2013. május 21., kedd

(#2251) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Hello

P8p67 lapom van.

Procihútő és VGA csere után szinte minden alkalommal
így indul a gépem:

"press F1 to recover BIOS settings" képernyő fogad, ezután F1,
belép a biosba, onnan exittel ki, és indul is a gép.

Ez mitől lehet? Februári a gép, szóval az elem nem merülhetett még le.

Köszönöm előre is.

"in god we trust, all others will be monitored..."

(#2252) sampe válasza Rabbitf_24 (#2251) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

nyomd a bios beállításokat optimized defultsal

[ Szerkesztve ]

"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.

(#2253) Rabbitf_24 válasza sampe (#2252) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

kipróbálom majd, de nem pont az a lényeg, hogy minden indulásnál elfelejti, hogy mik a beállítások? :F

(#2254) Kissjeno válasza sampe (#2242) üzenetére

Kissjeno
(tag)

Hello

Nekem P8z68 van és az epu egy kapcsolóval van bekapcsolva.

Mégis honnan láttad, hogy visszaveszi a teljesítményt? Órajelek nem pörögtek ki vagy mi?

(#2255) sampe válasza Kissjeno (#2254) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

onnan hogy érezhetően lassabban töltött be a rendszer, továbbá az aida értékek kritikán aluliak voltak az órajel is beállt stabilan 1,6 ghzre

"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.

(#2256) sampe válasza Rabbitf_24 (#2253) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

az a kínja hogy venni kell a fáradságot és belőni a bios beállításokat :D semmi más

(#2257) Rabbitf_24 válasza sampe (#2256) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

hi

nyomtam egy otimális beállítást és okés.

kössz :R

(#2258) Kissjeno

Kissjeno
(tag)

Valaki használja ezt a AI suite II ?

Nekem folyamatosan hülyeségeket írkál ki, szinte minden feszültséggel problémázik a gépben (3.3V, 5V, 12V) olyat ír ki ,hogy vcore 0 volt sőt már ilyen is volt, hogy motherboard -1 centigrade.

Másnak is van ilyen problémája vagy ez csak nálam jelentkezik ?

Minőségi tápom van és stabil a rendszer (P8Z68-V)

(#2259) polgi803

polgi803
(senior tag)

Sziasztok!

Sürgősen kellene egy kis help...most vettem uj procit meg hűtőt.Szétszedtem a gépet és mikor összeraktam akkor az A1-es ramhelyen lévő ram nem jelez vissza...csak a B1-es helyen...mindkét ramot cserélgettem,de nem akar jó lenni,mert ujraindul mindig a gép,ha az A1 is bennt van...a piros led nem alszik el hanem világít...kitisztitottam, a slot-ot de még mindig azt csinálja...eddig jó volt...A mamjaim G.skill 1600-asok...ezel a lappal tesztelték őket....valaki help please! :O

"Bilicseltem már meg villámot, zártam már börtönbe mennydörgést..."

(#2260) Kissjeno válasza polgi803 (#2259) üzenetére

Kissjeno
(tag)

Van még két ram slot ott is próbáld ki.

(#2261) polgi803 válasza Kissjeno (#2260) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Ott se jó...ujraindul és a piros led világit...ne értem... :O

(#2262) sampe válasza polgi803 (#2259) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

próbálgasd csak, valószínüleg rosszul tetted be a ramot! velem is előfordult először

(#2263) sampe válasza Kissjeno (#2258) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

milyen az a minőségi táp?

nálam amúgy pl nem írja ki a 2 Artic ventim fordulatszámát, de attól függetlenül mennek :)

és ezt találtam a history logban: " [10.24.2011 at 08:02 pm] CPU -111,0 Abnormal" :DDD

(#2264) polgi803 válasza sampe (#2262) üzenetére

polgi803
(senior tag)

Megjavult... :) nagyon meg volt húzva a procihűtő csavarja, lazítottam és jó is lett...

(#2265) Kissjeno válasza sampe (#2263) üzenetére

Kissjeno
(tag)

Corsair hx 520, open hardware monitor folyamatosan figyeli a feszültségeket és érdekes módon ilyen feszültség kilengéseket nem lát mint ez a program.

(#2266) Kissjeno válasza polgi803 (#2264) üzenetére

Kissjeno
(tag)

Érdekes összefüggés.

(#2267) cyber86

cyber86
(fanatikus tag)

Szerintetek megéri lecserélnem az i5 2500kt 1 i7 2600-asra?

(#2268) sampe válasza polgi803 (#2264) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

a p7es alaplapoknál is volt ilyen probléma most jut eszembe :)

cyber86: én lehet lecserélném, gondolkodom is rajta, de egyenlőre bőven elég a 2500k is minden játékhoz, csak sajna eléd drága lenne most a váltás

Kissjeno: ha ott jó értékeket mutat akkor ne aggódj, egyébként érdemes megnézni még az EFI-ben is hogy ott miket ír, talán hitelesebb mint bármi más program,

[ Szerkesztve ]

(#2269) cyber86 válasza sampe (#2268) üzenetére

cyber86
(fanatikus tag)

Nekem elég jó árba menne a csere azért kérdeztem megéri-e :)

(#2270) sampe válasza cyber86 (#2269) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

akkor szerválthatnál nekem is :) 2500k-t beszámítanak? ;]

(#2271) cyber86 válasza sampe (#2270) üzenetére

cyber86
(fanatikus tag)

Be. Azért lesz nekem olcsó :)

(#2272) kranazoli válasza cyber86 (#2267) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

[link...]

Ha játék a fő cél, akkor nincs értelme cserélni. Főleg ha húzod a 2500-at. Erős GPU kell a mai játékoknak. Ha CPU akkor annyi, hogy 4 mag @3Ghz azt meg simán hozza az alap 2500 is. a K-sról meg nem is beszélve.

Ha egyéb CPU-ra inkább támaszkodó alkalmazásokat használsz, akkor fog kijönni a különbség. Pontosabban, akkor lesz különbség! Játékokban szinte semmi.

ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

(#2273) cyber86 válasza kranazoli (#2272) üzenetére

cyber86
(fanatikus tag)

Játék miatt gondoltam hátha érdemes lecserélni mondjuk tuningolva nem volt még a procim.

(#2274) kranazoli válasza cyber86 (#2273) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Semmi értelmét nem látom (nézd meg a link-elt cikket, vagy keress rá gúglin) játék miatt. Van pár játék ahol fontos a CPU is főképp szimulátor játékok (azok közül is repszimek inkább) de elég oda is a 2500 és 2500K. (és pár db játék, mint pl.: GTA IV)

De akkor is elegendő a 2500(K) CPU. 3,3Ghz alapból 4 magon. Ezt K-snál BIOS-ban simán 3,7-re tudod "húzni" ami nem is manuális tuning.

VGA-d kevés: Gigabyte GTX 560 oc

Nem csak az órajelekre gondolok! Inkább a GTX560 OC-t cseréld le AMD-nél min. 6950-re; vagy nV-n 570-re. 580-at direkt nem írok, mert az egyértelmű, hogy a jelenlegi legerősebb 1 magos VGA. Vagy alternatív megoldás SLI; CF VGA-k.

A 2700-at és a benne lévő HT fícsört egyéb alkalmazások használják ki, nem a játékok.

Ergó: Én a helyedben VGA-t cserélnék mert azt meg is fogod érezni. Ellenben a 2700-ra meg csak kiadod a pénzt, de szinte semmit nem fogsz profitálni belőle.

[ Szerkesztve ]

ASUS P8P67 Rev 3 | Intel Core i5 2500K | G.Skill Sniper 16GB XMP DDR3 1600Mhz | ASUS GTX 570 DirectCUII | Kingston 96GB V+ SSD | Enermax MODU82+ 625W | Samsung 2333sw FullHD 23"| Windows 7 Prof SP1 x86&x64 | ChronixRadio.Com

(#2275) sampe válasza kranazoli (#2274) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

+1

a gtx 480at kihagytad, az is elég jó árban van :)

(#2276) kranazoli válasza sampe (#2275) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Jogos!

(#2277) Atimester

Atimester
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A minap fel akartam telepíteni a második HDD-re a WinXP SP3-at. (Az elsőn Win7 van és az hibátlanul fut.)
Elindul a telepítés, ellenőrzés stb .... 1-2 perc, majd fekete képernyő néhány másodpercig, és a végén kék háttér, hibaüzenet. (Ellenőrizze, hogy nem vírusos, megfelelően lezárt HDD stb…) pedig a vinyó hibátlan, formázott…

Próbáltam másik HDD-vel, másik Sata porton, másik telepító CD-vel (WinXP-SP2) de ugyan az a jelenség.

Találkozott már valaki hasonló problémával? Ötlet? :F

Attila

(#2278) Atimester válasza Atimester (#2277) üzenetére

Atimester
(fanatikus tag)

Lemaradtak a paraméterek:

Asus P8P67 alaplap
i7-2600 porci
Corsair 2x2GB 1866MHz
Samsung HD103UJ vinyó

A win7 gond nélkül felment, de a WinXP nem akar. Pedig telepítettem már ezt a CD-t vagy 10-15 gépre… A telepítés nem jut el az első menüpontig (a formázás kiválasztásáig.)
Nem tudom, mi lehet a gond? Eddig csak ezzel az egy alaplappal jelentkezett ez a probléma….

Attila

(#2279) sampe válasza Atimester (#2278) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

az efiben átkell állítani a sata módot ide-re van sata, ahci, ide meg azthiszem disabled is

(#2280) kaszas19

kaszas19
(fanatikus tag)

Sziasztok volna nekem 1 asus alaplapom ha kel írok pontos tipust is.
Olyan baja van hogy látszólag már mint külsőre nincs baja, a ventik pörögnek a led világít de képet nem tudok csinálni se hogy.
A biosát már frissítették de semmi ugyan az a baja. valami ötlet???( minden alkatrész működik amit bele tettem azokkal nincs baj.)

Linux Mint 14 Mate,Windows 7 Ultimate 32Bit,

(#2281) Atimester válasza sampe (#2279) üzenetére

Atimester
(fanatikus tag)

Szia!

Köszi az infót. A bios-ban hol találom ezt a beállítást? Melyik menüpont, fül, almenü...?

Attila

(#2282) kranazoli válasza Atimester (#2281) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

WinXP alapból nem támogatja az AHCI módot. BIOS Advanced nézetben:

Advanced -> SATA Configuration

(ha jól emléxem - most nem vagyok a gépem közelében) Ha nem ott, akkor vmelyik másik menüpontban az Advanced tabfülnél.

(#2283) kranazoli

kranazoli
(senior tag)

Most néztem ASUS honlapján, hogy már a 2001 is stabil BIOS lett. Most nincs kint Béta BIOS. (Nekem már Béta óta fent van, hiba nélkül)

(#2284) Tomax89

Tomax89
(tag)

Az a kérdésem lenne hogy ebben a menüpontban: Advanced -> SATA Configuration
A Sata módot mire kell rakni Windows 7 esetében? IDE vagy AHCI módra?

ToMaX

(#2285) Bodor

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Sziasztok! Szerintetek van mód az elmenett tuning beállításokat ( OC. profil ) a biosból valahogy lementeni, hogy bios frissítés után vissza tudjam tolni őket az új biosra? Jelenleg a 1702-es bios fut, de ha már nem béta a 2001-es akkor frissítenék arra. Vagy hagyjam a csudába ha nincs bajom a géppel?? Úgyis csak az Ivy Bridge miatt jönne jól, az meg még messze van nálam...

"A világ elég nagy ahhoz, hogy kielégíthesse minden ember igényét, de ahhoz túl kicsi, hogy kielégítse az egyén kapzsiságát !" Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok !

(#2286) kranazoli válasza Tomax89 (#2284) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Igazság szerint azt is lehetne írni, hogy mind1.

IDE mellett szól a jobb kompatibilitás. AHCI módnak főképp pl. SSD-k esetén van értelme. Ha HDD van, akkor szinte tök mind1, hogy IDE; vagy AHCI. (SSD-nek van olyan fícsörje, mely csak AHCI mellett működik) Ha HDD-t van nem lesz gyorsabb, mert AHCI-ra teszed.

Bodor:

Azért nem csak annyi a különbség. Közötte azért van még 1 BIOS. ;) De az sem olyan, ami 10-ből 8 felhasználót érintene. Szerintem nyugodtan frissítheted. Ha ASUS már hivatalossá tette nem hiszem, hogy problémás lenne a 2001-es. De akkor sem lesz kevesebb a rendszered, ha fent hagyod a régebbi BIOS-t.

[ Szerkesztve ]

(#2287) Bodor válasza kranazoli (#2286) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hogy ha ezen a linken nézed a P8p67 Deluxe laphoz és Win 7 64 bitre a bios-t akkor a 1702 után csak a 2001-est dobja a gép. Szóval nincs közötte egy sem az oldal szerint.
De a fő kérdés az OC profil mentése lett volna....

"A világ elég nagy ahhoz, hogy kielégíthesse minden ember igényét, de ahhoz túl kicsi, hogy kielégítse az egyén kapzsiságát !" Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok !

(#2288) Tomax89 válasza kranazoli (#2286) üzenetére

Tomax89
(tag)

Köszi az infót :R
Egyébként az EPU-t használja valaki?
Nekem AI Suite II-ben ha AUTOmatára rakom az EPU-t akkor csak High Perfomance-n járatja, nem ugrik Max. Power Saving módba 1X sem..a Biosban AUTO-ra van állítva az EPU, meg a gomb is fel van kapcsolva az alaplapon.
Mi lehet a probléma? Vagy egyáltalán érdemes bekapcsolni? Fagyás egyébként lehet emiatt?

ToMaX

(#2289) sampe válasza Tomax89 (#2288) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

én az efiben az eput mindenkép disablére tenném, nekem csak problémám származott belőle, de ezt pár hsz-el előbb leírtam már :) meg a gombot is nyugodtan nyomd disabléra, olymindegy hogy 110 v 80 wattot eszik a rendszer szerintem

Bodor: nekem az ocprofilt tárolta a rendszer, sőt, ha jól emlékszem még a régi beállításaim is megmaradtak,
de egy pendrive-ra is rá lehet menteni az efi beállításait

[ Szerkesztve ]

(#2290) sampe válasza kaszas19 (#2280) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

igen a típus nem jönne rosszul, azzal kellett volna kezdeni, próbáld meg azt h kiveszed az elemet a lapból, persze úgy hogy nincs bedugva a gép a konnektorba!!! aztán fél perc múlva visszateszed, ha akkorse jó, próbálj meg másik ramot betenni, általában azokkal szokott gond lenni, ha az sem jó, akkor veddfel a fülest és várj, hátha betöltődik a rendszer és hallod a windows hangot, egyébkén a winyó kerreg mikor megy a gép?

(#2291) kranazoli válasza Tomax89 (#2288) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Nincsen semmit. Én csak azóta használom az AHCI-t mióta van egy SSD-m. Nem használom az EPU-t. Úgy emléxem lapomon is kikapcsolt állapotban van. BIOS-ra nem emléxem, de szerintem ott is. Én 1 dolgot kapcsoltam be, az Intel CE1 támogatást. Az Nálam BIOS Defaults után Disable-d volt. Ne járjon Nekem maxon, főleg ne 3,7Ghz-en a CPU ha nem muszáj. (ahogyan a VGA-t sem járatjuk max-on 2D-ben - imádom az Idle állapotokat)
:)

[ Szerkesztve ]

(#2292) Atimester

Atimester
(fanatikus tag)

Megtaláltam a biosban a menüpontot. IDE módban engedte is a WinXP-t felrakni, de a Win7 meg már nem akart elindulni a másik vinyóról. Akkor vissza kellett állítanom ASCI módba.
Ez normális? :F
Át kell mindig állítgatnom a a biost, amikor az egyik illetve a másik vinyómről akarok boot-olni WinXP-t vagy Win7-et?

Attila

(#2293) sampe válasza Atimester (#2292) üzenetére

sampe
(fanatikus tag)

próbáld meg disabléra tenni hátha :)

(#2294) Bodor válasza sampe (#2289) üzenetére

Bodor
(Szakértő)
LOGOUT blog

Köszi!

(#2295) kranazoli válasza Atimester (#2292) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Nem lehet, hogy azért mert a Win7-et bekapcsolt AHCI mellett telepítetted? Ha azt is IDE módban telepíted nem hiszem el, hogy állítgatni kelljen a BIOS-t.

(#2296) Atimester válasza kranazoli (#2295) üzenetére

Atimester
(fanatikus tag)

Igen. Úgy látszik az a baja. AHCI módban volt állítva, és úgy volt telepítve a Win7. Közben kiderült, hogy sem a szkenneremhez, sem a nyomtatómhoz nimcs Win7-es driver, ezért beraktam még egy vinyót, amin WinXP fut ezentúl…

Attila

(#2297) kranazoli válasza Atimester (#2296) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Vista-s driver sincs hozzájuk? Azzal még lehetne próbálkozni.
Gyártók honlapján sincs Win7-es driver?

[ Szerkesztve ]

(#2298) Atimester válasza kranazoli (#2297) üzenetére

Atimester
(fanatikus tag)

A gyártó honlapján kerestem. (HP PhotoSmart P1100) Anno egy méreg drága nyomtató volt, a mai napig hibátlanul működik, most meg nem tudom használni… :((

Attila

(#2299) kranazoli válasza Atimester (#2298) üzenetére

kranazoli
(senior tag)

Megnéztem Én is. Ja, XP-nél megállt a driver támogatása. XP-s driver-el mi a probléma? (nincs ilyen eszközöm) Felmegy a driver, de nem kezeli a Win7 rendesen, vagy fel se megy?

(#2300) Atimester válasza kranazoli (#2299) üzenetére

Atimester
(fanatikus tag)

Nem is próbáltam Win7 alá XP-s drivert telepíteni, de este kipróbálom....
A HP meg bekaphatja.... Mindenütt erőltetik a Win7-et, közben meg a korábbi eszközökhöz nem csinálnak drivert (hogy vegyél újat...)

Attila

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.