2013. május 19., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

(#851) sutyi^ válasza smkb (#844) üzenetére

sutyi^
(fanatikus tag)

Az sajnos most már nem vigasz, feltéve ugye ha egyáltalán a mostani dozerek kerülnek át oda.

GloFo meg jó lesz ha csinál valamit a 32nm-es nodejaval, mert jelenleg a modell számozás úgy nagyjából kettővel van elcsúszva a tervezetthez képest, és bármiféle OC olyan leaket produkál, amihez az ELMŰ úgy tapsol mint egy retardált fóka.

[ Szerkesztve ]

"Bring your sunblock, we are going to hell..."

(#852) Abu85 válasza sutyi^ (#851) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A mostani architektúrát nem lehet oda átültetni. Felesleges belefogni, mert 2013-ra lesz gyártható chip belőle. Még a Piledriver is marad 32 nm SOI-n. A Steamroller megy bevallottan 28 nm-re, de azt nem mondta az AMD, hogy GloFo vagy TSMC. Akár mindkettő is lehet egyébként. Az APU-kat megkapja a TSMC, míg a GloFo megmarad a szerverprociknak.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#853) Raymond válasza dezz (#847) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem kotekedes, csak komolyan erdekel ide hogy tud eljutni valaki:

"A másodikra meg pl. a videokonvertálás, amiben több esetben még a 2600K-t is megelőzi: [link] "

A kerdes az lenne hogy "tobb esetben" itt hogy hasznalatos ha osszesen 2 program van tesztelve es mindkettoben gyakorlatilag ugyanazt a teljesitmenyt nyujtja (az egyikben lassabb picivel a masikban meg annyival se gyorsabb mint a 2600K). Vagyis a linkelt eredmenyek sehogy nem tamasztjak ala a kijelentest.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#854) Abu85 válasza Jester01 (#845) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt van pár adat.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#855) akosf válasza Oliverda (#842) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jack@l kérdése tesztre vonatkozott, nem valós alkalmazásra. A WinRar-nak és a 7-Zip-nek is van beépített tesztje. Én ezeket ajánlottam, mint teszteket. A valós adatok tömörítése sokmindentől függ, így ott lehetnek "anomáliák".

WinRar 4.01 -> Eszközök -> Hardware és sebesség teszt
7-Zip 9.20 -> Eszközök -> Teljesítménymérés

Nálad a beépített tesztek sem terhelik mindegyik szálat?

Egyébként az előbb kipróbáltam egy 2 magos, 4 szálas Core i5-ön egy 16GB-os fájl tömörítését. Nos valóban érdekesen terhelődtek a szálak, de a feladatkezelőben jól látszott, hogy mind a négy szálat terhelte mindkét program.

(#856) dezz válasza Raymond (#853) üzenetére

dezz
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ááá, cseppet sem kötekedsz... Pl. hogy csak egy példát linkeltem?

(#857) cashback

cashback
(őstag)
LOGOUT blog

Most pár napja figyelemmel követem az itteni beszélgetéseket...
Ahogy kivettem nem éppen átlag (+picit felette) felhasználóknak lett ez kifejlesztve.
A felét nem értem mit tud és miért... hogy mire jó azt végképp nem értem. :DDD

Azt amit látok... hogy nagyon gyengén szerepel jelen felállásban. (gamer szempontból még úgysem teljesít ahogy azt egy felső kategóriás új procitól elvárnám)

Én tuti nem váltok AM3+-ra csak ezért (marha drága az alaplap)... AM3-ra még felmegyek (AM2+ / Fx5000 / DDR2 -> AM3 / 9xx / DDR3)... aztán majd kiderül mi lesz ebből a szériából.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#858) bozont válasza cashback (#857) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Kérdés hogy mi neked a marha drága, mert 22-24e Ft körül már hozzájuthatsz pl egy Asrock 970 Extreme 3 vagy 4 laphoz. De ha AM3 lapot is veszel olcsóbban, akkor már valami olyat érdemes ami kezelni tudja az AM3+ procikat is.

(#859) Jack@l válasza akosf (#855) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Nekem valós alkalmazás is jó lett volna, ha az rendesen mérhető és nem csak egyik fél által szponzorált, vagy annak igen jól fekvő tesztadatokkal van feltöltve.

(#860) Raymond válasza dezz (#856) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, csak erdekelt honnan a kijelentes bizonyossaga. Talan tobb ertelme lett volna olyan peldakat linkeltni amik ala is tamasztjak. Ezt mondjuk meg mindig megteheted.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#861) cashback válasza bozont (#858) üzenetére

cashback
(őstag)
LOGOUT blog

Az a marha drága. :DDD
Én mondjuk 13-15ezerre gondoltam váltás során alaplap esetén.

A mostani lapom... A770DE+ (AM2/AM2+/AM3) 7ezer volt. A processzorom már egyébként is elég skót... szóval nagyon nem változtatok majd a dolgokon. Minimális beruházással próbálok feljebb jutni majd DDR3-ra.

Azt hittem, reméltem hogy az új széria lenyomja majd az árakat... viszont eddig erre esély sincs a jelenlegi adatok alapján.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#862) dezz válasza Raymond (#853) üzenetére

dezz
(Szakértő)
LOGOUT blog

Tessék, itt van még egy példa: [link] (Bár nem tudom, hogy maga a codec, mint binary ugyanaz-e.)

Mellesleg több 3D-renderelő is jobban fut vele, most nincs időm keresni.

(#860): Onnan, hogy jópár tesztet végignéztem, és többször is feltűnt a dolog. De a kötekedésed eleve logikátlan (ha egy példa van - első linkem -, abból már látható, hogy nem lehetetlen a dolog).

[ Szerkesztve ]

(#863) akosf válasza Jack@l (#859) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha jól sejtem, akkor a BOINC ismerős a számodra.
A BOINC alkalmazások is megfelelnének neked?

Ezek ugyan nem többszálú programok, de a BOINC több munkacsomaggal képes egyszerre az összes magon/szálon elindítani egy-egy feldolgozást.

Pl. az előbb néztem a forráskódját és hotspotjait az ABC@Home projekt ABC sieving finder 2.10 alkalmazásnak. Csak integer utasításokat találtam...

(#864) FireKeeper válasza akosf (#863) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

legalább tesztelés közben a világnak is segítesz ;)

Sansa Clip Zip <3

(#865) Hakuoro

Hakuoro
(senior tag)

Egy csalódott júzer. :(
AMD FX 8150 VS i7 2600K
Tényleg nem nő a teljesítmény az órajellel arányosan? :F

[ Szerkesztve ]

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#866) FireKeeper válasza Hakuoro (#865) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

külön kiemeli a faszi hogy 4 magos 8 magos ellen, holott az intelnél befigyel a HT a bull meg ugye nem az a klasszikus 8 magos...

használhatott volna újabb CPU-z-t is, ez még revision-t sem ír.

[ Szerkesztve ]

Sansa Clip Zip <3

(#867) Hakuoro válasza FireKeeper (#866) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Mondta, hogy a kamerával nem profi. A tesztelésben sem az... ;]
Remélem a PH tesztben a skálázódást is megvizsgálják. Valami visszafogja ezt a procit.

[ Szerkesztve ]

(#868) FireKeeper válasza Hakuoro (#867) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én az L2 cache-re tippelek, vagy magára a szoftverre, amivel a fazon tesztelte. am lerítt róla hogy fanboy ;] legalábbis ahogy a két procit említette, más volt a hanghordozása, szerintem a 2600k a sajátja (vagy ez pont nem de sandyt használ) az amd-t meg csak tesztelte.

Sansa Clip Zip <3

(#869) akosf válasza Hakuoro (#865) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#865) Hakuoro: "Tényleg nem nő a teljesítmény az órajellel arányosan?"

Ez más esetekben is így van, de itt valószínűleg a turbó is beleszól a dologba.
Ahogy növeled a fogyasztást, úgy a turbó is egyre ritkábban kapcsol be. ( tipp )

(#870) Jack@l válasza akosf (#863) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Nem ismerem konkrétan, de ez nem valami biológia seti? :)
Mondjuk a szálindítások helyett kb olyan jó lehet a 8 egyszálas alkalmazás is, de azt meg nemtom hogy lehetne összemérni egy nem nyolcmagoson is, mert ott meg akkor egyfolytába váltogatja az aktív processeket az ütemező, ami igencsak szép overhead...

(#871) akosf válasza Jack@l (#870) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ABC@Home egy tisztán számelméleti alkalmazás. Semmi köze a biológiához és a földönkívüliekhez. :N

Az overhead dolgot nem értem. Az ütemezés a BOINC dolga.

szerk.: A BOINC meg úgy ütemez, hogy ha lefutott egy munkacsomag, akkor indítja a másikat. Szóval nincs semmiféle ide-oda pakolom móka...

[ Szerkesztve ]

(#872) Crytek válasza Hakuoro (#867) üzenetére

Crytek
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Valami visszafogja ezt a procit."

Az AMD-nél dolgozó mérnökök,de sajnos már több éve!

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 5660 GB HDD

(#873) Crossfit007 válasza Crytek (#872) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

Sajnos ez a bull akárhonnan is nézzük nem sikerült most nekik. :(
Szerintem ha már mindenképpen AMD-t szeretne valaki, pl X4-es Phenomját lecserélni, akkor egy X6-os jól jöhet, mondjuk egy 1100T 3.8-4GHz környékére felrántva.

(#874) Jack@l válasza Hakuoro (#865) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Azért elég látványos mindkét procin a renderelés... :)
De valamit csak elcseszhetett, ha 5 gigán összvissz 7 pöttyöt ért el a bull. (bár a stockhoz képest azért több lett, viszont az oldalak review-i közt meg nem volt ennyi különbség)

(#875) Crossfit007 válasza Jack@l (#874) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

X6 4GHz-en simán odaveri 8 magos Bull-t 4.6-on is, akkor szerinted? :DDD

(#876) Jack@l válasza akosf (#871) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Ja, hogy azt mondod odapakolni neki 8 csomagot, és ha van szabad mag, ő maga pakolgatja be feldolgoztatni? (én meg rá akartam küldeni a 8-at egyszerre, és amikor végez, végez :) ) Másik topicban már felvetettem, mi lenne ha egy apache webserver benchmark-al megnéznénk mennyi az annyi.
UI: Számelméletet meg ne is emlegesd... :D

[ Szerkesztve ]

(#877) Motion_Blur válasza Hakuoro (#865) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

5G-n az a 7.27 pont harmatgyenge... :(

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#878) Jack@l válasza akosf (#869) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Szerintem 5 gigán már a turbo rég le is van tiltva(ha nem automatán, akkor manuálisan), legalábbis ha én kezdeném a tuningot, az lenne az első... :D
A srác a végén elég jól elmondja amit szerintem is a nagytöbbség gondol, érez az egész felhajtással kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#879) Crossfit007 válasza Motion_Blur (#877) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

5GHz-en legalább egy 8.1-8.2 körül illene domborítania 8 magon...

(#880) Hakuoro válasza Crossfit007 (#879) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Más tesztek szerint 5 giga környkén 8,1 pontot hoz. Valamit elrontott az ürge... :))

De pl. az Xbitlabs tesztjében is észrevették, hogy nem skálázódik rendesen az órajellel. [link] Lehet, hogy a 2-2,2 Ghz-es "uncore" órajel a ludas?

[ Szerkesztve ]

(#881) Jack@l válasza Crossfit007 (#879) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Itt is az alap 6 körül van:
[http://www.kitguru.net/components/cpu/zardon/amd-fx-8150-black-edition-8-core-review-with-gigabyte-990fxa-ud7/8/]
Viszont egy apró dolgot észrevettem a srác 2600k- ján 10 felett ment alapból, ami a siteoknál meg sokkal kevesebb.

(#882) Jack@l válasza Hakuoro (#880) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Azt mondja, hogy csak a szorzót változtatta se a feszt se semmi egyebet.

(#883) smkb válasza Hakuoro (#880) üzenetére

smkb
(őstag)

hm...most akkor ez így hogy lesz az OC-sek álma, ha ennyire rosszul skálázódok? Nem tudom nem kérdezek e hülyeséget, de ezek után felmerül egy olyan kérdés, hogy mi lenne ha downclockolva is kipróbálná valaki, hogy közel lineárisan csökken e a teljesítmény? Lehet már a stock clockon is rosszul skálázódik ?

[ Szerkesztve ]

(#884) Oliverda válasza Hakuoro (#865) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálunk 4600 MHz-en 7,48-at adott a CB 11.5. Alapon 5,98. Most néztem AsRock-ban. Ott tök ugyanazokkal a beállításokkal alapon csak 5,60. Gondolom nem véletlenül a Crosshair V lapot csomagolták a processzor mellé. Mondjuk a Gigabyte és a BIOS fejlesztés mindig is két külön dimenzió volt sajnos. :(

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#885) Crossfit007 válasza Oliverda (#884) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

Én is egy Crosshair vételén gondolkodom, akkor mégse hiába. ;)

(#886) subaruwrc válasza Hakuoro (#880) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a 2-2,2 Ghz-es "uncore" órajel a ludas?

ezt ugatom már mióta. olyan tünete van hogy valami visszafogja, hiába a cpu órajel növelés.
szerintem inkább a memvezérlővel kéne foglalkozni meg egyszer végre már megnézni azonos órajelen valamivel ..
ilyenre gondolok hogy 2600k 3400mhz 1600 ram
bull 3400mhz 3400mhz uncore ( mivel a sandy-é is azonos órajelen fut ) és 1600 ram ..

Jack@l

ez azért idáig is nyilvánvaló volt.
csak a bibi ott van hogy az amdnek 2200 on megy a memvezérlője a sandynak meg 5ghz-en. nem mondanám h a cinebench sokat profitál a memvezérlő tuningjából,de majd 3ghz különbség csak meglátszik, mégha nem is hozná be azt a 3 pont hátrányt

Cybertrone
hát őszinte legyek szerintem olyan látványosat az se segít rajta
a legmagasabb órajel eddig amit egyáltalán hallottam hogy futott az uncore az 4ghz volt ln2 alatt :W

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary VIP- I'm not impressed.Not even a little.

(#887) Jack@l

Jack@l
(senior tag)

Kiderült a turpisság, cinebench a sandy-jére 3,4-et mutat, de a videóban meg 5 ghz-et mond.

[ Szerkesztve ]

(#888) Cybertrone válasza subaruwrc (#886) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Vajon hogy reagál a Bull az uncore agresszív emelésére? :F Meg gyárilag miért korlátozták vissza ezt a részét a cuccnak?

[ Szerkesztve ]

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#889) Jack@l válasza subaruwrc (#886) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

az kb 27% ami nem gyenge, de senki nem kérte őket, hogy lassítsák a cache-t és a memvezérlőt... (bár nekik ez heppjük ati vonalon is)
---
Mi az az uncore? (csak hogy művelődjek)

(#890) Crossfit007 válasza Cybertrone (#888) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

Na igen, ezt kéne megnézni, mert lehet emelésével meg simán előnybe kerülne az i5-höz képest.

(#891) subaruwrc válasza Jack@l (#889) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemtudom mit művelnek de én amióta ebben a pc cuccban bennevagyok és úgyahogy ismerem az amd procikat, egyiknek se volt ütős memvezérlője ha csak most az órajeleket nézem. én valahol a phenom 1 nél kezdtem el bekapcsolódni szóval a régi megoldásokat nem tudom, de vagy elfelejtettek tervezni vagy ők nem érzik gáznak már leírni is a 2200mhz-et amikor lassan a standard RAM órajel magasabb .. arról már nem is álmodom hogy egyszer core órajelen járó memvezérlője lesz..

(#892) Oliverda válasza subaruwrc (#886) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

~28%-os órajel emelésre ~25%-ot gyorsult. Ja, és az utóbbinál már ki volt kapcsolva a turbó, ami alapon időként feltolja 3900-ra a magokat.

NB@2200 -> NB@2600 - 7,48 -> 7,52

A Cienebench-et sem az NB/L3 sem pedig a RAM órajele nem érdekli különösebben. A korábbi procikkal is pontosan így viselkedik. Ez nem újdonság.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#893) subaruwrc válasza Oliverda (#892) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

cinebenchet aláírom hogy pusztán cpu power kell neki nade akkor kilyukadunk oda hogy az meg nincs, pedig 8 magról beszélünk..
mondjuk egy sub 10 superpi is fel tudna dobni vagy egy szép 3d11 vagy 3d06 cpu score
vantageról már nem is beszélek, azt még sehol nem láttam a neten de gondolom nem azért mert a WR még NDA alatt van :))

(#894) Cybertrone válasza Oliverda (#892) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Az nem rossz... de ahogy Subaru is írja mégis mi az amit nem tudunk, és miért ilyen vérszegény mégis? :F
Ez elvileg szerveroldali leszármazott cucc... úgy kéne neki repeszteni a cine tesztben hogy ihaj... Miért nem teszi?
Az addig szép hogy szerveralkalmazásokban domborít, de máshol miért nem? Komolyan elkezdett érdekelni :U Valahogy nem tudom elhinni hogy a jelenlegi oprendszerek ennyire nem supportálnák szegényt.

[ Szerkesztve ]

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#895) Oliverda válasza subaruwrc (#893) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Cinebench nem igazán fekszik neki, ez tény, a többi meg nem érdekel.:D

A másik véglet a WinRAR:

(alapon)

Még éppen volt időm, hogy felrakjam a Win 8-at. Ott kerek 4500-at adott ugyanezekkel a beállításokkal, ami +5%.

(#896) Crossfit007 válasza Cybertrone (#894) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

Szerintetek mennyi a valószínúsége, hogy egy újabb stepping segítsen ezen a siralmas teljesítményen??

(#897) Cybertrone válasza Oliverda (#895) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Ezt az én xeonom is megfutja 1750mhz-es ramokkal 4ghz-n :U És akkor még nem is használódik nálam sem minden fizikai mag, a HT meg pláne nem... :R

Crossfit007:
Esetleg fogyasztásban jobb lehet, de egy új stepp nem azt jelenti hogy kap a proci +30% erőt :R Meg kicsit esetleg tuningban jobb lesz, de az amint látjuk egyenlőre olyan mint ha nem is lenne.

[ Szerkesztve ]

(#898) Crossfit007 válasza Cybertrone (#897) üzenetére

Crossfit007
(senior tag)

Na igen, akkor ennek rezeltek szépen... :(

(#899) subaruwrc válasza Oliverda (#895) üzenetére

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt is aláírom csak érted, winrarba nem versenyeznek a hwboton
aláírom azt is hogy hát ki nem szarja le a hwbotot, csak azért savanyú a szőlő mert egyszer valamikor régen azzal lettek hitegetve azok akiknek mondjuk a phenom 2 rendszer vége szimpatikus volt ( c3 stepp,thuban, 990fx stb ) hogy nyugi, majd jön a bulldozer és az intel mehet sírni a sarokba, ehelyett egyértelműen kb egyiket se veri meg, ( az eddig napvilágot látott eredmények alapján ) hanem vadászni kell a programokat ahol domborít, és az meg olyan hogy winrar, meg audió dekódolás, meg zabszem számolás. értem én, hogy de ez azé power csak könyörgöm nem lehetne egyértelműen rámondani? mint pl kijött a gulftown, az is sok mag sok L3 aztán tarolt is mindent. ez meg sok mag sok L3 meg sok sunnyogás meg hümmögés, csak ezzel van a bajom

(#900) Oliverda válasza Cybertrone (#897) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó persze... húzva ez is többet megy, de most nem erről volt szó.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.