Nézd kedves Forest!
Hm hol kezdjem? Tulajdonképpen minden bajod van velem, főleg, hogy kinyilatkoztatom az igazságot. Lehet, hogy neked a kinyilatkoztatás szó sem fog felelni, várom a kommentedet.
Véleményem szerint az UL nem való pénzügyi tanácsadásra. Vagy te mit mondtál volna azokra az esetekre, amiket kapok pl emailben? Két 500.000es szerződést kötni folyamatos díjas 20 éves Platinummal? Egy rokkantnyugdíjas nénire, aki az örökölt 10 millájából fedezné az életét mert a 28 ezres nyugdíj a lópittypangra sem elég? Szerintem ez nem pénzügyi tanácsadás, hanem kóklerség.
Vagy fiatal informatikussal kötni egy 1.000.000 szerződést, aki most nézi meg a költségeket, mert a beszélgetéskor még csak 1-2%ról volt szó? Ami kiderült, hogy 6-7%.
Vagy azzal a kezdő (és naív -bocsi, ha olvasod-) munkatással, aki elárasztotta UL-edekkkel a családját és most kb összesen 2 milliós éves díjban csücsül, mint munkanélküli. Ja, hogy megy majd a business és fizetni fogja meg Audin száguldozni és nyomni a businesst.
Ez a schwere ungarische Relität. Szerinted? És ezekt csak kiragadott emailek, amik valahogy megfogtak. Módszeresen átverni pénzügyekhez nem értő embereket nem nagy tudomány.
Idézzek neked a cég bemutatásából? Mennyi mondaná magát táékozottnak pénzügyi téren? Kivel szokott jelentősebb döntéseket meghozni? A sarki fűszeressel? Neki milyen rálátása van a pénzpiacra? Hogy semmilyen? Akkor miért nem bízza magát és pénzügyeit Európa legnagyobb független pü. tanácsadó cégére? Mit jelent, hogy független? Hogy pénzintézetektől függetlenül keressük meg a legjobb megoldást.... Pff, UL-ed nepper vagy Forest, ugye tudod?
És persze, jön a Quantis, jött a Platea meg minden. De ebből te semmit nem látsz, nyomod a rizsát a kőbányai kisnyugdíjasoknak és hasonlóknak.
És köszönöm kérdésed, nem halok éhen. Nem manegelem a befektetéseimet, nem tolok még pénzt a saját Bnetes megoldásomba. Ellenben gondolkodok részvény bfektetéseken, valamint 2 cég indításán. Egy Magyarországon, egyet pedig valószínűleg a Mediterráneumban. És sajnos senki nem dug pénzt a zsebembe. A családom sajnos nem olyan. De őket nem kevered bele, értve? Nem kéne dolgoznom. Mondjuk úgy, hogy másból, de megélek. TISZTESSÉGESEN!
Ez rólad is elmondható? Ha számot kéne adnod az eddigi munkádról, vállalnál mindent? Bevallom a bnetes karrieremben nekem is volt egy két félreértésem. Volt, igen, de én merem vállalni. És szerencsére - utólag visszanézve az - örülök, hogy néhány félreértésből mégsem lett szerződés. Mert akkor engem is lehet b-zdmegolnának. Így meg nyugodt életem van. Jelenleg is vállalkozó vagyok, bár más tevékenységet csinálok. És megélek belőle!
És köszönöm, de nincs indulat a hozzászólásaimban a cég ellen, maximum a cég egyes munkatársai iránt. Akik bizonygatják az igazukat. Pl, hogy ők bizony managelik a portfóliókat. Mikor nekik a szerződéskötés a feladatuk. Az alapokat manageli a biztosító, te pedig max a bef stratégiát vltoztathatod. De nem is nagyon szoktak hozzányúlni. Pl te most mit javasolnál kedves Exceltbála huszár Forestem?
Jössz megint a reálhozam 28%oddal. De egyszer vonnád le tényleg a költségeket. Akkor pl, hogy lehet az, hogy a most lejáró UL-edek nemhogy nyereséget nem termeltek, hanem egyenesen veszteséget? Hiszen pl sok a költség és most a pü. helyzet sem a legjobb? Azokat nem managelték tömegével? Ha azok is reálhozamon hozták volna a 12%ot, akkor a pénzek 4-5xöződtek volna, vagyis a mostani részvénymozgások is csak a 2xesére apasztották volna vissza a kezdőtőkét. Valami mégsem olyan rózsás itt Forest. És te pedig ezt próbálod fényesíteni. De tudod, aki sz-rból csinál köcsögöt, annak sz-ros lesz a keze... 
Üdv.: Hans
Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com