Új hozzászólás Aktív témák

  • razor.hun

    csendes tag

    válasz Santino #8523 üzenetére

    A router teljesítményét nem gyári firmware-rel nem próbáltam, de minden bizonnyal minden esetben függ firewall szabályok bonyolultságától, a párhuzamosan futó szolgáltatásoktól (samba, torrent, stb.), a forgalom jellegétől (csomag méretek). Nálam lényegében default a firewall (néhány extra szabály van), semmi nem ment párhuzamosan, csak letöltöttem HTTP-vel magyar site-okról (BIX-en keresztül). Mondjuk ez a tipikus felhasználás.

    Ha lesz időm, megnézem, hogy milyen CPU használattal jár a routernél a max. forgalom. Abból lehet következtetni más jellegű, vagy nagyobb forgalomra.

    Egyelőre most nincs szükségem a nem gyári firmware-ek szolgáltatásaira. Régebben használtam OpenWRT-ét elég komolyan, a routeren pl. ki vannak vezetve a soros portok, stb., de egyszer visszakerült a gyári firmware, és azóta azt használom.

    Sajnos más teljesítmény infót nem találtam a routerrel kapcsolatban a NET-en. Ezért írtam be a fórumba, hátha valakinek segít ez az infó. Most minden szolgáltató próbál nagy sebességű csomagokkal kijönni, és a legtöbb router tényleg a szűk keresztmetszet úgy 30-40 Mbps felett. Na ez a router nem az, 60Mbps-ig garantáltan megy, és talán lehet használni úgy kb. 90-100Mbos-ig. Jó választás volt. :K

    razor.hun

Új hozzászólás Aktív témák