- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Warter #30747 üzenetére
Köszi!
"A gépből kieső fájlokat jó eséllyel egyik médialejátszó se fogja lejátszani"
"szerkesztés után ugye bármibe konvertálhatod"
Ez így van, de nem azért veszek egy nem olcsó, kitűnő kamerát, hogy a konvertálás során adódó minőségromlással eltüntessem a jobb kamera képminőség-különbségét. Én még olyan konvertálással nem találkoztam, ami ne járt volna minőségromlással. (Ha esetleg ezt az AVCHD-t be lehetne csomagolni valami általánosan elfogadott konténerbe, na az királyság lenne. De semmi infóm erről, a kamera sincs még meg, hogy próbálgassam ezt az AVCHD-t.)
"Osx-en Final Cut, Win-en Sony Vegas Pro szerintem."
A Vegason nem hiszem hogy lehetséges, hogy konvertálás nélkül, azonos minőségben, ugyanabban az AVCHD formátumban lehessen elmenteni a szerkesztett anyagot. Sok éve vágok videót, a miniDV-hez a Pinnacle Studio-t és a Ulead Video Studio-t használom, ezek ugyanabban a minőségben és formátumban mentik el a DV-AVI anyagot, amiben készült. Most ilyet keresnék ehhez a AVCHD-hez, mert az eddig használt progijaim biztosan nem alkalmasak erre.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Warter #31063 üzenetére
Köszönöm az építő kritikát.
Szeretném jelezni, hogy főleg a szoftverek és a MÉDIALEJÁTSZÓ lett volna a fő szempont. Routernél 99% hogy opensource képes asus vagy Tp link lesz, abból is vagy olcsóbb. de régebbi 1043ND vagy az újabb WR2543ND. (ehhez nincs szükségem mások segítségére). Mivel mindkettőn van USB, és az utóbbinak azt hiszem van újabb változata is, aminél picit gyorsabb az USB. Sőt lassan jön az új WIFI szabvány routerekbe is, lehet inkább abba invesztálok be.
Bátorkodtam remélni egy szakmai topicban, hogy van akinek van tapasztalata ilyen téren, hisz média lejátszásról beszélünk. És reménykedtem, hogy volt aki már konkrétan épített is ilyet, és ismeri a buktatóit, pl USB sebesség, esetleges router túlterheltség, vagy melyik médialejátszó képes erre, esetleg hogy WIFI helyett lényegesen jobb egy UTP kábeles megoldás, vagy inkább felejtsem el a külső vinyót, mert router nem bír olyan írás-olvasás sebességgel egy opensource FWvel sem, ami mondjuk egy 1080p filmet bufferelés nélkül lejátszana.
De szerencsére rögtön belebotlottam egy ilyen okostojásba, mint Te, úgyhogy inkább keresek segítséget máshol, ahol segítőkészebbek a kollégák, vagy legalább nem egy általános iskolás szellemi képességeivel vannak megáldva.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Warter #31073 üzenetére
Legelső HSZemben leírtam mit szeretnék, és megkérdeztem ezt hogy érhetem el, mint laikus. Leírtam, hogy én hogy gondoltam el, és vártam esetleges jobb opciót. (ebbe beletartozik egy olyan média lejátszó, amibe vinyót tehetek)
Leírtam, hogy nincs TV, és hogy most venni fogok, javíts ha tévedek, de csak nagyon NAGYON sok keresés árán tudnék olyan TVt venni ma, amin nincs HDMI.
Mégegyszer, divX az egy codec, az mkv az egy container, és a BD25 pedig egy lemez formátum. Miért nem kérdezed, hogy hány gigás fájlokat szeretnék lejátszani? Tegyük fel, hogy 15 gigás, 120 perces, ez a maximum azt hiszem (ami 2mb/s). A 3D és a 2D között a ripek esetében nem sok különbség van, így az még mindig nem mérvadó. Példának okáért, Gatsby 3D 15,17gb, 2D 14,8gb, és csak annyival nagyobb amennyivel a bitrage magasabb.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BBéci
legenda
válasz Warter #31276 üzenetére
Azért, hogy ne egy 200000 forintos laptop legyen folyamatosan bekapcsolva csak a kölcsönzés miatt. A lejátszást változatlanul a médialejátszóhoz USB-n csatlakoztatott merevlemezekről valósítom meg. Annál biztosabb, stabilabb (számomra) nincs.
(#31275) robi-k
Köszi!
A kétlemezes D-Link 25000 Ft, annyit szánok rá, esetleg plusz ötezret, de egy forinttal sem többet.(#31273) cekkk
2 TB tárhely kevés, nagyobb merevlemezt nem veszek, ez az egyik hülyeségem, amiből egyelőre nem engedek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Warter #31278 üzenetére
A laptop mellé még egy netbookot? A NAS elfér az asztal alatt, csendben teszi a dolgát. Mostani laptopomat sem hagyom bekapcsolva, ha elmegyek itthonról.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
atosz
őstag
válasz Warter #31509 üzenetére
3D nem izgat különösebben és szerintem nem is fog még pár évig. A TV úgysem tudja, at meg nem tervezném lecserélni.
Az lenne a cél, ha a lejátszóban lenne a HDD is, így nyilván onnan leginkább, de mivel említettem a tekergetős, felvevős szolgáltatást, így abból a forrásból is. De azt már látom, hogy kár erőltetni, hogy valóban minden legyen benne, sztem a tunerről lemondok és vagy kapok majd egy plusz boxot a szolgáltatótól vagy veszek külön...De WiFin is, hogy a MP streamelje pl telefonra, tabletre. Pl gyereknek mese. Apropó. Tudnak ezek olyat, hogy megy valami tartalom a lejátszón, pl zene vagy videó és mellette egy másik cuccal kérek róla WiFi-n szintén zenét vagy mozgóképet?
Keret? Igazából nem lőttem be rá. De jó lenne 60-80 alatt megúszni, max 100e de akkor sokat kell tudjon.
(#31510) nfsu17
jelenleg UPC kábeles, de kb mindegy ez a vonal, mert az új lakásban semmilyen szolgáltatást nem tudnak nyújtani - mint azt ma megtudtam. Még műholdast sem, mert azt mondták, hogy ahhoz is kell nekik kábelezés. Az meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
ohje2
csendes tag
-
dh66e
veterán
válasz Warter #31726 üzenetére
Szívesen.
Egyébként tényleg nem könnyű eligazodni a WD playák között mert két-három vonalon dolgoztak(WDTV HD,.WDTV LIVE (és ezek összes variánsa felszereltségtől tudástól függően) és a nevük is csak minimálisan tér el így csak a kódszám nyújt kellő támpontot.A Dune vagy a Popi ezt átláthatóbban csinálja. -
owen23
tag
válasz Warter #32124 üzenetére
Akkor amire nekem kell ilyen árba mit tudnál ajánlani nekem?
A lényeg, hogy MKV és AVI tudjak nézni?Én amit belinkeltem úgy vélem egy multifunkcionális szerkezet, ami jó médialejátszónak is.
Abból szűrtem le amit "alattad" gógyi írt...
[ Szerkesztve ]
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
owen23
tag
válasz Warter #32130 üzenetére
Figyelembe vettem a másik két hozzászólót is csak amit "gógyi" írt alá volt támasztva.
Én nem értek hozzá ezért kérdeztem.
Mi az a "minimális" összeg amiért egy olyan médialejátszót kapok ami az én igényeimet kiszolgálja, és persze hol találom meg?
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_uj_logitech_x-530-as_hangfalszett/hsz_1-50.html
-
devil-k
nagyúr
válasz Warter #32160 üzenetére
Nem értek ezzel egyet, amit írsz. Miért nem minősül ez médialejátszónak? S miért véled, hogy gyenge minősége van? Lassan 2 éve van ez a lejátszóm, soha nem volt vele semmi gond, mindent lejátszik, visz. Mielőtt lehurrogsz egy terméket, olvass utána a gyártó honlapján, hogy melyik kategóriába sorolják.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bluobluo75
őstag
-
LanyUs
senior tag
válasz Warter #32311 üzenetére
Végülis a 3. pontra ( lekapcsoláskor csak készenlétbe teszi magát a készülék vagy teljesen kikapcsol? A külső vinyó miatt kérdezem ) azt a választ kaptam, hogy menüből állíthatom be. Tehát ha kikapcsra állítom a médialejátszót, akkor valóban nem kérdés a 4-es pont, mert leáll a kütyü azzal együtt a vinyó is.
De valóban igazad van, mert az adatvesztés és a sérülés miatt kérdezgettem a dolgot
-
Multibit
nagyúr
válasz Warter #32308 üzenetére
Működés közben nem ráncigálom ki a vinyó kábelét a Dune-ból (de a számítógépből sem). Nincs benne leválasztás funkció, de nem is hiányzott soha. Az ember legyen észnél, mikor a külső háttértárait használja! Valóban, nekem soha nem volt még adatvesztésem emiatt. Nem csak a Dune-nel, de még számítógéppel való használatkor sem. Öt külső HDD és két pendrive van rendszeresen használatban ilyen "slendrián módon"
-
törölt tag
válasz Warter #32550 üzenetére
Egyik kedvenc filmem, BD50-ért kiállt Ha már filmek, 2 ajánlat ami nagyon tetszett az elmúlt hét terméséből:
The Broken Circle Breakdown (Alabama és Monroe)
Ez a belga zenés dráma az év egyik kedvence nálam. A magyar mozik nov 21-től játsszák. 2 szuper színész, 2 remekül megformált karakter, jó forgatókönyv, egészen kiváló zenékkel aláfestve, néhol kicsit hatásvadász elemekkel, de összességében szép alkotás.
Elle s'appelait Sarah (Sarah kulcsa)
Ez pedig egy francia dráma, melynek az első 30 deportálós perce kissé bénán van rendezve, de aztán javít. Elgondolkodtató, odafigyelős film.
-
Peak
addikt
válasz Warter #33058 üzenetére
személyesen mentem érte, személyesen vittem vissza, hogy HDMI kimeneten néma a 192kHz/24bit WAV/FLAC, amely a specifikációkban mint támogatott feature szerepelt.
nem működött, tehát mint kereskedő nem teljesítette a vállalt feltételeket ( PTK. 306 ).
tiszta játék.a webes vásárlás, hogy csak próbálgassam, nézegessem, hogy tetszik-e, az nem ugyan ez a kategória.
szerintem.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Warter #33186 üzenetére
Cecil kipróbálta, és természetesen nem működött.
http://www.fileinfo.com/extension/dts
Gondolom azért kicsit más strukturája van a .DTS fájlnak, mint a .FLAC-nak, tekintettel, hogy az ZIP algoritmus alapján tömöritett adatfolyam, mig a .DTS nem.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
salapp
addikt
válasz Warter #33327 üzenetére
Akinek nem inge, ne vegye MACára. Tőlem is nagyon távol áll a MAC.
a-210: Ja, persze, igazad van, csak Peak kolléga nagyon lesajnálóan nyilatkozott, a mostani ténykedését nagyon nem védeném a Popcorn-nak, de ez a lassan 4 éves széria még elég tisztességes volt.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
hriska
aktív tag
válasz Warter #33640 üzenetére
Ez egy jón tanács,amit meg is tettem elhiheted.De olyan mennyiségű infó van,hogy azt nem egyszerű feldolgozni.
Egyébként hálózatra kötve használnám legfőképp 3d filmekhez.Belső tárhely nem igazán mozgat,arra ott a Nas.-Bárcsak egy légy lenne a világ, én meg egy összetekert újságpapír!-
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest