2013. május 22., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)

(#2051) Syl válasza Badb0y (#2050) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel a Save for Webnek (tudtommal) nincs ilyen paramétere, hogy akarsz belőle actiont csinálni?

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#2052) Met válasza Badb0y (#2050) üzenetére

Met
(PH! addikt)

Csak az a baj, hogy a progiban nem lehet kimeneti file méretet megadni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#2053) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Segítsetek, légyszi. Asszem, ebben a topicban olvastam a megoldást, de nem találom. Olyan effekt kéne nekem, ami két színből úgy csinál átmenetet, hogy az egyikből egyre kisebb pöttyöket rajzol, míg a másikból egyre nagyobbakat.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2054) lesaux válasza lesaux (#2053) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Megvan: http://prohardver.hu/tema/adobe_photoshop_topic/hsz_1833-1834.html
Tudtam, hogy olvastam. :)

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#2055) lesaux válasza lesaux (#2054) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Mondjuk nekem nem olyan, mint az ábrán. Mindegyikbe belekever egy csomó színt.

(#2056) Dexter68 válasza lesaux (#2055) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

CMYK bontást csinál annak ellenére, hogy asszem csak RGB-ben elérhető. De ha grayscale-ban kezded a dolgot és aztán viszed át CMYK-ba, akkor elő lehet állítani.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#2057) delta9 válasza lesaux (#2055) üzenetére

delta9
(senior tag)

szerintem úgy a legjobb, hogy csinálsz két layert a megfelelő színekkel, aztán kérsz egy új alpha channelt, amit kettéválasztasz a leendő színátmenet helyén, és a törlendő részt kitöltöd fehérrel. az hogy mekkora legyen az átmenet (a későbbiekben kipöttyözendő rész), az attól függ, hogy mennyire éles az alpha csatornán az átmenet: [éles átmenet - kevesebb pont] [lágyabb átmenet - több pont] ha ez megvan, akkor jöhet a filter->pixelate->color halftone és beállítgatod a paramétereket, majd ok. ekkor már meg lesz az átmeneted az alpha csatornán, egyszerűen ctrl+klikk rá, lesz belőle kijelölésed, madj a megfelelő szines layeren kitörlöd a felesleget és kész is vagy [link]

[ Szerkesztve ]

(#2058) lesaux válasza delta9 (#2057) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Ez állat lett, köszi neked is! :)

(#2059) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Layer-t hogy tudok úgy megcsinálni, hogy Gradiens átmenet legyen rajta, az alja el legyen mosva a semmibe, a teteje pedig éles maradjon?
Mutatok példát (a kép bal felső sarkában):
katt rá

A képet én csináltam, a jobb oldalon látható a próbálkozásom, amit egy sima tükrözéssel, transparency-vel és elmosással értem el.

Ebben a cikkben is így vannak megcsinálva a képek. Hogy tudnám ezt elérni?

Harrrr! Here's your kitten flavor lollipop.

(#2060) sekli válasza Ndruu (#2059) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

radirral konnyeden...

[ Szerkesztve ]

(#2061) Ndruu válasza sekli (#2060) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen én is úgy csináltam, de úgy nincs rajta átmenet... Nekem az átmenet lenne a lényeg!

Harrrr! Here's your kitten flavor lollipop.

(#2062) sekli válasza Ndruu (#2061) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

Ha az opacity es a flow nem 100% ra van allitva, akkor nem torli teljesen a layert, probalkozz vele, meglatod...

[ Szerkesztve ]

(#2063) Dexter68 válasza Ndruu (#2061) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

a layer átlátszóságát multiply-ra állítod, csinálsz egy layer maskot (layer paletta alján a szaggatott karika) és a layer maskra húzol egy fekete-fehér gradientet.
Ezek után beállítod az átlátszóság mértékét, oszt´ jónapot.

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#2064) Gave válasza Ndruu (#2059) üzenetére

Gave
(őstag)
LOGOUT blog

duplicate layer majd vertikálisan tükrözöd +layer mask arra egy default gradient (ctrl +d) alulról felfelé vagy fentről le atól függően ,hogy a reverse ki van e pipálva vagy sem...végén finomíthatod opacity-vel ,de nem szükséges sztem.

降世神通

(#2065) Dexter68 válasza Gave (#2064) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

A Ctrl-D a deselect. A default fekete-fehér színkombót a sima D lenyomásával kő. X-szel meg csere.

(#2066) Gave válasza Dexter68 (#2065) üzenetére

Gave
(őstag)
LOGOUT blog

ígyvan köszi a javitást... :R ...kicsit benéztem :B

[ Szerkesztve ]

降世神通

(#2067) stop

stop
(senior tag)

hi
honnan tudnék szerezni magyar verziót?
mégha régi v. régebbi verzio is érdekelne

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#2068) Met válasza stop (#2067) üzenetére

Met
(PH! addikt)

adobe.com

(#2069) Dexter68 válasza stop (#2067) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

CS2 magyar
De nem ajánlom a magyar verzió használatát, mert aki ismeri a szoftot, az többnyire az angolt tudja, illetve a tutorok többsége is az angolhoz van.

(#2070) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

szevasztok
van olyan lehetöség, hogy pl én egy képen csak a vöröses szint csinálom világosabbá? szal nem egy konkrét szinértékröl van szo, hanem az összes vörösröl, ami a képen van. mindegyik kb ugyan olyan sötét és igy nem tul szerencsés. tehát akinek van valami ötlete az bátran jelentkezzen :D :R

mod: magic wand-el ki tudom jelölni a világositásra váro részt, de nem tudom hogy halványitsam :B

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#2071) Cathfaern válasza Ősember (#2070) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Layers fület váltsd át channelre, ott a Red-et válaszd ki, s azt világosítsd.
Alternatíva: image / adjustments / levels, legördülőbe Red-et válaszd ki, s így állíts rajta.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#2072) Ősember válasza Ősember (#2070) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ehh.... a filtereknél kerestem, közben az imagenél van contrast :B elnzéést a fölösleges postért :R

köszönöm Cathfaern, a másik modot is kiprobálom, hátha szebb :R

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#2073) Dexter68 válasza Ősember (#2072) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Van még néhány megoldás:
Ctrl+B - Control Balance
Image/Adjustments/Selective color...
Image/Adjustments/Photofilter...

(#2074) delta9

delta9
(senior tag)

sziasztok!
Fairplex Narrow Black betűtípusa lenne valakinek kölcsönben?
thx

(#2075) Met válasza delta9 (#2074) üzenetére

Met
(PH! addikt)

- :(

(#2076) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Srácok,segítség kéne,mégpedig a jó szájbarágósból.Adott lesz holnap egy kép,digitgéppel készítve (8mp,Olympus kompakt-tal). A kép(ek) egy szekrénysort ábrázolnak,ami most perpill a pincében van,raklapon a közöstárolóban. Ki kell cserélnem a hátteret - pl. jelenlegi szobafalból kiindulva - , le kell kaparnom a raklapot a képről ill. a beton padlót kell vmi parkettára,szőnyegre cserélnem. Hogy induljak neki. PS CS3 Extended ENG 30 day trial van,meg remélem türelmem hozzá.

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2077) Syl válasza Balinov (#2076) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hogy induljak neki.

Pár (tucat) tutort olvass át.

(#2078) Balinov válasza Syl (#2077) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

najó,és mégis milyen irányba kezdjem el? nem kell szentpéter bazilika freskót ráapplikálni a szekrény mögötti háttére,egy sima fal textúra megtenné oda,egy sima járólap,szőnyeg vagy parketta textúra a földre ill. valami radírral a raklapot eltüntetni...

HTC One...Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Nikon D5000 - Bicskás internyet, Nexus 7 32GB Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2079) ToBeY válasza Balinov (#2078) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Keresel egy képet egy szobáról amilyen szimpatikus,körbevágod a szekrényt és ráhelyezed. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás :D
Vagy lefényképezed a szobád üresen,körbevágod a szekrényt és rárakod a szobádról készített képre.Padlót mondjuk clone stamp tol-al tudod leszedni (picit pepecs meló)

Fujifilm FinePix S3500 eladó

(#2080) sanyixXx válasza Balinov (#2078) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

retusálni kell majd valószínűleg sokat. erre pl nagyon fasza a klón bélyegző (clone stamp).
hagyd meg csak a szekrényeket külön layerbe, külön a padlót és külön a falat. keress egy olyan képet, amin van mondjuk parketta. a parkettát rá tudod klónozni utána a betonra és ugyanezt a fallal is meg lehet csinálni. utána a helyi javítókkal meg a folttal tudod szépítgetni (healing brush, spot healing brush, patch)
egyszerűbbnek hangzik, mint ami, de kell a gyakorlás:)

esetleg maszkolhatod is rá a hátteret meg a padlót. az meg külön misét ér meg, de ha kéne, akkor kis kótolót le tudok írni belőle.

biztos van még millió más megoldás is, pont ez a szépsége a photoshopnak, hogy nincsenek adott munkamenetek, lépések, és határok a képkészítésben, retusálásban :C

http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#2081) sanyixXx válasza ToBeY (#2079) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

jaja, a szekrény másolása is megoldás :DDD megint a munkaigényesebb végéről fogtam meg a dolgot :B

http://varszegisandor.com // I like my women how i like my whiskey. 12 years old and mixed up with coke.

(#2082) ToBeY válasza sanyixXx (#2081) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hát nem sokkal egyszerűbb a szegrény mögé rakni a dolgokat,mint külön külön mindent másolgatni? :)

[ Szerkesztve ]

(#2083) lesaux válasza Balinov (#2078) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Tényleg nem akadékoskodni akarok, de ez kicsit olyan, mintha felhívnám Ronaldinhót, mesélje el szájbarágósan, hogy kell jól focizni. De sürgősen ám, mert estére kéne. :)

(#2084) Syl válasza lesaux (#2083) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosan! :C

(#2085) Balinov válasza lesaux (#2083) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

értem a célzást,élt,részben igazatok is van,viszont nem sürgős,és szeretném jól megcsinálni,nameg érteni is,hogy mit miért csinálok,nem csak tutorokat lépésről,lépésre..sose mondtam,hogy penge vok ps-ből.

(#2086) Balinov válasza Balinov (#2085) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hjm..lehet Mr. Fog azt mondaná..nézd meg a Fifa sorozat training módját... ;)

(#2087) ToBeY válasza Balinov (#2085) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Na sikerűlt megcsinálnod?

[ Szerkesztve ]

(#2088) Balinov válasza ToBeY (#2087) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

frászkarikát,most fejeztük be a hurcolkodást apóssal....a belem kivan,nemhogy fényképezgessek.. :W :O de köszönöm érdeklődésed,rajta vagyok az ügyön,keresek hasonló tutokat.

[ Szerkesztve ]

(#2089) ToBeY válasza Balinov (#2088) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hátha felraksz egy képet a szobáról, egyet pedig a szekrényről, talán összetudnám hozni - bár nem vagyok profi PS-ben.A bonyolúltabb verziót nem válalom:)

[ Szerkesztve ]

(#2090) Balinov válasza ToBeY (#2089) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Respect,ToBeY :R ,de sajnos nincs még kész a kép. holnap van betervezve a fóliával való letakarás,előtte tervezem a pékfényezést.

(#2091) sanyixXx válasza Balinov (#2090) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

ha nekem is elküldöd, vagy ide belinkeled, akkor bepróbálkozok én is vele:)
aztán akiét felhasználod, az részesedik az eladási árból :DDD ;]

(#2092) Daneeka

Daneeka
(senior tag)

Na eddig mindent kiszenvedtem magamból amit akartam, de egy ilyen triviális problémába ütköztem: Valamit kijelölök mondjuk Magnetic Lasso-val. Utána a kijelölés körvonalán lévő négyzeteket tudom valahogy tologatni, hogy ha valamit rosszul jelöltem ki?

(#2093) sekli válasza Daneeka (#2092) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

amint bezarod a kort, eltunnek a negyzetek, utana mar csak a kijeloles teglalapjat tudod valtoztatni jobbklikk->transform selection -al...

[ Szerkesztve ]

(#2094) Daneeka válasza sekli (#2093) üzenetére

Daneeka
(senior tag)

De amíg nem zárom be a kört addig "követi" a kijelölés a kurzoromat, így vissza se tudok ugrani, hogy arrébb húzzam a negyzetet, vagy mégis lehet valahogy? Esetleg csak a lasszónál nem működik?

(#2095) chop válasza Daneeka (#2094) üzenetére

chop
(őstag)

Jobb klikk a kijelolesre es Make work path. Ezutan a Direct selection, illetve a Path selection tollal tudod alakitani a gorbet. Ha kesz, akkor jobb klikk: Make selection.

[ Szerkesztve ]

(#2096) sekli válasza Daneeka (#2094) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

akkor megvan... :)

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#2097) Syl válasza Daneeka (#2092) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha kijelölés közben észreveszed, hogy lasszóval rossz helyre kattintottál, akkor DEL és mehet újra.

(#2098) sanyixXx válasza Daneeka (#2092) üzenetére

sanyixXx
(őstag)
LOGOUT blog

a backspace-szel tudsz egy-egy kis négyzetet visszalépni (egyfajta undo), ha elrontottad a kijelölést.

másik megoldás a maszkolás: fejezd be hibásan a kijelölést, majd nyomj egy Q betűt. ezzel belépsz a gyorsmaszk módba. ami ki van jelölve az nem lesz beszínezve, ami nincs kijelölve az piros lesz. ezután fogod az ecsetet és fehérrel hozzáadsz a kijelöléshez (törölsz a pirosból) - ezt a radír is helyettesíti, feketével pedig elveszel belőle (pirossal fog rajzolni).

sok sikert! :)

(#2099) chop válasza sanyixXx (#2098) üzenetére

chop
(őstag)

Rengeteg megoldas van a problemara.

(#2100) Daneeka

Daneeka
(senior tag)

Huh, köszi a választ mindnekinek, látom összegyűlt jó sok lehetőség :R
Most megyek próbálkozok.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Photoshop topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.