2012. május 23., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Azureus

(#1) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Erről a torrent programról szeretnék bizonyos információkat megtudni. Pl. meg lehet-e oldani, hogy linux alatt X nélkül futtassam és egy másik gépről vezéreljem?

(#2) Kain válasza vtechun (#1) üzenetére

Kain
(senior tag)

Nem semmi igényeid vannak! :D

Én csak a xp-s verzióját ismerem nagyon kis mértékben.

Bocs az OFF-ért.

(#3) vtechun válasza Kain (#2) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

2 gépem van, az egyik linux szerver... ez osztja a netet, meg fileszerver is, és ha meg tudnám ezt oldani akkor nem kellene mennie mindkét gépnek nonstop, tehát 2-3 ezer ft-ot megtakaríthatnék havonta... ezért kellene ilyen progi, az mldonkey ilyen, de még nem tökéletes, nem seedelt eléggé, persze lehet, hogy én nem értek hozzá annyira :(

(#4) vtechun válasza vtechun (#3) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

up!

(#5) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

más is írthat bármilyen azureussal kapcsolatos témában ide...

(#6) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az azureus nem tud olyat ami feleslegessé teszi a cfosspeed használatát? Mert elvileg tudhatja, hogy mik a visszaigazoló csomagok és mik a feltöltések... nem? persze a többi p2p kliensre is értem a kérdésemet...

(#7) vtechun válasza vtechun (#6) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tesztelem a progit, és sokkal kevésbé zavar be a letöltésnek a feltöltés... mint a bitcometnél, nem is kell cfosspeed,

(#8) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

más nem használja ezt a progit torrentre?

(#9) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a superseed mód mit jelent?

(#10) capafog23

capafog23
(senior tag)

passz

(#11) Mr Bond 007

Mr Bond 007
(tag)

Én használom, a suse 9.2-n ez van felrakva. Úgy tudom nem lehet konzolban futtatni mivel java platformra íródott. Tehát kell hozzá X szerver.

(#12) BaLinux

BaLinux
(tag)

Én már jó ideje sikerrel használom vncserver-rel. Ez egy ''virtuális'' X szerver, amit remote módon irányíthatsz. Sőt, van olyan plugin, amivel weboldalról vezérelhetővé válik, és nem kell neki semmilyen X. Viszont a www-s felülete elég gyengécske nyilván a full gui-hoz képest, ezért maradtam a vncservernél.

(#13) vtechun válasza BaLinux (#12) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de VNC-hez meg kell x, meg memória is, az meg csak 128 van... a szerverben amin futtatni akarom majdan, és akkor nem kellene non-stop 2 gépnek mennie itthon....

(#14) vtechun

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

torrnetnek nagyobb priritást lehet adni? vagy csak a torrenteken belüli fájloknak?

(#15) BaLinux válasza vtechun (#13) üzenetére

BaLinux
(tag)

128 megával... hm szerintem ha icewm-et használsz, ami nyilván ajánlatos ennyi memmel, akkor semmi gond. Azureus meg elviszi a többit :) Simán bevállalható, most igaz 384 mega van a szerveremben, de volt amikor 128 volt. Van barátom aki 24 megával futtat X-et... egy p1-90-es gépen :)
Hogy érted a torrent prioritást? Illetve mi lenne a prioritás hatása? Queue-olni lehet, meg max sebességet megadni.

(#16) vtechun válasza BaLinux (#15) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az egyik torrent-nek nagyobb prioritást zseretnék adni, ezt meglehet? tehát nem csak sorrend hanem ténylegesen legyen joval nagyobb a prioritása...

(#17) BaLinux válasza vtechun (#16) üzenetére

BaLinux
(tag)

Nem értem mit akarsz a prioritással, ilyenje nincs a torrentnek. A kérdésem, hogy mi a _célod_ vele? Hamarabb jöjjön le a nagyobb prioritású? Akkor ott a queueing, állítsd megfelelő sorrendbe. Vagy azt akarod hogy egyszerre töltődjenek, csak szabályozott sebesség-aránnyal? Ott a max letöltési/feltöltési sebesség szabályzás. Ha egyik sem a célod, akkor nem tudom mit szeretnél... :F

(#18) vtechun válasza BaLinux (#17) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ok, akor ez a queue az azt jelenti, mert a bitcomet-hez vagyok szokva... ott volt alacson y normál és magas prioritása a letöltéseknek... de ha a queue erre jó akkor jó...

(#19) rollins válasza vtechun (#18) üzenetére

rollins
(őstag)

Talán ezt nézd meg: Bővebben: link.
Nekem is lenne kérdésem: Linux -nál Azureus -t használok de nem tud írni fat32 partícióra, mitől lehet ez? (ext3 -mal nincs gondja)

[Szerkesztve]

(#20) BaLinux válasza rollins (#19) üzenetére

BaLinux
(tag)

Az Options/Files-ban milyen az első három beállításod? Mintha úgy rémlene, hogy az ''incremental file creation'' nem megy fat32 alatt.

(#21) rollins válasza BaLinux (#20) üzenetére

rollins
(őstag)

''incremental file creation'' nincs enable-ban. de ha tényleg azzal se megy akkor, nem tudom... Majd késöbb kipróbálom, mert most win-en a bitcomet megy.

[Szerkesztve]

(#22) BaLinux válasza rollins (#21) üzenetére

BaLinux
(tag)

Hát épp ez az, hogy nem kell enabled lennie :)
Szerintem próbáld ki az első 3 opció minden kombinációját, és valahogy menni fog.

(#23) rambo4ésfél

rambo4ésfél
(senior tag)

Az lenne a kérdésem hogy hogy lehet eltüntetnia letöltési csíkokat véglegesen mert már nagyon idegesít hogy azok mindig felbukkannak ha elkezd valamit tölteni.

(#24) Merlini

Merlini
(tag)

(#9) vtechun
Superseed mód azt jelenti, hogyha letöltőtél valamit teljesen és vissza osztod azaz seed-eled, több letöltő más-más részeket kap csak tőled. Egymástól pedig áttöltik, ezeket a részeket, téged csak egyszer ''terhelenek''. Nem mindegyik kliens tudja, de pl. az Azureus tudja.

Ha már tudod a választ, talán másnak még hasznos infó.

(#19) rollins
FAT32 -re dolgozik nekem, azaz meg lehet oldani.

(#23) rambo4ésfél
Nincs véletlenül bekapcsolva Beállítás ->Kezelőfelület -> Letöltési csík autómatikus megnyítása?

(#25) rambo4ésfél válasza Merlini (#24) üzenetére

rambo4ésfél
(senior tag)

ohhhhh THX
Már télleg nagyon idegesített de végre megvan a titok nyitja :C

(#26) efge

efge
(fanatikus tag)

azureus 2.2.0.2-t hasznalok. miert csak az elso 3 torrentet tolti a listabol? vann benn most 5, de az also 2 szurke. ha feljebb viszem a listaban, akkor az toltodik, ami meg lejjebbcsuszik az nem. miert? hol tudom beallitani, hogy egyszerre tobbet is toltson?

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

(#27) capafog23

capafog23
(senior tag)

beállítások > Várósor Y max egyidejű letöltés

(#28) efge válasza capafog23 (#27) üzenetére

efge
(fanatikus tag)

koszonom, nem tudom miert nem vettem eszre :F

(#29) Haaken

Haaken
(kvázi-tag)

Csak annyit: Ha használjátok az azureust seedeljetek-seedeljetek had jöjjön a cucc!
Szerintem sokkal jobb mint a DC++!
Ott mindíg mindenért kiba**tak a hubokról!:(((
itt ilyen nincs, csak az arányra kell figyelni.:C:C:C;]

Minden VAN, csak jó helyen kell keresni!!!

(#30) efge

efge
(fanatikus tag)

hogy tudom beallitani, hogy egy adott torrentbol csak egy bizonyos file-t toltson le?
hiaba kattintok a nincs letoltesre a fiajlok panelen, tolti mindet!

(#31) efge válasza efge (#30) üzenetére

efge
(fanatikus tag)

mukodik ez, csak vak voltam :DDD
ha elhuzom jobbra a csuszkat, akkor latszik a legszelso oszlopban, hogy melyiket nem tolti.
mea maxima culpa!

(#32) Zsotie

Zsotie
(tag)

Nekem az a gondom, hogy nem indulnak el a letöltések, csak kényszerített módban. Úgí müködik. A feltöltések viszont mennek.
Mitől lehet ez?

486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11

(#33) BaLinux válasza Zsotie (#32) üzenetére

BaLinux
(tag)

Nyilván valami beállítás. :)
Egyszerre letölthető torrentek száma. Nézd meg az opciókban a queue pontot.

(#34) Zsotie válasza BaLinux (#33) üzenetére

Zsotie
(tag)

Köszi!!!
Megvan a megoldás.

486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11

(#35) mdfmk

mdfmk
(újonc)

Helló!
Az Azureus-ban van mód arra, hogy beállítsuk a legoptimálisabb sávszélességet. Azonban akármit állítok be, a port tesztelésénél hibát ír ki.
Ezért nem tudom elérni, hogy a kis smile zöld legyen.
Tudnátok ebben segíteni nekem?

(#36) escie válasza mdfmk (#35) üzenetére

escie
(őstag)

van ezer howto erre. portot kell nyitni neki.nézz szét googlelal. magyarul is van leírás.
vagy a NATolással van gond.
de ne aggódj,
nekem sosem volt még zöld a kis fejecske, de ennek ellenére tökéletesen tudom használni a torrentet...

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#37) mdfmk

mdfmk
(újonc)

Akkor volna még egy keresztkérdésem. Az mitől lehet, hogy este amikor beállítom az Azureus-t, akkor minden rendben van (elkezdődik a letöltés, bár elég lassú) és reggel mikor ismét megnézem hogy áll a letöltés, akkor 0-a a le- és feltőltési sebeség. És a böngésző sem tudja megnyitni az oldalakat.
Teljesen olyan, mintha ''elfogyna'' a net. Ez beállítási probléma, Java probléma vagy csak a szolgáltató ''szórakozik'' ?

(#38) tiv83us válasza mdfmk (#35) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha routeren keresztul kapcsolodsz a netre, akkor a egyszeruen a router settings menujebe kell belepni (bongeszo savjaba beirod a local IP cimedet (altalaban 192.168.1.1) username mezot uresen hagyod, jelszo ''admin''. Majd megkeresed a Port Forwarding nevezetu menupontot es belosz egy 6881-6999 intervallumot a portokhoz, kipipalod a ''TCP''-t az ''Enabled''-el egyetemben, router restart (kihuz-bedug) majd ellenoriz. Probalgass 6881-6999-ig sos-sok portot, egyiknek jonak kell lennie, de altalaban mostanaban a 6990-tol levo portok a leghasznalhatobbak.
Amit fentebb leirtam, mindenfajta routernel vannak kisebb-nagyobb elteresek, gyartotol es tipustol elteroen, de a kezikonyvben megtalalhatod a Port Forwardingot.

Ha nem routeren kapcsolodsz, akkor a tuzfaladban modositgass, bar ezzel legtobbszor nem szokott baj lenni. De mint felettem leirtak, ezerszamra van hozza FAQ, olvasasgass es probalgass :)

Hold the line!

(#39) mdfmk

mdfmk
(újonc)

Kösz. Majd késöbb megnézem, mert most mennem kell.
Jó lenne megoldást találni a problémára, mert idegesítő, hogy állandóan ellenőriznem kell a letöltést.
Előre is köszönöm a segítséget, de most mennem kell.
Hali

(#40) e=mc²

e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Nektek mennyire zabálja a gépet?
Nekem hihetetlenül ette a java, (20%proc 65-70Mb mem) így kénytelen voltam alternativ torrentkezelő után nézni...

A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

(#41) tiv83us válasza e=mc² (#40) üzenetére

tiv83us
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem a torrentkezelok kozul ez zabalja a legkevesbe mindkettot. Toltestol megfeleloen 1%-7% proci hasznalat es 10-14MB RAM.

Hold the line!

(#42) rambo4ésfél

rambo4ésfél
(senior tag)

Nem tudja vki hogy nekem a jawa miért foglalja le a proci 50%-t időnként meg kb 80-100MB ramot

(#43) rambo4ésfél

rambo4ésfél
(senior tag)

Bocs de ez 2xr ment!

[Szerkesztve]

(#44) vtechun válasza rambo4ésfél (#42) üzenetére

vtechun
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert ennyi az igénye.. az azureus java alapu és ahhoz kell... bitcomet sokkal kevésbé terheli a gépet, de én linuxon használom a bittornado-t, nagyon király :)

(#45) mdfmk

mdfmk
(újonc)

Helló!
Ismét itt vagyok. Mivel sehogy sem boldogulok az Azureus-al (továbbra is lassú és a gépet is fogja), feltettem a bitComet-et.
Tudnátok írni ról néhány sort?

(#46) e=mc² válasza mdfmk (#45) üzenetére

e=mc²
(őstag)
LOGOUT blog

Arrol nemsokat, viszont a Burst! ot ajánlhatom, ha már megunjátok az azureust :)

A vilagvege erdeklodes hianyaban elmarad...

(#47) rambo4ésfél válasza vtechun (#44) üzenetére

rambo4ésfél
(senior tag)

Aha értem. Akkor valszeg ebből váltás lesz :DDD köfi

(#48) Merlini válasza rollins (#19) üzenetére

Merlini
(tag)

(Linux alatt Azereus) már nekem is gondjaim akadtak FAT32-vel, létrehoztam egy ext3 particiót átmeneti tárnak, letöltés befejezésekor másolja át FAT32-re.
Érdemes úgy beállítani, hogy csak akkor törölje, ha sikeres a másolás, mert 4GB nagyobb DVD ISO már nem megy FAT 32-re.

(#49) D4v3

D4v3
(senior tag)

Hi!
Mi lehet az Azureusom baja? A legutóbbi (3napos) update óta kb. 1 perc letöltés után felmegy 99%os cpu használatra és használhatatlan a gép... :O

(#50) Draki válasza D4v3 (#49) üzenetére

Draki
(senior tag)

Frissítsd a Java-t a legújabb kiadásra. Azureus website-on fent van. Az megoldja a problémád.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Azureus
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.