2013. május 24., péntek

(#37251) skiny83 válasza kricsi81 (#37245) üzenetére

skiny83
(fanatikus tag)

Nekem az 1-es, a 3-as illetve a 10-es nagyon tetszik! Tetszenek a fények illetve a színvilág. Ami viszont zavar egy picit pl a 10esen: nagyon kitakar az a belogó ág, talán elhajthattad volna.

(#37236) geresics: indafotó. Magyar, hasonló mint a flickr, tudsz nagy méretben is feltölteni.

-------------------- ..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem? ----------------------------------------> http://www.flickr.com/photos/vanzan/ <---------------------------------

(#37252) rumos14 válasza Fejo (#37225) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez igen jó lett!

(#37253) Peethy

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Talán kicsit off, de van olyan beállítás PS-ben/Lightroomban/egyéb más progiban, hogy egy csomó képet ugyanolyan fényességűre kihozzon? Gondolok itt arra, amit a Vignette Removal csinál, amikor panorámát illesztünk össze PS-ben, és kb kiegyenlíti a különbségeket.

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#37254) csomi3 válasza Peethy (#37253) üzenetére

csomi3
(fanatikus tag)

Light room-ban az első képen elvégzed a módosításokat amiket szeretnél, aztán kijelölöd az összes átdolgozni kívánt képet és rányomsz a sync- gombra. A felugró ablakban bejelölöd a megfelelő négyzeteket, így már minden képen azonos változásokat kapsz :)

(#37255) Peethy válasza csomi3 (#37254) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, ezt én is tudom, de nem minden képen ugyanannyi fényerőnövelés kell ahhoz, hogy világos legyen.. a kérdés inkább az, hogy azonos fényerőre nem lehet-e hozni.

Ungvári Péter Photography - www.ungvaripeter.hu

(#37256) ClintEastwoo válasza kricsi81 (#37245) üzenetére

ClintEastwoo
(tag)

Az ötödik, hetedik és az utcsó kettőben az ág valóban zavaró, de a többi eléggé ottvan. Grat

(#37257) Murderer69

Murderer69
(őstag)
LOGOUT blog

Itt 1-2 kép a mostaniakból [link] valaki véleményezhetné ha van 1 kis ideje hogy mégis jó irányba haladok e vagy min kell változtatnom(a páros meg partifotós dolgok kivételével mert azok más értéket képviselnek a számunkra:D).... :F előre is köszi :R

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/62290221@N04/

(#37258) dagobertpoci válasza Myth (#37247) üzenetére

dagobertpoci
(kvázi-tag)

Szerintem elég jó lett...:)

dagobertpoci felhasználónak 38 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#37259) kricsi81 válasza ClintEastwoo (#37256) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Szándékosak.
Köszi. :)

kovacsrichard.hu

(#37260) ClintEastwoo válasza kricsi81 (#37259) üzenetére

ClintEastwoo
(tag)

Igen, sejtettem hogy nem véletlenül vannak ott :)

(#37261) csomi3

csomi3
(fanatikus tag)

Most jött meg a CPL meg az MP-UV szűrőm, a kérdésem az lenne hogy ezeket lehet együtt használni mert egymásra rácsavarhatóak. Nem rontják le egymás hatását vagy a képet együtt?

Köszönöm :)

(#37262) Recon666

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Első belinkelt fotóim, kompakt géppel, remélem tetszenek. :)

(#37263) JohnyBlue válasza Recon666 (#37262) üzenetére

JohnyBlue
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem akarlak megbántani és kérlek ne vedd sértésnek de nekem ezek a képek abszolúte nem tetszenek. Nem a minőséggel vannak bajaim hanem a fotózott dolgokkal. Itt a hőn áhított jó idő! Tessék kimenni és kint bontogatni szárnyaid. A képeidnek legyen egy hangyabokányi mutatnivalója. A többiek is biztos adnak majd neked jótanácsokat.

Többen is rendelni fogunk Giottos MTL 9371B állványokat. Szerintem teljesen jó árban sikerült találnunk külföldi forrást. Akit érdekel az írjon rám...

(#37264) Rubbi válasza JohnyBlue (#37263) üzenetére

Rubbi
(őstag)

Egyetértek, úgy érzem nincs mondanivalója a képeknek és ezt nem azért mondom mert kompakt géppel készültek :)

"Ha a jóságot egy szintnek vesszük, akkor az Iphone az így megüti, és akkor azzal te is menő vagy"

(#37265) Recon666 válasza JohnyBlue (#37263) üzenetére

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Szívesen fogadom a tanácsokat, abszolút kezdő vagyok e-téren, ezeket a képeket is csak úgy spontán lőttem. :)

(#37266) JohnyBlue válasza Recon666 (#37265) üzenetére

JohnyBlue
(senior tag)
LOGOUT blog

Én a helyedben visszaolvasnék jó pár oldalt és a kedves felhasználók galéráit végigmazsoláznám. Így kb. lenne fogalalmam arról, hogy miről is van ebben a topicban szó. Illetve van egy másik fotós topic ahol az kezdőbb fotósok mutogatják a képeiket.

Igen, ezek a spontám lövések sajnos nagyon meglátszanak rajtuk. Próbáld azt a fejedben rögzíteni, hogy xy fotódat ha te kinyomtatnád akkor kiraknád a nappalid falára ? Ha a válasz nem akkor egyből törlés :)

[ Szerkesztve ]

Többen is rendelni fogunk Giottos MTL 9371B állványokat. Szerintem teljesen jó árban sikerült találnunk külföldi forrást. Akit érdekel az írjon rám...

(#37267) _core

_core
(fanatikus tag)

HW info: href.hu/x/4qaw

(#37268) máyköl válasza Recon666 (#37262) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg nem ilyen dolgokat kell fotózni.
Menj ki, fotózz madarakat, lepkéket, pókokat, virágokat, állatokat, stb. :K

(#37269) Recon666 válasza máyköl (#37268) üzenetére

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Oks megpróbálkozom valamivel, köszönöm a segítségeteket.

[ Szerkesztve ]

(#37270) pontyos válasza _core (#37267) üzenetére

pontyos
(kvázi-tag)

Tetszik!

(#37271) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezekről mi a véleményetek?

Ma voltam állatkertben és jó sok képet lőttem, eddig ezek vannak készek... de lesz még több is.

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#37272) Picturemaker válasza total90 (#37271) üzenetére

Picturemaker
(senior tag)

Üdv!

1: Az ötlet jó, de az igazi akkor lenne, ha látszana a ló szeme.
2: Jó, csak kicsit zavar a látszódó oszlop ferdesége, de lehet, hogy olyan volt.

Mindkettőhöz: A kék színből vegyél vissza, mert a lovak fején a fehér rész elég kékes.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#37273) pontyos

pontyos
(kvázi-tag)

Helló!

Viharos időjárás

[link]

Üdv

(#37274) kiskornel

kiskornel
(őstag)

(#37273) pontyos: baromi jó a tófelszín. Rásegítettél valamilyen eszközzel? Vagy csak a csúszkákat tologattad?

(#37271) total90: ez a téma sokkal jobb. Most rá kellene feküdnöd a témára, és állandóan fotózni a lovakat. Előbb-utóbb meglátod, hogy kipottyanik az das ideal kép. :K Ha csak felületesen érinted a témát, nem lesz semmi. Ezek még olyan tanulmányfotóknak mondhatók.
Pl.: én már 2 éve 2 hetente járok a Mecsek ugyanazon részein. Összehasonlítva más fotóival, az enyémek nagyságrendekkel jobbak, mint az ott kattintott turistaképek. Tudom mikor, hol érdemes dekkolni a pillanatra várva.

(#37245) kricsi81: tiszta munka. Ez a nővérednek készült? A ruha a lényeg? Mert az nem mindegyik képen tiszta, amúgy szép a modell.

(#37227) cOxeR: először nem értettem, hogy miért beszél mindenki kontraszttalan rigóról (a kép, amit felraktam). Aztán megnéztem a munkahelyi monitoromon és igaz. De az itthoni moncsimon már nem tudok mit levenni. Mivel mindenki alexpós képekre panaszkodott, hát levettem 1 Fé-t a fényerőt. Így viszonta kontraszt baromi jó rajt.
Marad a hystogram alapján beállított kép...

Azt akartam mondani, hogy pro obit kihajtani csak pro módszerekkel lehet... :)

Ugyanezen erdei patakban:

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#37275) Karima

Karima
(őstag)

Pár tavaszi képem:

(#37276) pontyos válasza kiskornel (#37274) üzenetére

pontyos
(kvázi-tag)

rásegítettem :DDD

(#37277) total90 válasza Picturemaker (#37272) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kösz a véleményeket!
1.- Az eredeti ötlet az volt, hogy majd látszódik a szeme, de sehogy nem fordult úgy, valamint a korláton kívülről nem tudtam úgy nekiférkőzni.
2.- Maguk a deszkák sem voltak egyenesek, meg 2 kerítés volt... szóval elég nehéz lett volna valamelyikhez igazítani a képet.
Kékség: nem tudom, lehet az én monitorom nincs jól belőve, de nálam nem kékes.
Másnál is az?

(#37274) kiskornel

Köszi. Az a probléma, hogy lovak közelében kb. akkor tudok lenni ha állatkertben vagyok. Próbáltam kihozni valami szerethetőt.
Nekem a virág fotózás az, amiben úgy érzem talán jó vagyok, vagy is arra van lehetőségem és már nagyon sokat fotóztam is... kissé unalmas is már. Ezért próbálok más témákat is.
Ami a képeid illeti, valóban jók mindig.

(#37275) Karima

Az első nem tetszik, mert valahogy a sok szín kavarodása nem jön be. A 2. és 3. viszont nagyon is tetszik.

____

Többi képem az állatkertből: [link]

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#37278) máyköl válasza total90 (#37277) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sasos jó lett, a többi inkább csak ilyen állatkert fotó.
Kicsit eltúloztad az effekteket valamelyik képnél.

(#37279) zH. válasza Karima (#37275) üzenetére

zH.
(senior tag)
LOGOUT blog

Elsőnél ott a háttérben a rengeteg gyönyörű virág, úgy kellett volna, hogy ne látszódjon a csúnya beton. Illetve oldalt sem. Kevesebb hangsúly jutott volna a szárakra is.
Harmadiknál ugyan ezt tudom elmondani; nem szép az a szürke háttér.

just be

(#37280) cOxeR válasza kiskornel (#37274) üzenetére

cOxeR
(Ármester)

Én meg tv-n szerkesztek, és az élességet nem látom, a ritka pixelek miatt...
A notimon jók egyedül a színek azzal ellenőrzök.
Értem én, hogy pro módszerekkel... nem is mondtam, hogy tökéletes megoldás, madarakra rontani gyalogszerrel, de van amikor csak erre van lehetőség. ;)

(#37281) máyköl válasza Karima (#37275) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Második jó lett. ;)

(#37282) Myth

Myth
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Berakok néhány újabb képet... (lesz köztünk egy-két olyan amit már betettem csak újra fel lett töltve és az eddigi link már nem jó hozzá, na meg lett egy kis utómunka rajtuk...)

Gyík

Gyík2

Bélapátfalva (HDR)

Az egri Bazilika a várból (HDR)

Egy visegrádi HDR

Egy vasúti csavar

És két pitypang:

(Katt a képre, hogy nagyobban lásd...)

[ Szerkesztve ]

Battletag: Myth#1775

(#37283) priusz válasza Myth (#37282) üzenetére

priusz
(fanatikus tag)

Kicsit sok a szín! Egy-egy képnél elmegy ez a túlzott HDR effekt, de így ömlesztve nekem kicsit nehezen emészthető. A Bélapátfalva tetszene, azt megnézném eredetiben is!
üdv

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#37284) máyköl válasza Myth (#37282) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Első öt tetszik, utána annyira már nem. :N

(#37285) Frigetrus válasza Myth (#37282) üzenetére

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kis utómunka?? :Y
Nagyon erős a HDR effekt, és ez baromira zavaró. És bizonyos képek nagyon aurásak.
Egyedül a "vasúti csavar" és az utolsó kép tetszik.
Értem én, hogy szépet akartál alkotni, de szerintem picit eltúloztad a HDR-t.
Majd legközelebb. ;)

(#37286) mflex válasza Myth (#37282) üzenetére

mflex
(senior tag)

Első három! :R

http://youtu.be/qHWnYZhFKW8

(#37287) JohnyBlue válasza Myth (#37282) üzenetére

JohnyBlue
(senior tag)
LOGOUT blog

Rozsdás csavar :C

(#37288) Myth válasza Frigetrus (#37285) üzenetére

Myth
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én aurát csak a 4.-ik képnél látok de az direkt ennyire hdr-es meg a templom körül nem baj ha van aura :) Amúgy a HDR-eseket leszámítva a gyíkosokkal és a pitypanggal mi a bajod?

[ Szerkesztve ]

(#37289) kricsi81 válasza kiskornel (#37274) üzenetére

kricsi81
(senior tag)

Köszi.
Nem a nővéremnek készült, a ruhákat stylist hozta, nővérem cuccait majd vasárnap fotózzuk. :)

kovacsrichard.hu

(#37290) Rubbi válasza Myth (#37282) üzenetére

Rubbi
(őstag)

A rozsdás csavarra + egy voks, itt nagyon jó a HDR effektus :)

"Ha a jóságot egy szintnek vesszük, akkor az Iphone az így megüti, és akkor azzal te is menő vagy"

(#37291) Carlo009 válasza Myth (#37282) üzenetére

Carlo009
(tag)
LOGOUT blog

Ezeket a képeket milyen géppel és objektívvel készítetted? Milyen beállításokkal? Photoshopot használtál?

Üdv!

(#37292) Frigetrus válasza Myth (#37288) üzenetére

Frigetrus
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pedig több képnél is van aura, 3. és 5.-nél is. Továbbá egyáltalán nem mutat jól a templomon se az aura :D Lehet, hogy direkt ilyen, de sajna ez így nagyon természetellenes.
Gyíkos képen a gyík egy picit mintha túl szaturált lenne.
A pitypangnál pedig a vágás nem jön be.

(#37293) Lajdzsi

Lajdzsi
(tag)

Nincs kedvem egyesével beilleszteni a képeim, amik különben is sorozatok - külön külön nem olyan húdenagyon meghatározóak, de azért a blogom ahova néhanapján töltögetek fel képeket linkelem.

Íme tehát a beharangozott.

GPS = Beszélő műszerfal

(#37294) Myth válasza Rubbi (#37290) üzenetére

Myth
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az a durva, hogy a rozsdás csavarnál nincs is hdr-effekt :) Valamint 2 gyíkosnál meg a pitypangosnál se... Csak photoshopban állítottam kontrasztot, meg színt, telítettséget, élességet!

(#37291) Carlo009: Nikon d60 + nikkor 18-55mm vr + nikkor 55-200mm + photoshop (ebben a hozzászólásban megtalálod hol mit állítottam. A hdr-eseknél +- FÉ-kel csináltam több képet és azokból lett a kész kép)

[ Szerkesztve ]

(#37295) Throme válasza Myth (#37282) üzenetére

Throme
(őstag)

Ahogy olvasom, megoszlanak a vélemények. Nekem tetszik az első 5 kép (hüllőssel kezdve). Leginkább a két tájkép meg az épület. Festményszerű, marha jó :C !
1 képből generáltad őket, vagy több expóból, különböző expo korrekcióval?

[ Szerkesztve ]

(#37296) Rubbi válasza Myth (#37294) üzenetére

Rubbi
(őstag)

Összességében szvsz. a többit kicsit túlhúztad, a csavarosat eltaláltad :)

[ Szerkesztve ]

(#37297) Steve-0

Steve-0
(őstag)

Én is "bogaras" lettem. :)

| Magyar-Német fordítást vállalok! | blogom: http://human-after-all.tumblr.com |

(#37298) filózoli válasza Steve-0 (#37297) üzenetére

filózoli
(fanatikus tag)

A második jó, bár kicsit szűkebbre szerkesztettem volna. :)

(#37299) gzola

gzola
(tag)

pár kép a mostani fotóriporteri munkából :D

[ Szerkesztve ]

(#37300) JohnyBlue válasza gzola (#37299) üzenetére

JohnyBlue
(senior tag)
LOGOUT blog

Szrintem a kalapos az nagyon de nagyon ott van... :C

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.