2013. május 21., kedd

(#15901) Fejo válasza Parci (#15900) üzenetére

Fejo
(őstag)

Grat! :C

Igazándiból még nem jöttem rá, mitől kerül be egy fotó az explore-ba, gyakran hihetetlen szinvonaltalan képekkel van tele... :F

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#15902) Viszlát válasza Xantomas (#15896) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Nagyon szép munka, gratulálok! :K Ahhoz képest, hogy nem is állt egy komoly imaging eszköz a rendelkezésedre, az eredmény kifogástalan. Esetleg írhatnál a folyamatról, hogy hogyan csináltad.

Happiness isn't happiness without a violin-playing goat.

(#15903) Chapel válasza Parci (#15900) üzenetére

Chapel
(őstag)

Bocsánat, de nem vágom Flickr-t...mit jelent ez pontosan? Illetve "Húgom épp a Budapest-Bamako rallye-n navigátorkodik, az Aquincum Racing csapat tagjaként"....tudtok élni :C

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#15904) Papichulo válasza Fejo (#15901) üzenetére

Papichulo
(tag)

Egy algoritmus alapján: "Interestingness rankings are calculated automatically by a secret computer algorithm. The algorithm is often referred to by name as the Interestingness algorithm. Although the algorithm is secret, Flickr has stated that many factors go into calculating Interestingness including: a photo's tags, how many groups the photo is in, views, favorites, where click-throughs are coming from, who comments on a photo and when, and more. The velocity of any of those components is a key factor. For example, getting 20 comments in an hour counts much higher than getting 20 comments in a week."
[link]

Fotóim: http://www.flickr.com/photos/papichulooo

(#15905) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

Három mai kép, várom a véleményeket.Mindhárom D 90--18-105 VR.

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#15906) v.tom válasza johnjohn (#15905) üzenetére

v.tom
(őstag)

Az utolsó nagyon bejövős. :K

Attrecto - App development for Android, iOS, WP8 and Windows 8

(#15907) Xantomas válasza johnjohn (#15905) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a középső tetszik, de megérdemelne egy keretezést. Pláne így, együtt linkelve a többivel, hogy összefolynak a képek, nem kellemes a szemnek, de külön ablakban nézve nagyon jó.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#15908) Xantomas válasza Viszlát (#15902) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Semmi extra plugint nem használtam Photoshop CS2 saját eszközein kívül, talán csak NeatImage, a zajmentesítésre.

Helyi javító ecset, Folt eszköz, Klónozó bélyegző, Színégetés eszköz. Inkább csak zsigerből csináltam, ami az eddig évek alapján rám ragadt. Láma vagyok, magyar PS-t használok :D

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#15909) Viszlát válasza Xantomas (#15908) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Hű, én angolt használok, de majd megpróbálom beazonosítani őket. Mondjuk a folt és a klón az megvan, csak a helyi javító ecset meg a színégetés kérdéses, de majd kitotózom. :)

(#15910) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sokan tudják már (eldicsekedtem :B ) de egy E-300 új, boldog tulaja vagyok :)

Próbálkozom a fotókkal, nem nagy szám, de ennek a színei megfogtak :)

Csak én látom így? :B Direkt sötét picit :)

Egyébként nagyon kezdő vagyok dSLR terén, kb 50. képem :B

[ Szerkesztve ]

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#15911) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Fagyos, napsütéses reggel :U

[ Módosította: tiv83us ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15912) Chapel válasza KrenAtesz (#15910) üzenetére

Chapel
(őstag)

Akkor a lényeget látod Te is.
Alulexponált valóban (ha szándékos akkor is), méretezés,+kontraszt és kis élesítés ráférne,de nem rossz, első képeknek, teljesen ok.

Ismerem az "új" gép érzést,anno én is kb azzal aludtam :D

Több fény vagy hosszabb záridő, próbáld ki ;)

Kitobi?

szerk: Motion Blur, nekem nem mükszik a link:(

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#15913) Oliverda válasza Motion_Blur (#15911) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen obival készültek?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15914) Kazimír válasza Oliverda (#15913) üzenetére

Kazimír
(őstag)

"Váz: Canon EOS 450D Obi: 18-55mm EF-S IS" - nekem ez látszik kiírva..

A képekhez pedig gratulálok, remek téma!

[ Szerkesztve ]

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#15915) Vamp

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Szegény Kinguc... Bulizott, és elejtette a párja tánc közben. Baleseti, sebösszehúzó. Kérte, örökítsem meg. Egyem meg de édes :D.

Kapott nagyon pici élesítést, és levettem a szaturációból, így valahogy jobban tetszik:D

[ Szerkesztve ]

(#15916) Motion_Blur válasza Oliverda (#15913) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Kitobival, F5.6-os tág rekesszel, hogy szépen mossa a hátteret.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#15917) Viszlát válasza Vamp (#15915) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Szegény... tejet ivott, vagy mi van rászáradva a szájára? ;]

(#15918) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na akkor kis segítséget kérnék :)

Elkezdtem lődözni az E-300-al, és meglepve tapasztaltam, hogy kevés éles, szerintem jó kép született.. Többsége ilyen lett:

[link] [link] - Autók életlenek, részlettelenek, nem látom, hol lenne éles (vagy ez éles, csak én vagyok hozzászokva a 380-as teléhez S5600-on, hogy látom a cigit az ember szájában?)
[link] - Olyan fura a nap is.. Az UV szűrő miatt van, vagy valami más miatt látszik így a képen? :(

Persze van egy csomó éles kép is, de kevés..

A képek (közelebbi ház képek) P módban, a többi Landscape módban készült, ami tájkép jellegű..

Szóval ezek a képek az én bénaságom miatt ilyenek, vagy az UV szűrő miatt, vagy a géppel nem stimm valami? (nem hiszem, mert közelre meg kurvajó éles képeket lehet csinálni vele)

Közép fókuszt használtam, meg elvileg teljes képre kiterjedő fénymérést

[ Szerkesztve ]

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#15919) bogyo112

bogyo112
(PH! addikt)

Na, az én digitális "vackaim" meg ehun láthatók, ha valaki veszi a fáradságot, hogy végigböngéssze őket.... :R
A weblap nagyon homemade, de csak erre fussa... :D

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#15920) bogyo112 válasza bogyo112 (#15919) üzenetére

bogyo112
(PH! addikt)

Jah, majd elfelejtettem:

kb. 4-5 kép Canon A75 kiskompakttal,
kb. 30 kép Minolta A1 bridge-cameraval,
kb. 300 kép Canon 350D-vel és
kb. 150 kép Canon 30D-vel készült (főleg a színháziak)...

Weblap kicsit gázos már a mai világban, de én csak sima alap html-t tudok....ez van.

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#15921) bogyo112 válasza KrenAtesz (#15918) üzenetére

bogyo112
(PH! addikt)

Első körben próbálj meg átszokni az "A"-ra, amikor is a blendét állítod, a gép meg a - fénymérője alapján - beállítja hozzá a záridőt. Kicsit szűkebb blendével szvsz élesebb képet kaptál volna. Kicsit próbáld meg lefelé korrigálni az expókorrekciót, mert pl. az első képed erősen túlexós. Mint új DSLR-tulajdonos, szokj hozzá a rendkívül nyugodt exponáláshoz, ne rántsd be a gépet, mert én elmozdulást is vélek felfedezni...
...és hát gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni ezerrel.... sokszáz, párezer expót el kell lődözni ahhoz, hogy már kezdd érezni a gépet.... :K

mod.: A harmadik képed (nap), pl semmilyen gép semmilyen automata ("ződ kocka", P, vagy motívum (scene)) programjával nem örökíthető meg hibátlanul, csak a blendeelőválasztással+expókorrekcióval, illetve teljesen manuális üzemmódban, próbálgatással.

[ Szerkesztve ]

(#15922) Motion_Blur válasza KrenAtesz (#15918) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Hali!
Én az UV szűrőt kapásból levenném, nem kell szűrőt használni csak ha tényleg szükség van rá.

A képek minőségével kapcsolatban: amikor én megvettem a 450D-t, először azt hittem, hogy hibás az obi, mert az előző bridge gépemhez képest brutálisan soft képeket lőtt. Vissza is vittem, ki lett próbálva a váz másik obival és fordítva is. Felvilágosítottak, hogy a kitobitól nem kell csodát várni, illetve hogy a dslr-el lőtt képek mindig utómunkát igényelnek. Főleg az élesség (legtöbb helyen sharpness) állítására utalok, az nagyo sokat dob a képen, és átméretezés után nem látszik zajosabbnak a kép, csak élesebbnek. Szal először én is "szar" képeket lőttem, aztán megtanultam, hogy pl. a 18-55-ös obit nem nagyon szabad 55-ön használni, nyugodtan lehet az ISO-t 400-800-ra is csökkenteni, nem lesz zaj. De az utómunka a legfontosabb szvsz :R

A gépedet nem ismerem, használtad vetted?

(#15923) KrenAtesz válasza bogyo112 (#15921) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hello!

Köszi a tanácsokat, igen, kezdőségem jelei :)

Elmozdulni nem hiszem, h bemozdult, 1/125, és sportlövész voltam, kezem tuti nem remeg :) De a blende előválasztás jó ötlet, megfogadom, köszi :) Mindjárt felmegyek, és újrapróbálkozom :)

Napot úgy próbáltam, hogy F28 (asszem) és 1/4000, 1/2000, de sehogyse volt jó :( Leveszem az UV lencsét, és megpróbálom úgy :)

Motion_Blur: köszi, megfogadom :) Bár soha de soha nem voltam híve az utómunkának, ha kell hát kell :(

Megyek, próbálkozom tovább :)

(#15924) KrenAtesz válasza KrenAtesz (#15923) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na próbáltam F24-el, azzal se lett jobb :( UV szűrővel vagy anélkül, nem számít..

Pl itt egy kép: [link]

De pl tesóm közeli képei meg egész jók lettek: [link]

Haver azt mondja, a szmog meg a köd.. Én vagyok béna, vagy a körülmények, vagy esetleg a géppel van valami? :(

(#15925) Vamp válasza Viszlát (#15917) üzenetére

Vamp
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, az tej:D.

(#15926) bogyo112 válasza KrenAtesz (#15924) üzenetére

bogyo112
(PH! addikt)

Mondjuk nem F24-re gondoltam, hanem inkább 9-10 körülire: Canon kitobi például itt ad legélesebb képet...

Tulajdonképpen a Tesód portréja sem élesebb...csak hát egy portré "így mutat jól", nem pedig úgy, hogyha az arcbőr minden kis pórusa látszana. Profik direkt ún. lágyrajzú objektívet, esetleg normál obira lágyító szűrőt is szoktak használni.

Akkor valszeg ez az objektív ilyen, és tényleg csak az utómunka fog segíteni. (A városképen sem a közeli részen, sem a távolin sem éles, tehát nem egyszerüen "mellément" az autofókusz.) Minimális élesítés, némi kontrasztnövelés, stb...

UV-szűrőt (szerintem) soha ne használj, manapság egyetlen célja az objektív mechanikai védelme lenne, de én inkább napellenzőt használok, mert az is megakadályozza az üveg karcolódását, véletlen összefogdosását, viszont nem rontja a képminőséget legalább, a szűrővel ellentétben. Mondjuk zárt helyiségben, vagy borús időben hülyén néz ki a gépen, de kit érdekel.... :DDD

Ha van Olympus-os ismerősöd, próbáld ki a gépedet egy tőle kölcsönkért obival, így esetleg az obi hibája kiszűrhető lenne.

[ Szerkesztve ]

(#15927) Fejo

Fejo
(őstag)

(#15928) Fejo

Fejo
(őstag)

Panoráma:

(#15929) Oliverda válasza Fejo (#15928) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó lett. :) Ezt hány képből raktad össze?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15930) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Tegnapi koncertfotózás (Tribute fesztivál, Petőfi Csarnok):

Megpróbálok lobbyzni kicsit a PeCsánál, hogy fotókért cserébe mindig legyen Photo Passom, amikor előre bejelentem, hogy mennék. Poén dolog a dobos mellől fotózni az énekest :K Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá. Ahogy a koncertfotó galériájukat elnézem, szerintem illene elfogadniuk az ajánlatot, ők is jól járnának :) (most se mennyiség, se minőség nincs)

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#15931) Fejo válasza Oliverda (#15929) üzenetére

Fejo
(őstag)

7 db-ból.

(#15932) runner 125 válasza Hydra SR (#15930) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Szuper mind,különösen a 7. és a 9. nagyon bejövős. :R
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#15933) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valaki segítsen, mert megőrülök :)

Mi a rák ez a soksok színes pötty a képen? :Y

Végre (szerintem) tűéles a kép (zajszűrés volt a baj) erre most jön ez.. Tegnap még nem volt ilyen (valamit elállítottam?) illetve rövid (3mp körüli) záridőnél se ilyen.. Ez asszem 15 vagy 30-al készült.. :U

Én ezt nem értem.. :(

(#15934) *Ropi* válasza Hydra SR (#15930) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Nem mondod, hogy súgógépük volt? ;] Ismét elkaptad a jólsikerültebb pillanatokat. :R

Kisült, hogy KTTech-hel nagyon közel lakunk egymáshoz. :) 10 körül indultunk haza a BCC-ből, majd kicsit beszélgettünk a kapujuk előtt...Mint kiderült ez a "kicsi" 2+ órát jelentett, mert fél kettő tájékán hazaértek a barátai erről a koncertről (mármint konkrétan arról, aminek éjfélkor lett vége). :Y :D

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#15935) Motion_Blur válasza KrenAtesz (#15933) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ez hibás érzékelőre utal :(

(#15936) *Ropi* válasza KrenAtesz (#15933) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Hosszú záridős képzaj, a zajszűrést növelve (vagy visszakapcsilva, ha előzőleg kikapcsoltad) megszűnik.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: "A világ szépsége: lélekvezérelt fotográfiák." http://karpatisandor.hu

(#15937) KrenAtesz válasza *Ropi* (#15936) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De normális? Mondd, h igen, kérlek...

Zajszűrés most totál kikapcsolva..

[ Szerkesztve ]

(#15938) *Ropi* válasza KrenAtesz (#15937) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Bizonyos mértékig. Bekapcsolt zajszűréssel készült a kép?

(#15939) Fejo válasza *Ropi* (#15936) üzenetére

Fejo
(őstag)

Azért ez nem normális mértékű... :W

[ Szerkesztve ]

(#15940) KrenAtesz válasza *Ropi* (#15938) üzenetére

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, totál kikapcsolttal.. Mindjárt lövök egyet zajszűrve..

(#15941) *Ropi* válasza KrenAtesz (#15937) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Ja, ha zajszűrés nélkül készült, akkor normális, még jó, hogy csak ennyi. :)

(#15942) *Ropi* válasza Fejo (#15939) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Kikapcsolt szűréssel?

(#15943) BEE válasza KrenAtesz (#15933) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Hát ezek bizony pixelhibák a CCD-n. :O
Általában hosszú záridőnél sokasodnak meg.
Két dolgot tehetsz ellene, az egyik hogy bekapcsolod a gépen a zajszűrést,
ami a felvétel után ugyanekkora záridővel csinál mégegy expót csukott redőnnyel,
majd a kapott zajképet kivonja az eredeti képből.
A másik, hogy a 30mp-s felvételt 5mp-s expókból rakatod össze a géppel.
Ez jobb eredményt ad, feltéve hogy a géped tud ilyet.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#15944) Fejo válasza *Ropi* (#15942) üzenetére

Fejo
(őstag)

Igen, ha az enyém kikapcsolt zajszűrés mellett ennyi pixelhibát csinálna, vinném vissza mint a huzat!
Nem normális dolog, hogy ha pl 30 sec-es expot akarok csinálni, akkor mindig várjak még 30 sec-et amíg kiszedegeti a hibákat... :W

(#15945) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Zajszűrt kép: [link]

Sehol egy hiba.. :U

(#15946) Fejo válasza *Ropi* (#15941) üzenetére

Fejo
(őstag)

Ne viccelj már! Nekem kikapcsolt zajszűrés mellett 1-2 darab van 30 sec-nél. Én már azt is sokkalom, nem hogy ezt ami olyan mintha a csillagos eget fotózta volna... :(((

(#15947) *Ropi* válasza Fejo (#15946) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Tény, hogy eddig max. 4-5 sec volt a leghosszabb záridő, amit lőttem tükrössel. Előtte a kompaktot szoktam meg, lehet az kavart be az orbitális zajával. :W

(#15948) *Ropi* válasza KrenAtesz (#15945) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Negyedtizenkettőnél van egy fent. :(

(#15949) Fejo válasza *Ropi* (#15947) üzenetére

Fejo
(őstag)

Előtte a kompaktot szoktam meg, lehet az kavart be az orbitális zajával.

Az simán lehet! ;)

[ Szerkesztve ]

(#15950) *Ropi* válasza KrenAtesz (#15945) üzenetére

*Ropi*
(Szakértő)

Milyen vázad van? Mekkora ISO-n lőtted?

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.