Hát, ne haragudj, ha nem tudod, mi a wlc, akkor ne gyalázd a CCNA Wireless-t...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Hálózat, szolgáltatók
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
FecoGee
(senior tag)
Catalyst 3750X - kívülről és belülről ;-):
Esetleg ilyeneket is használtok ? 

Mercutio_
(PH! kedvence)
Pedig az első találat amit kidob a gugli ![;]](/dl/s/v1.gif)
Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, Seasonic S12 II 430W táp, Bioshock+Tomb Raider+FC Blood Dragon kupon, MSI_HD7790_OC, Genius 2.1-es hangcucc, 120mm Ventirács, átalakítók/kábelek, OKOStelefon tok/fólia (ZTE, Lenovo, LG)

FecoGee
(senior tag)
Ez durva volt 

FecoGee
(senior tag)
Nem, olyat nem! Csak 3750-12s-t 

FecoGee
(senior tag)
Akit érdekel a CCNP ROUTE "Journey", olvassa a blogomat:
http://hunciscoblog.wordpress.com/
A redistribution... az kemény 

f_sanyee
(fanatikus tag)
Olyat nem jatszottal amikor 2 routeren is be van love a redistribution OSPF-bol EIGRP-ba es vissza is, ugyanabban az area/AS-ben? es az egyik router a rossz utat valasztja az OSPF alacsonyabb AD miatt?
az viccesebb. aztan lehet tagelni a routeokat.
Ezzel szorakoztam vmelyik nap, tok kiraly eza Network Warrior.
szerk: ja most nezem errol is irtal 
[ Szerkesztve ]

FecoGee
(senior tag)
Oda-vissza redisztribúció OSPF és EIGRP között nem lehet gond!
OSPF 110, EIGRP internal 90, external 170. Tehát ha OSPF-ből belehirdetsz EIGRP-be 170 lesz az AD, és nem lesz gond mert OSPF 110. EIGRP-ből OSPF-be megint nem gond mert EIGRP 90, OSPF 110, és jó felé látja a route-kat.
RIP és OSPF az pl. gond.

f_sanyee
(fanatikus tag)
Ha egy 3. router EIGRP-be berakja pl egy connected interfecet akkor azt mar 170-el hirdeti a masik kettonek amit mind a ketto nyom OSPF-be ahol mar 90 lesz belole, na itt lesz a kavar.

FecoGee
(senior tag)
Ja úgy igen. Én alapnak vettem hogy a connected az nem redisztributált 
Az EIGRP external 170-es route OSPF-ben megjelenik 110-es AD-val, E2 route-ként.
Ezért meg kell emelni az OSPF external-t legalább 171-re:
distance ospf external 171
[ Szerkesztve ]

f_sanyee
(fanatikus tag)
En ugy csinaltam h redistributenal raktam taget a routera es route-map meg szurte.
Most epp ASA temak vannak, sajna ezt nem tudom kiprobalni 
[ Szerkesztve ]

f_sanyee
(fanatikus tag)
Valakinek sikerult mar ASA-t mukodesre birni GNS3-ben? PIX megy, de ASA nem akar osszejonni.
Na, úgy tűnik, hogy kiadták az ukázt, menni kell hamarosan CCNP-re...
Szép lesz egy raklap MS vizsga, kemény projectek mellett 
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

FecoGee
(senior tag)
És mi a határidő
?

f_sanyee
(fanatikus tag)
Hajra! CCNA-d van mar hozza?
Harcra fel! 
Úgyis halogatod már egy ideje a Cisco vizsgákat 
Kicsi a bors, de főleg az őrölt.
A szokásos tegnap 
Jaja, a CCNA már porondon van 3-4 éve, most végre lesz hozzá némi hátszél is.
MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

f_sanyee
(fanatikus tag)
Van uj CCNA Security vizsga! 640-554, vegre nem kell SDM, es van 1-2 ujdonsag is benne, mint az ASA.

Cyber_Bird
(tag)
Ideje volt kinyirni az SDM-et 
Cisco CCNA, CCDA, CCNA Security

Vieron
(lelkes újonc)
Van helyette Cisco Configuraton Professional... 
Sziasztok, alap gyakorlófeladatokat (hálózattelepítő és üzemeltető okj-s vizsgára) tudnátok adni? Megköszönném 
ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo
Üdv mindenkinek!
A cickós packet tracer CLI ablakában nem látszik a kurzor, így barominehéz belejavítani bármibe. Valaki tapasztalt már hasonlót?
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.
Elő szokott fordulni, én is belefutottam már.
ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo
És van rá megoldás, vagy ez ilyen és kész?
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

f_sanyee
(fanatikus tag)
milyen verziot hasznalsz? en meg nem talalkoztam ilyen problemaval.
5.3.1.0044

f_sanyee
(fanatikus tag)
azt nem hiszem hogy hasznaltam, 5.3.2-vel es most 5.3.3-val sem volt ilyen gondom.
Felcsavartam egy 5.3.3.0019-et, ugyanaz.

Integra
(Jómunkásember)
ahoj!
nemtom hol kérdezzem meg, mert nincsen ilyen topic, de talán itt vannak guruk...
egy cisco 881-es csodával nézek farkasszemet, életemben először és szopat a mocsadék..
serial kábelen keresztül putty-tyal tudok nyitni console session-t, eddig ok.. bár ez is beszopatott, mert egy ideig ment, aztán lehalt és nem tudtam semmit sem bele írni.. na mindegy, ezt megcsináltam, most jó megint.
de...
aszongya a sziszkó, hogy a http://10.10.10.1-en vagy a http://10.10.10.1/hzsdd/welcome címen keresztül eltudom érni a gui-t... hát nem tudom, egyszerűen nem jövök rá, hogy miért nem tudom elérni..
nincsen netán ötletetek???
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

f_sanyee
(fanatikus tag)
mit allitottal be consolba?

Integra
(Jómunkásember)
nem állítottam el semmit sem még, default állapot, ahogy beállítva van gyárilag. csak azt nem értem, hogy ha valóban úgy van, akkor miért írja a manual, hogy... 
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

f_sanyee
(fanatikus tag)
ping megy 10.10.10.1-re?
Céges Cisco SRP521W, itthon csináltam egy kis kábelezést, kikapcsoltam, bekapcsoltam azóta se kép se hang. Magával a routerrel nem történt semmi variálás.
Rámentem konzolkábellel, és az alap beállítómenü jött be, végignyomkodtam majd menteni se tudta a konfigot.
Ezt az aranyos hibát dobja: unable to initialize the geometry of nvram
Lehet kukázni?
[ Szerkesztve ]
Kevés hely marad az NVRAM-ban, vagy eleve bele se fér a config. Takarítsd ki teljesen, engedélyezd a compress-configot, aztán próbáld újra. Nem hiszem, hogy kukázni kéne.
Oké, de már majdnem 2 éve így megy. Mitől kezdte el csinálni ezt? Semmi változás nem volt a konfigban.
[ Szerkesztve ]
A szoftver gáz. Kitölti a rendelkezésre álló teret 
Az eredeti konfigot meg lehet menteni vagy le kell gyalulni?
Nem hiszem, hogy ki lehetne húzni belőle valahogy. Annyira sok meló újra bekonfigolni nulláról?
Nem nagy meló, csak a gyárban a Cisco-s szakik eléggé durván el vannak havazva, és ezen menne az üzemi VoIP telefonom.
Szerintem nem piszkálom, amúgy is az itthoni gépek közül csak egy HP Proliant DL585 G5-ön van soros port 
Majd hétfőn megpróbálom az egyik tudóst utolérni.
Jajj, sírok a röhögéstől

Kicsi a bors, de főleg az őrölt.

FecoGee
(senior tag)
Sziasztok,
pénteken sikeresen teljesítettem a ROUTE vizsgát. Elég durva volt! OSPF, EIGRP, redisztribúció volt a központi téma, BGP is sok volt, IPv6 nem annyira sok.
TSHOOT jön, május 4. a cél, a blogomban folytatom az élmények megosztását.
Feri

f_sanyee
(fanatikus tag)
Grat!
Azt mondjak a switch durvabb. Szerinted?

FecoGee
(senior tag)
Köszönöm!
Az én véleményem szerint sokkal könnyebb a SWITCH! Több témakör van, de szerintem sokkal könnyebb, mint a ROUTE.
Grat nem semmi 
Azt nem tudod hogy a CCNA Secu mennyiben változott ?

FecoGee
(senior tag)
Szia! Koszonom! Meg el a regi CCNA SECURITY vizsga, nyugodtan leteheted azt! f_sanyee jobban kepben van a Security uj vizsgarol, lehet, hogy o tud bovebbet!

f_sanyee
(fanatikus tag)
itt vannak az uj temak:
640-554 Exam Topics
oktober 1 elott, meg a regi 553-as vizsgat is meg lehet csinalni aki azt szeretne, de mar el az 554 is, viszont meg nincs hozza certification guide.
Köszi akkor hiába is kerestem 

AkoSCH
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék szépen:
Adott egy Cisco ESW 520-as 24 portos switch, ehhez még 2 másik switch lenne összekötve, hogy gyűrűt alkossanak.
Majd mindegyiken hostok lógnának, vlan-ok kialaktásával.
Kérdés:
Ez így tudna működni?
van valami spéci dolog, ami kell ennek a megvalósításához eszköz szintjén? (protokoll-támogatás)
Nem találtam semmilyen infót róla eddig sajnos.
Előre is köszönöm a segítséget!

FecoGee
(senior tag)
Szia.
A Spanning Tree letiltja majd mindhárom switchen az egyik linket, tehát a forgalom arra nem fog folyni. Ha az egyik link megszakad, a Spanning Tree át fog billenni a másik linkre, tehát kapsz redundanciát.
A VLAN-okhoz használhatsz VTP-t, így ha az egyiken létrehozod, lefrissül a többin is. Ez megkönnyíti a VLAN-ok adminisztrációját.
Nem ismerem ezt a típust, de ha nem Layer 3-as, akkor kell egy router is, ami a VLAN-ok között route-l (oda trunkolod a lábára a VLAN-okat, ő pedig "router-on-a-stick" konfiggal route-l). Ha Layer3-as a switch akkor SVI interface-ekkel el tudod route-lni a forgalmat. Mivel mindenki mindenkivel össze van kötve, nem kell routing protocol, mivel connected interface-kkel a route táblájából össze tudja szedni az infokat. De én felhúznék egy OSPF-et rajtuk - ha Layer3-asak, nem volt időm rágoogle-zni.
Feri