Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz World-Soft #4649 üzenetére

    Gondolom már olvastad, hogy a torrent progi az egyettlen dolog ami nincs benne az Oleg firmware-ben. Azért meg nem nagy kár (mint már tapasztaltad). Még ha javítottak is a gyári torrent progin, akkor sem fogja tudni azt hozni amit a többi.
    Arról nem is beszélve, hogy ha új verzó kell valami bug miatt akkor a gyárinál egy mód van: új firmware verzó. Egyébként meg csak a USB drive-ra kell feltenni az új verziót (fél perc, zéro kockázat, hogy a router nem boot-ol utánna ipkg install-al).
    Röviden: Nem hiszem, hogy vissza akarsz térni az Oleg-ről a gyárira.

    A flash-es parancsok a leírt sorrendben mennek és az && azt jelenti, hogy ha sikerült az előző akkor fut a következő.
    Azért szokás így írni, hogy nehogy valami kimaradjon vagy rossz sorrenben menjen.

    A save összecsomagolja azokat a fájlokat amik a flashbe lesznek mentve egy fájlba
    A commit elmenti ezt a fájlt a flash-be (max 64k lehet)
    Az enable pedig a szintén perzisztens boot_local változót állítja be. Ez a változó szabályozza, hogy amikor boot-ol a router akkor kicsomagolja-e a flash-be mentett fájlokat (akkor van jelentősége, ha változik a firmware verzió)

    Röviden: Ha flashfs save && flashfs commit && flashfs enable-nél valamit kihagysz/rossz sorendben csinálod jó esetben elvesznek a beállításaid, rossz esetben meg nem fog rendesen bootolni a router. Azaz ezt a sort érdemes nem emlékezetből beírni, hanem valami fájlból másolni.

    A reboot az vagy kell vagy nem. A legtöbb tutorial szerintem túlzásba viszi a használatát persze, ha valamit elrontottál akkor így az azonnal kiderül.

    [ Szerkesztve ]

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák