sry, jóaz, de nekem nem kell a .0000 azt el lehet tüntetni?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Szoftverfejlesztés
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Lortech
(PH! addikt)
Dede, le is írtam hogyan. Dehát a double az a tömb, azé' kell az, e.
ok köszi,é erről a kovertálásban nem tudsz segíteni? int to string

Lortech
(PH! addikt)
Azért remélem leesett, hogy az előbb nagy hülyeséget írtál. 
itoa a függvény neve. itoa(int stringge_alakitando_szam, char * kimenet_string, int szamrendszer_alapja)
leesett persze, csak nekem úgy mondták h azzal lehet tömböt létrehozni. furcsélottam h racionális, és tömb is, de hát azthittem h ez csak ilyen egyedi hülyeség 
de amit írtál erről az átalakításról, hát izé, nem nagyon értem 
amúgy meg 5x5ös 5ödölő lesz belőle. ezt csináltam meg 2 éve középsuli 3.ba prog évvégi ként pascalban, és önszorgalomból megcsináltam snake-et is
csak úgy önszórakoztatás képpen
jólvan elhiszem kicsit furcsa volt :p de kivehető 
[ Szerkesztve ]

odonye
(lelkes újonc)
AMúgy a Pasclanak van értelme? Én nem sokat látok.
el lehet vele szórakozni!
Első prognyelvnek sztem jó 

amargo
(PH! addikt)
Én nem igazán látom az értelmét és nem is tudom hova rakni.. azt leszámítva hogy 1-2 programozáshoz nem értő, de pascalt - delphit ismerő tanár ezt tanítja a mai napig..
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

Vico87
(fanatikus tag)
Kezdõknek könnyebb, mint C-t tanulni egybõl. Én legelõször Pascalban programoztam, aztán tanultam csak meg C-ül. Manapság az a hátránya, hogy nem igazán használják, míg a C-t igen. Szerintem egyszerűbb kezdõknek azt leírni és megérteni, hogy "szoveg : string;", majd csak használni, mint "char* szoveg stb..." vagy "char szoveg[x]" és mindig &szoveg-ként használni a függvényekben.
[ Szerkesztve ]
[ egyeterto smiley ]
Vico87: Pascallal kezdtem es delphiztem evekig, vagy 5 elpazarolt ev az eletembol...
90 87.5 87.8 87.5

én annak idején szerettem a Pascalt, de mikor sikerült "összejönnöm" a C-vel, onnantól rá sem néztem 
az előnye hogy könnyen tanulható, de ez egy idő után már erős hátrány lesz. pl. a C konzekvens felépítéséhez képest a Pascal egy össze-vissza hányt szutyok.
az a baj, hogy az oktatás irtózatosan lassan idomul az aktualitásokhoz, a számítástechnika gyors fejlődésével meg képtelen lépést tartani. a felsőoktatásban még csak-csak, de pl. egy középiskola reménytelen. az a tanár, aki anno 30 éve megtanulta a pascalt, még 10-20 évig tanítani is fogja. ahelyett hogy a modernebb szemléletű nyelveket tanítanák (akár delphit, ha már könnyen tanulható nyelv kell)
ok hogy alapozni is kell, de nem mindegy hogyan
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

odonye
(lelkes újonc)
Mikor véletlenszerű számot szeretnék kapni, miért kapom mindig gyanazt a programot akárhányszor lefutatom? Ha meghívom a randmize() függványt akkor hibaüzenetet kapok. Ilyet ovlastam:
#include <stdlib.h>
randomize();
x=rnd() % n
De ez csak randomize(); nélkül működik. Miért lehet ez?
milyen hibaüzenetet? ha nem árulod el, nehéz lesz...
azt tudod, hogy a randomize-ot csak egyszer, a program elején szabad meghívni, ugye?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

odonye
(lelkes újonc)
c.c
.text+0x4f): undefined reference to `randomize'
Azt nem tudtam, hogy az elejen kell.

odonye
(lelkes újonc)
ÜDv, ha a randomize(); helyére ezt írom: srand(time(NULL));, akkor működik. Ez most pontossan mi is? Egy fórumon találtam, hgoy ezzel működik, csak miért, és mi ez?

Lortech
(PH! addikt)
Mert a randomize az turbo c / borland c változatban van emlékeim szerint.
turboba is legelejére kellett szinte írni h randomize, és ott is random parancsal lehett véletlenszámot generálni. Szval próbáldrandommal 

Lortech
(PH! addikt)
Randomize-zal nem megy, leírta, én meg azt is, hogy miért. Ő nem turbo c-t használ.
hát ki mondta h turbó c-t használ? én csak annyit mondtam h sima randommal próbálja...

odonye
(lelkes újonc)
Próbáltam randommal is, de teljessen felesleges volt, mivel a randomize();-val volt gondja.

Lortech
(PH! addikt)
Nem megy a szövegértelmezés, az a baj. Nem mondtad, de a randomize + random az tubro c / pascal módi.

rOwLeY
(őstag)
Hali!
A segítségeteket kérném!Az alábbi programról lenne szó:
Írjon és deklaráljon C föggvényt, amely egy nulla végú stringben, amely 1-es és 0 karaktereket tartalmaz, minden egymást követő ötödik egyes után beír egy 0-ár!Az eredmény számára a függvény foglal helyet.
pl: 11110111011111110011 --> 111101110111110110011
Na a "project" egy 5x5ös ötödölő játék lenne...
addig eljutottam hogy kiírassam meg hasonlók.
De valaki tudna egy megoldást arra, hogy ha 'X'-et és 'O'-t akarok beírni azt miként hogy csináljam?
#include <stdio.h>
void main()
{
int a[25];
int i, j, x;
x=1;
for (i=0; i<25; i++)
{
a[i]=x++;
}
for (i=0; i<25; i++)
{
if ((i==5) || (i==10) || (i==15) || (i==20) || (i==25)) printf("\n\n");
if (a[i]<10) printf(" %d", a[i]);
else printf("%d", a[i]);
printf(" ");
}
}
[ Szerkesztve ]
Bekered hogy melyik koordira es mit, atirod a tombbe, kepernyotorles es ujrakiir.
90 87.5 87.8 87.5
a bekérést meg az iyleneket értem. megcsináltam már turbóba 
hát jólvan de ez int típusú... most át kell h írjam a tömböt char-ra? és kézi feltöltéssel kell megoldani, azt meg nem szeretném.
képernyő törlést egyépként mivel lehetmegoldani?
[ Szerkesztve ]
vagy egyáltalán hogy lehet létrehozni olyan char tömböt? amiben 25db 2hosszúságű "szöveg" tárolható?
char a[2][25]?

szilu84
(kvázi-tag)
char *feladat(char *str){
char *uj=(char*)malloc(sizeof(char)*500);
char tmp[2];
tmp[1]='\0';
int i;
uj[0]='\0';
for (i=0;i<strlen(str);){
if (str[i]=='1' && str[i+1]=='1' && str[i+2]=='1' &&
str[i+3]=='1' && str[i+4]=='1'){
strcat(uj,"111110");
i+=5;
}
else{
tmp[0]=str[i++];
strcat(uj,tmp);
}
}
return uj;
}

odonye
(lelkes újonc)
D@ni88, igen. Et hívják több dimenziós tömbnek. De ha úgy gondolod, hogy 25db 2 karaktert tároló ,,szöveget" akarsz létrehozni, akkor azt fordítva kell megtenni (ha jól tudom, javítsatok ki ha tévedek): char a[25][2].

szilu84
(kvázi-tag)
ehhez a projekthez miért kell 25db 2 hosszúságú szöveget letárolni? nem jó egy 5x5-ös mátrix, aminek minden eleme egy karakter? (egy X vagy egy O)

Lortech
(PH! addikt)
Biztos működik, de az nem a legjobb gyakorlat, hogy kihivatkozol a tömbből. Meg ugye ott a limit.

maszat
(senior tag)
Felhasználva a forrásodat elkészítettem egy másik verziót:
char *feladat(char *str){
char *uj=(char*)malloc(sizeof(char)*(strlen(str)*1.2));
int i=0;
int ujszohossz=0;
int egyesek=0;
for(i=0; i<strlen(str); i++){
uj[i+ujszohossz]=str[i];
if(str[i]=='1'){
egyesek++;
if(egyesek == 5){
egyesek = 0;
ujszohossz++;
uj[i+ujszohossz]='0';
}
} else {
egyesek=0;
}
}
return uj;
}
Működése:
Létrehozza a célszónak megfelelő karaktertömböt. Külön megvizsgálva lehetett volna pontosan akkorát létrehozni, mint amekkora kell, de hirtelen ez is jó, elvégre max 20%-al lesz hoszabb a szó.
Betűnként olvassa a szót, és számolja az egymásutáni 1-eseket. Ha megvan az 5, akkor hozzácsapja a 0-t, ha nincs, akkor nullázza a számlálót.
uj[i+ujszohossz]=str[i]; az ujszohossz változó az eltolás kezelésére szolgál, mikor a 0-t beszúrjuk.
Így hirtelen kipróbálva működött, de a hibátlan működésért nem vállalok garanciát. 
[ Szerkesztve ]
hát végülis jó, csak eddig számokban gondolkoztam mint mezők nevei, de ha egy lenne akkor meglehetne oldani betűkkel
hát nem tom úgy mennyire lenne átlátható, mert azért a betű vs számhoz már hozzá van szokva az emberi szem.

szilu84
(kvázi-tag)
kipróbáltam, müxik az algoritmusod, de sztem nem zárod le az uj sztringet, mert kiírásnál mindenféle krixkraxot ír a végére.
ez hiányzik a return elé: uj[i+ujszohossz]='\0';
[ Szerkesztve ]

maszat
(senior tag)
Ez igaz. Nem foglalkoztam a lezárással. 

odonye
(lelkes újonc)
Üdv! Egyenletet meg lehet oldatni progival? Pl egy olyan, hogy 24=262.2-x/500-x*100?
meg.
90 87.5 87.8 87.5

PazsitZ
(PH! addikt)
Ha átalakítod...
"...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://phmovies.pazsitz.hu - http://pazsitz.hu -

Vico87
(fanatikus tag)
Igen, meg lehet oldani. Nyilván vannak könnyebben és nehezebben kivitelezhetõ megoldások.
Könnyű megoldások pl :
- megoldóképlet alkalmazása (negyedfokú polinomig alkalmazható, de a negyedfokú megoldóképletét tutira rosszul írod majd le, mert embertelen hosszú)
- iteratív módszer alkalmazása (lásd : Newton módszer, Lagrange módszer)
Az egyenletmegoldáshoz ajánlott "numerikus módszerek" témakörbõl ismeretek.
Igazából minél többet tudsz matekból annál jobb megoldást tudsz erre írni.

Noobi
(kvázi-tag)
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban a problémában, hogy a devCpp-omban a sima c project nem fordul le? Csak a c++-os fut le hiba nélkül....
A kiírt hiba: "C:\Prog\Dev-Cpp\Project\Makefile.win [Build Error] [main.o] Error 1 "
Vistám van, bár nem gondolom hogy az lenne a baja, mert a legelején simán lefordult... azóta hiába telepítettem újra mindent, nem segít.....
Előre is köszönöm!

Lortech
(PH! addikt)
Pedig bizony az a baj (vista alatt nem megy a devcpp alapból).
Itt egy biztosan működő leírás (én is így raktam fel Vistára): [link]

Noobi
(kvázi-tag)
Köszönöm Szépen a gyors segítséget!
Csak azért gondoltam, hogy nem a vista hibája, mert a legelső telepítés után 1-2 napig jó volt...
sziasztok!
Én most szeretném elkezdeni a C-t tanulgatni de nem tudom melyiket lenne érdemes elkezdeni. Mivel nem tudom hogy mi a különbség a sima C a C++ és C# között!
Előre is köszönöm a válaszaitokat!

Noobi
(kvázi-tag)
Tényleg működik
Köszi mégegyszer!

Noobi
(kvázi-tag)
Szia!
Szerintem az általad megadott sorrend a helyes.... a C-re épül a másik kettő lényegében... a C++ objektum orientált, a C# pedig a C++ és a Java keveréke .... elvileg... szóval én a sima C-re voksolnék...
oks
Csak vmi jó irodlalom kéne hozzá, mert magamtól nem fogok rájönni hogy mi hogy van
Szóval tudnál nekem mondani valami jó kis könyvet C-hez??

Noobi
(kvázi-tag)
Ha ennek: http://ebookz.hu/ a keresőjébe beírod, hogy c programozás, kidob mindent, még feladatgyűjtemény is van rajta... Sok Sikert!

Lortech
(PH! addikt)
Vagy mondjuk kezdhetnéd az első hozzászólással. 
[ Szerkesztve ]

Wizardmon
(lelkes újonc)
Heló!
Most kezdtem C-ben programozni. Pontosabban ma délután. 
Van nekem egy borland c++ 2.05 fordítóm. Elmondaná valaki, hogyan kell azt használni? agy valami linket adjon please ahol leírják.
Olyasmi programmal kezdtem, hogy:
#include<stdio.h>
main()
{
printf("Elsö C programom \n");
}
Ilyenkor elvileg meg kell hogy jelenjen a: Első C programom - szöveg.
De már az sem biztos hogy sikerült normálisan lefordítanom. Rámegyek hogy save. Akkor csinál nekem egy jegyzettömb formájú fájlt, aztán mondom neki hogy RUN. Akkor kiír 3-4 sor szöveget, és rak a jegyzetemhez egy .exe fájlt meg egy csomó mást is. Ha rákattintok az exe-re, kijön egy dosos ablak, de mire észreenném, hogy van-e rajt valami, be is záródik. Enek kell történnie? Ezt kell csinálnom fordításkor?
Légyszi valaki segítsen.

Lortech
(PH! addikt)
Nyiss egy cmd ablakot (parancssor), és ott futtasd le a kapott exe fájlt, és látni fogod a programod kimenetét, ha volt neki.
Ennek kell történnie, amit leírtál, mivel a program befejeződik felhasználói interakció nélkül, és a parancssor bezáródik, ezért nem látod az eredményt.