2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI LAN (PPPoE) (kiemelt téma)

(#3501) Venco

Venco
(újonc)

Valaki részletesen el tudná magyarázni, hogy hogyan tudnák a data.hu-ról letölteni. (publikus proxy segítségével). Van fent egy sorozat 2 évadja ~20GB valahogyan le szeretném szedni.

(#3502) brd válasza Venco (#3501) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Pontosan hogyan nem működik ez a data.hu-ról való letöltés? Kipróbáltam, és nekem probléma nélkül megy, 64 KB/s-mal.

The only real valuable thing is intuition.

(#3503) Márton

Márton
(PH! addikt)

üdv!
A DSL telefonvonallal kapcsolatban lenne kérdésem. Hátha valaki belefutott már.
Amit kaptam mellé készüléket, azzal müködött a hívószám kijelzés, ha hivott valaki, most viszont vettem a helyére egy sima analóg Panasonic vezetéknélkülit, és ott nem ír ki számot :(
A manual azt irja, hogy használjak szürőt DSL vonal esetén.
Lehet hogy nincs szürő lennt a dobozkájukban és valóban olyan jel jön a lakásba?
Ha ez így van, akkor a kapott készülékkel miért megy a dolog?
Végül pedig, hol tudok ilyet venni, és kb. mennyiért?

köszi!

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#3504) McLaca válasza Venco (#3501) üzenetére

McLaca
(őstag)

Beállítod a publikus proxy-t a böngésződben és örülsz.
Mellesleg ha digi-s neted van, akkor akár torrentről is leszedheted, 20G-t visszaseedelni még a "lassabbik" nettel sem művészet.

brd: nagyon egyszerű: úgy nem működik, hogy nem működik. Kattintasz, majd "oldalbetöltési hiba" - mintha nem létező címet írtál volna be (FF-ban). Nálam sem megy és sok más digisnél sem. Most próbáltam ki.

Márton: a DSL-nek semmi köze a digihez, a digi egy egyszerű POTS-LAN eszközbe dugja a telefonod, ami az analóg telefont kiteszi LAN-ra. Ha a hívószámkijelzés a panával nem működik, akkor vagy nincs bekapcsolva, vagy nem szabványosan kezeli. Nálunk egy öregedő Swissvoice csoda van, lassan 6 éves, a számkijelzés gond nélkül megy rajta, sőt, a digi is továbbít rendszeridőt a telefonhálózatban, a telefon tudja is frissíteni, ha csöngetik (egyszerű átállítás a téli-nyári időszámításnál :D).

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#3505) Márton válasza McLaca (#3504) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

hmm, akkor még mindig nem világos.
Én abban a tudatban voltam, hogy a Digi féle telefon is DSL telefon.
Most akkor nem az?
Tehát nem hagyományos, dedikált analóg vonal (ez biztos)
Akkor semmit nem nyernék egy szürővel? Megnéztem a beállításokat, de nem látok olyat hogy engedélyezem-e a kijelzést :(

szerk: OK, rájöttem, nem volt beállítva az idő, dátum, és ADDIG nem jelez ki se számot, se nevet, hívás esetén :C

[ Szerkesztve ]

(#3506) McLaca válasza Márton (#3505) üzenetére

McLaca
(őstag)

Ó igen, ez vezetéknélküli telefon betegség. :) Sőt, a mobilok is hajlamosak rá.
Igaz, már okafogyott a válaszom, de a dolog tisztázásaként: a DSL az a digital subscriber line, azaz digitális előfizetői vonal rövidítése, ADSL-t nyújtó ISP-k nevezik az IP telefont előszeretettel DSL telefonnak, de ez így nem igazán kerek elnevezés. A leginkább megfelelő az IP telefon elnevezés, és a DIGI telefonszolgáltatása is IP telefon, csak maga az IP adapter nem a lakásban van, hanem kint a lépcsőházi elosztóban (ami az áramszámla szempontjából jótékony dolog).

Üdv!

(#3507) Márton válasza McLaca (#3506) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

értem, köszönöm!
Igen, meg jó dolog, hogy a nethez sem kell konnektoros modem, mint pl. a chellonal :)

(#3508) McLaca válasza Márton (#3507) üzenetére

McLaca
(őstag)

Viszont a 300kWh-s T díjat én kicsit soknak tartom egy switchre, POTS-IP adapterre és kábeltv erősítőre... :) Óránként 400Wh-t nem zabálnak ezek össze.

Üdv!

(#3509) brd válasza McLaca (#3504) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Értem. Akkor viszont megelőlegezek egy "baromság" jelzőt annak, hogy a sebesség miatt nem működik az onnan való letöltés. Szerintem olyan sok Premium user azért nem lehet, hogy emiatt korlátozza a data.hu a letöltést.

(#3510) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Hello!

Lenne egy olyan problémám,hogy myvipen nem tölt be kis képeket és ilyen netem van nekem is (LAN) már nem tudok másra gondolni mintsem,hogy a szolgáltató miatt van.
Más is tapasztalja ezt? thumb.myvip.com ról semmit sem tölt be a másikról oks thumb2.myvip.com
Minden böngészővel próbáltam már és egynél sem működik. Másnál jó,de hogy lannál milyen azt nem tudom.
Lehet,hogy olyan mint a data.hu a lannál.. egyszer működik egyszer nem. :( :(

(#3511) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Na ez érdekes akkor ezért van,na de miért? :S

Pinging thumb2.myvip.com [94.125.253.44] with 32 bytes of data:

Reply from 94.125.253.44: bytes=32 time=1ms TTL=57

Viszont!

Pinging thumb.myvip.com [94.125.253.17] with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Valaki aki lanos megcsinálná ezt a testet magánál? köszíí

(#3512) McLaca válasza Wallz (#3511) üzenetére

McLaca
(őstag)

Hasonló... De nekem már ADSL-lel is ilyen volt, sőt, még ilyenebb. Egyszerűen használhatatlan a myvip csúcsidőben, csak éjszaka javul meg.

Üdv!

(#3513) Wallz válasza McLaca (#3512) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

De már éjszaka van :(
És pl a barátnőmnek jó és pont miatta kellene hogy nálam is működjön :W :O
Neki jó volt csúcsidőben is.. nem értem

Most néztem havertól távoli gépen :(

Nagyon nem értem.. T com ADSLje van..

Pinging thumb.myvip.com [94.125.253.16] with 32 bytes of data:

Reply from 94.125.253.16: bytes=32 time=217ms TTL=59
Reply from 94.125.253.16: bytes=32 time=194ms TTL=59
Reply from 94.125.253.16: bytes=32 time=234ms TTL=59
Reply from 94.125.253.16: bytes=32 time=311ms TTL=59

[ Szerkesztve ]

(#3514) Core2duo6600 válasza McLaca (#3512) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az összes nagyobb forgalmú webhelyre igaz ez.
Most pl a netload ról, és a Depositfile ról szedek 30 k val, ami röhelyes,
igaz, hogy adsl em van, de a látott sebességek alapján nem tényező, hogy mivel szeded.
Egyszerűen vicc, a hálózat sebessége.

A google ról kellene az összes szolgáltatónak, és szerver üzemeltetőnek példát vennie.
Ők megtudták oldani, hogy mindig gyors legyen.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte Z77X, Core i7 3770 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingstone DDR3 1600 CL9

(#3515) Wallz válasza Core2duo6600 (#3514) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

De figy.. akkor PONT MOST! Miért van az hogy haver ADSLjén müxik ez a cím?
És ő látja a képeket én meg nem. Ez úgy 1 hónapja van.,hogy nálam nem jó.
Most csak a myvipről beszélek..
A többi tényleg nagyon túlterhelt. :( én is tapasztalom néha. tárhelyek.
Ja már kezdem érteni most néztem havernél nagy packet losttal,de bejön már 25%os packet lostot nyomott ki neki.. értem már akkor nálam nem jön mert talán a lan technológia miatt más mint egy adsl.

[ Szerkesztve ]

(#3516) Core2duo6600 válasza Wallz (#3515) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most direkt megnéztem fürge volt a my vip.
1 ism van nekem fent a képek fürgén mentek

Gigabyte Z77X, Core i7 3770 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingstone DDR3 1600 CL9

(#3517) Wallz válasza Core2duo6600 (#3516) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Aham :( már értem miért nem jön be nálam a packet lost miatt mert most is nagyon rossz értékeket ír ki ha megpingelem adslről,de ott legalább bejön.. érdekes módon..
Furcsa ez..nálad pingre milyen értékek jönnek ki? Lécc nézd meg!
Az a baj hogy már a feltöltött képeim sem látom egy ideje mert azok is a thumb.myip.com domain tartományába esnek.

:W :W

[ Szerkesztve ]

(#3518) Core2duo6600 válasza Wallz (#3517) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez lett:
[link]

(#3519) Wallz válasza Core2duo6600 (#3518) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Köszi.. milyen neted van? Egyre jobban nem értem az egészet mert T com adsltől folyamatosan 300 körüli pingek jönnek. Nálad meg tök jók. El tudom képzelni ezeket mik határozhatják meg,de akkor sem értem :(
Nyomok egy tracert kiv vok..

[ Szerkesztve ]

(#3520) Core2duo6600 válasza Wallz (#3519) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

T-online adsl elvben 8 mbit, gyakorlatban 6 mbit jön lefelé

(#3521) Shim

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Vettem egy TP-LINK TL-WR941ND routert, hozzá való 3 antennás TP-LINK PCI adapterrel.

A router fél méterre van az adaptertől, viszont csak 10-12 Mb/s-et produkál. Ez lenne a "normális"?

Mi lesz, ha kikerül a helyére a router, távolabb?

Amúgy 20/20-as Digi.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#3522) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Kész a Trace és valaki majd elárulhatná miért van az,hogy..

1 <1 ms <1 ms <1 ms unknown [192.168.1.1]
2 10 ms 19 ms 10 ms 94-21-208-1.pool.digikabel.hu [94.21.208.1]
3 1 ms <1 ms 1 ms 78-131-4-249.static.hdsnet.hu [78.131.4.249]
4 1 ms 1 ms 1 ms 78-131-4-121.static.hdsnet.hu [78.131.4.121]
5 1 ms 1 ms 1 ms vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu [193.188.137.12]

6 2 ms 1 ms 1 ms 84.1.94.28
7 1 ms 1 ms 1 ms 84.1.94.5
8 1 ms 1 ms 1 ms tenge1-2.core0.adatpark.hu [145.236.89.10]
9 1 ms 1 ms * 84.2.225.245
0 2 ms 1 ms 1 ms TenGE-1-50.4948-core0.hostoffice.hu [84.2.225.121

1 * * * Request timed out.
2 * * * Request timed out.
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.

Miért van az,hogy már a 9esnél timeoutot kap és még tovább megy utána?

(#3523) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Hiába növelem meg a timeoutot akár az alap 10szeresére nem éri el mintha folyamatosan 100% lenne a packet lost én ezt nem értem. :( :(

(#3524) eXodus válasza Shim (#3521) üzenetére

eXodus
(őstag)

Milyen firmware van rajta?
20/20as net nincs a diginél :P

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#3525) Venco válasza brd (#3502) üzenetére

Venco
(újonc)

Digis LAN netem van és az ilyen felhasználókat nem engedi a cég letölteni, legalábbis a nagyrészüket.

(#3526) Venco válasza McLaca (#3504) üzenetére

Venco
(újonc)

Igen digis 20/10-es netem van pár hete. Azóta a data.hu nem megy. Küldtem nekik egy emailt, hogy ha vajon előfizetek prémiumra akkor engedni fogják-e? Sajna torrenten nincs fenn, egyenlőre.
Aránylag gyors proxy szerver kellene de amiket találtam azok elég lassúak voltak.

[ Szerkesztve ]

(#3527) brd válasza Venco (#3526) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Sajnos eléggé esélytelen gyors proxy-t találni, és ha találnál is, nem sokáig lenne az, mert más is megtalálja. ;)

(#3528) brd

brd
(PH! kedvence)

Annyira érdekes, hogy a myvip.com és a data.hu is Generál Média Kft. érdekeltség.
Fura.
Különös na.

(#3529) Wallz válasza brd (#3502) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Nekem 500 al megy ha megy..

(#3530) Wallz válasza Venco (#3525) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Mármint a data.hu? Rohadjanak meg. :(

(#3531) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Úgy látom most átalakítják a data.hu-t.

(#3532) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Amúgy ha a data.hu és a myvip is annak a Kft.nek az érdekeltsége akkor lerhet hogy mivel egyben vannak ezek bizonyos ip-kről teljesen le vagyok TILTVA mert állandóan nem lehet 100%os packet lost,akkor mindenkinek ez lenne. És ez épp megmutatkozik a data.hu-nál mint a myvip.com nál mert össze vannak kapcsolva,de ez csak egy elmélet fog sincs.

Szemetek :((( :W

(#3533) Wallz

Wallz
(fanatikus tag)

Már látom hogy a gyakorlatban is így van pont azon az ipnél akad már el kissé mint a myvipnél (84.2.225.245) itt van is rendesen packet lost. aztán később már nem éri el . és a kettes (ddl2.data.hu) már nem is működik.
Ugyanaz mint a myvipnél.. ugyanaz a szitu itt valami van az biztos mégpedig szemétség..
Szóval a kettőnek köze van egymáshoz magyarán.. :((( :(((

(#3534) Venco

Venco
(újonc)

Na most válaszolt a data.hu a levelemre miszerint annak ellenére, hogy már sok felhasználó jelezte náluk, hogy a digis nettel nem tudnak letölteni az oldalról ők semmiféle korlátozással nem élnek az ilyen ügyfelek felé és különben is kikérik maguknak. A jó k. muterjukat.

(#3535) Shim válasza eXodus (#3524) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Legközelebb arra járok, megnézem. Kösz a tippet, akkor még eszemben is volt egy fw frissítés...

Diginél többször változtak a sebességek, már nem tudom milyen csomagok vannak hivatalosan. Speedtest szerint 17/17 Mb/s :)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#3536) Wallz válasza Venco (#3534) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Én is írtam a generálnak elküldtem a tracet stb. még hazudnak neked? Fordulnának fel :W
A fenét nem azért nem jön be a myvip sem rendesen mert nem korlátoznak.. aha.. tetű egy cég ez a generál média :W

(#3537) pukkancska

pukkancska
(fanatikus tag)

a diginél mennyi az a adatmennyiség ami már sok? Számításaim szerint a 30/20-as nettel több mint 15 TB adatmennyiség/hó :Y (9 Tble/6Tb fel) lehet. A 10 Tb már irreális adatmennyiségnek számít?

(#3538) Wallz válasza pukkancska (#3537) üzenetére

Wallz
(fanatikus tag)

Tök mindegy mennyit töltesz úgyse csinálnak semmit. A diginél nincs olyan hogy sok.

(#3539) ZaXXoN

ZaXXoN
(tag)

Most beszéltem egy digis ügynökkel. Azt állítja, itt kijön a max sávszél, nemúgy mint más (upc) szolgáltatóknál, mert míg upc-nél "a környék 56Mbiten osztozik, a diginél 200Mbitet húznak ki egy házhoz, ami ha nem elég, akkor húznak mellé mégegy drótot". Vagy igaz, vagy nem. :))

Van itt pesti digilanos, linuxos ember? Egy fél órára szívesen vennék egy accountot, hogy kipróbálhassam a gyakran használt (főleg game) szervereim felé a pinget, traceroute-okat. Hálásan várom privátban vagy msnen: digzax [kukac] hotmail.com. thx :K

[ Szerkesztve ]

V1277

(#3540) brd válasza ZaXXoN (#3539) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nem csak állítja, tényleg így van, az én hozzáférésem egy 11 emeletes házban van, ahol valószínűleg nem 2 felhasználó van, és a sávszélességgel eddig nem volt gondom, csúcsidőben sem.

Nem kötekedésből, de minek ehhez linux? Ma már Windows-on ugyanúgy meg lehet oldani. ;)
Amúgy, ha leírod a listát, én szívesen tesztelek ilyeneket neked... Vagy ha nagyon szépen kérsz, előre megbeszélt időpontban adok neked távoli asztali, vagy UltraVNC-s hozzáférést egy virtuális gépemre (ott úgysem tudsz semmit széttúrni, még ha akarnál sem ;) ).

(#3541) ZaXXoN válasza brd (#3540) üzenetére

ZaXXoN
(tag)

Linux csak azért, mert az amolyan oprendszer. Van benne shell, nem egy olyan nyomi dos ablak egy használhatatlan batch nyelvvel, ami vicc. Persze minden van már windows-ra is, de tipikusan ehhez a feladathoz totálisan felesleges grafikus felület. Jobbszeretek ssh-n keresztül hatékonyan ügyködni, mintsem egér-fetisisztát játszani és szenvedni, hogy vajon átmegy-e a vnc-n a cut&paste és hogyan küldjek át egy kicsit is hosszabb ipcím listát. Köszönöm az ajánlatot, de a windowshoz csak akkor közelítek, ha pisztolyt nyomnak a halántékomhoz ;] . Nem célom flamewar-t indítani etéren, csak válaszoltam a kérdésre. És félreértés ne essék, mindenki azzal és úgy boldog, ahogy akar :).

V1277

(#3542) brd válasza ZaXXoN (#3541) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Velem nehéz lesz windows-ról hitvitát folytatni, mert alapos okokból utálom (vagy inkább nem szeretem), mint a szart, :) de kénytelen vagyok használni, egyrészt a munkám jó része az ilyen rendszerekhez való hozzáértésre épül, másrészt az általam játszott játékok jó része (nem, mintha olyan sok lenne) csak windows-on fut (normálisan). Ha mutatsz egy olyan linux-ot, ami egyben letölthető, és VirtualPC-n, vagy VirtualBox-on (utóbbit jobban kedvelem ;) ) képes a CD-ről bootolni, és úgy lehet rajta állítani hálózatot, hogy nem kell 10 percnél többet tökölni vele ahhoz (a manual olvasgatását is beleértve), hogy fix IP-t, átjárót, DNS-t, ill. neked az SSH-t, vagy sima telnet-et (be)állítsak benne, akkor mondd, és "feldobom" valamelyikre. ;)

(#3543) ANT válasza Wallz (#3531) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Ja, jól sikerült az átalakítás! :C Free júzer tőccsön max. 64k-val!
Azt mondom én erre, "éjjen a rapidser"
Onnan most is 200k körül csordogál a zadat.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#3544) kali válasza ANT (#3543) üzenetére

kali
(Szakértő)

ha legalább 64 kb/s sebességel lehetne tölteni, de nem, egész nap alig csordogál néhány kb/s sebességgel, sőt... jelenleg 2580 b/s :W a data lett a magyar rapidshare, mi?!?!

[ Szerkesztve ]

(#3545) McLaca válasza ANT (#3543) üzenetére

McLaca
(őstag)

Igen, azt a progit én is kipróbáltam. De amit ír sebességnek, az bőven nem igaz. A DU Meter környéken sem jelzett akkora sebességet, mint a progi, másrészt valahogy túl sokáig jött a jelölt sebességgel a cucc. Egyetlen előnye a várakozás kijátszása.

Üdv!

(#3546) ANT válasza McLaca (#3545) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Valóban, ingadozik is a sebesség menet közben, de egy 100MB-os .rar lejön 11 perc alatt. Az 150 kB/s körül van átlagban. Ez még mindig jobb, mint a data "sebessége".
Szerk: legyen OFF

[ Szerkesztve ]

(#3547) McLaca válasza ANT (#3546) üzenetére

McLaca
(őstag)

Jobb, persze, de ez a progi nélkül is ennyi, a hatalmas előnye - ahogy már írtam - a várakozás kijátszása. Egyébként nem is értem, miért akkora ász az a data.hu? Mi van ott, ami máshol nincs? Nekem még az életben nem volt rá szükségem. Valamire való anyaggal rendelkezők privát torrent trackerekre rakják az anyagot inkább, mintsem a data.hu-ra.

Üdv!

(#3548) ZaXXoN válasza brd (#3542) üzenetére

ZaXXoN
(tag)

Kvázi minden live CD-s linux megy kapásból és alkalmas erre. A portforward-ot viszont nem a linuxban, hanem a virtualpc-n/virtalbox-on kell beállítani, ssh-ra (tcp port 22), avagy rá-bridge-eled a virtuális etherenet interace-t az igazidra. Ez pl. nevetségesen kicsi:

http://www.damnsmalllinux.org/

V1277

(#3549) Core2duo6600 válasza ANT (#3543) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy kell használni ezt a progit ?
Betettem egy rs linket, de nem kezdte el, tehát várakozni kell.
Ez nem ezt küszöböli ki ?
Router mögött vagyok, ha ez számít

(#3550) ANT válasza Core2duo6600 (#3549) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Ezen az oldalon a #27 post instrukcióit követtem. Ui. nekem pont ugyanaz volt a szitu, mint ami ott le van írva: routerem szerepelt a támogatottak között, de mégsem ment alapból a reconnect.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI LAN (PPPoE) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.