2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)

(#4801) _zozo válasza maj15 (#4798) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ezek szerint 2007. szeptemberében 500000 Ft-ot eseti számlára (PortfolioPlusz) fizettél.

A PortfolioPluszról mindet felveheted, és szerintem a főbiztosításról a felhalmozási egységeket is, T+2 napi vételi árfolyamon. A költségek benne vannak a szerződésben.
Nem tudom, milyen bónuszod van, de a főbiztosításról történő visszavásárlás esetén azt valószínűleg bukod.

Jelenleg Shanghai Expressz: 2,28833 HUF, Maharadzsa: 1,49425 HUF
Így az eseti számláról kb. 470 000 Ft-ra, míg a főbiztosításból kb. 410 000 Ft-ra számíthatsz.

(#4802) maj15 válasza _zozo (#4801) üzenetére

maj15
(újonc)

Ennek nagyon örülök. Abban segítenél még, hogy eddig belefizettem 1.950.000,- Ft-ot a megadott összegekben.
Ha felveszem ezt a 880.000,- Ft-ot, akkor bukok valamit? Teljesen nem értem mekkora értékű befizetésem ér most 880.000,- Ft-ot.

Köszi: maj15

(#4803) _zozo válasza maj15 (#4802) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

A felhalmozási egységek oszlopban levők.

Az első két év befizetéseit (1 000 000 Ft) kezdeti egységekre váltotta a biztosító, a többit (950 000 Ft) felhalmozási egységekre. Ez a 950 000 Ft ér most kb. 880 000 Ft-ot.
Ha márciusban, majd félévente befizetsz 150 000 Ft-ot, akkor a kezdeti egységeidet "életben tarthatod", és ki tudod várni, amíg kisebb veszteséggel tudsz kiszállni.
Természetesen félévente el tudod játszani a viszzavásárolom majd befizetem játkot, így további plusz erőforrásra nincs szükséged.

Szerintem érdemes szétnézned az alapok között és gyorsan áthelyezni a kezdeti egységeidet.

(#4804) maj15 válasza _zozo (#4803) üzenetére

maj15
(újonc)

Most így két nap alatt már kezdek képbe kerülni ennek a dolognak a működésével.
Hitelfelvétel szempontjából jó döntésnek tűnik felvenni ezt a 880.000,- Ft-ot, mert így 70.000,- Ft feláldozásával kapok ennyi pénzt (mivel ez ugye 950.000,- Ft eredetileg).
Mit jelent, hogy életben tartani a kezdeti egységeket? Akkor ha felveszem a felhalmozásikat, akkor nem tudnak miből költséget vonni? Akkor mégse kellene felvegyem az összes felhalmozási egységet?
Azért írod, hogy tegyem át más alapba az egységeimet, mert most esik a Maharadzsa árfolyama?

Köszönettel: maj15

(#4805) Porcupain válasza maj15 (#4804) üzenetére

Porcupain
(senior tag)

10.15% százalékot esett az elmúlt egy hónapban a maharadzsa, a shanghai is hasonlóan nagyot. Ezért most nem érdemes kivenned, mert remélhetőleg, most indul felfelé az árfolyam.

eladó cuccok: http://bit.ly/c81IFm - velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9

(#4806) maj15 válasza maj15 (#4804) üzenetére

maj15
(újonc)

Sziasztok,

Írtam az Avivának, hogy díjmentesíteni tervezek, és hogy mely felhalmozási egységeket vehetem fel. Az alábbi választ kaptam:

"A Szerződési Feltételeink értelmében a MEB-637 Prospero típusú szerződés esetén a díjmentesítés feltételei a két év díjjal fedezett tartam eltelte, valamint legalább 300 000 Ft összegű díjtartalék. A szerződés jelenlegi státuszát tekintve megfelel a díjmentesítésnek, mivel a díjtartalék - tájékoztató jelleggel - 745 644 Ft.
Amennyiben élni kíván a díjmentesítéssel, úgy egy aláírt díjmentesítési nyilatkozat (formanyomtatvány letölthető a www.aviva.hu internetes oldal "Nyomtatványok" menüpont alatt) megküldése szükséges kötvényszámra hivatkozva a szerződő és a biztosított aláírásával ellátva Ügyfélszolgálatunk részére a 06-1/391-1660 fax számra vagy a 1558 Budapest, Pf. 187. postai címre. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szerződés a nyilatkozat beérkezését követő 5. napot követő hónapfordulóval kerül díjmentesítésre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szerződés díjmentesítésekor az első 10 évből még hátralévő évekre előre érvényesítésre kerül a kezdeti költségelvonás egy összegben, amely a főbiztosítás aktuális értékéből kerül levonásra, így kerül kiszámításra a szerződés díjtartaléka. A szerződés főbiztostásának aktuális értéke tájékoztató jelleggel 1 274 609 Ft. A szerződés díjmentesítését követően a havi költségelvonást továbbra is érvényesítjük tekintettel arra, hogy a szolgáltatást továbbra is fenntartjuk, így a befektetés sem szűnik meg.

A szerződés díjfizetése bármikor visszaállítható a szerződő írásbeli, aláírt nyilatkozata alapján, amelyet a 06-1/391-1660 fax számra vagy a 1558 Budapest, Pf. 187. postai címre kell megküldeni Ügyfélszolgálatunk részére.

A szerződés főbiztosításának részleges visszavásárlása esetén jelenleg - tájékoztató jelleggel - maximálisan 369 676 Ft vásárolható vissza, azonban felhívjuk szíves figyelmét, hogy a főbiztosításból történő részleges visszavásárlás esetén a szerződés díjtartaléka is csökken, továbbá a 10. évfordulót megelőző főbiztosításból való részleges visszavásárlás rendelkezési jognak minősül, így amennyiben vett igénybe az elmúlt 3 évben adókedvezményt, úgy az igénybe vett összeget + 20 %-ot az APEH felé vissza kell fizetni, illetve amennyiben szerződése 2006. szeptember 1. után jött létre, úgy kamatadó hatálya alá esik, melynek értékét a biztosító automatikusan utalja el az APEH részére és levélben tájékoztatja a szerződőt.
A szerződés Portfolió Plusz eseti számlájának aktuális értéke - tájékoztató jelleggel - 478 450 Ft.
Amennyiben élni kíván a részleges visszavásárlással, úgy kérjük, hogy az erre vonatkozó nyilatkozatát a szerződő által aláírva kötvényszámra / szerződésszámra hivatkozva, legyen szíves újra elküldeni beszkennelve mellékletként (pdf vagy jpg formátumban) az info@aviva.hu e-mail címre vagy a 06-1/391-1660 fax számra, vagy a 1558 Budapest, Pf. 187. címre, vagy bejelentkezve a My Aviva felületre, belépve a szerződésbe az Új műveletek / Levél az ügyfélszolgálat menüpont alatt megküldeni szíveskedjen. A részleges visszavásárlási tranzakicós költsége a főbiztosításon 0,3 %, amely minimum 595 Ft, maximum 5 950 Ft, illetve a Portfolió Plusz eseti számlán a nyilvántartási díj (jelenleg 545 Ft) kétszerese. "

1. Adókedvezményt nem vettem igénybe, 20% kamatadót az árfolyamnyereségem után kell fizessem?
2. Nem teljesen értem hogy jött ki nekik a 369 676+ 478 450 Ft = 848 126 Ft aktuális érték, tegnapi árfolyamon a felhalmozási egységeimre 903 000 Ft-ot számoltam (illetve itt együtt is valami 880 000 Ft-ot számoltunk).
3. Pontosan mit jelent ez a mondat: „a főbiztosításból történő részleges visszavásárlás esetén a szerződés díjtartaléka is csökken” Mivel járhat ez? A 10 évből hátralevő díjakat úgyis levonják, a havi díjakat meg fedeznie kell a főbiztosításom értékének, nem?

Köszi, ha tudtok válaszolni!

Üdv: István

(#4807) _zozo válasza maj15 (#4806) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Mai árfolyamok (http://www.aviva.hu/portfoliok/index.html):
Maharadzsa: ............. 1,52980 HUF
Shanghai Expressz: ... 2,30964 HUF

Portfólio Plusz:
Mahardzsa: 136 277,68 db => 208 478 Ft
Shanghai: 118 889,62 db => 274 592 Ft
Összesen: ............................483 070 Ft
Kezelési költség (2*545): ....... 1 090 Ft
-------------------------------------------------------------
Felvehető:..............................481 980 Ft

Főszámla - felhalmozási egységek:
Maharadzsa: 277 949,88 db => 425 206 Ft
Kezelési költség (0,3%): ......... 1 276 Ft
-------------------------------------------------------------
Felvehető:.............................. 423 930 Ft

Főszámla - kezdeti egységek:
Mahardzsa: 456 886,65 db => 698 945 Ft
Shanghai: 65 142,67 db => 150 456 Ft
Összesen: ........................... 849 401 Ft
Visszavásárlási érték (37%): 314 278 Ft.

A MEB-637 Prospero biztosítási feltételei nem találtam meg, de a MEB-636 Proteusz (ami szerintem a Prospero mezei AVIVA-s változata) feltételei között ez szerepel (innen vettem a visszavásrlási %-ot is):
25. § Részleges visszavásárlás
(1) A szerzôdô rendszeres díjas biztosítás esetén a biztosítási szerzôdés megkötésétôl számított két év díjjal fedezett tartam elteltével írásban kérheti, hogy a biztosító pénzt fizessen ki a számlájáról. Erre, ha a szerzôdô külön írásban nem rendelkezik az alapokból kivenni kívánt összegekrôl, a szerzôdô alszámláin nyilvántartott felhalmozási befektetési egységek – a szerzôdô kérelmének beérkezését követô elsô értékelési napon megállapított vételi árfolyamon történô – arányos eladása révén kerül sor, 8 napon belül.
(2) A részleges visszavásárlás feltétele, hogy a fennmaradó biztosítás aktuális visszavásárlási összege elérje a 2. számú mellékletben meghatározott minimális összeget, melynek mértékét a biztosító évente egyszer – minden év május elsejével –, legfeljebb a 10. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelô mértékkel módosíthatja.
(3) A részleges visszavásárlás esetenkénti költsége megegyezik a 2. § (26) bekezdésében meghatározott tranzakciós költséggel, melyet az igényelt összegbôl von le a biztosító. A költség aktuális értékét a 2. számú melléklet tartalmazza.

Jelenleg a minimális díj 300 000 Ft, ami kevesebb, mint a jelenlegi visszavásárlási érték.
Ez alapján én azt javaslom, hogy ELŐSZÖR részlegesen visszavásárolni az összes felhalmozási egységet (ami mai áron kb. 905ezer Ft), majd csak ezután díjmentesíteni, de erre ráérsz ősszel is.

(#4808) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Sziasztok !

Nem szabad visszavásárolni sem teljesen sem részlegesen sem sehogy.
A PortfólióPlusszodhoz nyúlj hozzá maximum és ha szakad a kötél, akkor díjmentesítsd.

Ha részlegesen visszavásárolod, akkor hozzájutsz valamennyi pénzhez, abból szépen fizetheted a kamatadót a maradék meg felmorzsolódik magától a fenébe.
Mert van havi számlavezetési díj és még mindig nem tudjuk, hogy mennyi a biztosításodban az életbiztosítási rész. Lehet hogy magas és akkor még annak is van díja. Ezt nézd meg a MyAviván és ha kell, akkor csökkentsd le! Értelemszerűen akkor nincs díja, ha a biztosítási összeg (amit ha megmurdelsz, a biztosító kifizet a kedvezményezettnek) magasabb, mint amennyi lóvé van jelenleg a biztosításban. Tehát erre is oda kell figyelni ha veszel ki pénzt. Célszerű levinni a minimumra. Az is lehet, hogy eleve a minimumra lett beállítva de legalább nézzd már meg :)

Az utolsó három befizetési tétel az, ami a felhalmozási egységeidet alkotta (mínusz számlavezetési díj, mínusz a részvény megvételének díja, mínusz a biztosítás díja márha van ilyen). Tehát ha megnézed, az szépen hozott.

Ha kiveszed Indiából akkor ahogy mondod realizálod a veszteséget de akkor is ha visszavásárolod.

Én a díjmentesítést javaslom továbbra is.

ui: trükk > visszavásárlás előtt is érdemes díjmentesíteni, mert kicsit magasabb lesz az összeg

(#4809) _zozo válasza Barna Tamás (#4808) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Elvileg valóban kellene arányosított kamatadót fizetni, de mivel nyereség nem igen volt az utolsó 3 év befizetésén, így nem kell.

"visszavásárlás előtt is érdemes díjmentesíteni, mert kicsit magasabb lesz az összeg" - ezt vezesd már le nekem, mert nem látom, miért lenne így.

(#4810) maj15 válasza Barna Tamás (#4808) üzenetére

maj15
(újonc)

Szia Tamás,
köszönöm jó tanácsaidat!
A szerződés adatai között az alábbit találtam:

Ez akkor azt jelenti, hogy 500000 Ft a biztosítási díjam? Van minimum, amire lecsökkenthetem? Sajnos nem értem, hogy ez mit befolyásol, kérlek magyarázd el!
Mivel hitel felvételére készülök, ezért nagyon fontos minden 100.000,- Ft, ezért ahogy _zozo is írja az összes felhalmozásit venném fel aktuális értéken, majd díjmentesíteném. Amiatt viszont valóban aggódom, hogy mi lesz a bennmaradó résszel. Az névértéken 1.000.000,- Ft, amiből a díjtartalék 745 644 Ft, ebből levonnák a 10 év hátralévő költségeit és a havi díjakat, viszont ehhez lejáratig már nem nyúlnék. Erről mi a véleményed? 2022-ben majd csak ér legalább ennyit.
Köszönettel: István

(#4811) _zozo válasza Barna Tamás (#4808) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Ha jól sejtem, a kezdeti egységek számát 10 évig évente 11%-kal csökkentik.
Kezdeti egységeket az első két éves befizetésből vásárol a biztosító.
Így, ha az 1, és a 2. évben is 500 000 - 500 000 db egységet vásároltak, akkor az
1. év végén 445 000 db kezdeti egység lesz, a
2. év végén 841 050 db kezdeti egység lesz, a
3. év végén 748 534,5 db kezdeti egység lesz, a
4. év végén 666 195,7 db kezdeti egység lesz, az
5. év végén 592 914,2 db kezdeti egység lesz, a
6. év végén 527 693,6 db kezdeti egység lesz, a
7. év végén 469 647,3 db kezdeti egység lesz, a
8. év végén 417 986,1 db kezdeti egység lesz, a
9. év végén 372 007,6 db kezdeti egység lesz, míg a
10. év végén 331 086,8 kezdeti egység lesz.

A visszavásárlási táblázatot figyelembe véve az
1. évben 89 000 egység (8,9%) vásárolható vissza, a
2. évben 210 262,5 egység (21%) vásárolható vissza, a
3. évben 239 531 egység (23,9%) vásárolható vissza, a
4. évben 246 492,4 egység (24,6%) vásárolható vissza, az
5. évben 254 953,1 egység (25,5%) vásárolható vissza, a
6. évben 263 846,8 egység (26,4%) vásárolható vissza, a
7. évben 272 395,4 egység (27,2%) vásárolható vissza, a
8. évben 280 050,6 egység (28%) vásárolható vissza, a
9. évben 286 445,8 egység (28,6%) vásárolható vissza, a
10. évben 291 356,3 egység (29,1%) vásárolható vissza, a
11. évben a maradék kezdeti egységek (33,1%) átalakulnak felhalmozási egységekké, és teljes egészében visszavásárolhatók.

(#4812) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Sziasztok !

Zozo kérdése:
"visszavásárlás előtt is érdemes díjmentesíteni, mert kicsit magasabb lesz az összeg" - ezt vezesd már le nekem, mert nem látom, miért lenne így."

Válasz:
Díjmentesítés esetén, ahogy a beillesztett Aviva levélben is van, díjtartalékba megy át minden egység.
Visszavásárlásnál teljesen más a pálya: ott egy visszavásárlási táblázat van, ami a Brokernetnél baromi durva pl. az ugyanilyen Avivás termékhez képest.
Ezért érdemes először díjmentesíteni, minden egység díjtartalékként jelenik meg és ezután visszavásárolni.
Ez mindig igaz, de különösen igaz a Brokernetes cuccoknál, ahol ismétlem nagyon aránytalan a visszavásárlási tábla.

Zozo tévedése:
Nem tudsz minden felhalmozási egységet visszavásárolni. Le van írva, hogy 300e -ig vásárolhatod vissza.

Zozo táblázata:
A kezdeti egységek elvonása a Brokernetnél aligha 11%, hanem több.
Nem veszed figyelembe hogy az első két évben is van számlavezetési díj, meg kell venni a részvényeket, és van benne ugye egy félmillás biztosítás, aminek szintén díja van az elején. Ezek mind csökkentik a kezdeti egységek számát, tehát a második évben már bőven nem 841050 -ről van szó, hanem kevesebbről és abból fogják elvonni a szerinted 11% -ot.

Jótanács:
Érdemes az első két évben egy picivel többet befizetni mint a díj és úgy rendelkezni, hogy az "eseti díj főbiztosításra" címszóval fusson be, így az felhalmozási egységnek minősül.
Jó befektetés, felmenő piacon pláne.

Magyarázat:
Az első két évben ha még nincsen felhalmozási egységünk amiből vonjon, úgy a biztosító csak a kezdeti egységekből tudja elvenni a fent említett egyéb költségeket, amivel maga alatt vágja a fát, hiszen kevesebb egységnek kevesebb lesz a 11% -a is, ezért szorzót alkalmaz, tehát mondjuk ki az első két évben dupla számlavezetést, dupla biztosítási díjat fizetünk. Ez nem genyaság, ez hót logikus + van rá gyógyszer...

Maj15 -nek a biztosítási összegről és díjról:
Azt tudom, hogy az ugyanilyen Avivás terméknél 100e -re lecsökkenthető a biztosítás (ami nálad most 500e). Ez most nem probléma, de ha visszavásárolsz a kötvényből, akkor okvetlenül le kell minimalizálnod, hogy ne vigye el a nagy biztosítás a maradék pénzt.

Magyarázat:
Ha meghalsz, akkor a biztosító kifizeti a biztosítási összeget (500.000-) vagy a biztosítás aktuális értékét, mégpedig a nagyobbat. Jelenleg ez utóbbi a nagyobb, tehát a biztosítónak nincs kockázata, így nem is kér Tőled biztosítási díjat.
Ámde. ha a részleges visszavásárlás miatt lemegy 300.000 -re a zsé, akkor bizony már 200.000 -t a biztosítónak saját zsebből kell kifizessen, hogy kilegyen az 500.000,- tehát akkor már díjat fog kérni érte arányosan a 200.000,- után. Tehát érdemes levinni a csudába minimumra.

Maj15, ha gondolod, keress fel az irodánkban, kérd át a kötvényt hozzám, akkor belelátunk és el tudjuk végezni ezeket a beavatkozásokat a legoptimálisabban.

(#4813) _zozo válasza Barna Tamás (#4812) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

részleges visszavásárlás vs. díjmentesítés:
Zozo tévedése:
Nem tudsz minden felhalmozási egységet visszavásárolni. Le van írva, hogy 300e -ig vásárolhatod vissza.

Korábban bemásoltam, de újra megteszem az erre vonatkozó szakaszt:
"(2) A részleges visszavásárlás feltétele, hogy a fennmaradó biztosítás aktuális visszavásárlási összege elérje a 2. számú mellékletben meghatározott minimális összeget,"

Mivel a minimális összeg tudtommal 300 000 Ft, és a kezdeti egységek visszavásárlási értéke meghaladja ezt az összeget, ez számomra azt jelenti, hogy az ÖSSZES felhalmozási egység visszavásárolható!.

Jótanács:
Érdemes az első két évben egy picivel többet befizetni mint a díj és úgy rendelkezni, hogy az "eseti díj főbiztosításra" címszóval fusson be, így az felhalmozási egységnek minősül.
Magyarázat:
Az első két évben ha még nincsen felhalmozási egységünk amiből vonjon, úgy a biztosító csak a kezdeti egységekből tudja elvenni a fent említett egyéb költségeket, amivel maga alatt vágja a fát, hiszen kevesebb egységnek kevesebb lesz a 11% -a is, ezért szorzót alkalmaz, tehát mondjuk ki az első két évben dupla számlavezetést, dupla biztosítási díjat fizetünk.
- mondja ezt egy AVIVA-s biztosítási ügynök! Légy szíves mutasd már meg, a szerződésben ez hol szerepel?

A táblázat.
Igazad van, az egyszerűsítés miatt valóban nem vettem figyelembe az egyéb járulékos költségeket, amelyeket az első két évben a kezdeti egységekből, majd a 3. évtől a felhalmozási egységekből vonnak. Viszont évi egyösszegű 500 000 Ft-os díjtól a biztosítási díj gyakorlatilag elhanyagolható, mivel a biztosítónak alig van kockázata, és ekkora összegnél az évi 6000 Ft-os adminisztrációs költség sem torzít sokat.

Én továbbra is azt tanácsolom, hogy ha most valóban szüksége van a pénzre, akkor fél évi díjat fizessen be, majd amit lehet vásároljon vissza. Ha lehet, valóban le kell csökkenteni a biztosítási összeget max. 300 000 Ft-ra. Így nyert fél évet viszont elveszítette a féléves díj 5%-át.

(#4814) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Azt hittem eddig, hogy valamennyi rálátásom van a biztosításokra, de amennyire ti a részletekbe mentek, azt én már nem tudom követni.(nem is akarom, bár érdekesnek tartom)
Én egy egyszerűbb megoldást választanék: telefon a vip avivának és egy pár kérdést tennék fel nekik.
Mennyit kapnék jelenlegi álláson, ha teljesen visszavásárolnék?
Mennyi maradna, ha ma díjmentesítenék?
Lehet- e részlegesen visszavásárolni és , ha igen akkor ennek mik a feltételei, valamint hány forintot kaphatok és mennyi marad a biztosításban.

A levelezés jó dolog, csak lassú és általában nem arra válaszolnak, amit kérdezek, de telefonon a célzott kérdéseket nem tudja elkerülni a kisasszony- legfeljebb nem tud rá azonnal válaszolni és kénytelen visszahívni.

Az ügyfélnek hitele lesz, aminek kamatai lesznek és egyelőre semmilyen garanciája nincs arra, hogy az elkövetkező pár évben a banki kamatok feletti hozamot fog tudni összehozni a biztosításán, valamint az is fontos, hogy a rendszeresen van a pénze és nem az esetin.
Nem látjuk- nem ismerjük az anyagi lehetőségeit. Nem ismerjük a havi mérlegét. Ebben a helyzetben én valóban úgy gondolom, hogy ezek a tényezők fontosak. (még ha ezt egy más helyzetben csak dumának és fölösleges hintának vallom)

(#4815) _zozo válasza maj15 (#4810) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Tudod már, honnan veszel fel hitelt?
Ha igen, biztos, hogy a számodra legjobb konstrukciót ajánlották, választottad?

Ismételten javaslok egy személyes találkozót.

(#4816) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Na így értem a szavaidat Zozo. Konkrétan Maj esetét számoltad Te ki. Én azonban igyekszem általánosabban fogalmazni.

Zozo kérdése:
..."ezért szorzót alkalmaz, tehát mondjuk ki az első két évben dupla számlavezetést, dupla biztosítási díjat fizetünk. - mondja ezt egy AVIVA-s biztosítási ügynök! Légy szíves mutasd már meg, a szerződésben ez hol szerepel?"

Szóval akkor részletsebben:
nem mindig van az ügyfélnek felhalmozási egysége amiből a biztosító el tudja vonni a költségeit.
Ekkor egyes biztosítók azt csinálják, hogy nem is vonják el azt, hanem majd ha lesz akkor "lecsapnak" rá. Ezzel nincs is baj csak annyi, hogy az első két évben emiatt túl szép a kimutatás, az ügyfél azt hiszi, hogy dejólállok, nem tud róla, hogy kvázi tartozása van. Maj a harmadik évről szóló évdordulós levélben találhat erről először adatot, és akkor majd nem érti.

Ezért az Aviva nem ezt teszi, hanem ha muszájból kell átváltson kezdetit felhalmozásira, akkor egy egyenlettel kiszámolja, hogy ne érje őt kár, hiszen egy olyan keretből veszi ki a pénzt, aminek egy része amúgy is az övé. Ezt hívom én leegyszerűsítve szorzónak, de nem az, ennél összetettebb és függ a hátralévő időtől. Semmi genyaság nincs benne, haszonra nem tesz szert ebből, egyszerűen arányosítja a számokat.

Leírva ez nincsen az ajánlatban. De minden eleme kiolvasható az ajánlatból.

uf beszéltem

(#4817) maj15 válasza _zozo (#4815) üzenetére

maj15
(újonc)

Köszi a válaszokat, valószínű megfogadom Széltoló javaslatát és felhívom őket.
_zozo, nem tudom még honnan veszem fel a hitelt, ennyire nem konkrét a lakásvásárlás, annyit tudok csak, hogy a következő hónapokban kerül rá sor, és addig szeretnék tisztába kerülni az anyagi lehetőségeimmel.
Tamás, én Gyöngyös környékén vagyok, gondolom az irodád Pesten van. Te egyébként a Brókernetnél dolgozol, vagy az Avivánál? Amúgy nem nagyon járnál jól velem, mivel menekülök ebből a szerződésből, nem szeretnék egy fillért se beletenni már, csak menteni, ami menthető. Ehhez kérem itt a segítségeteket, mert ész nélkül biztos sokkal többet buknék vele.
Mondjuk annyiból szívesen váltanék, hogy a jelenlegi üzletkötőm legalább ne kapja utánam a jutalékát, bár ez inkább csak gonoszkodásból :)

(#4818) _zozo válasza Barna Tamás (#4816) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Megpróbálok szerezni egy Prosperót, s akkor majd kiderül, mi is áll a szerződés feltételeiben.

Mindemellett nem igazán kerek, amit mondasz.
Korábban azt írtad, hogy "az első két évben dupla számlavezetést, dupla biztosítási díjat fizetünk", most meg azt, hogy "egyes biztosítók azt csinálják, hogy nem is vonják el azt, hanem majd ha lesz akkor "lecsapnak" rá."

Ezzel szemben mit olvashatunk úgy a Proteusz, mint a Maxima feltételei között?

(19) A szerzôdô számláját terhelô rendszeres költségek az alábbi a) pontban meghatározott költségek, amelyeket a biztosító a b) és c) pontokban foglaltaknak megfelelôen von le a befektetési egységalapokból.
a) A szerzôdô számláját a szerzôdés létrejöttekor a kockázatviselés kezdetére visszamenô hatállyal, illetôleg minden további biztosítási hónapfordulón:
– a nyilvántartási díj terheli, illetôleg
– a havi kockázati díj, valamint a kiegészítô biztosítások havi díja terhelheti.
b) A befektetési egységalapok között a szerzôdô alszámláin lévô befektetési egységek értékével arányosan szétosztott költségeket a biztosító a befektetési egységek vételi árán váltja át befektetési egységekké, és azokat vonja le a befektetési egységalapokból.
c) Ameddig a költségek érvényesítésére elegendô felhalmozási befektetési egység áll rendelkezésre, addig a biztosító a költségeket a felhalmozási befektetési egységekbôl vonja le. Ellenkezô esetben a biztosító a költségek érvényesítéséhez szükséges
kezdeti befektetési egységeket felhalmozási befektetési egységekké váltja át
, a még el nem számolt kezdeti költségek azonnali érvényesítésével.

És itt szó nincs róla, hogy ekkor ne egy az egyben váltaná át a kezdeti egységeket felhalmozási egységekké!

Ha te másként tudod, akkor légy szíves bemásolni vagy az ÁSZF, vagy az adott biztosítás feltételeinek azt a részét, ami leírja, hogyan történik az átváltás.

(#4819) Széltoló válasza maj15 (#4817) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

A "váltás" feltételeit jól meg kell rágni, mert díjcsökkentés esetén a költségek az eredeti dj után vonódnak, így meg nem akkora buli...
Tudomásom szerint nem 100, hanem 120 ezer az alja(idénytől) az avivás biztosításnak, de ez tényleg részletkérdés.(tavaly még volt 60 ezres light néven) A kérdés, hogy egyáltalán lehetséges- e(telefonon ezt is megkérdezheted, ha ez a szimpatikusabb lehetőség) és ha igen, akkor a költségeid a továbbiakban, hogy alakulnak, mert ha tényleg a régi díj után vonják, akkor én nyugodtan mondhatom, hogy nem választanám.

Már magával a díjleszállítással is buktál. Tudom,hogy csak első két év kezdeti egység meg hasonlók, de az kellemetlen lesz majd, amikor fizetgeted a redukált rendszeres díjadat és hozamod adódik, ám biztosítóék meg vonják a zsíros évfordulós költségeket, az meg arányában a csökkentett rendszeresed és a bent lévő összeged hozamával birkózik.
Ezek a francok úgy vannak megcsinálva, hogy csak 10 év után érhesse meg hasonlókban gondolkodni. Szóval, ha baj van, akkor ugyan van segítség, de az marha drága, mert ugye a biztostó nem non- profit szervezet és ő tuti nem fog bukni a bulin:-)

(#4820) _zozo válasza maj15 (#4817) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Valószínűleg a telefonos beszélgetés a leghatékonyabb, csak előzőleg alaposan gondold át és írd is le, mit szeretnél megkérdezni.

Jelenlegi üzletkötőd már nem igen kap utánad jutalékot, talán ezért se foglalkozik veled.
Másrészről nem biztos, hogy menekülnöd kell ebből a szerződésből! Javaslom, mielőtt lépsz, ülj le egy felkészült tanácsadóval és beszéljétek át, milyen céljaid és milyen lehetőségeid vannak.

(#4821) _zozo válasza Széltoló (#4819) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

"Ezek a francok úgy vannak megcsinálva, hogy csak 10 év után érhesse meg hasonlókban gondolkodni" - Így igaz! Ahogy korábban már írtam, általában a 6-7. évben lehet nullszaldóval kiszállni! Ezért is javasoltam, hogy üljön le egy felkészült tanácsadóval, és nézzék meg, mit lehet és mit érdemes csinálnia.

(#4822) Széltoló válasza _zozo (#4821) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Szerintem meg neki kellene tudnia, hogy mit szeretne. Tud- e egyáltalán bármilyen összeget is elkülöníteni éves szinten erre a célra? Ha igen, akkor maradt-e bizodalma abban, hogy ebből pluszban ki tud szállni? Akar- e vele foglalkozni? Ha nem szeretne, akkor talált- e rá alkalmas szamárvezetőt?

Én egy hitellel a hátamon és további megtakarítás nélkül lehet, hogy berealizálnám a mínuszt és annyival kevesebb hitelt vennék föl, amennyit ebből most visszakapnék, így a részleteim is alacsonyabbak lennének. Elkezdeném törleszteni a hitelt és pár év távlatában, ha úgy látnám marad meg pénzem éves vagy havi szinten, akkor újra gondolkodnék egy befektetésen. A legalacsonyabb rendszerest választanám(vagy más biztosítónál kis egyösszegűt kötnék) és minden más pénzt az esetimen kezelnék, hiszen az likvid. Én így csinálnám... (TBSZ és társait is megfontolnám)

(#4823) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Zozonak:

Képzeld el, hogy mi testvérek vagyunk és van egy közös számlánk amiben van egy milla. A számlának fele-fele vagyunk a tulajdonosai. Namost én megveszem tőled a laptopodat 50 ezerért. De azt mondom, hogy figyu tesó, most nincs pénzem, vedd már ki a közös számlánkról.
Erre te bemész a bankba és természetesen nem 50 ezret fogsz kivenni, hanem 100 -at, mert abból 50 úgyis a Tied. Ezt nem kell leírni, ez maga a nyilvánvalóság.

Ugyanígy a kezdeti egységek az ügyfélé és a biztosítóé közösen, csakhogy nem pont fele-fele arányban, hanem másként. Ha le kell vonjon 1 eurót számavezetésre, akkor logikus, hogy nem 1 eurót fog kivonni a kezdeti egységek zsákjából, hanem többet, éppen annyit, hogy az az ügyfélnek 1 euróba kerüjön.

Én pesti vagyok és Avivás. Ha díjmentesíted, akkor természetesen semmi lóvém nincs rajta, de kialakul egy jó kapcsolat és remélhetőleg jó híremet viszed.
Az Aviva ambicionálja, hogy a viszonteladott kötvények kezelése visszatérjen Avivás berkekbe, mert fontos neki az ügyfélkezelés, ami mint látszik a Brokernetnél ugye nem létező fogalom.
Nem kell személyesen találkozzunk, átkérheted magad hozzám faxon vagy levélben aztán végre belelátunk a cuccba.
Én azt mondom el, hogy én mit csinálnék adott helyzetben, de ahhoz bele kell látni a dolgokba.

(#4824) Széltoló válasza Barna Tamás (#4823) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

ami mint látszik a Brokernetnél ugye nem létező fogalom.
:-)
Én anno kb 10-15 hasonlóan jól kezelt AVIVÁS biztosítást láttam és kaptam. Ez nem biztosító társaság specifikus, hanem ember kérdése.

De még mindig kérdés, ha átvinné hozzád és átnyomnád 120 ezres évibe, akkor neki melyik rendszeres alapján vonnák későbbiekben a költségeket? Ez sarkalatos kérdés....

(#4825) _zozo válasza Barna Tamás (#4823) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Bocsi, de ez így baromság.
Itt nem testvéri, hanem szerződéses kapcsolat van, amit az ÁSZF és a konkrét termék biztosítási feltételei szabályoznak. Ha nincs leírva, hogy a biztosító milyen esetben és hogyan térhet el a kezdeti egységek felhalmozási egységekké történő átváltásakor az egy az egyben aránytól, akkor NEM TÉRHET EL!

(#4826) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Széltolónak:
Ez nem kérdés, ő a szerződés szerinti költségekkel kell számoljon vagy megszűnteti.
Dehogy "beszélem rá" egy forintos 120 ezresre. Hiába is tenném mert hitelre van szüksége, nem rendszeres megtakarításban gondolkodik most.

Zozonak:
Számomra a dolog matematikája korrekt a jogi vonatkozáshoz nem tudok hozzászólni. de ha volna itt valami hiba akkor rástartoltak volna már a jogászok.
Nagyon sok esetben ha cégekkel szerződünk, jogászok hada olvassa át a szerződsét és tarja rajta a szemét a konstrukción.
Gondolom a megoldás valami általános érvényű szabályban keresendő, nincs mit felszólamlani, hiszen az ügyfelet kár nem éri.

A hitelhez:
Nem foglalkozom hitellel, de azt tudom, hogy a hitelező intézetek szokták szeretni, ha az embernek van megtakarítása és kedvezőbb konstrukciót lehet így kikavarni.

Másfelől vannak ugye a tőkehalsztott hitelek, ahol rendszeresen csak a kamatot és a kezelési költséget fizetjük ki, a tőkét pedig később fizetjük meg, addig gyűjtjük cihában vagy pl. egy UL biztosításban.
Én tehát ilyen hitelt keresnék, mondván van nekem már megtakarításom, majd azt szépen folytatom és abból majd kifizetem a tőkét magát 25 év múlva, addig meg törlesztem a kamatot.

(#4827) Széltoló válasza Barna Tamás (#4826) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Ez nem kérdés, ő a szerződés szerinti költségekkel kell számoljon vagy megszűnteti.
Az eredeti- magas szerződés szerintire gondolsz, ugye?

(#4828) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Még mindig ugyanaz az emelkedő trendvonal, amit a fórumra valamikor bemásoltam, ám hiába, mert a szputnyik esik.

(#4829) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Még mindig ugyanaz az emelkedő trendvonal, amit a fórumra valamikor bemásoltam, ám hiába, mert a szputnyik esik.

(#4830) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Még mindig ugyanaz az emelkedő trendvonal, amit a fórumra valamikor bemásoltam, ám hiába, mert a szputny[L:/dl/upc/2011-02/213074_rts_2.png](IMG:/dl/upc/2011-02/213074_rts_2.thumb.png)(/IMG)[/L]ik esik.

(#4831) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

Hű, de privátba akartam én a fentit nyomni...:-)

(#4832) Barna Tamás

Barna Tamás
(újonc)

Nyugi "csak" a valuta árfolyamok kuszasága miatt nem látod, hogy elindultak felfelé az alapok. Gyengült a dollár és a rubel.
Ez mondjuk most jó, mert enélkül mennyi volna már az olaj meg a benzin.

(#4833) Széltoló válasza Barna Tamás (#4832) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Meg jó eséllyel egy kis quantis konzervativizálás.

(#4834) laolaj

laolaj
(fanatikus tag)

Hali

jól látom h eléggé sokan az AVIVánál vagytok?
eléggé sokat hallok manapság h sokan abba lépnek bele..

vajon ez miért lehet?

Üdv.
L.

Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!

(#4835) Barna Tamás válasza laolaj (#4834) üzenetére

Barna Tamás
(újonc)

Európai piacvezető a megtakarításos biztosítások piacán.
Nem a saját alapkezelőjét használja, mint más biztosítók, hanem mindenhol a helyi specialistát, pl. a pesti tőzsdén a Concorde -t, így mindig jók a hozamai.

Sok viszonteladó broker cég forgalmazza a dolgait, lásd Brokernet.
Ami nem baj, csak tudni kell, hogy az drágábban ugyanaz, mivel viszonteladott.
Ez furcsa de így van: más a neve, más a költség elvonása, más a minimál díja, más a visszavásárlási táblája.

Ugyanakkor ezek a broker cégek nagy ismeretterjesztő munkát is végeznek. A semmilyen megtakarításnál sokkal jobb a valamilyen.

(#4836) bill.getc

bill.getc
(újonc)

Üdv!

Azért a nagy korrekciók és elemzések között akad igazán jó hír is!

Megszüntették, bezárták a Szépvölgyi úti irodájukat! Mind a Bankbróker mind a trógernet.
Zsugorodnak, csökevényesednek, elpusztulnak! Már annyira nem megy az üzlet, hogy felszámolták a csodálatos irodáikat. Összehúzóckodnak a Pacsirtamezőben és a bokor utcában. A következő melyik lesz? :C

Állítólag a fenti király is lecsövesedett, ha jól emlékszem valami Andrej Attilának vagy Antalnak hívta a srác. Törpének gúnyolták a háta mögött a kollegái. Azt is sikerült megtudnom, hogy most a bajba jutott hiteleseken akarnak segíteni. Biztos kimegy a gárdistakössünkegyújszerződéstnagyotbukszabiztosításodonazértnekemjóleszmegakósaerikának tanácsadó és a parasztvakítással belehúzza egy refinanszírozásba amiért persze megint fizet! És csak később tudatosul benne, hogy a biztosításához nem kellett volna hozzányúlni, de akkor már késő! :Y És a mókuskerék megint körbefordult! Nem baj majd a jutalomutazásról hazaérkezve ír egy megnyugtató mailt, hogy most ez volt a legjobb döntés! Persze két év múlva megint lesz valami forradalmian új megoldás ami kizárólag az ügyfélnek jó, és a trógernet tulajdonosai sem azon gazdagottak, hogy boldog boldogtalannak biztosításokat adtak el. Áááááá dehogy!

Szerencsére egyre több emberhez jut el a rossz híre és már távol tartják magukat tőle!

Mi lett az 1MFt os beszállóval? Ki mit tud róla?

[ Módosította: ollie ]

(#4837) _zozo

_zozo
(lelkes újonc)

Van egy rossz hírem számodra:
2010 a Brokernet történetének LEGSIKERESEBB éve volt, és köszönet a kormány agitációjának van kb. 3 millió potenciális ügyfele!

A következtetéseket vond le Te!

(#4838) _zozo válasza bill.getc (#4836) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Lakáskasszát alapít a CIG Pannónia és az Erste?
2011. március 9. | 08:30

A CIG Pannónia és az Erste is kihasználná, hogy az új törvényi szabályozásoknak köszönhetően nőhet a takarékpénztárak szerepe a hazai lakásfinanszírozásban. A Világgazdaság információi szerint ugyanis mindkét társaság azt tervezi, hogy lakás-takarékpénztárt alapít, négyszereplősre bővítve ezzel a jelenleg két szereplő, a Fundamenta és az OTP által uralt piacot.

A napilap információi szerint az Erste és a CIG Pannónia is új lakás-takarékpénztárakkal jelenhet meg a piacon, utóbbival kapcsolatban ugyanakkor nem tudni még a cég várható tulajdonosi szerkezetét, az mindenesetre valószínű, hogy a Brokernet pénzügyi tanácsadói végeznek majd a termékek értékesítését.

http://portfolio.hu/vallalatok/ongondoskodas/lakaskasszat_alapit_a_cig_pannonia_es_az_erste.146430.html

Ennyit az "állítólagos" zsugorodásról, csökevényesedésről! :)

(#4839) bill.getc válasza _zozo (#4837) üzenetére

bill.getc
(újonc)

Azért azt se felejtsük el a mindent elsöprő sikerek mellett, hogy van 2000 beperelt volt munkatárs, kb 48000 volt munkatársjelölt, ezeknek a szülei, testvérei, rokonai, gyerekei, átvert ügyfelei, megkárosított és meglopott ügyfelei, az ezekről újságokban olvasók! Ha ezeket levonjuk, mert ugye beláthatjuk hogy ezek az emberek messziről elkerülik a trógernetet akkor már nem olyan fényes a kép! De biztos, hogy nem 3millió. Ez egy kicsit naívnak tűnik. Biztos egy szaktanácsadói képzésen vakítják ilyenekkel szerencsétleneket!
És azt is tudjuk, hogy nem a személyes megtakarítások vitték a pálmát hanem a céges kötések. A nyomorban tengődőkről ne is beszéljünk akik egyik napról a másikra élnek.
:Y
Én személy szerint beszéltem olyan volt munkatársukkal akik fő célként a bomlasztást tűzték ki maguknak miután kirúgták őket. :C

Egy sikertörténetre jut 1000 kudarc és csalódás, lopás, hamisítás, zsarolás és ki tudja még mi mindenről írtak itt még az előttem megszólalók ez a tnet mérlege! :( :O

Jó is, hogy újra beszélünk róla mert kezdett feledésbe merülni az igazi arcuk!

Ki mit hallott?

Kevesebb szmájlit legközelebb!

[ Módosította: ollie ]

(#4840) _zozo válasza bill.getc (#4839) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

És te hova tartozol? Egy becsapott, átvert, megkárosított ügyfél vagy? Netalán egy olyan volt üzletkötő, aki mindezt elkövette és ezért kirúgták? Vagy csak egy megkeseredett, sikertelen "tanácsadó", aki másban keresi a hibát?

Természetesen én is tisztában vagyok veele, hogy a 3 millió potenciális ügyfél (ex-magánnyugdíjpénztári tag) valójában lényegesen kevesebb. De ha csak a harmadát, negyedét számítjuk, akkor is jelentős potenciált jelentenek, különösen annak tükrében, hogy a Brokernetnek eddig kb. 200 ezer ügyfele volt. Szerinted, ha ezek valóban becsapott, átvert ügyfelek lennének, akkor nem erről zengene az egész magyar média?!

Én is olvastam itt állítólagos átverésekről, de konkrét bizonyítékokkal eddig nem nagyon tudtak, akartak szolgálni.

Gyanítom, hogy arról lehet szó, amit te is írtál - és ahova valószínűleg te is tartozol:
"fő célként a bomlasztást tűzték ki maguknak".

(#4841) Széltoló válasza _zozo (#4837) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Azé az a köszönet szót tegyük már idézőjelbe...:-)

(#4844) _zozo válasza Széltoló (#4841) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Tegyük, de attól még igaz! Horribilis összegű reklámkampányt kellett volna folytatni az öngondoskodás mellett, de valószínűleg annak se lett volna akkora eredménye, mint a kormány által az MNYP-k ellen folytatott hadjáratnak! Ennek köszönhető, hogy nagyon sokan rádöbbentek, hogy NEM LESZ NYUGDÍJUK, ha nem gondoskodnak róla.

(#4845) bill.getc válasza _zozo (#4843) üzenetére

bill.getc
(újonc)

Van egy rossz hírem számodra. Az összes tanácsadó, közvetítő, ügynök jutalékért dolgozik, mivel ilyen a rendszer. Akkor szerinted közülük mindenki tisztességtelen, aljas és becstelen?

A hír nem nekem rossz! A leendő ügyfeleknek!

Nem gondolom, hogy mindenki bűnöző, de már egy is sok! És itt a fejétől bűzlik az egész!
Lehetnek néhányan a becsület lovagjai de a jutalékorientált világ elszáguld mellettük. Ha kicsit kötsz vagy keveset nem vagy érték a rendszerben. Csak a volumen érdekes ne áltassuk magunkat a " minőség a fontos" dumával! Kit tapsolnak meg a meetingen aki 1000 egységet köt vagy aki 120 at? Az előbbiből négy éven belül sok sztornó lesz mert megalapozatlan volt az utóbbi mind megmarad. A rendszer kit fog jutalmazni? Ki kap kitűzőt, utazást, autósorsjegyet, részvényopciót? Meg még kitudja mit?

Az ember gyarló! Kuxva! Pénzért eladja a lelkét a testét az anyját! Ne legyenek illúzióid! A kínaiak így vették meg a nyugati világot! A becsületes kivételek éhenhalnak.

:(

(#4846) Széltoló válasza bill.getc (#4845) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

Szia Bill!
Nem tudom, hogy Zozo hatása vagy egyszerűen jobb napod van, de ez a hozzászólásod lényegesen kevesebb indulatot mutat, mint az előzőek, valamint a mondanivalójába is nehezen tudnék én belekötni.
Talán csak annyi, hogy a becsületesek nem halnak éhen, csak nem gazdagszanak meg, ám jól aludnak:-)

(#4847) _zozo válasza bill.getc (#4845) üzenetére

_zozo
(lelkes újonc)

Alapvetően sok igazság van abban, amit mondasz, és ha úgy általában a szakmáról mondod, akkor fenntartásokkal ugyan, de el is fogadom. De ha azt mondod, hogy ez csak és kizárólag a Bnet-re jellemző, akkor a leghatározottabban visszautasítom.
Egyébként a tulajdonosok is tisztában vannak vele, hogy sok munkatárs visszaélt a lehetőségekkel az elmúlt években, ezzel súlyosan rongálva a cég imázsát, és fel is lépnek ellene. Pl. a részvényopciónál csak azok a kötések fognak számítani, amelyek a tőzsdei bevezetéskor még élő, létező szerződések. Meglehet, ez még sokak számára fog kellemetlen meglepetést okozni. :)

Nem kell szeretni a Bnetet, ahogy a többi pénzügyi tanácsadó céget sem, és bármilyen disznóság, aljasság kapcsolatba hozható vele, akkor azt nyilvánosságra is KELL hozni.
De csak azt, ami tényekkel bizonyítható, és nem megalapozatlanul rágalmazni!

(#4848) Széltoló válasza _zozo (#4847) üzenetére

Széltoló
(lelkes újonc)

ha azt mondod, hogy ez csak és kizárólag a Bnet-re jellemző, akkor a leghatározottabban visszautasítom.
Csatlakozom Zozohoz...

(#4849) Széltoló

Széltoló
(lelkes újonc)

[link]

Az eseti lehetőségét a cikk rója kihagyta- nagy kár:-)

[ Szerkesztve ]

(#4850) filo-p válasza _zozo (#4847) üzenetére

filo-p
(újonc)

Az a baj, ha valakit megkeresnek egy ilyen ajánlattal, és még átgondolja, és utána néz, és ha talál egy ilyen oldalt, ahol olyan emberek is írnak, akik már megégették magukat, akkor bőven elég lesz egy ilyen ember, mert én nagyon átgondolnám, hogy kell-e nekem, ha ilyen híre van egy cégnek! Teljesen mindegy miről és milyen cégről beszélünk!

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Állásbörze  »  Brokernet - ki mit hallott róla? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.