Sziasztok.
Nekem egy mára már őskövületnek számitó Z4-esem van amit akkor vettem, mikor a tipus megjelent. Azóta is folyton a nyakamba lóg. Csak alváshoz és zuhanyzáshoz veszem le. 
Az elején kicsit bonyolult volt vele jó képeket csinálni, de mikor rájön az ember, hogy mikor melyik beállitásra hogy reagál a gép, onnantól minden ok. Ez az egyik elsőnek megjelent tipus volt a kompakt kategóriában, úgyhogy van néhány hiányossága, amit a későbbi tipusoknál már kiküszöböltek. Ilyenek pl, hogy nincs keresőfény, kézremegés gátlás, nem állitható a vaku ereje és nem állitható be külső vaku sem, nem zoomolható a videofelvétel készités alatt, max 60sec felvétel, vaku nélkül csak hosszú záridővel tud képet késziteni, zoom használatakor sokszor téveszt fókuszt, még a legkisebb iso50-es beállitással is sokszor ''kékmákos'' a kép, nagyon rosszul érzékeli a mesterséges fényforrásokat (értsd: sőtét és színhibás lesz a kép attól függően, hogy milyen a fényforrás színe). Ezenkivül szót érdemel még a video tömörités kritikán aluli minősége.
Ezzel szemben zoom nélkül és/vagy természetes fénynél, esetleg állványról elég jó képeket lehet csinálni vele. Kiemelendő még, hogy a BS funkciók jól használhatóak, de tényleg csak akkor, ha a mintaképnek megfelelő fény/tér viszonyok vannak, különben az is gázos. Nagyon pozitiv csalódás viszont, hogy a BS ''irott lap'' funkciója tényleg nagyon jól működik és hiba nélkül lehet vele szöveget fényképezni. Kis gyakorlással egyből nyomtatható ''képet'' lehet igy késziteni, ami sokszor jobb minőségű, mintha fénymásoltam volna az eredetit.
Hozzá kell még tennem, hogy az évek alatt kiderült, hogy nem túl tartós a kidolgozása a készüléknek. A gombok már kontakt hibásak, az lcd kijelző pedig az elejétől fogva elszinezősik, ha a gombokat nyomogatom. Mostanra már a mozgó optika is kikopott és több mm-es lötyögése van, valamint az automata lencsevédő sem nyilik ki teljesen magától és nem is záródik már be. Az összeszereléshez használt csavarok pedig nem rozsdaállóak! Elégé izzad a tenyerem és minden külső csavar szépen berozsdásodott! (Lehet hogy belül is, nem látok bele.)
Onnan tudom, hogy ezeket a későbbi tipusokon már javitották, hogy a család vett tavasszal egy s600-ast, amiben ezek a ''hibák/hiányosságok'' már orvosolva lettek.
Mindezek ellenére nem bántam meg hogy megvettem, rengeteg képet csináltam már vele és sokszor jól jött, hogy ''csak úgy ott volt kéznél''. A következő gépem is casio kompakt lesz. 
Sorry a hosszú hsz-ért.

A hirdetéseim többnyire szemtelenül olcsók. Mindig alku utáni árakat adok meg. Problem?