2013. május 20., hétfő

(#1651) Ráket

Ráket
(újonc)

Alig vártam, hogy beboruljon az idő! :D
A képek Martonvásáron készültek.

Üdv:Kiki

Hiv a vasút, vár a MÁV,a fönökök jól beszivatnak ám!

(#1652) marsu válasza Ráket (#1649) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

:C :C

A harmadik kép az nekem nagyon ismerős valahonnan ... Mintha már láttam volna valahol.

:D :DDD

[ Nyolc éve a PH!-n ] Press any key to continue ...

(#1653) Petya25

Petya25
(őstag)

Nem én készítettem, hanem egy haverom, de gondoltam megosztom, mert szerintem érdekes:
[kép] [link]

[Szerkesztve]

(#1654) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Gondoltam megpróbálom ezt a HDR dolgot[link] Vélemény ?

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#1655) marsu válasza johnjohn (#1654) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Naponta járok el előtte, már sokszor eszembe jutott, hogy meg kellene állni fotózni. Érdekes fotótémák az épületek, a kerítés kifejezetten tetszik.

Klassz kép, gratu!

(#1656) Jeannie válasza johnjohn (#1654) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Jóóó :) Kiszedhetted volna a jobb fölsőből a faágat :P

(#1657) Smogus válasza johnjohn (#1654) üzenetére

Smogus
(őstag)

A kép nem rossz a technika gyakorlására tökéletes, de Makovecz úrtól ez az épület egy nagy tévedés szeritnem ;]
De ez egyéni vélemény

Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --

(#1658) D4rkm4n válasza Ráket (#1647) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nagyon tucatfotók. :(

(#1659) macy válasza D4rkm4n (#1658) üzenetére

macy
(senior tag)

Persze hogy azok. Neked meg nekem. Mert minket nem érdekel a vasút. Őt viszont igen és ezért fontosak neki ezek a képek. Lefényképezel a parkban egy kis zugot. Senkit nem érdekel a képed. Te viszont tudod, hogy tavaly nyáron milyen jót szeretkeztél abban a bokorban :D

(#1660) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

A napokban több textúrabeszerző körúton is voltam, lehet háttérképelni :)

[kép] [link]

[kép] [link][kép] [link]

[kép] [link][kép] [link]

[kép] [link][kép] [link]

[kép] [link][

[Szerkesztve]

(#1661) Jeannie

Jeannie
(senior tag)

Persze, lemaradt: A bátor csiga belenéz az ojjektivbe c. kép (alig győztem hátrálni előle) ;]

[kép] [link]

[Szerkesztve]

(#1662) csavar

csavar
(lelkes újonc)

Pár kompozícióról szóló cikket és véleményeket elolvasva átdolgoztam a villámos képem. Íme:
[link]

(#1663) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

[link][link]Ismét itt próbálkozom, véleményeket kérek.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#1664) johnjohn válasza Jeannie (#1660) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Nekem az első igen tetszik, gratula ! Vágtam volna úgy, hogy a muskátlis ablakra kerüljön a hangsúly.

[Szerkesztve]

(#1665) marsu válasza johnjohn (#1663) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Nekem mind a kettő tetszik ...

Küldtem privi üzit ...

:) ;)

(#1666) Jeannie válasza johnjohn (#1664) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

Kösz, :R nem is figyeltem milyen elemek bontják meg az ablakok sorát :) Lehet megvágom tényleg.

(#1667) marsu válasza Jeannie (#1660) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia%

Tényleg jó kis háttérképek ...

Jó szeme van a fotósnak!

Gratu!

:C

(#1668) Jeannie válasza marsu (#1667) üzenetére

Jeannie
(senior tag)

:R

(#1669) D4rkm4n válasza johnjohn (#1663) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

Az első az jó lett! (Darkman vállon veregeti johnjohn-t) :DDD

(#1670) johnjohn válasza D4rkm4n (#1669) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

:)) THX!!!

(#1671) Hacker75

Hacker75
(fanatikus tag)

Szélerőmű...

[kép]
[link]

[Szerkesztve]

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#1672) drkbl

drkbl
(őstag)

Fraknó gyalogtúra

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

[kép]
[link]

Elég masszívan be kellett avatkozni, megrázó volt látni az S5600 optikai hátrányát egy öreg, viharvert VSz távcsőhöz képest - pont annyi volt a különbség, mint súlyban :DDD

[Szerkesztve]

(#1673) Oly válasza Hacker75 (#1671) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a zsolcai? Láttam én a hdr-es képeiden, hogy Bőcs és környéke... ;]

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance

(#1674) Allien

Allien
(PH! kedvence)

. upszika:B

[Szerkesztve]

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#1675) Allien

Allien
(PH! kedvence)

( Egy kis helpet kérnék, hogyan kell imageshack-ról linkelni. Előre is THX! )

Sopron, és környéke a téma (éppenséggel, Fertőd, kastély).
Két szobor, az elsőnél csak itthon, a nagy moncsin keresztül vettem észre a plussz témát.
[kép], [kép]
. . . [link] . . . . . . . [link]

Így néz ki ''eredeti'' szovjet hagyaték, ez az oldal még egy kicsit renoválásra vár.
[kép]
[link]

rögös az út Isten házához,
[kép]
[link]

de ha nem térsz le az útról, akkor nem a pokol forró bugyrai várnak, és beléphetsz a kapun:
[kép], [kép]
. . . .[link] . . . . . . . . [link]

ez egy ''minimál'' (szerüség, bár nem elég minimál, sajna)
[kép]
[link]

kert részletek:
[kép], [kép]
. . . . [link] . . . . . . . [link]

és a végére, hogyan néz ki most a felújitott elülső része:
[kép]
[link]

(méretek kb 1100x14xx körül)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#1676) Dare2Live válasza Allien (#1675) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemrossz...nemrossz..... :)

érdkes, hogy az egyik képen az út isten háza felé tetszik így reggel 2kor az, hogy a géped zajos éshogy, hogy zajos az ég.... :)

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#1677) Hacker75 válasza Oly (#1673) üzenetére

Hacker75
(fanatikus tag)

Igen, a zsolcai erőmű... Szerencsi vagyok.

http://www.youtube.com/user/OOooHACKERooOO

(#1678) Allien válasza Dare2Live (#1676) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

ISO50 mellett ennyi van a gépben, meg a photoshop-ban. ''Kicsit'' erőssen húztam azokon a részeken a sötétitésre, gondolom, ettől zajosabbak azok a részek. Sajna, az nem ment, hogy hdr féleséggel próbálkozzak. :B

(#1679) Jinxx

Jinxx
(senior tag)

Ráket: Jók lettek a vasutas képeid, nekem is tetszenek, szép munka. :)
Jeannie #1660: Soha nem értettem, hogy mi értelme van a textúráknak, és az efféle fotózásnak, de kezded velem megértetni. :D Az első, és a hatodik, hetedik különösen tetszik. Csak így tovább. ;) A csigás is jó lett, főleg a kommenttel.
Johnjohn #1663: Az első nekem is tetszene, de vághattad volna szimmetrikusabbra.
Hacker75 #1671: Szép munka!
Allien #1675: Ezek jók lettek, a 2. 3. 4. 5. tetszik, a minimál se rossz. :)

(#1680) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Végre sikerült tegnap éjjel villámot fotózni :) Kedden találtam ki a technikáját amivel kényelmesen lehet dolgozni erőlködés nélkül:
-gépet állványra
-fókuszpont, kompozíció beállítása
-obit MF-re
-rekesz F4-F6.3 közé (ISO100), hogy ne is égessé ki nagyon de azért látsszon és a táj többi részét is ki lehessen exponálni
(-ha nincs elég sötét, ND szűrőt föl lehet tenni, hogy ne 1-2 másodpercig exponáljon hanem legalább 8-10 de így nem lesz olyan szép a villám. Éjjel simán kijön a 30 másodperc is.)
-távkioldó csatlakoztatása
-sorozat mód beállítása (hosszú záridőnél nincs korlátozva a sorozat hossza, exponálás közben is feldolgozza az előző képet és rögzíti a kártyára - > erre most jöttem rá)
-távkioldó expó gombját beakasztani B záridőre, hadd csattogtasson amíg a kártya és az akksi bírja de vigyázzunk, ez zabálja az akksit. Csutkára töltött 720mAh NB2-LH-t megeszi 60-80 expóval
-kávé -> opcionális
-cigi -> opcionális
-vacsi -> opcionális
-TV nézés -> opcionális
-''CF Card full!'' felirat megjelenésekor képek visszanézése, letöltése :)

Éjjel már nem dolgoztam ki a képeket de ma biztos foglalkozom velük este. 3 kép sikerült.

[Szerkesztve]

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1681) Jinxx válasza Hydra SR (#1680) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Lustaság félegészség. :DDD várjuk a képeket.
5let: Ha az összes sikerült képből csinálsz egyet, akkor lehet egy oan képed, amin van vagy 20 villám egyszerre. :DDD Mindenesetre 2-3 képből akár lenne is értelme.

(#1682) biggamer válasza Jeannie (#1660) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nagyon tetszetősek a képeid, grat. :C :C :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#1683) biggamer válasza Allien (#1675) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Alakulgat. ;)
Főleg a negyedik és az utolsó tetszik.
Csak így tovább. :C

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#1684) biggamer válasza drkbl (#1672) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Imádom a váras, kolostoros képeket.
Az utolsó tetszik a legjobban, viszont a jobb sarkában lévő lombozatot talán nem hagytam volna meg.

(#1685) biggamer válasza Hydra SR (#1680) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Lássuk a medvét, ill. villámot. :)

(#1686) t|-|om!

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még valamikor áprilisban voltam az állatkertben a közeli barátikörömmel és ott sikerült pár képet lőnöm, ebből szeretném veletek megosztani a szerintem legjobban sikerültet:

[kép]
[link]

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#1687) Hydra SR válasza Jinxx (#1681) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Aham, erre én is gondoltam, hogy HDR-ezek belőle :)
Tegnap nagyon sűrűn csattogtak, csodáltam is, hogy nem lett olyan kép amin több is van. Nem tartott olyan sokáig, nem telt meg az 512-es kártya, úgy 25 kép után abbahagytam mikor elcsitult a villámlás. Sajna épp akkor jutott eszembe egy tök jó kompozíció amit egyszer már megcsináltam villámok nélkül ([link]) és már úgy is tetszett. Na mindegy, lesz még vihar az idén, majd legközelebb... :)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#1688) Jinxx válasza t|-|om! (#1686) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Ez tényleg jól sikerült, nekem tetszik. A farönk kicsit útban van, de jó így is.

(#1689) Jinxx válasza Hydra SR (#1687) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Jó ötlet nagyon, kíváncsi leszek milyen lesz ha megcsinálod.

(#1690) Amper

Amper
(tag)

Két villámot én is megörökítettem tegnap:
[link]
[link]

Sajnos a minősége nem lett valami jó, de azért jó nagyok :)
Igen messze lehettek, mert a hangjukat alig hallottam.

- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#1691) csavar válasza johnjohn (#1663) üzenetére

csavar
(lelkes újonc)

Huhhh.. szép éles képek. Olyan letisztultság érzetét keltik bennem. 2. jobban tetszik.

(#1692) hali01 válasza Hydra SR (#1680) üzenetére

hali01
(őstag)

Haj!

Látom termelsz rendesen. :)
Sok szép kép van az oldaladon.Eltart egy darabig míg végignyálazza az ember. :)
Néhány hdr talán kicsit túl...... De gondolom direkte ilyen.
Csak villámot nem láttam,pedig kíváncsi vagyok milyen.Én tegnap úgy aludtam mint a bunda,pedig dörgött rendesen.

néhány hétvégi szösszenet: [link]

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

(#1693) csavar válasza Amper (#1690) üzenetére

csavar
(lelkes újonc)

Szépek a villámok... mitől ilyen piros?

(#1694) t|-|om! válasza Jinxx (#1688) üzenetére

t|-|om!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sajnos azt nem tudtam félrerakni, valamint a szurikátát sem kérhettem meg, hogy kicsit álljon már arrébb! :DD

Még van 1-2 (szerintem jól sikerült) képem, majd kiválogatom őket és megosztom veletek! :D

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#1695) Jinxx válasza Amper (#1690) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Ezek jól sikerültek. Kár, hogy itt egy csepp eső sem esett, villámot meg asse tom mikor láttam erre utoljára. :DDD

(#1696) Jinxx válasza hali01 (#1692) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Végigfutottam a képeken, és csak annyit tudok mondani, hogy :R .

(#1697) Amper válasza csavar (#1693) üzenetére

Amper
(tag)

Köszi :)
Nem tudom, miért ilyen piros, talán a warm effekt-et elfelejtettem kikapcsolni a gépen :F

- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -

(#1698) Hydra SR válasza hali01 (#1692) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Thx :) Keresem a stílusomat, egyelőre még belekapok mindenbe. Tetszenek ezek az eltúlzott HDR-ek, sőt, néha úgy érzem, kicsit még bátortalanul is csinálom, még lehetne tolni neki. Ez már fotógrafika, nem hagyományos fotózás de attól még tetszik csak nem szabad összekeverni a valósághű képekkel és mindjárt lesz értelme. Majd elválik, hogy kinövöm vagy épp ebbe az irányba megyek el de előbb megtanulom rendesen kihozni belőle a maximumot aztán meglátjuk. Közben a makróra is rákattantam meg a madárfotózás is vonz, meg az asztrofotózás, meg a fekete-fehér városfotók és portrék, a látványos és kissé absztrakt geometriai formák de ennyi mindent biztosan nem fogok csinálni, majd kialakul, addig meg próbálgatok mindent. Kezd érdekelni a hírfotózás is. Eddig talán egyedül a reklám- és modellfotózás ami nem fogott meg :)

A villámokat ma kidolgozom, tegnap csak megnéztem a RAW-okat aztán lefeküdtem aludni. Nem olyan nagy durranás, csak az ablakból kattintgattam a lakótelepen, egyelőre csak a technikájára voltam kíváncsi de mindenképp akarok rendes kompozícióban is ilyet, egyik tervem a Halászbástya lenne.

Jók a párizsi képeid és mintha te is kicsit stílust váltottál volna, valahogy nem ezt szoktuk meg tőled, inkább a letisztultabb és monumentálisabb perspektívákat amikből ebben a sorozatban kevesebb van a szokásosnál :)
De ez a váltogatás szerintem a begyöpösödés ellen is jó, mielőtt kikapcsolódás és alkotási vágy helyett rutinná válik a hobbi.

(#1699) D4rkm4n válasza drkbl (#1672) üzenetére

D4rkm4n
(őstag)
LOGOUT blog

A negyedik nagyon frankó!

Mondjuk én a jobb alsó sarokba tettem volna a várat... :U

(#1700) hali01 válasza D4rkm4n (#1699) üzenetére

hali01
(őstag)

Ezt leginkább az építtetővel kellene megbeszélned. :)
Sztem jó az ott ahol van

http://dunakanyar.net/~hali01 http://hali01.uw.hu/

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.