A topic azért készült, mivel elég sokan privát üzenetben kérnek segítséget, esetleg véleményt, hogy melyik tablet jó, mire elég, mire használható. Ez nem baj, viszont ha itt történik meg ugyan ez, akkor az információk áradatát mindenki láthatja.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Tabletek, E-bookok
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Tabletek, E-bookok » Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. / (kiemelt téma)Téma összefoglaló
Ez csak pletyka. Lehet igaz, lehet Fake. Nem hiszem, hogy a Samsung szar, rossz betekintésű kijelzőt tesz bele, hiszen nem ez vall rá.
Egyébként hozzáteszem, nem meglepő az, hogy nem IPS, vagy PLS került bele. Valószínűnek tartom, hogy nincs elég kapacitás a gyártósoron, hogy a többi gyártónak eladott mennyiség mellé még a saját, olcsóbb tabletjét is jobb minőségű kijelzővel lássa el.
Korábban lehetett hallani arról is, hogy azért van most sok 8"-os kínai tabletben csak LCD, mert egyszerűen nem tudnak annyi IPS-t gyártani, mint amennyi kellene.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Miért? Az Apple is TFT-t rak az összes iPhone-ba és mégis sikeres.
Ja, hogy a TFT egyik változata az IPS? Az nem probléma, attól még a TFT vacak, kacat, használhatatlan. 
Elegem van, minden megy: Egy HP Elitebook 2530p+2540p / Onda V811 Quad core A31 / ViewSonic Viewpad 10s Tegra 2 / Icou D70 Pro II RK3066 --- Ha kell valami, privátban keress
A szó, amit kerestél, az nem a TFT, hanem a TN.
http://tinyurl.com/tim82items4sale
Én sem tudom, ilyennel még nem találkoztam, hogy ez egyiknél meghal, a másiknál meg működik.
(#35900) Magnat
A 8.0-ás Note-ban is sima TN panel panel van (persze nem a legócskább, nekem speciel nem volt vele gondom), szóval nem elképzelhetetlen, hogy ebben is az lesz.
Ettől függetlenül nem érdemes ezekkel a bulvárhírekkel foglalkozni.
http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w
Én meg nem mondom, hogy a Note 8.0-ban milyen panel van pontosan, de azt mondom, hogy hozza ugyan azt a jó betekintési szögeket, látványt, mint a Galaxy Tab 2 7.0 és 10.1, vagy hasonló árazású, IPS kijelzős készülékek, tehát nagyon nincs gond azzal a kijelzővel. Az a baj, hogy sokan megint 2-3 betűre alapozva húznak le valamit, holott a saját szemükkel nem is látták még. 
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

Mike88
(kvázi-tag)
Egy USB aljzatos szivargyújtó nem lenne jó erre? USB-microUSB kábel plusz ez. Feltételezem kábeled van hozzá, szóval azt nem is kellene venni. Winchesterekhez kell külső táp, még a 3.5-es táposokhoz sem árt. Pl. megtudod oldani egy aktív USB HUB-bal (szal olyan hub-bal aminek van külső tápja).
----------------------------------------------
Vitézfehér, a DVB-T nem rég volt téma, (kereső). Magyarországon nem fog menni menet közben a vétel. Környező országok helyzete: Ausztria a mindenes jelenleg, DVB-T MPEG-2, MPEG-4 formátum egyaránt, s nemrég kezdték a DVB-T2-t is tesztelni. Szlovákiában csak DVB-T, de MPEG-2 s MPEG-4 egyaránt. Ukrajnában csak DVB-T2, Romániában és Szerbiában szintén. Horvátok megmaradtak a DVB-T MPEG-2-nél, de tudtommal tervben van a DVB-T2 tesztelése. Szlovéneknél DVB-T MPEG-4. A DVB-T MPEG-4 tuner általában MPEG-2 vételre is alkalmas, DVB-T2 egy teljesen más szabvány, DVB-T tunerrel nem lehetséges a vétele.
Szóval baromira egyszerű a helyzet. Tudtommal nincs a piacon jelenleg olyan tablet, amiben van DVB-T2 tuner, tehát olyan országokban lesz csak vétel (már ha lesz egyáltalán), ahol DVB-T sugárzás van, s az MPEG-2 MPEG-4 kérdést nem árt a vásárlás előtt tisztázni, mert az egy dolog, hogy az MPEG-4 set-top-boxok és stick-ek lekezelik az MPEG-2-t is, de, hogy így van-e a tableteknél is, azt nem tudom.
Mindenesetre azért az érdekelne, hogy ennyire multilanguage vagy, hogy minden országban akarsz TV-t nézni? Én határ mentén lakom, így foghatóak a horvátok földön, holdról meg aztán a legtöbb létező nyelv, de teljességgel felesleges.
Bővebben a témáról a túlképzetteket kérdezd netboard fórumon a "DVB-T hazánkban és Európában" fórumban, de nem hinném, hogy tőlem túlságosan eltérő véleményen lennének.

vitezfeher
(lelkes újonc)
Köszönöm válaszod, azt hiszem, még várni kell a megoldásra.

Yoyoyo
(újonc)
A Note 8-ban nem valami saját panel van? PVA vagy vmi speckó... (nem emlékszem), ami azért jóval jobb minőség, mint a megszokott tn panelek... ? Vagy a Samu Tabjaiban vannak azok?
Amúgy nekem nagyon tetszik - a Tab3 8.0 - és ha igazak a hírek, hogy 250$-os áron lesznek, akkor lehet, hogy pályázok majd egyre 
[ Szerkesztve ]
A Samsung Galaxy Note 8.0-ban nem PVA és nem is PLS panel van.
Amúgy igen, a Samsung a tábláikba jellemzően PLS panelt rak, egyedül a 7.7-es Galaxy Tab kapott Super AMOLED panelt, plusz ugye a Note 8.0 sima TN-t (de amennyire én tudom a hármas széria összes tagja TN paneles lesz).
http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w

szabi__memo
(őstag)
Azért ez a visszalépés elég durva
Attól, hogy TFT, még lehet IPS, vagy VA is akár...
A SoC tekintetében sem előrefelé léptek, hanem inkább egyet hátra, de ezek miatt válhatóan olcsóbbak is lesznek.

spileraaa
(kvázi-tag)
Ha nem veszem at a csomagot es nem fizetem ki az afat akkor mi tortenik visszakuldik a feladonak a csomagot ?
ha igen akkor a vetelarat visszakapom vagy az elvesz ?
mert afaval egyut mar nem eri meg a tablet mert mar anyiert itthon is kapok hasonlot 2 ev garanciaval
ezt rendeltem
[link]
es hasonlo arban itthon ez lenne
[link]
vagy amit kinabol rendeltem az jobb ?

CineDOG1
(senior tag)
Nem kapod vissza az árát ha nem veszed át.
Kell egy bikaerős német VPS olcsón? PÜ!

szabi__memo
(őstag)
Erre azert nem vennek merget 

Yoyoyo
(újonc)
egy friss hírmorzsa Samu Tab3 8.0-ról:
http://propeller.hu/technika/2701071-galaxy-tab-8-hogyan-nez
Hello,
hallottatok már a chuwi v88-ról? most vacilálok a chuwi v88 és az onda v818 között, mivel mind2 egy IPad mini klón, de a chuwinak jobb a SoC-ja (RK 3188) 4 magos Mali-400-assal, az onda pedig Allwinner A31s 2 magos PowerVR SGX544 grafikus gyorsítóval, igazából ilyen netes teszteken mindkettő jól muzsikált de talán a chuwi gyorsabb is mint az IPad mini.
Tudnátok valami véleményt a chuwi márkáról? Szoktak lenni vele problémák, laggok? Garanciális hibák? szoftvertámogatottság?
Üdv. Ádám
Érdemes utánaolvasni mert a kinaiak szeretnek szart gyártani 
Itt meg a topikja a felhasználok által észletl hibákkal
[ Szerkesztve ]
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 5660 GB HDD

pollai
(senior tag)
ezt a Chuwit már én is nézegettem, és nem tűnik rossznak. Az RK 3188 egyértelműen jobb, mint az A31. Az ára sem vészes. Csak az összeszerelési hibáktól tartok, bár a képek alapján korrekt kis cucc.

szabonagyur
(senior tag)
Sziasztok
Kb 30k-ig milyen tabletet ajánlotok? Kíváncsi lennék több méretben is, nincs egyelőre konkrét méret igényem.
A cél netezés talán filmezés is néha, valamint a hosszú akku idő is cél. 30k elég hozzá vagy inkább 50k lenne a jobb? És semmiképpen nem akarok mobil szolgáltatótól vásárolni 

turho
(őstag)
Sajna a build.prop működését és mélységét nem ismerem, de lehet nem elég 1-2 sor összegányolása ilyenkor.
Hülye rendszer ez.
Ennyit írtam be:
Nexus 7
google
és háromszor feketehalál.
Gondolom, ezt is lehet tudományosan is csinálni, vag így favágósan.
Mindegy, GT-I9100-zal jobb mint ainol névvel.
Ez meg nem fér a fejembe, mivégre kell ennyire kategorizálni mindent. Ainol márkát sem ismeri a google play eszerint, akkor a többi még noname-bb tabok helyzete sem rózsás.
ecigiforum.com admin

bob.zxr
(senior tag)
Valakinek van tapasztalata a Cube U30GT 2 -vel?
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom. I march for Macragge, and I know no fear!
Ott a topikja vannak tulajok is!
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 5660 GB HDD

bob.zxr
(senior tag)
Nem gondoltam volna hogy külön topikja van 
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom. I march for Macragge, and I know no fear!

-=Libria=-
(PH! addikt)
én csak azt nem értem hogy lehet a felbontást ennyire elrontani, tök jó tulajdonságai vannak ennek a chuwinak, az 1024es panel viszont elég sovány :S
Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X