2013. május 24., péntek

(#2301) Gave válasza Coccolino_O (#2296) üzenetére

Gave
(őstag)
LOGOUT blog

Vendéglátásnál én leginkább szálloda/hotel illetve hajó turizmusra gondoltam. A hajózásból sokan kifáradnak, így szinte mindig van lehetőség az újoncoknak, könnyed betanulás, jó kereset. Nyilván dolgozni kell elég keményen, és hát nem keveset kell feladni az "általános kényelemből" érte.

A nagyobb hirdető oldalakon a hotel állásoknak általában van saját részlege, így könnyen átnézheted mik a lehetőségek.

Külföldön nagyon keresettek a konyhai vezetők, séfek, szakácsok. A fizetés szerintem jóval átlag feletti és éhezni nem kell soha. :D

降世神通

(#2302) Coccolino_O válasza Gave (#2301) üzenetére

Coccolino_O
(tag)

A hajó (már ha óceánjáróról beszélünk) elég "beteg", nem az a "ledolgozom a 8 órát és megyek haza" típusú munkahely. Pénz szerintem amiatt jó, mert nincsenek kiadásaid, és időd sincsen igazán kivitelezni bármilyen pénzköltést.

[ Szerkesztve ]

Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra, ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki. Ez gyáva duma, és te fiam, nem vagy gyáva, te jobb vagy annál.

(#2303) djgeg válasza Coccolino_O (#2302) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Bezony. Szállás Kaja fedezve. Időd, nagyon lehetőséged, hogy elköltsd a pénzed nincs. 2-3-6 hónapig csinálni ha nincs más, vagy pénz kell. Jó... Sajnos előrelépési lehetőség nem nagyon akad ebben a munkakörben. :(

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#2304) Coccolino_O válasza djgeg (#2303) üzenetére

Coccolino_O
(tag)

De ha akad is, megéri az a sok stressz? Nem hiszem.

Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár és közben viseld el a pofonokat. Ne mutogass másra, ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő vagy ő vagy akárki. Ez gyáva duma, és te fiam, nem vagy gyáva, te jobb vagy annál.

(#2305) djgeg válasza Coccolino_O (#2304) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem van IT-s haverom aki hajón "szolgál" vezetői pozicióban. 12 ből 8 hónapot hajón van. Hasonló IT munkához képest (szárazföldi :DDD ) 35-40% kall keres többet.(EU-s fizetéshez képest!) Úgy, hogy nem költ (plusz ő már normális szállást meg plusz ellátást kap a hajón)
Szóval megéri. Ha valaki singli, nincs nagyon honvágya akkor hajrá.... Csak nem a semmiért hajón nincs sok előre lépési lehetőség... A jó helyekről nem szoktak kilépni az emberek.

[ Szerkesztve ]

(#2306) FLx válasza Coccolino_O (#2302) üzenetére

FLx
(senior tag)

A ledolgozom a 8 órát és megyek haza munkahely az esetek nagyon nagy százalékában bizony nem fizet jól. Ahhoz már nagyon jól kell helyezkedni, hogy ilyesmit elcsípj diploma meg releváns szaktudás nélkül. De mondjuk tipikusan IT sem a 8 órás szakma, én mindig dolgozom éjjelente meg hétvégén is, igaz nagyrészt otthonról.

(#2307) Coccolino_O válasza djgeg (#2305) üzenetére

Coccolino_O
(tag)

Magasabb beosztásra gondoltam, teszem azt, középvezető vagy, az most lényegtelen, hogy mozgó járművön v. szárazföldön. Nem tudom hogy az a plusz pénz megéri-e azt a sok stresszt, amit alulról és felülről egyaránt kapsz.

(#2308) Mercutio_ válasza Coccolino_O (#2298) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Bocs, de ha nem tudod mi az, akkor nem hiszem, hogy neked való :(

Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, OKOStelefon tokok/fóliák (ZTE Grand X V970, Lenovo A789, ZTE Blade), MX31 mITX ház+FSP táp+kártyaolvasó+DVD-RW csak 15k, átalakítók/kábelek, 120mm-es ventirács

(#2309) gabesz939 válasza Mercutio_ (#2308) üzenetére

gabesz939
(újonc)

Nem kötözködni akarok ,de gondolom, te se vagy épp, aki benne van se úgy született, hogy tudta, mi az az IT. Vannak elvont gyerekek, akik lehet tudták már egészen fiatalon, de a többség - szerintem - nem.

Utánanéz, olvas róla, ha van kedve, akkor elvégez valami tanfolyamot - ha kell - és csinálja.

(#2310) almi

almi
(senior tag)

Sziasztok!

Nemrég voltam a munkaügyön regelni mint pályakezdő és kitöltettek velem valami online munkakeresős oldalt. Egy önéletrajzot kellett összeállítani lépésenként az oldalon, és elküldeni a közösbe.
Sajnos az oldal címét nem írtam fel és fogalmam sincs, hogy mi volt az.
Ha valaki netán járt mostanában bent és netán kitöltették vele az oldalt, le tudná írni a címet?
Köszönöm.
Üdv.
almi

(#2311) Tamoo válasza almi (#2310) üzenetére

Tamoo
(ARCKÉPGYÁROS)
LOGOUT blog

Az nem csak az ő saját belső rendszerük nyilvántartása volt?

---------- új Sinus Live L3.0-8 hangszórókábel 1e/m ---- http://href.hu/x/jkzu ----------

(#2312) Lacces

Lacces
(őstag)

Hali

Szerintem páran hallotattok az etikus hacker képzésről (láttam a tematikát tudom miről szól - nem hackerkedni akarok :) ). De szerintetek egy ilyen képzést elvégezve, milyen lehetősége lenne az embernek az álláspiacon?
El lehet ilyen munkakörbe helyezkedni, van rá igény? (De nem kihasználás alapon... :D )

(#2313) Jhonny06 válasza Lacces (#2312) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hinném, hogy ez önmagában ad annyi tudást, hogy el lehessen helyezkedni vele (meg egyáltalán milyen pozícióba?). Írja is, hogy itt a meglévő tudás bővítéséről van szó elsősorban - azoknak, akik hasonló területen dolgoznak, vagy van tapasztalatuk.

Good people drink good beer. - Hunter S. Thompson

(#2314) Lacces válasza Jhonny06 (#2313) üzenetére

Lacces
(őstag)

Áhá, te másikat néztél, mint amit én :) Ott tényleg azt írják amit te is. Én a másikról erről semmilyen információt nem találtam, talán valami "tanácsadó", "tesztelő" pozicíóra gondoltam. (Junior szintre, ahol majd tovább kikupálnak)

(#2315) bambano válasza Lacces (#2312) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyrészt én sem hiszem, hogy a komoly dolgokat tanítják azok, akik értenek is hozzá, másrészt az ilyen állások nagyon bizalmi állások, utcáról betévedve kis eséllyel vesznek fel.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#2316) Lacces válasza bambano (#2315) üzenetére

Lacces
(őstag)

Na ja sejtettem, csak hallom, hogy ez is az is ilyen cégeknél dolgozik és elgondolkoztam rajta, meg ahogy néztem a temikát is, inkább alap dolgoknak látszik.
Főleg, hogy fortuna nagyon haragszik rám álláskeresésnél így lehet tényleg nem kell nekem ezen tovább töprengeni.

[ Szerkesztve ]

(#2317) FLx válasza Lacces (#2314) üzenetére

FLx
(senior tag)

Ethical hacking tanfolyam főként érdeklődés felkeltésére jó, mondjuk, ha valaki még sose látott élőben egy SQL injection meg stb. Ha már a vizsgát is megcsinálod, ami brutál drága amúgy, akkor már elég jól bele kell látnod. Viszont magában ezzel nem nagyon lehet elhelyezkedni, inkább más minősítések, szaktudás mellé jó ez első körben. Ha valaki tényleg ezt csinálja hivatásszerűen, mint biztonsági szakértő, elemző, az már más kategória. Ők általában a rossz oldalon kezdik és úgy lesznek fehér kalaposok, anélkül ugyanis nem lehetsz jó szakértő, hogy előtte nem csinált ezt-azt... :)

(#2318) bambano válasza FLx (#2317) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

-1
miért ne lehetnél jó szakértő úgy, hogy előtte nem voltál rossz? egy rendszert ugyanúgy kell megtörni akkor is, ha a konkurencia bérelt fel meg akkor is, ha magadnak raktad össze, hogy tanulj rajta.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#2319) FLx válasza bambano (#2318) üzenetére

FLx
(senior tag)

Ez a tapasztalat, qrvából lesz a legjobb feleség. :)

(#2320) djgeg válasza FLx (#2319) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

(Azért erről elbeszélgetnék egy emberrel akinek volt kurva a felesége...) :DDD

(#2321) Jhonny06 válasza FLx (#2319) üzenetére

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Személyes tapasztalat?

Good people drink good beer. - Hunter S. Thompson

(#2322) djgeg válasza Jhonny06 (#2321) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt azért nem akartam megkérdezni :C

(#2323) Mercutio_ válasza FLx (#2317) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Szerinted akiket a rosszfiuk támadnak nem ugyanúgy képzik magukat, bujják a 0 days oldalakat, raknak össze és törnek teszt rendszereket?

Eladó/Cserélhető cuccok: http://href.hu/x/dzq8 BIO köntös, Siemens C60 mobil, OKOStelefon tokok/fóliák (ZTE Grand X V970, Lenovo A789, ZTE Blade), MX31 mITX ház+FSP táp+kártyaolvasó+DVD-RW csak 15k, átalakítók/kábelek, 120mm-es ventirács

(#2324) djgeg válasza Mercutio_ (#2323) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Meg törik a saját rendszereiket tesztből... :DDD

(#2325) McSzaby

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy második körös interjún általában mire lehet számítani? Tudom, hogy ezt a cég válogatja, de mégis mik jöhetnek elő?

#ThankYouSirAlex

(#2326) emvy válasza McSzaby (#2325) üzenetére

emvy
(Szakértő)
LOGOUT blog

Milyen cegnel, milyen feladatra?

while (!sleep) sheep++;

(#2327) McSzaby válasza emvy (#2326) üzenetére

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagy cég, IT feladatok. A feladatok sok esetben más nyelven érkeznek. (Főleg német)

#ThankYouSirAlex

(#2328) FLx válasza McSzaby (#2327) üzenetére

FLx
(senior tag)

Lufi vagy ITSH? :D

Amúgy második kör általában szakmai történet, ott már talán olyannal is sikerülhet beszélned aki elmondja szakmailag mi a fenét kell majd csinálnod. Nagyrészt ilyenkor arra kíváncsiak, hogy az adott területen mennyire vagy tapasztalt, de itt már tesztet nem szokás iratni, inkább előző projectekről beszélgettek meg stb.

(#2329) McSzaby válasza FLx (#2328) üzenetére

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor már bemerem vallani, hogy ITSH :DD Szóval második körben mennyire mélyen megyünk bele a szakmai részbe és mennyire szoktak "tenyérbemászóak" lenni az interjúztatók? :DDD Mire számíthatok és nekem mit kéne nyújtanom? :)

#ThankYouSirAlex

(#2330) kraftxld válasza FLx (#2328) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ITSH-nál lehet is rendesen keresni, vagy bevállalnak minden külföldi melót ócsópénzért, aztán a munkásoknak is pici pénzeket fizetnek?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#2331) FLx válasza kraftxld (#2330) üzenetére

FLx
(senior tag)

Sehol nem lehet rendesen keresni itthon. :D

(#2332) McSzaby válasza kraftxld (#2330) üzenetére

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Az én információim szerint magyar viszonylatban nem keresnek rosszul ott a dolgozók. ( Nettó 150-200 között)

#ThankYouSirAlex

(#2333) Mercutio_ válasza McSzaby (#2332) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Pesti viszonylatban kb. kezdő IT-s bér :D

(#2334) FLx válasza Mercutio_ (#2333) üzenetére

FLx
(senior tag)

Vagy még az se. :)

(#2335) McSzaby válasza Mercutio_ (#2333) üzenetére

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Pécsi viszonylatban elég jó. Persze, Pest teljesen más, de itt Pécsen elég jó az. Aztán lehet tévedek és teljesen más összeget keresnek maguk az IT-sok. :)

#ThankYouSirAlex

(#2336) Mercutio_ válasza McSzaby (#2335) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Pécs más tészta, egy albi se annyi mint pesten, és nyilván a munkalehetőség is kevesebb, ott tényleg jó az a pénz, és én tuti el nem jönnék abból a városból, ha ennyit kereshetnék és ott élhetnék :N

(#2337) McSzaby válasza Mercutio_ (#2336) üzenetére

McSzaby
(senior tag)
LOGOUT blog

Én is így vagyok vele. Én nagyon szeretnék itt maradni és ehhez kell ez az állás. Én szeretek itt élni, de pénz beszél... :( :)

#ThankYouSirAlex

(#2338) FLx válasza McSzaby (#2337) üzenetére

FLx
(senior tag)

Vidék sajna szopás, én is kb. ennyit kerestem volna otthon, de Pesten annyival többet, hogy muszáj voltam eljönni.

(#2339) djgeg válasza Mercutio_ (#2336) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Pécsen nem rossz. De Pesten azok mellet, hogy egy normális méretű (40-60 m2), és elhelyezkedésü albi 60-100e Ft között jön ki. Úgy már nem sok a 150-200 : /.

Akartam kérdezni egyébként, hogy nemzetközi IT vizsgákkal foglalkozó topik van it PH-n? ( nem találtam :) )

[ Szerkesztve ]

(#2340) Mercutio_ válasza djgeg (#2339) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Cisco-s biztos van, M$-es talán, de ha benéz kraftxld ő biztos tudni fogja :K

[ Szerkesztve ]

(#2341) djgeg válasza Mercutio_ (#2340) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

(#2342) Mawyx

Mawyx
(senior tag)

Autós futár munkáknál mennyi szokott lenni a km díj térítés kb?

Suli után szórólapoznék. |Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni. /Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#2343) kraftxld válasza djgeg (#2339) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#2344) djgeg válasza kraftxld (#2343) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi :R

Nem akarok telhetetlennek tűnni de nincs véletlen Cisco-s vagy Vmware-es vizsgás topik ?:)

[ Szerkesztve ]

(#2345) kraftxld válasza djgeg (#2344) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A vmware vizsgákról beszélgettünk néha a nagy rendszergazda topikban, de elég jó a fórum keresője, CCNA-ra szokott találat jönni :)

(#2346) Mercutio_ válasza djgeg (#2344) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

A Cisco topicban írnak a vizsgákról is.

(#2347) Tapsi

Tapsi
(őstag)

Mennyire számít általánosnak, ha az interjú végén, a bérigényes kérdésre adott választ követően megkérdezik, hogy mennyire alkuképes? Illetve ha erre azt mondja valaki, hogy "minimálisan", akkor nagyjából mire lehet számítani?

Diák PHP programozót keresünk. Részletek: http://tinyurl.com/phpprogramozo

(#2348) emvy válasza Tapsi (#2347) üzenetére

emvy
(Szakértő)
LOGOUT blog

20% minimum. :)

while (!sleep) sheep++;

(#2349) Tapsi válasza emvy (#2348) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Ez most komoly? Az azért elég jelentős összeg ebben az esetben. :U

(#2350) Mercutio_ válasza Tapsi (#2347) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Standard duma, minden HR-es bepróbálkozik vele, ez a dolguk.

(#2351) FLx válasza Tapsi (#2347) üzenetére

FLx
(senior tag)

Fene tudja, van ahol mindig alkudni akarnak még a semmiből is. van ahol meg csak azért kérdeznek rá, mert amúgy sokallják amit kértél. Ezzel akkor van gáz, ha van egy olyan hülye aki fele annyiért is elvállalja, mert akkor őt fogják felvenni.

(#2352) djgeg válasza Mercutio_ (#2350) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Bezony... :K

(#2353) Tapsi válasza FLx (#2351) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Igen, nagyjából én is ezen dilemmázok. Nem vagyok döntéskényszerben, van munkám, szóval biztos, hogy nem fogok bagóért dolgozni. Ráadásul vannak a cégnél ismerősök, és a bérsávon belül mondtam az igényt.

(#2354) FLx válasza Tapsi (#2353) üzenetére

FLx
(senior tag)

Akkor meg csak próbálkoztak. :)

(#2355) Tapsi válasza FLx (#2354) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Egyébként nem a HR-es kérdezett rá, hanem az osztályvezető. Illetve felmerült még a határozott idejű munkaszerződés is. Emiatt szerintetek lehet felárat kérni?

(#2356) FLx válasza Tapsi (#2355) üzenetére

FLx
(senior tag)

Sok helyen eleve csak határozott idővel lehet kezdeni, szeretik ezzel védeni magukat. Kérni amúgy bármit lehet, aztán úgyse adják meg. :)

(#2357) Tapsi válasza FLx (#2356) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Itt igazándiból gyeses anyuka visszatérésével indokolták. Azt mondta a főnök, hogy eddig mindenkit véglegesítettek, aki határozott idejű volt, és ha beválok, akkor úgyis találnak helyet. A pozi egyébként nem pályakezdő (sőt!), és igazándiból az interjú is nagyon jól sikerült. Szóval legfeljebb a munkabér dolgon csúszhat el, amúgy br. 500-550-et mondtam + cafeteria.

(#2358) djgeg válasza Tapsi (#2357) üzenetére

djgeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Milyen pozició ha szabad tudni?

(#2359) Tapsi válasza djgeg (#2358) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Üzleti elemző (adatbányászat - oracle sql, statisztikai modellezés, döntéstámogatás)

(#2360) FLx válasza Tapsi (#2359) üzenetére

FLx
(senior tag)

Hmm. Oda nem kevés ez a pénz? Ha jól rémlik ilyen pozícióban jóval többet szokás fizetni, már ha valami sok év tapasztalatos dolog.

(#2361) Mercutio_ válasza FLx (#2360) üzenetére

Mercutio_
(PH! kedvence)

Változó, cégméret és releváns tapasztalat függő, nomeg a válság ott is kihatott a bérekre, legalább is egyik adattárház üzemeltető ismerősnél volt bérvágás tavaly azt hallottam.

(#2362) Tapsi válasza Mercutio_ (#2361) üzenetére

Tapsi
(őstag)

Igazándiból ez nem üzemeltetés, hanem inkább közgázos vonal. A közgazdászokra pedig rájár a rúd mostanság. A másik ok, hogy Oracle ismeretem nincs, eddig ugyanis más adatbázisrendszereket használtam.

A cég egyébként nagy multi.

(#2363) adamssss

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a T-pontokba hogyan lehet bekerülni mint "okostelefon szakértő". Valaki ismeri ennek a módját? (nyári munkára érdekelne, és valószínűleg a tudásom is elég lenne a feladat ellátásához)
Köszi

Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.