most vettem észre,hogy átneveztétek Haladó fotósok digitális fényképeire a topicot,nemtom hogy ez mikor történt,de gratula a lépéshez,bár biztos volt pár ember,akinek ez nem tetszett, na mindegy,nem is ezért jöttem,csak megosztani egy pár képet :)
Többit megtaláljátok a blogomon,videóval,werkfotókkal meg minden egyébbel együtt, ide csak beteszek 1-2 képet piciben ;)

www.sztyui.com

(#41250) cOxeR válasza sztyui2 (#41249) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Nem volt senki aki ellenezte volna, vagy csak nem mert megszólalni! :DDD
Én nézegetem az oldalad... ott sem voltál hiperaktív. ;)
Blankát szeressük! :))
Nekem a 2284, 2252 a leginkább bejövős, valamint a werkekből több kifejező arcvonás köszönt vissza. Színvilágra a 2268 és a 2265 ami jobban tetszik.
Videókat majd este nyugiban és hanggal...

(#41248) m3ss
Nekem még mindig a feketeség jön be jobban. :B

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.