Hirdetés

Asus WL500g Premium - IT café Hozzászólások

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  |< << >> >|

(#3964) Oyabun

Új Válasz Privát 2008-08-19 16:49:59

Oyabun
(tag)
(LOGOUT blog)

Sziasztok!

Nem nagyon irogattam mostanában (nősülés, nászút, új munkahely stb.) de most van olyan infó ami ide vág és megosztanám veletek.
A nagy melegben előbb a 2,5-ös vinyót nem ismerte fel a router, azután már az USB-t sem tudta kihajtani, majd teljesen megállt. HW hibára gyanakodtam, mivel a fenti események 1-2 héttel egymás után következtek, de mivel a procit, a RAM-okat és az összes többi cuccot is felhűtőbordáztam még télen amikor a vasat módosítottam, a tápra gyanakodtam elsőre is.
Szerencsére sikerült egy szinte teljesen új táppal kipróbálnom, amivel kiválóan működött.
Megmértem az eredeti táp kimenetét is és egész szépen hozta az előírt 5V-ot, viszont terhelésre visszaesett 3,2V-ra.
Szétberheltem a tápot és megtaláltam az elmúlt két év folyamatos üzemének az eredményét. Az elkók kiszáradtak, és a kimenő oldalon egy 1200uF-os kondi elég szépen megadta magát. Ha már itt tartok az összes Elektrolit kondenzátort kicserélem és külső házba rakom a tápot.

Tehát ha valaki hasonló cipőben jár, érdemes esetleg a táppal kezdeni a hibakeresést.

Üdv.
Oya

navigáció

fórum
listázás
üzenetek  |< << >> >|

Hirdetés