2013. május 26., vasárnap

(#13101) drkbl válasza Chapel (#13098) üzenetére

drkbl
(őstag)

Igazából nem. Barlangrajz a nézet meg a részletek miatt, Ausztrália a háttér miatt.

(#13102) Chapel válasza drkbl (#13101) üzenetére

Chapel
(őstag)

Ok,akkor én értettem félre ;)
Az első link biztos ez akart lenni? Vagy ezt is félre értem és igazából franciaországban vagy :F :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#13103) drkbl válasza Chapel (#13102) üzenetére

drkbl
(őstag)

Nem, itthon vagyok, csak ilyen barlangfestményekre emlékeztetett a helyzet, amikor a képet csináltam.

(#13104) Brian_RL válasza Xantomas (#13093) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Meseszép kép! :)
Valamikor én is ki szeretnék menni a Naplás-tóhoz :U :)

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#13105) zsokica

zsokica
(újonc)

Szia! A kevésbé színes verzió jobban tetszik! :)

(#13106) Xantomas válasza Allien (#13096) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Fuji S5600. Ilyenekre még jó :D

Sztem nincs is az exif kitöltve. L-HDR RAW-ból (-2,-1, 0, +1, +2 expóval), ráadásul panoráma, rekesz prioritás módban lőve. 5x 25 kép, ráadásul 2x kellett végig zongorázni expónként a 25 kép összeillesztését, mert mindegyik expónál máshogy tette össze, és nem passzoltak egymáshoz, mikor HDR-t csináltam belőle.
Izzadt szegény 3200+ Barton mire végzett :D Az utómunkát meg az eredeti 30Mpixeles képen végeztem egy bögre kávé mellett.

ISO 100, F6.4, a többi változó.

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#13107) Xantomas válasza rumos14 (#13097) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Ma, munka után egy Fuji S100FD-t szorongattam. Nem akartam megválni tőle. 100x jobb a fogása, mint az S9600-nak, olyan kényelmes, mint a k200 portrémarkolattal, sokkal kevesebb a zaj, (sikerült olyan képet lőni ISO 64-en amin alig volt :) ) a nagyobb érzékelő miatt (2/3").
Majdnem 1 Kg.

(#13104) Brian_RL, gyere :) 15 perc sétára van a cinkotai autóbuszgarázstól. Ellenben fújd be magad kullancs ellen. 2-t szedtem ki magamból, és másik kettőt meg éppen mászás közben nyírtam ki rikítottak a fehér zoknimon,. Most van a szezonjuk.

[ Szerkesztve ]

(#13108) Brian_RL válasza Xantomas (#13107) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Tudom. Esetleg az erdőbe is fotózhatnánk, de kéne még várni kicsit, hogy szépen besárguljon minden ;) :)

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#13109) conchris

conchris
(újonc)

ASA tanfolyam végzőseinek fotókiállítása:

(#13110) Terapeuta válasza Xantomas (#13093) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Ez nagyon rendben van.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#13111) drkbl

drkbl
(őstag)

Megfagyva
A jegesmedvék spájzában

(#13112) Jinxx válasza drkbl (#13111) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Nem lenne rossz mint téma, de szerintem megérdemelne egy keretet, és a címhez méltóan egy kékes színezetet.

[ Szerkesztve ]

(#13113) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Pár kép a hétvégéről...

drkbl: Hal ízű nyalóka? :DDD Tetszik a színe

[ Szerkesztve ]

Harrrr! Here's your kitten flavor lollipop.

(#13114) drkbl válasza Jinxx (#13112) üzenetére

drkbl
(őstag)

Keret valóban jogos, főleg ezen a háttéren. A színnel vitába szállnék, kék a tiszta víz jege, a zöld szvsz itt is apró vizinövényeket jelent. Bővebben [link], a cikk végén látható barlangba kéne fotóstalit szervezni :)

@Ndruu: az első, ötödik, és tizedik tetszik legjobban. Az első olyan, mintha valami rovar leselkedne a fűből, az ötödik szerintem nagyon jó vágás lett, a tizedik szép, sejtelmes fa, jobb csak úgy lehetne, ha a lámpa keretéből iis látszana valami, de az masszív HDR lenne. Szeretem nézni a parkban az utcai lámpák fényét a fákon, főleg, amíg zöldek a levelek.
Igen, jégkrém jegesmedvének :)

(#13115) Ndruu válasza drkbl (#13114) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszönöm :R
Az első kicsiben tényleg olyan mint valami csápos szemű izé...:)
Az ötödiken ~96-96%-os vágás van csak, amit a vízszintes korrigálás miatt (forgatás) le kellett vágnom. A gyerek nem szériatartozék, csak ott szaladgált a kút körül, de végül is jó hogy pont beleesik a képbe.
A tizedik... Ha lenne valamilyen állványom, akkor megcsináltam volna picit hosszabb záridővel (mert így nem tudom kitartani, mindig keresnem kell valami alátámasztást, ami jelen esetben egy másik pad volt) és rövid záriővel hogy a lámpabúra is szépen látszódjon, ne égjen be a fénye.
Amúgy másodszorra fotózom ezt a témát, ami mindig megfog benne az az, ahogy a lámpa fénye azon a göcsörtös fán árnyékot vet. Mivel most a padot is megláttam, az is belekerült a komozícióba.

[ Szerkesztve ]

Harrrr! Here's your kitten flavor lollipop.

(#13116) Szoles válasza Xantomas (#13093) üzenetére

Szoles
(fanatikus tag)

Azért sejtjük, hogy nem ilyen az erdő színe. ;) De ez lényegtelen, szép lett a képed! :C

(#13117) stefanitsr

stefanitsr
(senior tag)

RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, G&D DTW RIS CQBR, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com

(#13118) Allien válasza Xantomas (#13107) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Tegnap arra mentem délelött. De erdőbe nem mentem be (talán még szerencse, ezek szerint :Y ). Nem voltak jó fényviszonyok (felhő nuku, viszont pára nagy). Viszont, ragadozó madarak is vannak, az tetszett (még ha esélyem sincsen közelit készíteni róluk). :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#13119) rumos14 válasza Xantomas (#13107) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azzal a géppel csak az a baj, hogy méretre és árra DSLR, képminőségre viszont kompakt.

(#13120) johnjohn válasza stefanitsr (#13117) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ez jó ! Nekem tetszik, bár Én elfogult vagyok ha ló van a képen ! :C

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#13121) Jinxx válasza stefanitsr (#13117) üzenetére

Jinxx
(senior tag)

Hatalmas kép! Nekem nagyon tetszik, jó hangulata van. Talán a paci szemét is megpróbáltam volna benne hagyni, de akkor lehet elveszne ez a fajta szűk vágású portrés kép fílingje.

(#13122) toth_janika

toth_janika
(senior tag)

Következő fotóstali Tetétlenben lesz! :DDD

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#13123) Cassidey válasza stefanitsr (#13117) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

nekem is nagyon tetszik, szeretem a portrekat :) egy kis utomunka meg jobban feldobna szerintem

(#13124) stefanitsr válasza Cassidey (#13123) üzenetére

stefanitsr
(senior tag)

Az a jó ha nem látszik azonnal hogy utómunkázott. :))

Pl, ISO 1600 nem tűnik el magától... :))

RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, G&D DTW RIS CQBR, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com

(#13125) Chapel válasza toth_janika (#13122) üzenetére

Chapel
(őstag)

.....őőő ez a link döglött!

Cassidey:akartam már javasolni, de sztem biztos nem kell bemutatnom neked Diane Arbus képeit...tetszenének neked!

(#13126) polika válasza Xantomas (#13106) üzenetére

polika
(senior tag)

Egy rakat munkát megtakaríthattál volna magadnak ha előbb csinálod a HDR-t képeket és csak a végeredmény 5 képet fűzöd össze...

Egyébként meg igazából csak a bridge gép korlátai miatt volt szükség a HDR-re mert a témában nincs annyi dinamika ami miatt szükség lett volna rá, ha tudsz RAW-ba fotózni, szerintem.

(#13127) Chapel

Chapel
(őstag)

2 hete várom h lődőzhessek a pentax-al erre ma szabadnap és egy rakás fos az idő :W
Természetesen a melós napokon meg száz ágra süt a nap :((

Bocsánat....de szétcsesz az ideg már :O

(#13128) pisti válasza Chapel (#13127) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Csinálj vízcsobbanós képeket, ahhoz a fürdőszobából sem feltétlen kell kimozdulni. :)

(#13129) Stitch válasza Chapel (#13127) üzenetére

Stitch
(őstag)

Mi bajod a szórt fénnyel? Az időjárás soha ne legyen akadálya a dolognak..egyébként néha kisüt..:)

Ha Magyarországon termelt zöldséget, gyümölcsöt és itthon előállított termékeket vásárolsz, akkor mindenki jobban jár! ---> http://href.hu/x/bp2q

(#13130) hemaka válasza Chapel (#13127) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Akkor tárgyfotózás :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#13131) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Úgyis hardverfórumon vagyunk :))

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#13132) Szten Márs válasza Motion_Blur (#13131) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aztafene, le a kalappal, ez igen ütős, jó kép lett :R
Elmehetne simán valami hatásos marketingfotónak.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#13133) Motion_Blur válasza Szten Márs (#13132) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Köszönöm :C

Gondoltam, hogy a bal felsőt kiszedem, vagy egyszerűen levágok belőle, de úgy nincs meg a hatás. Így jön ki, hogy mekkora batár állat ez a cucc :))

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#13134) Xantomas válasza rumos14 (#13119) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Jaja, de ha az ember telézni akar, nem kell obit cserélnie. Ok, van alternatíva, tamron 18-300 de amit az ember olvas róla, az alapján hanyagolnám. Ha tényleg huzamosabb ideig használok DSLR-t és nem órákra kölcsön kapott gépeket, akkor biztos megjön az obicserélgetés íze, de addig nem. Félek, hogy tönkre vágom a bajonettet. Két dolog van amiért a dslr felé húz a szívem: a DOF, és a bokeh. Csak erre a technikára 2 tonna ötletem lenne, és ha csak 10 tetszene másoknak, már megérné.

(#13118) Allien, én tuti a vízparton hasalva szedtem össze a vérszívó csajokat, nem az erdőben.

(#13126) polika, nem, mert így a gép dolgozott, nem én. Inkább szórakozok azzal, hogy hogyan automatizáljam a folyamatot, minthogy megcsináljam kézzel. Lusta vagyok, no.

(#13131) Motion_Blur , de jó ez a miez, de komolyan... mi ez?

mindenki másnak, köszönöm. A DA-s galériámban vannak még képek, de annyira nem jók, hogy mutogassam, inkább csak haveroknak szólnak :)

(#13135) Motion_Blur válasza Xantomas (#13134) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Hali! Videokártya :)

(#13136) Chapel válasza Motion_Blur (#13135) üzenetére

Chapel
(őstag)

Csak belejössz a DSLR-be látom ;)

(#13137) toth_janika válasza Motion_Blur (#13135) üzenetére

toth_janika
(senior tag)

Jó képek egy jó kártyához! :D :C

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#13138) Xantomas válasza Motion_Blur (#13135) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Gondoltam, de inkább rákérdeztem. :DDD

(#13139) Motion_Blur válasza Chapel (#13136) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ezt jó olvasni, köszi :)

(#13140) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Holnap ha minden igaz délelőtt felkúszom a Hármashatár-hegyre vagy a Hárs-hegyre, és szeretnék tippeket, hogy makró és tájkép fotózáshoz milyen beállításokkal készüljek?:B Tegnap is és ma is sötétben értem haza, így kvázi nem tudtam megismerkedni normálisan a géppel:F Próbálok minden nem átlagos fogalomnak utána nézni, de bonyolultabb, mint vártam:B

(#13141) Motion_Blur válasza Alvin_ti4200 (#13140) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Na, ezt akár én is megkérdezhettem volna: holnap megyek az első dslr-es őszi fotózásomra :D Annyi biztos, hogy csak RAW-ban fogok lőni ;) Ha 18-55-ös kitobid van, akkor a makró szerintem felejtős, legalábbis én ezt tapasztaltam.

(#13142) Alvin_ti4200 válasza Motion_Blur (#13141) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

igen azom van, de már sikerült makrót lőnöm itthon, gondolom nem szuperközelit csak tudok már vele csinálni:F

Mellesleg jöhetnél velem a Hármashatár-hegyre:D:D

[ Szerkesztve ]

(#13143) biggamer válasza Alvin_ti4200 (#13140) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Na, a PC GURU fotózik ? ;) :D

Attól függ, hogy merre szeretnél fotózni.
Tudod, szembe fénybe nehéz jó képeket készíteni, mármint a tájképnél.
Abszolult nem fotóztál még ilyen géppel ?

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#13144) Alvin_ti4200 válasza biggamer (#13143) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

DSLR-rel még soha:( Az alapszabályokat azért tudom, csak ennyi mindent nem babráltam ezelőtt egy gépen:) Főleg attól parázok, hogy ott helyben rögtönöznöm kell, kitalálni, hogy mit miért és merre állítsak ahhoz, hogy jó képet kapjak:B Feltételezem, hogy ISO100 az elég lesz, F5.6 is (vagy hogy tudom kiszámolni, hogy milyen F értékkel kell dolgoznom? Ez mélységélességet állít vagy mit csinál?:B Sorry, ha baromságokat kérdezek:O) Záridő értelemszerűen nem lesz magas, olyan 1/60-1/250 között valahol, egyelőre ennyi, ami tuti:D

(#13145) Motion_Blur válasza Alvin_ti4200 (#13142) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Ezen a héten szabin vagyok, gondoltam rá, hogy felmegyek fotózni (esti Parlament, Vár, Lánchíd, stb.). De holnap a Vértesben fogunk járni egy jókorát, feltéve, ha nem szakad le az ég, márpedig nagyon úgy néz ki:( Kíváncsi vagyok a képeidre, mindenképpen töltsd majd fel őket! :R

Ehhez mit szólsz? ;]

(#13146) Motion_Blur válasza Alvin_ti4200 (#13144) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Az F (rekesz) érték makrónál kicsi, pl. 2.8 környéke (ha tudja az obi), de egy tájképnél lehet F10 fölött is jóval. ISO100-hoz én nem biztos, hogy ragaszkodnék, főleg nem borús időben, vagy szürkületkor. Ezek a gépek ISO800-on is szinte zajmentes képet produkálnak ;) Bár, ha állványt is viszel, akkor lehet hagyni a hosszú záridőt.

+ használd a Landscape módot, az elég jól kihozza a kék és a zöld színeket. Már amennyiben ez a cél :)

[ Szerkesztve ]

(#13147) biggamer válasza Alvin_ti4200 (#13144) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Ha manuálba fotózol, akkor ha nem fontos ne vigyed le a záridőt 1/60-ra, az már gázos, főleg ha nem szoktad meg a kitartás kézből.
Inkább 1/125 legyen.

Nekem úgy van a 30d-nél, hogy a főkapcsoló 3 állású.
Van " ki ", " be " és egy ferde vonal.
Na az utolsóhoz kell állítanom, hogy minden paramétert kézzel tudjak állítani
/ elötte persze beállítom a tárcsát manuális fotózásra /.

Utána beállítom az ISO-t 100-ra, a záridőt legalább 1/125-re.
Van egy beosztásos vízszintes vonalas ikon a kijelzőn, aminek a közepén van a
" 0 " érték, akkor jó, ha ott áll a vonás.
Attól jobbra és balra is el lehet térni, akkor vagy alulexponált, vagy túlexponált lesz a kép.
Úgy kell állítani a blendét, hogy amikor tekergeted, minnél közelebb legyen a vonás a nullához, de elméletileg az a legjobb ha pont nulla az érték.
Nem tudom, hogy érted-e ?

Akár melyik paramétert állítod, annak a vonásnak az értéke mindig fog változni.

[ Szerkesztve ]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... Origin / BF3 ... biggamerHUN

(#13148) Motion_Blur válasza biggamer (#13147) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

"Van ki, be és egy ferde vonal.
Na az utolsóhoz kell állítanom, hogy minden paramétert kézzel tudjak állítani."

Ez nálunk az "M" program a tárcsán (záridő, és rekesz progi után) ;)

(#13149) Alvin_ti4200 válasza biggamer (#13147) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mindent értek, csak annyit kérdeznék, hogy melyik a blende?:) Thx a helpet egyébként:B

(#13150) biggamer válasza Motion_Blur (#13148) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Nem.

Van a tárcsán az " M " azaz manuális mód, de elötte a gép oldalán lévő főkapcsolónál a legfelső, vonalas részre át kell kapcsolnom.

Alvin_ti4200

Nálam a záridőt az exponálógomb melletti besüllyesztett / félig látszik ki a gépből / tárcsával tudom állítani, a blendét pedig a gép hátulján a kijelző mellett lévő nagy tárcsával lehet állítani

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.