A topic azért készült, mivel elég sokan privát üzenetben kérnek segítséget, esetleg véleményt, hogy melyik tablet jó, mire elég, mire használható. Ez nem baj, viszont ha itt történik meg ugyan ez, akkor az információk áradatát mindenki láthatja.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Tabletek, E-bookok
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Tabletek, E-bookok » Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. / (kiemelt téma)Téma összefoglaló
Lehet, hogy a 2.1-es szoftveren megtalálható a Market, de szerintem csak bele van integrálva. Ha jól látom, akkor ebben sincs GPS és 3G, így nem hivatalosan lehet rajta a Market.
A hibával való kilépés is arra utal, hogy csak egy külső integrációról van szó.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

sbazsi
(PH! kedvence)
nekem sem az a bajom a cikkel, hogy warez, meg erkölcs, hanem az, hogy van, aki picit sem ért a gépekhez, és nem akar, de még inkább nem tud warezolni, leginkább használja a gépeket, de pl programot sem tud telepíteni (OK, OK, next, finish
)
Namost aki ennyire guru, és a cikk alapján rendel gépet, szerintem joggal lehet mérges.
és halkan jegyzem meg, hogy a PH mereven elzárkozik mindennemű wareztól, a cikk mégis olvasható 
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

timeline
(kvázi-tag)
az is megérne egy misét, hogy warez-é egyáltalán egy fizetős market használatának a lehetősége - tehát nem fizetős programok lopása, hanem a fizetés lehetőségének megteremtése ?? 
[ Szerkesztve ]
Valsz a következő telóm is HTC lesz, vagy Dell, vagy mittoménmi...
EZt most hogyan is érted? 

timeline
(kvázi-tag)
az ingyenes alkalmazások leszedése nem igazán warez - a fizetősért meg ha fizetek a Marketen szintén nem warez - így
[ Szerkesztve ]
Az ingyenes alkalmazások letöltése nem warez. Viszont olyan program telepítése (Market), melyre nincs engedély a gyártótól (Google), már warez tevékenység.
Amennyiben a Google engedélyezte a Market elérését, úgy az engedélyezett országokban jogtisztán tölthetsz le fizetős alkalmazásokat a megfelelő összeg kiegyenlítése után. Ám ha kis módosítással, de itthon töltesz le ilyet, (mivel nem engedélyezett, így) illegális.

timeline
(kvázi-tag)
és ez? - AppBrain App Market
(bocs ha majd sokat kérdezgetek, de én csak jó 3 hete vagyok droidos
- te ilyen szerzőjogvédőizé vagy?
)
[ Szerkesztve ]

sbazsi
(PH! kedvence)
az appbrain megjeleníti a progikat, listás nézetben, de amikor rá akarsz menni, hogy megnézd a részleteit, akkor nem enged.
Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???
Az AppBrain App Market nem egyenlő a Google Market-el!
Nem vagyok szerzőjogvédőizé, csak éppen tudom, hogy mi legális, és mi nem ezen a téren. Én sem szeretek plusz 300 forintot kifizetni egy pendrive-ért azért, mert úgy gondolja egy szervezet, hogy én biztosan másolt tartalmat helyezek el rajta...
[ Szerkesztve ]

timeline
(kvázi-tag)
kösz - valami ilyet olvastam "Az AppBrain készített egy saját alkalmazást is" - azért kérdeztem, hogy ez esetleg egy legális fizetési lehetőség-e egy csomó alkalmazáshoz (mert látom azért a market árak miatt nem kell levenni a gatyát)

timeline
(kvázi-tag)
sorry, de nem az érdekelt, hogy egyenlő-e hanem hogy az egy legális forrás-e

sbazsi
(PH! kedvence)
ameddig a google erre nem teremti meg a lehetőséget, addig bármilyen módon is csinálod, illegális.

timeline
(kvázi-tag)
és valami alternatív "bolt" létezik?
Nem nagyon. Maximum akkor tudsz fizetős alkalmazásra szert tenni, ha a gyártó lehetőséget ad Market-en kívüli vásárlásra.
De szerencsére rengeteg ingyenes alkalmazás érhető el így is.

timeline
(kvázi-tag)
Tehát akkor lényegében csak elvi jellegű negatívum a market nemelérhetősége? Nem igazán kell befolyásolnia egy vételi döntést, ha a gép tudása és az ára megfelelő?

sbazsi
(PH! kedvence)
kb annyira, mint egy notebook-nál, vagy asztali gépnél az, hogy linux-szal, vagy oprendszer nélkül adják, és Te mégis valamilyen Windows-zal szeretnéd használni. 
Úgyanúgy megvan vele a macera, és ugyanúgy nem legális.

timeline
(kvázi-tag)
hoppá - azért az egyik oprendszer a másik meg csak app's
de asszem nagyon jól meg lehet lenni market nélkül is
[ Szerkesztve ]
Ezt az elméletet honnan veszed egyébként?
Maga a Market telepítése tényleg nem szabályos, elvileg nem is tölthetnéd le külön a kliensét. Viszont a SlideMe, AppBrain, és bármely más alkalmazásbolttal azt csinálsz, ami jól esik, nincs erre vonatkozóan semmilyen tiltás.
Vagy már túl fáradt vagyok és totál félreértem az egészet, ezesetben bocs...
[ Szerkesztve ]
You made 500000 invulnerability potions !

sbazsi
(PH! kedvence)
vagyis ha letöltöm rá az appbraint, és azon keresztül teszem fel az ingyenes appokat, akkor minden szabályos, és működik is 
Nem ismerem az AppBraint, de amennyiben nem úgy működik, hogy a Market alkalmazásra épül (mondjuk market:// linkeket próbál megnyitni), semmi gond nincs vele. Gondolatkísérlet szinten.
[ Szerkesztve ]

rakal
(senior tag)
Nem értem,miért szenvedsz ennyit a legalitáson.
Az ilyen kütyükhöz a szoftverfejlesztők külön védelmi mechanizmusokat fejlesztenek már időtlen idők óta.Ugyanis ezeknek a feltelepítési legalitását már az elejétől nem lehet gyakorlatilag követni,ezért a védelmi technika sem olyan,mint PC,laptop esetén.
Pl. adott hardver esetén csak az adott szériaszámú gépre telepíthető sw,stb. ,de ezt is ki lehet játszani(pl. GPS-eknél)

timeline
(kvázi-tag)
szenved a halál - épp hogy nem szeretnék szenvedi vele mikor megjön
De, sajnos úgy működik. Legalábbis az ingyenes része(ez tapasztalat), a fizetős részét meg ebből ítélve nem tudom meghatározni.
Mellesleg z0d1AK, meg lehet oldani a fizetős Market használatát(fizetősen ofc) itthon is, de ugye ez már megint illegális.
A SlideMe boltot viszont ismerem, semmi köze a Markethez, se az ingyenes, se a fizetős alkalmazások tekintetében. Ez utóbbihoz még a PayPalt is támogatják.

Bici
(PH! kedvence)
Sziasztok!
Egy extra-olcsó androidos tableten töröm a fejem, de amiket néztem, mind 1.5-ös verzióval kerülnek forgalomba.
Egyből megfordult a fejemben, hogy majd ráhekkelek 2.2-est, akkor is, ha hivatalosan nem lehetne, viszont tudom, hogy nem mindent lehetséges.
Pl. itt egy tábla, amiben Rockchip RK2808 proci van, amit infóim szerint már nem támogat a 2.2-es Android. Igaz ez, és ha igen, akkor mire kell figyelnem a tablet kiválasztásakor, hogy olyat vegyek, amire rá lehet erőltetni a Froyo-t?
Köszi! 
[ Szerkesztve ]
Telenoros vagy gyári független Xperia X8 alaplapot keresek, amin lehet nyini a bootloadert. Cserébe készpénzt vagy egy hibátlan T-Mobile-os X8 lapot tudok adni, amin szintén nyitható a bootloader.

mumk
(fanatikus tag)
A fizetös market eléréséhez csak egy másik ország szolgáltatójának sim kártyáját kell berakni és már megy is a teljes market. Ez meg szerintem igen messze van a wareztöl.
[ Szerkesztve ]
MIUI 0.12.24.
Kifejezetten a Google Market-ről irtam, nem az egyéb, kisebb alkalmazás"boltokról". A Toshiba AC100-on is egy úgynevezett Chamangi Maket van, ha jól rémlik, az is telepíthető bármelyik telefonra. Hátránya, hogy alig van benne alkalmazás...
Azt, hogy mennyire kompatibilis a 2.2-vel, azt nem tudom, viszont nem biztos, hogy szerencsés 128MB rammal venni. A WinCE-nek lehet, hogy elég, de az androidnak nem nagyon, tapasztalat. 
Egyébként néha érdemesebb a DealExtreme-en is nézelődni, valamivel olcsóbb, mint az eBay, és ingyenes a szállítás.
[ Szerkesztve ]

sghu77
(kvázi-tag)
Az appbrain csak egy felületet ad a market fölé. Vagyis ha installálni akarod, egyszerűen átirányít oda. Ergo így nem lehet kikerülni a marketet...

Bici
(PH! kedvence)
Köszi, és van valahol valami felsorolás, hogy a 2.2 milyen hardvert támogat?
Gugliztam, de főleg ködös fórumhozzászólásokat találtam.
Telenoros vagy gyári független Xperia X8 alaplapot keresek, amin lehet nyini a bootloadert. Cserébe készpénzt vagy egy hibátlan T-Mobile-os X8 lapot tudok adni, amin szintén nyitható a bootloader.
Nem igazan ertem, hogy ezen miert filozol ennyit. A Google nem tamogatja a tablet form factort egyaltalan, a rendszert meg ugyis a gyartonak vagy a communitynek kell portolnia a sajat vasara, amire eleg sok pelda volt mar, szegenyes hardveren is (pl. G1).
A 2.2 nem "tamogat" semmit.
De a korabbiak se.
Na jo, referenciadriverek vannak, foleg Qualcommhoz.
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Ok, köszi, én csak egy itteni hozzászólásban olvastam, hogy a Rockchip-es gépekre nem lehet 2.2-es Androidot rakni, de azt nem írta, hogy csak hivatalosan nem, vagy egyáltalán.
Nekem mindössze annyi a célom, hogy megtaláljam azt a legolcsóbb vasat, amire felmegy a 2.2-es Android akár hivatalosan, akár nem hivatalosan.
[ Szerkesztve ]

sbazsi
(PH! kedvence)
nem akarok kötekedni, de miért akarod mindenképpen a 2.2-es sw-t rárakni?
avagy nem jobb egy gördülékenyen használható cucc, mintha egy lassabb gépre felrakod a 2.2-t és nagyon lassu lesz 

Bici
(PH! kedvence)
Eddig abban a hitben éltem, hogy a 2.2-es sokat gyorsult az elődökhöz képest. 
Vagy ez csak a 2.0-2.1-hez képest igaz? 
[ Szerkesztve ]

Peat;)
(PH! addikt)
A rockhipes és via processzoros gépek nagyon lassúak és felesleges rájuk a 2.2 is, mert a flasht pl azzal sem fogják tudni lejátszani olyan gyengék. ZT 180 és Wits a81e az a két gép ami használható, a wits talán a legjobban mert sok alaptartozékkal adják és van támogatása.
Egy nagyon olcsó tablet kb csak e-bookra jó, még videot sem játszik le jól ami via chipsetes. E-book viszont van már 110 fontért, amazonon ami erre a funkcióra sokkalta jobb. Szóval nem is értem mire jók ezek a minimalista tabletek. A rockchipes még játszik le videot az még valamire használható is lenne, de a via procisat mindenképpen felejtsd el. A rockchipes gépekről meg nézz videokat, akadozós a kezelés én meg nem venném. Ráadásul drágák is, mert médialejátszóba ugyanezen chipsettel már 80 dollárért vannak készülékek..ez is mutatja valójában milyen pozíciós a chipset.
[ Szerkesztve ]
Tévedsz, nem véletlenül írtam oda a warezt. Guglizz csak rá a "Market enabler"-re.
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Nekem netezésre kell, meg email olvasásra, néha egyszerűbb játékokra, valamint saját progik futtatására, aminél még előny is a lassúság, hogy észrevegyem, ha szarul írtam meg valamit. 
Videózni csak youtube szinten akarok, elég a 360p is.
Egyébként szívem szerint valami 5col körüli tabletet vennék, de nem nagyon találok ilyet.
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Én rágugliztam, de így sem értem, hogy miért warez, ha valaki egy külföldi SIM-et rak a telefonjába... 
Ha van Market a telefonon (ez a kritikus pont!), a külföldi SIM vagy a MarketEnabler egyáltalán nem warez. Többek között erre is akartam utalni tegnap.
[ Szerkesztve ]

Peat;)
(PH! addikt)
Archos fog kiadni egy 4.3-as mini tabletet, de asszem az is 200 dodó körül lesz. [link], na meg ott van az archos5. De ezekben is vannak korlátozások, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]

Bici
(PH! kedvence)
Megtaláltam az igazit!! 
Acorp EM501R
- lesz rá Froyo
- 4,8"
- 600mhz Rockchip
- $88

mumk
(fanatikus tag)
Nem guglizok rá, mert április óta használom. 
MIUI 0.12.24.

timeline
(kvázi-tag)
4,8" - ez nem tablet csak egy nagyobb tabletta 
én akár a kisebb tudás rovására is a nagyobb méretet választottam - persze mindenki a saját szempontjai szerint választ
[ Szerkesztve ]

mumk
(fanatikus tag)
A Toshiba Folio-ba ez a 1020mAh aksi biztos??
Kicsit viccesnek tűnik egy 10" kijelzőhöz meg egy Tegra 2-es procihoz. Esetleg a boot animáció lefut rajta töltés nélkül...

MIUI 0.12.24.

Bici
(PH! kedvence)
Nekem nem kell nagyobb, nem vagyok hip-hop-os, hogy elférjen a zsebemben egy 7colos tábla. 
Munka közben cipelnem kell magammal az épületen belül.
[ Szerkesztve ]

rakal
(senior tag)
Nem.Csak októberben jön ki majd.
Októberben nagy Android 2.2-es tablet dömping lesz valószínűleg,sok gyártó rukkol elő majd a 2.2-es gépekkel,és reméljük a régebbi cuccokra is lesznek update-k.
[ Szerkesztve ]
Pont Tattoo-val van fotózva, így legalább tudom a pontos méretarányokat.
(#144) mumk: Amíg nem jelenik meg, addig semmi sem biztos. Itt ez van írva.
[ Szerkesztve ]

Bluepanther Thunder
Processzor: 800MHz, Marvell PXA166
Memória: 256MB RAM
Kijelző: 7", rezisztív
Felbontás: 800x480
Operációs rendszer: 2.2
Tárhely: 2GB, MicroSD
WiFi: 802.11 b/g
3G: nincs
GPS: van