2013. május 22., szerda

(#2951) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Tegnap Gazdagréten villámokat fotóztam és láttam egy másik fotóst is. Valami DSLR volt nála meg egy Manfrotto állvány. Nem közületek volt valaki? A templom mellett láttam a buszmegállóban.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2952) Extremdigita válasza Hydra SR (#2951) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

Akár én is lehettem volna, szinte minden stimmel a leírásból, de én az erkélyről kattingattam.....inkább kevesebb sikerrel...a lefolyó javítás ''sokkal jobban vonzott'' :(

[Szerkesztve]

Canon EOS 5D mark II+24-70 2.8L, Tamron 70-200/2.8, , 50/1.7 yashika

(#2953) Extremdigita válasza Hydra SR (#2951) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

És hol vannak a képek?;)

(#2954) Hydra SR válasza Extremdigita (#2953) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Még nem volt időm foglalkozni velük, meg annyira nem is lettek jók. Talán kettő van amit érdemes mutogatni. A templom udvarából kizavart a portás pedig azt is bele akartam volna komponálni és onnan elég jól rá is lehetett látni a villámzónára :)

Dtomi: igen, sajna kicsit haloványak, talán nyitottabb blendével kellett volna. Azért fűrészes mert élesítéssel próbáltam kiemelni a csíkokat. Ha eleve elég fényesek lettek volna akkor erre nem lett volna szükség. Lesz még jobb, első próbálkozás volt :)

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#2955) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

Viszlát és drkbl.

Köszi szépen a véleményt.
Van olyan is, amikor dalol és nyitva van a szája, de ott elmosódottabb a csőre, mivel lassabb idővel fotóztam.
Így is 400 volt az ISO érték.

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#2956) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

[kép]
[link]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2957) Ramius válasza lesaux (#2956) üzenetére

Ramius
(őstag)

ez mit akar ábrázolni? :B

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#2958) Jinxx válasza Ramius (#2957) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Szerintem villám, meg repülőgép lámpái által húzott csíkok hosszú záridővel, avagy több képből. Ez érdekelne engem is. Egyébként tetszetős kép. :)

(#2959) Zozzant válasza lesaux (#2956) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

leszálló repcsi(k) villámlások közben?:)

(#2960) lesaux válasza Ramius (#2957) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ment egy privi, nem lövöm le a poént. Bár eredetileg nem rejtvénynek szántam. :)

Jóvan, közben megjöttek a megfejtések. A villámokat nem sikerült jól lekapni, sokkal, de sokkal nagyobbak voltak, csak nem arra és nem akkor. ;]

[Szerkesztve]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2961) Ramius válasza lesaux (#2960) üzenetére

Ramius
(őstag)

megkaptam, és ledöbbentem, hogy jééé tényleg :DDD
jó kép lett :)

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#2962) Szten Márs válasza Extremdigita (#2950) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi a véleményezést! (És mki másnak is)
A 4.-nél csak a kis szimmetriák ettszettek, meg a színek, amúgy valóban mondanivalóban semmi extra. A 3.-nál valami bazi nagy elektromos izé takart be. (Jól meg tudtam magyarázni :D )

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#2963) Jinxx

Jinxx
(senior tag)

Újra egy kis HDR gyakorlat, monitorbeállítás után. Ismét várom ám a kritikákat. :)

[kép] [link]
[kép] [link]
[kép] [link]

(#2964) Jinxx

Jinxx
(senior tag)

Még egy pár:

Rózsa:
[kép] [link]
Haggyál már békén:
[kép] [link]
Elkaplak!:
[kép] [link]
:)

(#2965) Extremdigita válasza Jinxx (#2963) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

Nagyon szép, nagyon jó...de ha elolvastad figyelmesen a HDR gyakorlati alkalmazást, akkor elárulta volna azt is hogy sötét/világos átmeneteknél érdemes ezt használnod! Itt teljesen felesleges...egy csepnyi HDR-t nem látni

Bocsi a nyers fogalmazásért...

Ezt a képet bármely géppel meglövöm így, sőt jobban e technika nélkül :Y

[Szerkesztve]

(#2966) Jinxx válasza Extremdigita (#2965) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Tisztában vagyok a hdr gyakorlati alkalmazásával, de állvány híján raw-ból próbálkozom elsajátítani a hdr készítés szoftveres részét. Csak próbálkozom, mint kiskutya az ugatással, de azért köszi az építő jellegű véleményt, sokat segítettél. ;)

(#2967) Extremdigita válasza Jinxx (#2966) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

Figyi, 3-5 képből raw alapján photomatix pro...autómatice megcsinálja ha a raw nál figyeltél a expokorrekciós sorozat lövésre...ált 0,3-0,5 Fé vel lehetséges nekem pl....
Proginak csak a raw-t kell megadnod és már reszeli is össze....és kézből jó fényviszonyok mellett is müxik, 5 képnél már sajna lehet min eltérés.

Segített?:)

Apropó, állvány híjján raw ból akarod elsajátítani?? Ezt nem értem, mi köze a kettőnek egymáshoz?:) Állvány azért kell hogy....tudod te azt...attól még hogy rawban fotózól, attól meg.....le se kell irjam:D

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#2968) D4rkm4n válasza Jinxx (#2963) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Jók lettek. De lehet, hogy nagyobb fényerősség különbségű képekből összevágva jobb hatású lenne. Szerintem... Bár nem értek a HDR készítéshez, szóval ez csak amolyan laikus észrevétel. :U

(#2969) Jinxx válasza Extremdigita (#2967) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Mindegy, haggyuk...

[Szerkesztve]

(#2970) Extremdigita válasza Jinxx (#2969) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

na de most méééééééééééé???????

Az ember itt segíteni akar....oszt ez van.....mindjááá majd jól megsértődöm, irgum burgum:)

jééé, fanatikus tag lettem...mikor lesz a közös öngyilkolászás?És ki fogja akkor lefotózni?:))

[Szerkesztve]

(#2971) Bandus99 válasza Extremdigita (#2970) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

Miert lesz kozos ongyilok? Azt most miert is?

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#2972) Extremdigita válasza Bandus99 (#2971) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

egyes fanatikus szekta tagok így fejezik ki magukat....mit tom én hogy most milyenbe kerültem:D

ez csak egy OFF OFF OFF volt

Most bánatos vagyok, mert Jinxxx feladta.......:(

(#2973) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Egy mozi [link]
és egy fa [link]

Vélemény ?

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#2974) johnjohn válasza Jinxx (#2969) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ne hagyjuk, a''haggyá már békén ''- cica nagyon tuti lett, azon igenis hogy látszik a HDR effektus.. A három tájfotóból a középső a legszebb, nekem legalábbis. :))

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#2975) ENERGYa válasza johnjohn (#2974) üzenetére

ENERGYa
(kvázi-tag)

Sziasztok,szia!
Nekem a második fényképed tetszik jobban,a világosság miatt.És ötletes.

(#2976) Extremdigita válasza johnjohn (#2973) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

Szia

HA, rawban lenne...akkkor sokkalta többet lehetne kihozni belőle, a 2. képben több fantáziát látok 5LETES!!!, az elsőben a látószög és a perspektíva szorulna esetleg korrekcióra...valamint a szinvilág...

EZEK MIND SZVSZ

(#2977) johnjohn válasza Extremdigita (#2976) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

JaJa, most nézem, hogy a böngészőben fehér a háttér, úgy nem mutat annyira, ha meg tudod nézni fekete háttérre, középen, úgy lett szerkesztve. Úgy kellett volna feltennem a székeket.! :U

(#2978) *Ropi* válasza drkbl (#2923) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Csak most néztem be a topicba, megköszönném, ha átküldenéd azt a PS plugint. :)

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#2979) drkbl válasza *Ropi* (#2978) üzenetére

drkbl
(őstag)

DC Filters: [link], ezen belül BoarderFade4.

(#2980) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

[link] Esti felhők.

(#2981) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Talán így jobb ![link]

(#2982) Extremdigita válasza johnjohn (#2981) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

nincs mg raw ban ?

(#2983) johnjohn válasza Extremdigita (#2982) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nincs az a képfeltöltő ami ekkora fájlt elfogadna.Minek a raw?

(#2984) Extremdigita válasza johnjohn (#2983) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

Van vagy nincs?:) nem kap az ember egy értelmes választ:D mutatnék neked egy változatot pl...hmm? gmailemre küldheted majd pl ha megadom és el akarod küldeni

(#2985) johnjohn válasza Extremdigita (#2984) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Hú de morcos vagy ! :DD Nincs raw, nem fotóztam raw-ban,még csak most kóstolgatom a gépet.

(#2986) Extremdigita válasza johnjohn (#2985) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

akko ennyi ;) :))

(#2987) D4rkm4n

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

[kép]
[link]

Valamint egy 3 in 1 pozíció, avagy az állatvilágban is létezik a gruppen! :DDD

[kép]
[link]

(#2988) Mercutio_ válasza Szten Márs (#2940) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

A bogaras és a csikk nekem bejön :C

biggamer: Végre egy jó rigókép:R próbálom nyakoncsípni őket, de vagy elbújnak, vagy jellegtelen kép lesz utólag visszanézve ami összejön:(

Jinxx: A hdr-eken nem látszik, hogy azok, de szépek ;) a 3 macsek nekem bejön:)

johnjohn: A mozis hangulata tetszik, olyan lepukkant-retrós:)

Ha már a ki hol járt a napokban témánál tartunk: Magára ismer valamelyik fórumtárs?:) [link]

Ja, 2 hangulatfotó:R
[kép][link][kép][link]

Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, OKOStelefon tokok/fóliák (ZTE Grand X V970, Lenovo A789, ZTE Blade), MX31 mITX ház+FSP táp+kártyaolvasó+DVD-RW csak 15k, átalakítók/kábelek, 120mm-es ventirács

(#2989) t-shirt

t-shirt
(PH! kedvence)

Nem egy nagy minőség inkább csak érdekes szerintem [link]

(#2990) drkbl válasza johnjohn (#2973) üzenetére

drkbl
(őstag)

A mozis tetszik, sajnos, így járnak a kis mozik...
A fa viszont szerintem egy könnyedebb HDR-ért kiáltana, kár, hogy a levelei is elvesznek a túlexpóban balra fent...

(#2991) drkbl válasza t-shirt (#2989) üzenetére

drkbl
(őstag)

Izmos kisülés, meg kéne kérdezni, hogy a 0. szektor hibás floppyk helyreálltak-e az épületekben :DDD

[Szerkesztve]

(#2992) szala

szala
(tag)

Jártak a villámék felénk az éjjel.
[link]
[link]
[link]

(#2993) Latency

Latency
(senior tag)

Így az érettségi hajtás után egy nappal volt alkalmam egy kicsit fotózni. Eredetileg nem ezeket akartam, mert makrós felszerelésem sajna nincs (és valószínűleg nem is lesz).

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[Szerkesztve]

(#2994) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

[kép][link] [kép][link]
[kép][link] [kép][link]

(#2995) Extremdigita válasza Hydra SR (#2994) üzenetére

Extremdigita
(fanatikus tag)

A 4. nagyon ott van...részemről gratulálok, megérte kimerészkedned.....aki az alatt volt annak nagyon felállhatott a haja:))

(#2996) Hydra SR válasza Extremdigita (#2995) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Köszi :) Nem sok villámot sikerült nagy kiégés nélkül elkapni. Iszonyat erejűek voltak és rengeteg volt. De a gázos rész inkább a frontlencse szárazon tartása volt, ezen is volt egy csepp, ahol leér a villám jobb ága attól balra egy kicsit látszik is még a világosabb kör. Igyekeztem utólag besötétíteni.

(#2997) BEE válasza Hydra SR (#2994) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

A negyedik az igen ! :R
Nagyon jó, kihasználtad a szerencsédet. :)

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#2998) Bandus99 válasza Hydra SR (#2994) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

:R

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#2999) szala válasza Hydra SR (#2994) üzenetére

szala
(tag)

Húúúúúúú a negyedik az nahyon jó :R :C
[link]
[link]
Hát igen a nagyfény nekem is betett.
[link]

(#3000) Latency válasza Hydra SR (#2994) üzenetére

Latency
(senior tag)

Az első csillagjárásos, de különösen a negyedik jó lett. A harmadik is jó, de szerintem zavaró a belógó beton valami.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.