2013. május 23., csütörtök

(#40601) fattyu válasza Peethy (#40600) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Magam nevében abszolút nem untatsz. OIyan kevés a forgalom hogy mégha rosszak lennének is jó lenne :D
De nem is azok.
Másodikra élből akartam írni hogy utáloma kiégett háttereket de itt valahogy mégis illik.
Az elsőn a vízjeled kicsit túlságosan része lett a képnek nekem amugy az is tetszős.

Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest.

(#40602) Real_Necro

Real_Necro
(PH! addikt)

Most este én is még elvoltam kicsit akvárium fotózással meg mellette LR-al ismerkedem:

[link]

Továbbra is szívesen fogadok minden jótanácsot.

"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel."

(#40603) total90 válasza Peethy (#40600) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó a betekintési szög a csaj szemüvegéről :DDD

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#40604) Sucuka válasza fattyu (#40601) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Peethy (#40600): Abszolút nem unalmas! Szép a modell is :) A képeid pedig mindig beszédesek.

(#40601) fattyu: forgalomnövelésként hoztam siófoki tojásfesztiválost :)

Megpatkolva:

Kovácsmester:

(#40605) szeva000 válasza Real_Necro (#40602) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

hopp,ez privi lesz:)

[ Szerkesztve ]

(#40606) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#40604) Sucuka: a 2. Neked is feltűnő az aláírásod. Tereled vele a szemet.

(#40600) Peethy: Na igen, itt már nem titkoltan funkcionális elem lett az aláírásod. Szerintem nem ez a járandó út... A modell szép!
A második sztem közelebbről jobb lenne. A bokehnek is jót tenne, és a téma is kiteljesedne. Itt a lány alakja se érvényesül, nagyon el van rejtve.

(#40596) cOxeR: mennyit dolgoztál rajt?

(#40580) Peethy, (#40589) Peethy:: ez rendben vannak. Nekem sose tetszett az aláírásod, mert olyan nagyságú, amit már funkcionális elemként lehet felfogni, de ez ízlés kérdése. Szép a modelled.

Idén innen indulok szarvasfotózás terén:

???

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#40607) total90 válasza kiskornel (#40606) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem lett ez életlen?

(#40608) fattyu válasza total90 (#40607) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Szerintem a kemény kroppolás miatt tűnik annak. Persze tévedhetek is.

(#40609) kiskornel válasza total90 (#40607) üzenetére

kiskornel
(őstag)

Jaja. :K Tehát látszik a túlélesítésen át is.
Pont azok lettek xarok, amiknél csak kicsinyíteni kell. Amit meg vagdosni kell, mert különben túl nagy lesz az üres tér, az lett pont jó élességre.
Pl.:

[ Szerkesztve ]

(#40610) total90 válasza kiskornel (#40609) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez utóbbi nekem jobban tetszik :K

(#40611) kiskornel válasza total90 (#40610) üzenetére

kiskornel
(őstag)

Bár off, de akkor is leírom. Egy mező szélén voltam, előttem bokor, mögöttem 10m-re a köv. bokor. Egyszer csak visítás, meg mozgolódás mögöttem. Egyből beugrott: kismalac visítás = dühös anyakoca. Sehol egy fa, amire fel lehetne mászni.
És akkor mejgelent pár méterre tőlem a kismalac. Na ekkor már majd lepetéztem a félelemtől. Gyorsan iszkiri. Szerencsére a kismalac visszament a bokorba, egy pár mély röfögő vezényszóra... Én meg gyorsan elpucoltam, mert előttem is / mögöttem is vaddisznó... az sukka.
Ilyenkor mindig Ivett jut eszembe, aki fentöltötte egy vadászlesen az éjszakát, mert a vaddisznó lent őrködött. :)
Majd legközelebb sikerül jobb kép is, és remélhetőleg nem lesz vonalkódos se a gatyám. :))

[ Szerkesztve ]

(#40612) szeva000 válasza kiskornel (#40611) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

ez esetben pedig nincs mese...szégyen a futás,de néha hasznos:)
Méég jópár éve nekem is volt hasonló esetem...azóta nem is nagyon merek kimenni ilyen helyekre

(#40613) total90 válasza szeva000 (#40612) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meg kell ülni :DDD Egyébként én simán kimennék, egy jó fotóért megéri néhány horzsolás ;)

(#40614) Peethy válasza kiskornel (#40606) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Igazad van! Legközelebb kisebbre veszem egy fokkal, legalábbis a betűközt mindenképp. A másodikot én szívem szerint még távolabbról lőttem volna, nem tudom, miért... :) Köszi a véleményt!

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#40615) cOxeR válasza kiskornel (#40606) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Körülbelül 5 percet, ezen most nem sokat, de lehet csak azért mert egyre gyorsabb vagyok retusban. :))
Kár tényleg, hogy ennyire messze voltak Tőled, az első nagyon látszik a crop és az élesítés. (dobsz egy nyerset, megpróbálok kezdeni vele valamit)

(#40616) cOxeR válasza kiskornel (#40611) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Igen ez para, én ezért nem szeretek egyedül mászkálni... viszont csak ritkán tudok rávenni valakit, hogy jöjjön el...
A vadászles legalább "kényelmes"... azért egy fán kucorogni... ;]
Én is láttam szombaton őzeket, de a 17-40-el sétálgattam éppen... úgyhogy meg se kíséreltem átszerelni a gépet (kétszerező amúgy sem volt nálam).

[ Szerkesztve ]

(#40617) Canon500D válasza cOxeR (#40616) üzenetére

Canon500D
(újonc)

Én szívesen elmegyek veled, legalább addig is tanulok.

Kockázat nélkül nincs rizikó...

(#40618) cOxeR válasza Canon500D (#40617) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Pü!

(#40619) fattyu válasza cOxeR (#40616) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Szólj megyek én is. Velem meg mész is valamire támadó disznó esetén :D

(#40620) Rav3n02

Rav3n02
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel én nem vagyok túl jó fotós, ezért csak barátnőm képeivel tudok büszkélkedni :DDD

(na meg kicsit magammal és a vadállatommal :DD )

Ha tetszenek a képek nézzetek szét nyugodtan a BLOG-on is (sőt még lájkolhatjátok is :P )

Megpróbálom rávenni a drágát, hogy jöjjön a fórumra, de még ellenáll ;]

Mivel látom elég sok helyen fotóztok és rengeteg témában, nyugodtan jöhetnek észrevételek a képekkel kapcsolatban, minden kritikát szívesen fogadunk :K

zolka78(#40571): Ez a kép eszméletlen jóra sikeredett :Y

►Üvölt, de nem üt. Lángol, de nem gyújt!◄ www.villamregeny.blog.hu - ha szeretsz olvasni, de nincs rá időd

(#40621) runner 125 válasza Peethy (#40600) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

A 2. háttere sajnos nagyon kiégett, RAW-ban nincs meg? Akkor lehetne még próbálkozni, mert jó kis kép.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#40622) total90 válasza Rav3n02 (#40620) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyobban nincsenek meg? Egyébként maguk a témák tetszenek :K

(#40623) Rav3n02 válasza total90 (#40622) üzenetére

Rav3n02
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem sajnos nincsenek meg, csak otthon... a második egyébként 3. lett egy fotópályázaton, tehát mondhatni, hogy én és a sünöm híresek lettünk :C

És köszönjük :R

Most egy jó macro objektívet kéne beszerezni ;]

►Üvölt, de nem üt. Lángol, de nem gyújt!◄ www.villamregeny.blog.hu - ha szeretsz olvasni, de nincs rá időd

(#40624) zool1

zool1
(senior tag)

Sziasztok!

Nikon AF-S 24-120/3,5-5,6 G ED IF DX VR erről az objektívről van e valakinek tapasztalata, és ha igen akkor milyen?! Köszönöm előre is!!!!! :F

H.E.L.P ( Hozzál Egy Liter Pálinkát...)

(#40625) cOxeR válasza zool1 (#40624) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Ezt inkább itt: [link]

(#40626) Real_Necro válasza Real_Necro (#40602) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Sziasztok,

Nem szeretnék tolakodó lenni, ha valakinek lenne egy kis szabad ideje rápillantani erre a képemre, vagy korábbi linkemre, valamint véleményezné is, hálás lennék.

Köszönöm. :)

(#40627) cOxeR válasza Real_Necro (#40626) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Szia,
Szerintem maga a kép kompozíciója, és színvilága teljesen megfelelő, viszont nekem nem elég éles, várhatóan azért mert bemozdult a garnéla.
Valamint én magán a témán világosítanék is egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#40628) Cayman válasza Real_Necro (#40626) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Az a helyzet, hogy ilyennel mindenki probalkozik, akinek fenykepezogepe van, es veletlen akvarium kozelebe kerul. Probalkozas a fotod, de ennel nem tobb. Ahhoz hogy erdekes legyen, kozelebbrol kell fenykepezni, es nem ilyen sotet helyen. A megfelelo korulmenyek biztositasaval feltartulna egyket latvnyos reszlet. Ez sajnos nem tortent meg, ezert valodi esztetikai erteke nem lesz a fotonak, ellenben sok szinzajt lathatunk ami zavaro. Javaslatom a javitasra: torles, majd ujrafenykepezes.

"Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem." (Albert Einstein) • http://zoltanmolnar.com • http://www.facebook.com/zoltanmolnarcom • http://www.flickr.com/photos/caymood

(#40629) Sucuka válasza kiskornel (#40606) üzenetére

Sucuka
(senior tag)
LOGOUT blog

Az az érdekes, hogy már 50% az Opacity az LR-ben, és még mindig erős. De Nem mindegyik képen.
Még állítgatok rajta, remélem akkor másmilyen lesz. Javaslat esetleg? Tudom, tüntessem el :D

(#40630) Real_Necro válasza cOxeR (#40627) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

SZia,

köszönöm a véleményezést. :) Az élességen még igyekszem javítani legközelebbi exponáláson. Tegnap még állítottam kicsit váz beállításain is.
Az igazat megvallva először halakat akartam lefotózni, de nem tudtam olyan képet lőni, ahol nem mozdultak volna el az exponálás alatt. Az akvárium saját világítása volt csak, ha jól tudom szakik ezt meg szokták toldani pár erős reflektorral. Ez mind szép meg jó, csak az akváriumban lévő élővilág kap nem kicsi sokkot. Ezt igyekeztem elkerülni. Igaz, így lehet sosem lesz igazán jó kép belőle.

Cayman:

Szintén köszönöm az értékelést. Mondhatni nagyon az elején vagyok mindennek, így tényleg csak próbálkozás. Kaptam pár jó tippet még, amiket ki fogok próbálni, igaz, fizikai korlátok is vannak pl az üveg miatt, valamint az alany is kb az akvárium közepén helyezkedett el. Lényegében azt tudom tenni, hogy figyelek, várok, és megpróbálok minél több képet készíteni, remélhetőleg sikerül elkapnom egy pillanatot, amely tényleg különleges lesz.

Annyit megjegyeznék, hogy nem készülök fotós pályára, viszont érdekel a fotózás, mint hobby. Szeretnék minél többet kihozni belőle.

Még egyszer köszönöm a tanácsokat, remélem nem zavarok, ha a jövőben rakok még fel pár képet.
:R

(#40631) Zinho

Zinho
(senior tag)

Helló!
Még csak barátkozom a fényképezéssel, a mostani képem is inkább jól (szerencsésen) eltalált mint gondosan eltervezett... :)

[ Szerkesztve ]

(#40632) total90 válasza Zinho (#40631) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó lett. Kár, hogy picit le lett csípve a szárnyából.

(#40633) fi:zi'k válasza Zinho (#40631) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tetszik. Éles, (szerintem) jók a fények és a háttér. A szárnyáért viszont kár.

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#40634) Zinho válasza fi:zi'k (#40633) üzenetére

Zinho
(senior tag)

Kösz! Igen, sajnos a szárnyból lecsípődött, de még így is ez lett a legjobb a szép háttérfény miatt. Pár mm-el kisebb fókusz és teljesen jó :W

(#40635) szeva000 válasza Zinho (#40634) üzenetére

szeva000
(PH! addikt)

jó ez:)...ne aggódj azon a pár mm-en...sok ilyen esetben lesz még részed...ilyen ez a ftózás:)...lesz majd jobb is.

(#40636) cOxeR válasza Zinho (#40631) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Szerintem is jó lett, a sirály szárnyát oda lehet retusálni, ha nagyon akarod, és megéri a kép a macerát, de ez már egy jó nagy lépéssel odébb van.

(#40637) gzola válasza cOxeR (#40636) üzenetére

gzola
(tag)

minek odaretusálni a szárnyat? :(

(#40638) cOxeR válasza gzola (#40637) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Vártam mikor kapok érte. :B
Nekem az ilyen jellegű, saját használatú képeken, beleférne a tényleges valóság szándékos módosítása annak érdekében, hogy ne legyen azért "hibás" a kép, mert lelóg a téma nem fontos része a vászonról, egy olyan témarész, ami nem tartalmaz eget-rengető plusz részletet/értéket. Hozzáteszem, hogy ez nem javasolt hibakezelési mód, 1 képem volt ilyen. (senkitől nem kaptam meg viszont a lelóg a csápja kritikát).
Íme: [link]
Ez olyan, mint egy tájképről a zavaró erősáramú vezeték retusálása, senkinek nem fáj.
Emberekről, újságba, médiamegjelenésre készült kép az más tészta.

(#40639) nincsisbéla válasza Rav3n02 (#40620) üzenetére

nincsisbéla
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A sünis nagyon tetszik! A vele szemben lévő enyhén szakállas ember nagyon passzol oda! Grat hozzá! :R

Mentalita'

(#40640) pdave

pdave
(tag)

Sziasztok!

Nemrég jártam a Balkán félsziget néhány országában, mutatnék pár képet:

Kotori óváros

Tara kanyon

Montenegrói felföld

A képekre kattintva jön a többi, nem akartam teleszemetelni a topikot :D

[ Szerkesztve ]

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

(#40641) Gaben95 válasza pdave (#40640) üzenetére

Gaben95
(lelkes újonc)

Üdv. Hát meg kell mondani eléggé irigykedek rád hogy ilyen szép helyekre eljutottál lenyűgöző tájak és gyönyörű képek !!!

(#40642) Peethy válasza pdave (#40640) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg nagyon szép helyek! A képek is tetszenek :)

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#40643) fattyu válasza pdave (#40640) üzenetére

fattyu
(PH! addikt)

Nagyon jók. Amit linkeltél első kép Óvárosról az különösen üt.

(#40644) Karima válasza pdave (#40640) üzenetére

Karima
(őstag)

Tetszi mind, főleg az első és az utolsó.

Én is jönnék egy csap-minimál-al:

(#40645) Real_Necro válasza Cayman (#40628) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Megpróbáltam ma még közelebbről fotózni, gép még mindig D90 + 18-105 kitobi.
kb 20-30cm távolságban a gép képtelen fókuszálni, csak az "r07" üzenettel szemezhetek.
Szóval a közelebbről fotózás ezzel az obival bukta. Vagy messzebbről készítek képet és vágok, vagy zoom és kevesebbet vágok. A fényt a saját világításon kívül nem tudtam emelni, arra ki kell találnom valami reflektoros dolgot. Stúdió körülményeket persze nem tudok biztosítani. Közgyűrű segíthetne?

(#40646) radi8tor1 válasza Karima (#40644) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

WTF tap minimal? :)

(#40647) Real_Necro válasza pdave (#40640) üzenetére

Real_Necro
(PH! addikt)

Szia!

Most értem az album végére, leesett az állam. :) Gyönyörű helyek. A ködös kép nekem is nagyon tetszik.

(#40648) fi:zi'k válasza Karima (#40644) üzenetére

fi:zi'k
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kicsit suvickolni kellett volna még a csapot, de ettől eltekintve jó minimál szerintem. :K

De te nem fotózod. ;)
Egyébként meg hajrá... :P Vagy kérd meg Karimát. ;]

[ Szerkesztve ]

-Milyen fejhallgatót vegy... -K1000!!! -De.. -Nincs DE! ►►tinyurl.com/fizikbazaarjai◄◄|►►Telefonszám adatlapon!◄◄|►►Ha 24 órán belül nem válaszolok, írj bátran újból, mert lehet privátkorlátba ütköztem◄◄

(#40649) radi8tor1 válasza fi:zi'k (#40648) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Ha az én csapom ilyen tiszta lenne...

(#40650) pdave

pdave
(tag)

Gaben95, Peethy, fattyu, Karima, Real_Necro - Köszi!

[ Szerkesztve ]

www.pasztordavid.com www.facebook.com/pasztordavidphotography

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.